AC Milan

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

Romagnoli13
Kontakt:

Re: AC Milan

Post Postao/la Romagnoli13 » 10 apr 2022, 22:51

Maignan sad već 560 minuta bez primljenog gola. A u ligi brutalna statistika, 26 mečeva 13 puta bez primljenog gola.

Samo da Tomori ne bude ozbiljnije povrijeđen, da gledamo polumrtvog Gabbiu, koji je igrač za Lecce.
'Namaz moj, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova.''' (El-En'am)

OldFashioned
Kontakt:

Post Postao/la OldFashioned » 10 apr 2022, 22:53

Ali uđe lik i hladno izbij loptu u aut kao da branimo 2-0, a ne ganjamo rezultat.
Baš lik za serie B.
The problem with the world is that the intelligent people are full of doubts, while the stupid ones are full of confidence.

memaga
Kontakt:

Post Postao/la memaga » 10 apr 2022, 22:56

Ovdje se nema sta kome zamjeriti, najrealniji rezultat 0 0... nije sale ili elektricar kriv sto ne zna vec uprava sto nije bolje igrace dovela, nabit na kardan upravu kompletnu za ljetni i zimski marketo...

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 10 apr 2022, 22:58

Ekipa je dostigla svoj maksimum. Treba sad dodati svježe krvi i kvalitetne krvi ako se želi iskorak. Jer neće na ljeto ni rivali spavati. Svi žele napredak, tako da Maldini i Massara imaju pune ruke posla.
'Namaz moj, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova.''' (El-En'am)

muxa
Kontakt:

Post Postao/la muxa » 10 apr 2022, 22:59

De nam memo još samo reci koga da dovedemo kad otjeramo Maldinija i ekipu? Čisto da znamo na čemu smo.
Il Club più titolato al mondo!

celikmilan
Kontakt:

Post Postao/la celikmilan » 10 apr 2022, 23:00

Titula je izgubljena već u prošlom kolu tako da se na to više ne treba ni gledati.

Ako je uprava iole pametna a volio bih da jeste (a sumnjam) Pobegu ostaviti umjesto Kessia a Sanchez nam i ne treba. Dovesti besplatno Origija i Belottija u napadu tako da ti ostanu pare za stopera (koji i nije toliko pod moranje), desno krilo OBAVEZNO i jednu pravu desetku. Diaza vratiti u Real jer nam takav igrač ne treba.

memaga
Kontakt:

Post Postao/la memaga » 10 apr 2022, 23:05

muxa je napisao/la:
10 apr 2022, 22:59
De nam memo još samo reci koga da dovedemo kad otjeramo Maldinija i ekipu? Čisto da znamo na čemu smo.
Memo kaze druzino ona kako jest, dok se ostali pojacavaju mi dovodimo Lazetica, pa onda drvlje i kamenjw na Piolija ili Diaza, Elektricara....uprava sa vlasnikom je najveci krivac...
Haman se ti lozis na mene da ti dadnem broj? Sta mislis? :rol:

celikmilan
Kontakt:

Post Postao/la celikmilan » 10 apr 2022, 23:13

Koliko sam primjetio nije rekao da ih otjeramo nego samo da ih nabijemo na nešto što bi i trebalo. Ali opet najveći krivci za loš mercato su vlasnici koji nisu dali još to nešto malo para pa bi čitavu ovu sezonu imali Adlija i faivrea koji je molio da dođe u Milan. Tako isto i Belotti želi da dođe a tek treba da vidimo šta će napraviti povodom toga.

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 10 apr 2022, 23:14

Memaga druže, ne možeš otpisati niti dizati igrača a nisi ga nikad gledao kako igra u dresu Milana. On je ulog za budućnost. Ako se dokaže, ostat će, ako ne idemo dalje.

Nije on doveden a da prije nije urađen višemjesečni skauting, budi siguran u to.

Otvorila se šanse za uzeti talentiranog igrača za mizerne pare i iskorišteno je to.

U zimu se očito procjenilo da će ova ekipa lahko do LPa. I odlučeno je da se na ljeto ipak radi na pojačavanju.

Bitno je da se zna tačno šta fali ekipi.

Ulazak u LPa i eventualno kup, sezona bi bila odlična. Samo ulazak u LPa, sezona je vrlo dobra.

memaga
Kontakt:

Post Postao/la memaga » 10 apr 2022, 23:19

Nisam ga osudio Boze sacuvaj, neko vicem da se ljudi istinski pojacali za npr.zimski marketo a mi dovodimo Lazetica, a goruci problemi vec znamo svi...dvije godine se titula nudi ko na tacni a mi propustamo to zbog kvazi dva pojacanja, e to mi nece biti jasno....

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 10 apr 2022, 23:20

Pa upravu je Memaš donekle, uprava i jeste krivac za ovakav igrački kadar, Pioli nije sigurno, a nisu ni igrači.

E sad, drugi par cipela je što ovoj upravi suštinski Scudetto nikada i nije bio cilj (govorim o ovoj sezoni) već ponovni odlazak u Ligu prvaka što će se, manje više, osigurati prilično rutinski bez obzira na sve nedaće sa igračkim kadrom, i u tom kontekstu im nemaš mnogo šta prigovoriti.

Ali, sa druge strane, ja razumijem ljude poput Memage (i sam sam donekle takav, a vjerujem i većina vas ostalih ovdje), frustrirajuće je da si dvije godine zaredom na polovini sezone (a evo ove takmičarske sezone i do samog kraja) konkurentan za Scudetto a uprava to ne ispoštuje odnosno ne dovede nikoga na zimu da pojača konkurenciju i da tim generalno postane više konkurentan za Scudetto.

Malo je teško složiti kockice kada govorimo o Milanu koji u procesu "ozdravljenja", koji ne troši mnogo novca na pojačanja, a koji je opet dvije sezone konkurentan za Scudetto.

I onda imaš osjećaj da ti tako malo fali a uprava to ne ispoštuje, dok sa druge strane (makar ja lično) kad se glave ohlade skontaš da je ovaj klub 10 godina bio goli prosjek u okvirima Italije (da ne govorimo o Europi) i da nije realno da se kroz godinu dana vratiš na najveću scenu.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 10 apr 2022, 23:20

U zadnjih sedam utakmica su dali čak četiri gola. :mrgreen: Sramotno malo za ekipu koja se bori za skudeto i koja nije imala bog zna kako težak raspored.

Inače, potrebno je 6-7 bodova do kraja da se matematički obezbjedi LŠ (vjerovatno i manje jer neće ni protivnici dobijati sve utakmice). Bar to ne bi trebalo predstavljati problem.
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.

FORZA MILAN !

ronaldo99
Kontakt:

Post Postao/la ronaldo99 » 10 apr 2022, 23:21

Procitao sam da je neko napisao sa su svi losi vcrs bili i nikako ne mogu da se slozim sa tim. Nasa odbrana je vec evo vec 6 utakmica bez primljenog gola i samim tim taj dio ekipe je fantastican i vrhunski radi svoj posao, problemi su naprijed i vezni red, ovdje da je Benaser vcrs igrao mi bi i dobili tekmu, on je igrac koji trenutno ima najvise kreativnosti u nasoj ekipi, eto to dovoljno govori sve o nasem veznom redu.

Ali nije mala stvar 6 tekmi sacuvati mrezu netaknutom, odbrana i Mike rade odlicno svoj dio posla.

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 10 apr 2022, 23:26

Ako Milan dobije Genou a Roma izgubi od Napolija u gostima. LPa je onda i matematički udaljena samo na 3 boda čini mi se. U ovom trenutku potrebno je 7 bodova tačno, u slučaju da Roma dobije sve do kraja, a neće sigurno.

Raonffa, razumijem ja brate šta govoriš. Ostaje žal što fali zaista tako malo za skudeto, pogotovo ove sezone. Mislim da je i uprava malo zatečena da je ekipa ovako brzo napredovala. Nije niko niti pomislio da će nakon decenije ničega, bukvalno ničega Milan za samo 20ak mjeseci postati ponovno konkurentan u Italiji.

Očito uprava i vlasnici imaju jasan plan i po njemu će raditi, bez obzira na sve. Ne možemo sad ovdje pljuvati ljude koji su jako brzo digli klub sa dna. Ne bi bilo fer jednostavno.

ronaldo99
Kontakt:

Post Postao/la ronaldo99 » 10 apr 2022, 23:28

Evo da se ne brinete da ce Gabbia igrati

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 10 apr 2022, 23:35

@Rom

Ma ne vjerujem ja ni da Memaga njih baš pljuje, čovjek je više frustriran onime što vidi, a ko i ne bi realno kada vidiš kakav nam je napad. Ne može niko osporiti doprinos aktuelne uprave u povratku Milana u vrh talijanskog fudbala, bez obzira na sve.

Ali, da se zapitaš jbt pa kako je ekipa sa ovako sterilnim napadom prva na tabeli, jer ispod nas imaju makar 2-3 ekipe sa više datih golova i 2-3 ekipe koje imaju pokoji gol manje, a i odbrana nam je daleko od nekog bedema kada pogledaš druge ekipe (bez obzira na ovaj fin niz u zadnjim utakmicama)...

Tako da ono, razumijem i jednu i drugu stranu, ali bitno je zadržati neku zlatnu sredinu u tom kontekstu, jer ova je uprava imala i dobrih pogodaka, ali isto tako i priličnih fula u smislu igrača, a i generalno određivanja prioriteta po pozicijama kada su u pitanju igrači.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 10 apr 2022, 23:40

Razumijem frustracije. Kao i euforiju. Jedno i drugo je sastavni dio svega ovoga.

Klub ide u prvom smjeru i to me raduje. Na kraju sezone će se svesti računi i zaključci.

Vjerujem da je i igračima teško sve ovo prihvatiti, ne vjerujem da namjerno sabotiraju sami sebe. Ali većina ovih momaka nikad nije imala ovakav pritisak u karijeri. Zato sam i neki dan napisao da će ova završnica pokazati ko jeste a ko nije za velike stvari. Zasad se par igrača i pokazuje kao osloncem za naredne sezone, dok je par njih već za izlazak iz kluba na ljeto.

meepo
Kontakt:

Post Postao/la meepo » 10 apr 2022, 23:44

Bremer >>>>>>> Botman.

O mecu bolje ne pisati.

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 10 apr 2022, 23:46

Već imaš Tomorija sa sličnim karakteristikama. Botman je mlađa verzija Kjaera. Visok, stamen i fizički moćna igrač.

memaga
Kontakt:

Post Postao/la memaga » 10 apr 2022, 23:47

Pazite ovu stvar, mi lutamo 10 godina od zlatne generacije ( smjena generacije ) a djubretus napravi smjenu generacije za 2 godine ( uzeli su 5 najboljih mladih igraca u seriji a ), i kad se ustimaju sto je izvjesno mozda vec za sezonu dvije, hocemo li imati priliku biti prvi? Mislite da ce ljudi sjediti, gledati, i cekati da Milan uzme seriju a? Sljedece godine se mozemo pojacati na gorucim pozicijama al vrlo lako nam se moze desiti da ne budemo u borbi za titulu. Daj Boze da grijesim al sa ovim vlasnicima Boga mi tesko do kakvog trofeja....

Odgovori

Natrag na “AC Milan”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.