FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

sekerbay
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la sekerbay » 27 nov 2015, 15:34

mozda hoce da ide zato sto u bayernu nema zadnju kada je u pitanju dovodjenje igraca.
ono, mozda ce mu u sitiju dati odrijesne ruke.
helem, ako ode, anceloti ili colo su odlicna rjesnja.
like my saint of a mum used to say, "get 'em young, and the possibilities are endless."

muamerc
Kontakt:

Post Postao/la muamerc » 27 nov 2015, 15:37

Ako dodje Colo ja navijam za Minhen 1860x

phily
Kontakt:

Post Postao/la phily » 27 nov 2015, 15:53

FK Željezničar
FC Bayern Munchen
Philadelphia 76ers--->#TrustTheProcess
DARIO ŠARIĆ----->ROY-- 2016/17

#CarloOut

R32
Kontakt:

Post Postao/la R32 » 27 nov 2015, 16:18

Hmm pa ne znam bas dal ima bolja opcija od Pep-a trenutno, Carlo tu i tamo, ostalo sitna buranija.
Mia San Mia

bavaracmujo
Kontakt:

Post Postao/la bavaracmujo » 27 nov 2015, 16:56

Ljudi moje pa ima covjek ponudu od 50 mil za dvije god i ako produzi bice nedodirljiv u trenerskom poslu i sad mi trebamo plakati ako ne priduzi. Nek mu je sretno ako ode nema potrebe da kukamo, imamo strasno pametnu upravu koja je zo dokazala i nema straha. Opet se vracam na nasu kuknjavu kako cemo zamjenit roberija a onda nas uprava pocasti za sitne novce dvojicom istinskih zamjena. Pa slucaj svajni kad se pisalo da su nasi nesposobni a oni nam vidala servirase i tako redom. Ako ostane ja ga podrzavam jer je trener kluba kojeg volim, ako ode nek mu je sretno a ja cu vjerovat upravi i podravati novog ma ko god to bio.
P.S. Nek se desi kao sa jupom nek osvoji treble i sretno mu dalje.

coelho41
Kontakt:

Post Postao/la coelho41 » 27 nov 2015, 17:24

ceze je napisao/la:Ako je ovo istina, onda nije više pitanje da li je Pep trebao produžiti ili ne, već ko će umjesto njega?

Carlo Ancelotti je izgleda jedina opcija i odličan trener, njegovi klubovi su uvijek jako dobro izgledali, pogotovo u Ligi prvaka i kup sistemima, ali nisam nešto optimističan kad je on u pitanju. Između njega i Pepa uvijek bi izabrao ovog drugog.

Od ostalih trenera možda Favre (jer se spominjao jedan period) ili Simeone (samo ako bi donio nešto novo u odnosu na ovo što gledamo u Athleticu). Ako bi u upravi odlučili da žele nastaviti u ovom pravcu kojim je Pep krenuo, možda bi Valverde bio dobro rješenje.
Samo da nije neki polutrener tipa Villas Boas ili Capello.

Ja lično ne bih volio da je ovo istina, ali vidjet ćemo.
a Heiko Vogel, on recimo trenira sad Bayern II, a trenirao je Basel poprilično uspješno, šta mislite bil Bayernova uprava smjela prepustit trenersko mjesto nekom takvom treneru(?), ko što je npr. Barca nekad Gvardioli i evo ga sad ovdje gdje je i s kakvom reputacijom
a puno si ti tu nabrojao nenjemačkih trenera ili barem trenera koji ne znaju njemački jezik, ja sam više za nekog ko zna jezik npr. Favre ili ukrast Leverkusenu Schmidta ne bi bilo prvi put i Heynckess ih je napustio da se opet vrati u Bayern.

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 27 nov 2015, 17:28

Najbolje opcije su definitivno Ancelotti ili Simeone svi ostali nisu dorasli da vode klub poput Bayerna.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

muamerc
Kontakt:

Post Postao/la muamerc » 27 nov 2015, 17:35

Kakav Colo, da od vakih tehnicara i majstora napravi mesare... Ne, ne i ne. Ako on dodje na Kantaru, Robbena, Riberija, Bastrubera, Benatiu... zaboravi jer ce se inace koristiti kao pomagala studentima medicine.

ceze
Kontakt:

FC Bayern München

Post Postao/la ceze » 27 nov 2015, 18:53

Ma Colo ne bi mogao prepisati ono što radi u Madridu na Bayern.
Odbrana je preofanzivna za njega, golman nije taj tip koji će odbranu u krilu držati, nisu mu ni veznjaci po mjeri, o Lewi da ne govorim, zato sam i napisao da ako bi mijenjao nešto u svom sistemu, onda i ne bi bio tako loše rješenje.

Vogel je mislim vodio Basel kad gaje Bayern u osmini finala izbacio, doveo Shaqirija poslije, ne znam kakav je, malo mi je sumnjivo to što amatere vodi, a ne neki klub i Švicarskoj ili Njemačkoj. Da je bio u stručnom štabu Bayerna sa Pepom, onda i nekako, ovako ja ne bi bio nešto posebno zadovoljan.

Da se nešto pitam, bez sumnje Klopp, mada ke to nemoguća misija.

I da, u ono skupinu polutrenera sam zaboravio dodati Loewa. A ne bi me čudilo.
Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...

muamerc
Kontakt:

Post Postao/la muamerc » 27 nov 2015, 18:58

Loco Bielsa je jbn genije samo je tako tezak, tvrdoglav i lud da bi vjerujem maks od jula do septembra bio trener.

thulkazal
Kontakt:

Post Postao/la thulkazal » 27 nov 2015, 19:04

Nadam se da neće otići jer ako bi ko odgovarao Bayernu, dugoročno, to bi bio Klopp a njega nema. Sve ostale opcije u odnosu na Pep-a su ne tako povoljne što zbog dugoročnosti što zbog vizije... Ako bude odlazio valjda se neće pokrenuti sapunica prije ljeta što je opet teško izvodivo...

Šta je sa Sammerom i njegovim aspiracijama da trenira? Davno se provlačilo i to pitanje ...

muamerc
Kontakt:

Post Postao/la muamerc » 27 nov 2015, 19:09

Najmanje sto nam trebaju su sapunice, vjerujem na zimu ce se sve znati. Veceras, tj sad u 19 je redovni godisnjak kluba. Bas me interesuje oko finansija, kako stojimo.

Inace, danas Pep nije dosao na pres prie tekme sa Hertom zbog "ptivatnih" problrma.

rikimo
Kontakt:

Post Postao/la rikimo » 27 nov 2015, 19:23

umro rođak u španiji, pa razgulio na sahranu.

inače, mislim da izjave kalea i lahma u posljednje vrijeme sugeriraju da je pep rekao ne. ranije su izjave bile drugačije, a ovo korespondira i s rokom koji je postavljan za pregovore, a to je kraj novembra.

meni bi bilo žao da ode, mislim da bayern izgleda odlično, ali šta se može...

1. poštujem carla i njegov rad, ali nešto mi ne miriše, ne znam, u kontekstu bayerna
2. jose m. da, al da npr sad dobije nogu pa da odmara do kraja sezone. sad izgleda jako loše. guardiola je prije bayerna odmarao godinu, to nikad nije loše.
3. volio bih favrea.
4. čolo nije spominjan u kontekstu bayerna, mislim da on stilom ne leži ovoj upravi.
5. ovaj lik iz fca nije loš, pitanje je šta nudi, kakve su mu ideje, vizije.
6. unai emery mi je odličan lik.

ps. kad je otišao klopp u lfc kontao sam da to znači da ostaje pep, sad kad ode, bit će šteta.
pps. tuchel bi bio sjajan, ali on je zauzet.

sekerbay
Kontakt:

Post Postao/la sekerbay » 27 nov 2015, 19:29

dobro, izgleda da je anceloti ime koje se najvise veze uz bayu.
odlican strucnjak, bez daljnjeg.
po meni, barem za klasu bolji od pepuna.
like my saint of a mum used to say, "get 'em young, and the possibilities are endless."

muamerc
Kontakt:

Post Postao/la muamerc » 27 nov 2015, 19:37

rikimo je napisao/la:umro rođak u španiji, pa razgulio na sahranu.

inače, mislim da izjave kalea i lahma u posljednje vrijeme sugeriraju da je pep rekao ne. ranije su izjave bile drugačije, a ovo korespondira i s rokom koji je postavljan za pregovore, a to je kraj novembra.

meni bi bilo žao da ode, mislim da bayern izgleda odlično, ali šta se može...

1. poštujem carla i njegov rad, ali nešto mi ne miriše, ne znam, u kontekstu bayerna
2. jose m. da, al da npr sad dobije nogu pa da odmara do kraja sezone. sad izgleda jako loše. guardiola je prije bayerna odmarao godinu, to nikad nije loše.
3. volio bih favrea.
4. čolo nije spominjan u kontekstu bayerna, mislim da on stilom ne leži ovoj upravi.
5. ovaj lik iz fca nije loš, pitanje je šta nudi, kakve su mu ideje, vizije.
6. unai emery mi je odličan lik.

ps. kad je otišao klopp u lfc kontao sam da to znači da ostaje pep, sad kad ode, bit će šteta.
pps. tuchel bi bio sjajan, ali on je zauzet.
Da, i ja mislim da nas napusta i to skoro sigurno. Steta, ako ne uzme LP ostace taj gorak okus.

Uprava ce vjerujem razmisliti dobro koga za dalje. Mora nekoga naci ko ce izvuci maksimum iz nasih igraca. Vec 6-7 godina igraju ofanzivnu i na posjed igru i sad ne bi valjalo da dodje neko ko ce da ih postavi u bunker ili da biju po terenu.

Ima dosta imena osim Karlitosa koji bi mogli: Schmidt, Emery, Favre pa cak i Kuman. Sto se tice ovih nekih manje iskusnijih ne znam ko bi mogao biti ime da trenira Bayern, jedino neko nas.

Nedo Bog da nakon Pepovog zvanicnog odbijanja u tom periodu Low da otkaz ili se dogovri da ga da poslie EPa.

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 27 nov 2015, 19:55

Koji ba Schmidt, Emery i Favre pa ti nisu u stanju voditi ni prosječne timove a ne da preuzmu giganta iz Minhena.Moja prva opcija nakon Pepuna je bio Klopp s obzirom da od ovog nema ništa onda jedino Carlo.Neka napisa da bi se teško Cholo uklopio i mislim da je u pravu, Cholo- Sammer deadly Combination. :)
Zadnja izmjena: Saurman, dana/u 27 nov 2015, 20:12, ukupno mijenjano 1 put.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

Rajaz
Kontakt:

Post Postao/la Rajaz » 27 nov 2015, 20:11

muamerc je napisao/la:Ako ode u Citi ne treba ga suditi ali svakako bice veliko razocarenje. I tada zvanicno umire posljednji mohikanac istinskog fudbala, ustvari ako ga je i bilo. Sve je biznis a igra ili ti fudbal je za budale odnosno obicni raju i navijace. Ko je.. fudbal, egzistencija i real zivot je bitan. **** ga.
Čekaj @muamere, zašto bi bilo razočarenje ?
Nisi valjda mislio da će Guardiola biti Bayernov Ferguson ?

muamerc
Kontakt:

Post Postao/la muamerc » 27 nov 2015, 20:14

Mi prvo trebamo ganjati trenera koji je autoritet, uticajan i koga igraci postuju. U nas je dosta igraca wc klase i s njima treba znat raditi. Neko ko ce zagalamiti na Vidala, Robbena i Riberija i poslati ih na klupu ako treba. Nama ne treba trener kojem je dovoljno samo sto je tu odnosno sto trenira Bayern. I Messi je glumio sefa Enrikeu pa ga ovaj posla na klupu, tako, tako se zna ko je trener a ko igrac. Sad nema problema. Ni Suarez niti Neymar ne smiju pisnuti. Pa tek onda razgovarati sa istim da nastavi razvijati, problizno, ovu filozofiju prema kojoj sad igramo.

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 27 nov 2015, 20:18

Ostaje Pep, zvanicna vijest. :mrgreen:
Al' malo morgen. :tralala:

Ne vjerujem da ce se i on sam tako lako odreci Bayerna u koji je tek sada implementirao svoje zamisli, ne vjerujem da ima zelju da bas sad pocinje sve ispocetka.

No, cak i ako se desi da ode na kraju sezone ja imam jednu jedinu zelju a on je pred otkazom u fenjerasu i zove se Markus. :kafa:
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

muamerc
Kontakt:

Post Postao/la muamerc » 27 nov 2015, 20:26

Rajaz je napisao/la:
muamerc je napisao/la:Ako ode u Citi ne treba ga suditi ali svakako bice veliko razocarenje. I tada zvanicno umire posljednji mohikanac istinskog fudbala, ustvari ako ga je i bilo. Sve je biznis a igra ili ti fudbal je za budale odnosno obicni raju i navijace. Ko je.. fudbal, egzistencija i real zivot je bitan. **** ga.
Čekaj @muamere, zašto bi bilo razočarenje ?
Nisi valjda mislio da će Guardiola biti Bayernov Ferguson ?
Ne, drugi je razlog. Ne to sto napusta Bayern vec to sto ide u City (i ne u smislu da su plasticari). I to sam procitao nedavno na jednom drugom forumu: "Po meni, Pep pravi sportsku gresku ako ode u City. City je filozofijom i konceptom skroz razlicit klub od Barse i Bayerna plus sto ni ublizu ima igrace koji se brzo i lahko sprovesti njegovu filozofiju."
Barsa je imala to u svojim genima dok je Bayern na to bio pripremljen od Van Gaala." City nema ni blizu podrsku za ono sto on hoce uvesti. Zato ce mu tebati i vise od ove 2-3 godine nego sto je u Bayernu. Prvu godinu mora dobro protresti ekipu i kutarisati se pola taktickih i tehnickih limitiranih igraca, drugu ce tek poceti da radi i treca dodje kao prva godina gdje bi mogli vidjeti rezultate. Koga sad dovesti, Barsa i Bayern mu nece prodati igrace pa makar davali pola Mancestera. Kako? Sta? Zelim da pokaze svoje znanje a bojim se da ce to u Citiju bas tesko ici. Arsenal je idealan klub za njeg, pa i ManUtd, dok ostali nisu ni blizu.

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.