FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

johnnyHZ
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la johnnyHZ » 22 maj 2011, 22:56

irridu je napisao/la:
Samo F.K.S !! je napisao/la:Komsije zao mi vas je sto ce vam opet neka jaka ekipa doci u drugom pretkolu EL pa cete nagrabusit opet :lol:
ajde idi pricaj da je dinamo k veci klub od newcastle ;)
nez samo vi na vrhuncu moci na trecem a mi na virslama 2. :D
Nisam u situaciji da mogu birati utakmice,ali i da jesam nikad ne bih odlučio da propustim neko od reprezentativnih okupljanja.Istina, Atlanta je daleko i razumijem ukoliko igrači ne mogu doći,ali ja ću se uvijek odazvati",-Ibrahim Šehić

irridu
Kontakt:

Post Postao/la irridu » 22 maj 2011, 22:58

johnnyHZ je napisao/la:
irridu je napisao/la:
Samo F.K.S !! je napisao/la:Komsije zao mi vas je sto ce vam opet neka jaka ekipa doci u drugom pretkolu EL pa cete nagrabusit opet :lol:
ajde idi pricaj da je dinamo k veci klub od newcastle ;)
nez samo vi na vrhuncu moci na trecem a mi na virslama 2. :D
tabela kaze drugacije ;)
...........ZA ŽIVOT CIJELI=FCŽ 1921.=..........
ko rano rani sam u nju pada.

invincible
Kontakt:

Post Postao/la invincible » 22 maj 2011, 22:59

S R A M O T A!

Rijec koja ce najbolje opisati ono sto su danas nasi "ljumici" pokazali na terenu...Da ih ne nabrajam redom...
Meni je jasno da je neka ekipa kvalitetna od nas ali da neko vise "grize" travu na Grbavici od igraca ZELJE e to mi nikad nece biti jasno....

Citam ovdje na forumu raja pise kako ne treba biti nezadovoljan (drugi smo na tabeli i u finalu smo kupa) al samo da napomenem u ligi koja nikad nije bila slabija.....Mi MANIJACI (navijaci koji srcem vole ovaj klub) nismo navikli gledati ovaku bezidjenu igru i ovako nezalaganje na terenu....
Ako ovako budemo igrali u srijeu ne pise nam se dobro ne sto je Celik dobar nego sto smo mi relano losi....

pozzz

amertiger
Kontakt:

Post Postao/la amertiger » 22 maj 2011, 23:00

tanzla je napisao/la:slika

Kao što smo i najavili nastavljamo sa zanimljivim pričama iz historije FK Željezničar povodom 90. rođendana koji klub sa Grbavice slavi u septembru ove godine. Upravo je njihov jubilej prije 40 godina uvećao slavni milanski Inter, koji je u to vrijeme bio aktuelni prvak Italije. Utakmica je odigrana 16. juna 1971. godine na punom Koševu.
Izvještači su zabilježili da je bilo oko 50.000 gledalaca. "Plave“ je u ovom dvoboju "pojačao“ nogometaš Crvene zvezde Dragan Džajić, koji je prema očekivanjima pružio izvanrednu partiju. Utakmica je završena neriješenim rezultatom, bilo je 3-3.

Gledaoci su mogli uživati, jer su vidjeli mnogo lijepih poteza, akcija i šest golova. Mogli su ih vidjeti još da je Sprečo bolje regovao u 86. minuti. Naime, sa četiri metra je šutao pored gola. S druge strane, Frustaluti je dvije minute kasnije propustio još izgledniju priliku. Promašio je prazan gol, što je izazvalo uzdahe na tribinama.

Istinski spektakl

Međutim, svi su se složili da je tim sa Grbavice potpuno nadigrao renomirane goste iz grada mode.

Za Željezničar su tada igrali: Janjuš, Kojović, Bećirspahić, Bratić, Katalinski, Hadžiabdić, Jelušić, Janković, Bukal, Sprečo i Džajić.

Mnogi će naglasiti kako je ova utakmica bila istinski spektakl, praznik nogometa u gradu na Miljacki. Treba napomenuti da je Inter bio lišen usluga sjajnog odbrambenog nogometaša - Jakinta Faketija. Naime, on je istrčao na teren najvećeg bh. stadiona na zagrijavanje, ali nije mogao početi meč zbog povrede.

Zanimljivo, noć prije utakmice požalio se Džajiću da možda neće igrati. Gledaoci su tako ostali uskraćeni da pogledaju sudar dva reprezentativna kapitena, jer su u to vrijeme oni bili lideri jugoslovenske, odnosno italijanske nacionalne vrste.

Što se tiče utakmice, gosti su prvi došli u vodstvo već u 4. minuti. Centarfor Roberto Bonisenja je sa šesnaest metara matirao Janjuša. Domaći su poravnali jedanaest minuta kasnije. Poentirao je Janković.

Majstorija Bukala, postigao pogodak sa 30 metara

Veličanstven prizor desio se u 45. minuti. Loptu je na desnom krilu primio brzonogi Jelušić i u pravom trenutku uputio centaršut. Džajić je prihvatio i gotovo iz nemoguće situacije pogodio mrežu Bordona. Sa koševskih tribina čuo se gromoglasan aplauz. Na odmor se otišlo pri rezultatu 2-1 za "plave".

Nastavak je donio atake gostiju iz Milana. Bonisenja je poravnao u 63. minuti, kad je iskoristio neopreznost Katalinskog i Hadžiabdića.

U trenucima kad se očekivalo da će mnogo ofanzivniji domaći tim doći do novog vodstva, desilo se suprotno. Naime, Macola je u 67. minuti promarširao kroz Željinu odbranu i plasirao loptu u mrežu za 2-3. Međutim, poravnanje stiže samo tri minute kasnije. Džajić je prevario nekoliko gostujućih nogometaša, oborili su ga na nekih 30 metara od gola. Sudija je dosudio prekršaj.

Slobodnjak je izveo Bukal. Uzeo je dug zalet i jako šutirao. Na oduševljenje prisutnih lopta je završila u lijevom uglu Bordonovog gola. Majstorija za konačnih 3-3.

Za kraj treba istaći da će čitaoci portala Sarajevo-x.com naredne subote moći pročitati detalje sa prijateljske utakmice Željezničar – Arsenal, koja je odigrana 1976. godine.

Katalinski: Bila je to velika utakmica

Za naš portal prijateljski sudar Želje i Intera prokomentarisao je i Josip Katalinski, nekadašnji nogometaš tim sa Grbavice:

"Gest da u Sarajevo dođe Inter imao je posebnu težinu. Bila je to velika utakmica. Naime, ona je dodatno promovisalo sarajevski nogomet u jugoslovenskim okvirima. Teško je iz ove perspektive zamisliti da sada dovedemo jedan kvalitetan evropski tim poput Intera u glavni grad BiH. Prosto nezamislivo! Liga iz godine u godinu gubi na kvalitetu, jer konstantno odlaze kvalitetni nogometaši. Nekada se čekala 28 godina kako bi dobili dozvolu da idete vani. To je donijelo određeni kvalitet u jugoslovensku ligu koja je bila među najboljim u Evropi. Ako posmatramo aktuelnu situaciju u našoj državi treba naglasiti da smo bogati talentima, ali za potpuni uspjeh treba mnogo više rada“, rekao je Katalinski.

Cisto da se ponovi, da se nove generacije malo bolje upute!!!
Mes Que Un Club

ThE_mAnIaCs_1987
Kontakt:

Post Postao/la ThE_mAnIaCs_1987 » 22 maj 2011, 23:01

nedaTM je napisao/la:
lopta je napisao/la:evo i od mene koje pomoci za pjesmu, npr. znate zasto pjesma "a da me vidi babo" se ne pjeva na tribini jer mnogo ljudi nema oca, a steta da propadne jedna takva pjesma sa takvim ritmom i nije tesko promjenit samo tekst, pa grobari imaju na samo jednu melodiju 3 pjesme, pa sam ja nesto konto !

slusajte pjesmu i pjevajte ovo i vidjecete da je stvarno dobro,
"za želju živimoo za želju živimo, za njega navija za njega navija hiljade duša ( pa se ponovi lagano )
za želju živimoo za želju živimo, za njega navija za njega navija hiljade duša (I ONDA JAKOO)
"za želju živimoo za želju živimo, za njega navija za njega navija hiljade duša (pa se ponovi jako )
za želju živimoo za želju živimo, za njega navija za njega navija hiljade duša ...
nadam se da je dobro ! samo da se uhvati ritam i tekst !
kakva ba "a da me vidi babo" sta je vama pa to je obicna zayebancija na onu provalu cure da se opija za Bajram, to nije nikakva pjesma niti ce se i kad pjevat na tribini, niti se ikada pjevala, a jug kad pogledam proslu sezonu i ovu dusa me zaboli, nezz sta je , ali ako je razlog onaj raskol navijacki, pa daj majku mu, nek se sredi vise i to, za nadati se da ce i to do sljedece sezone biti rijeseno
uklopili smo se u sivilo koje se nadvilo danas nad Sarajevom, te hoce kisa, te nece, pati se i ono nebo nezna ocel padat il nece, tako i mi igramo, patimo se, ne mozemo meda....
Borac sasvim zasluzeno prvi, i titula zasluzeno ide u BL. Nadati se da necemo prokockati i ono sto je donekle i bilo pokrice za lose igre, a to je 2. pozicija i finale kupa..
svi znaju sve, a niko nista ne zna
Za zivot cijeli!

Samo F.K.S !!
Kontakt:

Post Postao/la Samo F.K.S !! » 22 maj 2011, 23:01

Trenutno Dynamo K jeste veci od Njukastla ;) A i po titulama ;)

Bianconeri1988
Kontakt:

Post Postao/la Bianconeri1988 » 22 maj 2011, 23:02

Jel ovo danas Bešliji bio 3. žuti pa će propustiti revanš finala Kupa ili se ja varam!?
Ž '21!
Senza Fachetti niente scudetti, con Gasperini e Ranieri torni dove eri!
★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

neno
Kontakt:

Post Postao/la neno » 22 maj 2011, 23:03

volim te zeljo
VOLIM TE ZELJO

johnnyHZ
Kontakt:

Post Postao/la johnnyHZ » 22 maj 2011, 23:04

irridu je napisao/la:
tabela kaze drugacije ;)[/quote]
polako :D polako :D jos jedno kolo pa cu ti copy ovaj post :D :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Nisam u situaciji da mogu birati utakmice,ali i da jesam nikad ne bih odlučio da propustim neko od reprezentativnih okupljanja.Istina, Atlanta je daleko i razumijem ukoliko igrači ne mogu doći,ali ja ću se uvijek odazvati",-Ibrahim Šehić

nedaTM
Kontakt:

Post Postao/la nedaTM » 22 maj 2011, 23:06

ThE_mAnIaCs_1987 je napisao/la:
nedaTM je napisao/la:
lopta je napisao/la:evo i od mene koje pomoci za pjesmu, npr. znate zasto pjesma "a da me vidi babo" se ne pjeva na tribini jer mnogo ljudi nema oca, a steta da propadne jedna takva pjesma sa takvim ritmom i nije tesko promjenit samo tekst, pa grobari imaju na samo jednu melodiju 3 pjesme, pa sam ja nesto konto !

"za želju živimoo za želju živimo, za njega navija za njega navija hiljade duša ( pa se ponovi lagano )
za želju živimoo za želju živimo, za njega navija za njega navija hiljade duša (I ONDA JAKOO)
"za želju živimoo za želju živimo, za njega navija za njega navija hiljade duša (pa se ponovi jako )
za želju živimoo za želju živimo, za njega navija za njega navija hiljade duša ...
kakva ba "a da me vidi babo" sta je vama pa to je obicna zayebancija na onu provalu cure da se opija za Bajram, to nije nikakva pjesma niti ce se i kad pjevat na tribini, niti se ikada pjevala, a jug kad pogledam proslu sezonu i ovu dusa me zaboli, nezz sta je , ali ako je razlog onaj raskol navijacki, pa daj majku mu, nek se sredi vise i to, za nadati se da ce i to do sljedece sezone biti rijeseno
uklopili smo se u sivilo koje se nadvilo danas nad Sarajevom, te hoce kisa, te nece, pati se i ono nebo nezna ocel padat il nece, tako i mi igramo, patimo se, ne mozemo meda....
Borac sasvim zasluzeno prvi, i titula zasluzeno ide u BL. Nadati se da necemo prokockati i ono sto je donekle i bilo pokrice za lose igre, a to je 2. pozicija i finale kupa..
svi znaju sve, a niko nista ne zna
pa ne znam sta je razlog da posjeta vise nego duplo padne nego prosle sezone, to mi je nepojmljivo da smo u tekmama prosle sezone protiv Borca imali 15.000 i 12.000 ljudi na stadionu, a ove 3.000 i 3.500... a znam da se svasta desavalo medju nasim navijacima pa sam zato to napisao...
Kad odu šminkeri,pljuvači i šmekeri, kad prođu trendovi, mode i
pozeri,ostat' će na JUGU gordi i ponosni, ostat' će u ljubavi vjerni i
odani! THE MANIACS 1987

neno
Kontakt:

Post Postao/la neno » 22 maj 2011, 23:11

zeljo sa ovakvim igracima je zauzeo odlicno mjesto na tabeli,pa pola njih ne zasluzuje da prodze pored grbavice,amar ko amar ima i on svojih gresaka,ali bez njega bi bili negdje 10 ti.manijaci katastrofa,navijanje nula,koreografija nula.pojedinim likovima koji vode navijanje se treba zafaliti,postaviti nove likove sa karizmom-pa sjetimo se samo imena KENO,JAVA,TARIK,ANTO itd.kako je tada bilo i kako je jug izgledo.
VOLIM TE ZELJO

old school
Kontakt:

Post Postao/la old school » 22 maj 2011, 23:12

eh ovako imam mnogo toga reci nadam se da necete zamjeriti...Popovic,savic,jamak,vasilic,markovic,nikolic,baljic,mesic i ima tu jos par igraca oni trebaju sami napustiti tim,dovesti provjerene igrace jednom jer u evopru ako izademo sa ovim igracima nema nam nista pusa smo i od slabije ekipe nego hapoel primili bi sad cini mi se 5 komada.Sto se tice zenice odradimo jos ovu utakmicu budimo koliko je to moguce zajedno svi i u sto vecem broju,slavimo usred bilinog polja i zenicepa onda podhitno rijesiti mnoge stvari na tribini prije pocetka sljedece sezone,i napraviti jako udruzenje koje ce biti okosnica svega ali jako udruzenje koje ce imati svaki dan svoje artikle,druzenja za one koji zele da se druze tu skupljati pare ulagati u tribinu,pisati nove pjesme na papire kopirati davati ljudima na tekmi nek se pjeva,jer realno dotakli smo dno dna koje nikad ovoliko duboko nije bilo.. i da onaj aplauz cijelog stadiona igracima borca mislim da pokazuje da u nama prije svega zivi fudbal,pa tek poslije sve ostalo
I kad nas svi otpišu,stave na stub srama,diskreditiraju. Mi se vratimo,ne zato što smo Real Madrid već zato što postoji i onaj najsitniji atom ponosa zbog kojeg se i zadnja šuga koja nosi taj grb na dresu bori kao životinja.Ne placi stara to je od batina!

Baltazar
Kontakt:

Post Postao/la Baltazar » 22 maj 2011, 23:19

ljudi neku noc na ftv je bila neka specijalna emisija mislim 60 minuta o fudbalu i navijacima u bih gledao sam samo malo kraj je li zna neko ima li na youtube ili negdje da se skine?

Samo F.K.S !!
Kontakt:

Post Postao/la Samo F.K.S !! » 22 maj 2011, 23:23

Ma bas me briga iskreno meni je svejedno jel igramo protiv HB-a ili Man.utda samo da prodje moj klub ;)

Omar500
Kontakt:

Post Postao/la Omar500 » 22 maj 2011, 23:25

Nije samo da se treba zahvaliti pojedinim igračima, nego se treba riješiti i stvar oko tribine :roll: . Rekao sam prije par dana, neću više dolaziti na jug dok se ne popravi situacija. I to nam se dešava na 90-tu godišnjicu :roll:

rusina_jr
Kontakt:

Post Postao/la rusina_jr » 22 maj 2011, 23:26

Прпа ! je napisao/la:" " / ? ...
? " ? ' је ? $ " " ' огао $ ..
" знао $ " $ вас " ? $ !
Nema tu nista cudno osim onoga sto nam drugi pokusavaju nabaciti ali sve se to vidjelo danas . I u porazu ostati veliki kakvi jesmo , vama cestitke na tituli pa se vidimo dogodine . Sportski pozdrav :D
Željezničar za život cijeli !

Omar500
Kontakt:

Post Postao/la Omar500 » 22 maj 2011, 23:31

Otvorite temu Njukastl vs Dynamo Kyev. Ne zanimaju me uopšte takve komparacije na ovoj temi :roll:

Vasa Ladacki
Kontakt:

Post Postao/la Vasa Ladacki » 22 maj 2011, 23:32

Lopto, otkotrljaj se s teme Boga ti :roll: kakva crna pjesma "a da me vidi babo", kakve veze sto neko nema oca s tim ??? To se pjevalo radi zajebancije jednom i to je sve. Uozbiljite se malo, Boze sacuvaj !! :o
Nama je Željo svetinja jedina.

Sirenje
Kontakt:

Post Postao/la Sirenje » 22 maj 2011, 23:44

Samo F.K.S !! je napisao/la:Trenutno Dynamo K jeste veci od Njukastla ;) A i po titulama ;)

HAHAHAHAHAHA

Oko danasnje utakmice treba izdvojit 2 poteza spiker koji je na pocetku na prozivci rekao Sir Amar Osim i sportski pozdrav igracima borca na kraju, a igra i navijanje ocajno nije vrijedno spomena

U srijedu dobiti u Smrdogradu i sezona odlicna.

Cestitke Borcu na tituli. Zasluzena je!

rusina_jr
Kontakt:

Post Postao/la rusina_jr » 22 maj 2011, 23:46

old school je napisao/la:eh ovako imam mnogo toga reci nadam se da necete zamjeriti...Popovic,savic,jamak,vasilic,markovic,nikolic,baljic,mesic i ima tu jos par igraca oni trebaju sami napustiti tim,dovesti provjerene igrace jednom jer u evopru ako izademo sa ovim igracima nema nam nista pusa smo i od slabije ekipe nego hapoel primili bi sad cini mi se 5 komada.Sto se tice zenice odradimo jos ovu utakmicu budimo koliko je to moguce zajedno svi i u sto vecem broju,slavimo usred bilinog polja i zenicepa onda podhitno rijesiti mnoge stvari na tribini prije pocetka sljedece sezone,i napraviti jako udruzenje koje ce biti okosnica svega ali jako udruzenje koje ce imati svaki dan svoje artikle,druzenja za one koji zele da se druze tu skupljati pare ulagati u tribinu,pisati nove pjesme na papire kopirati davati ljudima na tekmi nek se pjeva,jer realno dotakli smo dno dna koje nikad ovoliko duboko nije bilo.. i da onaj aplauz cijelog stadiona igracima borca mislim da pokazuje da u nama prije svega zivi fudbal,pa tek poslije sve ostalo
Care koliko sam ja skontao stvari mnogo ljudi nesmije da pisne na jugu iako bi htjeli . Nije problem da se pobijes ali vecina koja to trnutno drzi je naoruzana i izlazi u crnoj hronici tako da ljudi ne smije da se zamjere ! Ipak , koliko se sjecam pod tim momcima je osvanulo nekoliko prelijepih koreografija , vjerovatno su bili ukljuceni na neki nacin ( nisam 100 % upucen pa me ispravite ) pa sad kada sve uzmes u obzir koji je razlog za raspad znaju samo oni ! Ali kako god ona vecina fine raje i omladine sto je dolazila sto od straha sto od prezira sada izbjegava juznu tribinu !
Kako da se to popravi ?
Željezničar za život cijeli !

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: ANamelessGhoul i 29 gostiju.