storm_raider je napisao/la:Eto super, sada kad ste se popljuvali, hajde na kafu.![]()

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_
storm_raider je napisao/la:Eto super, sada kad ste se popljuvali, hajde na kafu.![]()
Hvala ti care što pomenu kafu, stavio vodu prije ihahaj, sreća puno sam nasuo, zamal da opet šerpa ode u helać. Bem ti forum.storm_raider je napisao/la:Eto super, sada kad ste se popljuvali, hajde na kafu.![]()
Na kolikoj teritoriji se nalazi varta krpa PazaracDukeOfWellington je napisao/la:Jel se to ponovo javlja ŠlagerNije ga bilo od momenta kad je poručio da je sasvim normalno da se troboja krpa nalazi na stadionima, a da mu smetaju ljiljani, pravi borac za pravdu i poštenje
![]()
Šlager, koji piskara po onom anam forumu sve najgore i o Amaru i o Želji, ovdje je doš'o s polupričom kako je Željo super, a Amar nevalja. Čovjek koji sa svojom bandom na tom otpadu od foruma navijače i igrače Želje naziva zeleni kadar, džihatlije, teheranlije i slično je u svakom slučaju mnogo relevantan da da svoj sud i ovdje. Njegov modus operandi na tom forumu je da banuje svakog onog ko se usudi da o bilo čemu prozbori realno i bez vrijeđanja. Za Željezničar se mora isključivo koristiti naziv jalija i to obavezno malim slovom inače se dobiva opomena pred ban.
Eto kakvom vi liku pokušavate da objasnite nešto.
odsad sam vatreni navijac zeljeznicaraDukeOfWellington je napisao/la:majstorija10 je napisao/la:reci te mi za koga da navijam tek sam poceo da pratim nasu ligu
Samo ti se reklo.
Ti si taj koji pricas o teorijama zavjere a ovdje drugima isto to osporavas?Jedno pitanje za tebe jel ispade Novi Pazar?DukeOfWellington je napisao/la:Nemam pojma o varta krpi, al znam da će ljiljan da se viori na 100% + Sandžak![]()
Pazarac? Mora da si bac'o grahZamal
Pobjednik Lav kupa dobija sumu od 80000 eura,to kada bi nekom ovdje spomenuo........,vidis sam da naziv PL prodaju za neku sicu BH Telekomu,a KUP BiH bi mogao jedino da se proda nekom kospicaru za par maraka!ludinjo22 je napisao/la:sad naleti slucajno da se u Srbiji kup zove LAV KUP SRBIJE. pa evo nije losa ideja da neko bude sponzor i kupa a da učesnici od toga profitiraj. Odmah bi bilo vise zelje za pratiti taj kup
Stvar je jasna k'o dan. BH Telecom ima para k'o blata, njihov kajmak (neto prihod) se računa u stotinama miliona maraka, što je iz perspektive našeg fudbala drakonski novac. Također, FBiH je većinski vlasnik BH Telecoma. Uz to je Telecomu u interesu da se reklamira, za razliku od recimo EP BiH, koja raspolaže sličnim sredstvima. Prema tome, koliko god je u interesu politike da ulaže kroz BH Telecom u sport toliko će para i dolaziti u sport. BH Telecom bez daljneg ulaže pristojan dio sredstava u sport, ali to nije uopšte puno s obzirom na njihove mogućnosti. Neto prihod prošle godine je bio oko 150 miliona maraka, dakle to je lova kad se regulišu svi rashodi u vidu plata i ostalog. To je faktički mrtav novac koji mora u opticaj što prije. Eh sad, da je BH Telecom privatna kompanija ne bi uložila ni fening u naš sport jer je to realno bacanje para s marketinškog aspekta. Ali, BH Telecom je državna kompanija koja svoj profit treba da usmjeri u društveno korisne projekte i zato imamo danas BH Telecom Premijer Ligu.ludinjo22 je napisao/la:sad naleti slucajno da se u Srbiji kup zove LAV KUP SRBIJE. pa evo nije losa ideja da neko bude sponzor i kupa a da učesnici od toga profitiraj. Odmah bi bilo vise zelje za pratiti taj kup
Obicno su to velike strane kompanije,kao sto je Karlzberg u Srbiji za Lav kup ili kako se u Hrvatskoj zvala T-com liga ili tako nesto,a to i oni sve rade radi marketinga i prodora na trziste,ko ce ovdje to kod nas.pa skoro i da nema nekih velikih kompanija se Koka-Kole i ovih naftnih Rusa u RS-u.badblueboylivno je napisao/la:Ne bi škodilo probati naći sponzora, napraviti spektakl od kupa... recimo, utakmice vikendom, jedna na televiziji, bilo bi super... ne mora pobjednik dobiti 80k eura, neka taj sponzor pokrije troškove sudaca i službenih osoba i neka plati putovanja recimo polufinalistima i finalistima, sigurno bi porastao interes klubova, pogotovo što pobjednik za nagradu dobije plasman u Europu.
Sve se može kad se hoće. Problem je da kod nas jako malo ljudi koji to vode hoće, svi misle - samo će od sebe.
http://ba.seebiz.eu/bh-telecom-u-2012-d ... /ar-53024/Zeman je napisao/la:@Duke
Jesi siguran da im je neto prihod 150 miliona?![]()
I Elektroprivreda ima strašan bruto prihod, pa kroz prevelike plate i razne druge potrošnje smanje neto na 2 miliona godišnje...
Uz to, mislim da bi privatne firme više ulagale u sport nego državne, da nema raznih malverzacija u sportu i da ih država oslobodi pdv-a na novac uložen u sport...
Mrsko mi sada traziti prihode za BHT i EP za proslu godinu, no znam da je bilo vrseno jedno istrazivanje prije nekoliko godina koje su to 100 najvecih kompanija sa podrucja jugoistocne Evrope i samo jedna je bila iz BiH, a to je EP. No BHT zaista ima velik Neto prihod, 2008 je bilo 143 miliona KM, za 2011. 134 miliona KM.Zeman je napisao/la:@Duke
Jesi siguran da im je neto prihod 150 miliona?![]()
I Elektroprivreda ima strašan bruto prihod, pa kroz prevelike plate i razne druge potrošnje smanje neto na 2 miliona godišnje...
Uz to, mislim da bi privatne firme više ulagale u sport nego državne, da nema raznih malverzacija u sportu i da ih država oslobodi pdv-a na novac uložen u sport...
U slučaju BH Telecoma četiri puta veći. Iz perspektive naše priče bitan je profit, zato njeg spominjemo.moustapha je napisao/la:150 miliona je valjda dobit, a prihod mnogo veci.
Spomenut je NETO prihod, tj. profit, tj. dobit.moustapha je napisao/la:Profit ili dobit, a ne prihod koji je vise puta spomenut.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.