Automobili, motori...
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Automobili, motori...
Jel imao ko iskustva sa opel zafira 2001 god 1.8 benzin
I da li je ok cijena 3700 ne registrovana
I da li je ok cijena 3700 ne registrovana
Bolje imat jedan nov BMW nego dva polovna Golfa 2
- ThrillerHz
- Kontakt:
Mercedes A 170 2000 godina, kljuc okrenem, dam kontakt i sve je oke, kad krenem zaverglat da upali, nista se ne desava, ne vergla uopste, zna li neko sta je problem? Moj majstor ne zna, kaze ne razumije se...
1946~
Asteriks, pricali smo vec o Corsa-ma, serija B, recimo motor 1.0 ili 1.2, mozes li me samo podsjetiti koji je najbolji motor benzinac sto se tice potrosnje, od te serije, koji je najpouzdaniji, ukratko mane i prednosti, na sta treba obratiti paznju!?
1.0 je trocilindras...
1.2 imas sa osam ventila oznake OHC te 16v oznake DOHC (dvije bregaste).
Takva vozila ove kubikaze i godista nemaju vitalnost onih sa vise cm3, al i ako potrefis gledaj barem sa 70 ks, minimalno...
Takva vozila ove kubikaze i godista nemaju vitalnost onih sa vise cm3, al i ako potrefis gledaj barem sa 70 ks, minimalno...
Without a moral compass, the human mind will justify anything.
- tuzlak1987
- Kontakt:
Znam ih cesto vidjati na oglasima. Novi modeli 1.2 od 75ks, uzmu ljudi i onda prije 50k predjenih kilometara prodaju. Sto govori da ima ljudi i koji nisu zadovoljni sa slabom kubikazom iako nisu neki veliki ljubitelji automobila.Asteriks je napisao/la:1.0 je trocilindras...
Od 1.6 pa na vise i 100-110ks pa na vise je mislim svako manje vise siguran.
To i je cijela poenta i ono sto ovdje zelim iskazati...
Generalno, nista protiv downsizinga ali gledajuci dubinu dzepa, u BiH kupujes vozilo na duge staze... Pored toga, treba odoliti nekim vanrednim uvjetima - losi putevi, lose/losije gorivo, upitam asortiman dijelovi, zlj majstori...
Misleci striktno na benzince, vw-ov stariji 1600 cm3 traje do 700k... Kod mene je dvica vjerovatno probila i tu barijeru a da nije radjena generalka.
Generalno, nista protiv downsizinga ali gledajuci dubinu dzepa, u BiH kupujes vozilo na duge staze... Pored toga, treba odoliti nekim vanrednim uvjetima - losi putevi, lose/losije gorivo, upitam asortiman dijelovi, zlj majstori...
Misleci striktno na benzince, vw-ov stariji 1600 cm3 traje do 700k... Kod mene je dvica vjerovatno probila i tu barijeru a da nije radjena generalka.
- ThrillerHz
- Kontakt:
Znas li za ovu A klasu sto sam pisao sta bi moglo biti, navodno neki procesor (?) gdje se nalazi? Sta da radimAsteriks je napisao/la:.
1946~
- StrikeWarzone
- Kontakt:
@Asterikse,Megane 1.4 benzin plin 55kw 1999 godiste , zna izbacit permanta malo kad se ugasi, ne velika kolicina ali se skupi vremenom da se mora dosipat ,temperatura mu je okej termostat uredno radi postavljen je nov prije 2-3 mjeseca motor nije ohrndan i star ,sta mislis do cega moze biti ?
Htjeli su da te gase, yeb'o si im mater!
@ThrillerHz
Kvar vuce na barem neka tri - cetiri problema, cija tezina varira od jednostavne popravke to ozbiljnog zahvata. Zbog toga slep sluzba i pravac servis.
Moze biti anlaser, brava paljenja, ecu...
Npr. vozilo nece da se ugasi i kada izvadis kljuc. Uzmi primjer dvije cetvroke. Kod prve, majstor kuckanjem u automat anlasera rjesava problem. Kod druge posjeta autoelektricaru i duboko zavljacenje u dzep.
@StrikeWarzone
Rashladnu tekucinu moze pustati na racvi, hladnjaku motora, gumistucni ili ono najcesce dihtungu glave motora. Prva tri problema vidis kada parkiras na cistoj podlozi dok ovo zadnje se manifestuje na foru da cep gdje sipas ulje bude premazan necim slicnim majonezom.
Kvar vuce na barem neka tri - cetiri problema, cija tezina varira od jednostavne popravke to ozbiljnog zahvata. Zbog toga slep sluzba i pravac servis.
Moze biti anlaser, brava paljenja, ecu...
Npr. vozilo nece da se ugasi i kada izvadis kljuc. Uzmi primjer dvije cetvroke. Kod prve, majstor kuckanjem u automat anlasera rjesava problem. Kod druge posjeta autoelektricaru i duboko zavljacenje u dzep.
@StrikeWarzone
Rashladnu tekucinu moze pustati na racvi, hladnjaku motora, gumistucni ili ono najcesce dihtungu glave motora. Prva tri problema vidis kada parkiras na cistoj podlozi dok ovo zadnje se manifestuje na foru da cep gdje sipas ulje bude premazan necim slicnim majonezom.
- StrikeWarzone
- Kontakt:
Nema tog navedenog oko cepa,a kad se parkiram vidljiva bude mrlja gotovo pa pored lijevog prednjeg tocka e sad ovisi nekad.zna.biti manja nekad veca prosjecno za mjesec dospem.2l permanta .
Htjeli su da te gase, yeb'o si im mater!
Nisam nikad vozao benzinca, to jest, da sam kupio pa da sam ga vozao, tako da me bas interesuje potrosnja, sinoc mi jedan pajdo prica kako je imao starijeg Pola, 1.0 benzin, kaze da nije bas stedljiv na gorivu, a sto se odrzavanja tice, tu je ekstra, nikad nista maltene nije se pokvarilo... Kojeg benzinca mi preporucujes do nekih 2000 marki, da nije troskali? Sta mislis o Polu 3, koji benzinac je najbolji, to su oni do 2000 godine... koliko je troskali ovaj 1.4 44kw?Asteriks je napisao/la:1.0 je trocilindras...
Semcho, ponavljamo istu pricu...
Sjecas se da sam ti par puta odgovorio kako nemas nekog izbora u tom cjenovnom rangu sem pouzdane dvice. Kupis Golf II 1.6 za npr. 1100 KM, napucas ga do 1400 i miran si godina... Shvati da ces morati ulagati - vjervatno u limariju, ovjes, remenje (kasnije su u 1.4 ubacili i lanac) pa pumpa goriva (hronicni problem iako nije pretjerano skupa)... Raja se orijentira samo na nabavnu a onda se taj racun izduzi u nedogled.
Plus ono najvaznije za oko 2000 KM nemas modela od 75 konja (16v) a ovi sa 60 (8v) su uzas. Ljeti uz neko optrecenje na duzu relaciju (il gluho bilo makadam) mozes ostati bez permanta jer taj motor radi na granici izdrzljivosti.
Ovo ti pricam jer sam vlasnik onog 1.6 benzinca i znam koliko moze a jace je vozilo u svakom pogledu od ovog sta ti trazis.
Sjecas se da sam ti par puta odgovorio kako nemas nekog izbora u tom cjenovnom rangu sem pouzdane dvice. Kupis Golf II 1.6 za npr. 1100 KM, napucas ga do 1400 i miran si godina... Shvati da ces morati ulagati - vjervatno u limariju, ovjes, remenje (kasnije su u 1.4 ubacili i lanac) pa pumpa goriva (hronicni problem iako nije pretjerano skupa)... Raja se orijentira samo na nabavnu a onda se taj racun izduzi u nedogled.
Plus ono najvaznije za oko 2000 KM nemas modela od 75 konja (16v) a ovi sa 60 (8v) su uzas. Ljeti uz neko optrecenje na duzu relaciju (il gluho bilo makadam) mozes ostati bez permanta jer taj motor radi na granici izdrzljivosti.
Ovo ti pricam jer sam vlasnik onog 1.6 benzinca i znam koliko moze a jace je vozilo u svakom pogledu od ovog sta ti trazis.
Kad si vec kod dvojke, imam 1.8 gt special. 
Ono sto bi izdvojio
Vani duboki branici, debele lajsne i to sve sto ide, stopke, spojler sve fabricko...
Unutra: Crno nebo, profilisana sjedista, mf rucica
Servo...

Ono sto bi izdvojio
Vani duboki branici, debele lajsne i to sve sto ide, stopke, spojler sve fabricko...
Servo...
Mia San Mia

Ice and Fire?R32 je napisao/la:Kad si vec kod dvojke, imam 1.8 gt special.
Ono sto bi izdvojio
Servo...
Hello,
Kod sestre mi se na automobili Renault Clio upalila lampica check engine, ona standardna narandžasta. Auto je bilo na 2 servisa, zamijenjeni su neki filteri (goriva i ne sjećam se koji je drugi), izbrisane su bile greške iz kompjutera, ali se lampica ponovo upali i ne odlazi.
Iskustva i mišljenja?
Kod sestre mi se na automobili Renault Clio upalila lampica check engine, ona standardna narandžasta. Auto je bilo na 2 servisa, zamijenjeni su neki filteri (goriva i ne sjećam se koji je drugi), izbrisane su bile greške iz kompjutera, ali se lampica ponovo upali i ne odlazi.
Iskustva i mišljenja?
7 - Tottenham Hotspur are the first English side to concede seven goals in any European competition since Tottenham Hotspur themselves lost 0-8 to FC Koln in the UEFA Intertoto Cup in July 1995. Spursy.
Nije,semcho je napisao/la:e
Ice and Fire?R32 je napisao/la:Kad si vec kod dvojke, imam 1.8 gt special.
Ono sto bi izdvojio
Servo...
Ali i ovaj je jako "bogat"

Na prodaju je nazalost, ali se nadam da necu prodat haha
Mia San Mia
Doradio - unutrasnje tapacirunge vrata, podni tapacirung, rucicu, nova polica gepeka te jos nekoliko uocljivih caka enterijera tipa univerzalnih patosnica...R32 je napisao/la:Kad si vec kod dvojke, imam 1.8 gt special.
Ono sto bi izdvojio
Servo...
Onda, izvukao pragove crnom temeljnom, par neravnina zavario te sve presao zastitom poda.
Dva nova krovna kedera, kederi vrata, pa zastitna plastika ispod mehanizma brisaca.
Isticanje bilo kakve vrijednosti - u rubriku neprocjenjivo, tako da, prodaja ne dolazi u obzir...

Gledaj Honde je.backe, naprijed baca na Teslu, pozadi na Benza.
Mocna nea sta
Japan zakon, ako ne znas stas kupit samo kupi Japansko
Baca na sestu generaciju Mustanga..naprijed baca na Teslu
Zakrivljena hauba te cak i maskom branika...
Moguce, ali prije na Teslu, Tesla je furkaAsteriks je napisao/la:Baca na sestu generaciju Mustanga..naprijed baca na Teslu
Zakrivljena hauba te cak i maskom branika...
K'o Chrysler 300 sto je baco na Bentley malo
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 33 gosta.