Juventus FC - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

Koga mislite da ćemo dobiti u 1/4 finalu?

Anketa je završila: 15 mar 2019, 07:26.

Barcelona
3
12%
Tottenham
2
8%
Porto
7
28%
Ajax
4
16%
United
5
20%
City
0
Nema glasova.
Liverpool
4
16%

Ukupno glasova: 25

IlCapitano
Kontakt:

Re: Juventus F.C.

Post Postao/la IlCapitano » 16 jul 2014, 02:22

Ja ne mogu da prebolim da su meni/nama ovo uradili ljudi u koje sam/smo se do jučer kleli. Upravu boli ****, Conte ostavi ekipu na cjedilu.

I ne mogu da vjerujem da ja hiljadama kilometara od Torina imam više povezanosti i emocija prema Juventusu od ljudi koji su rođeni tamo i idu redovno na utakmice. Pa da su mudonje da su se digli odmah danas kad je pukla ta vijest o ostavci i skupili pred prostorijama kluba, zaustavili Contea, svezali ga za stativu dok ne povuče ostavku, zapalili onog ko je odgovoran za ovo, sjebali sve živo... Ali pošto nisu...
★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★

ramiral
Kontakt:

Post Postao/la ramiral » 16 jul 2014, 02:26

Sehurim i tipkam.. Zena mi kaze da nisam normalan.

Vjerovatni dolazak Allegrija me podsjeti da se on i Pirlo nisu bas "mirisali" zadnje sezone u Milanu.

Takodje se vjerovatno prelazi n 4-3-3.

Odlazak je Conte najavljivao pregovaralo se i razgovaralo - nece doci Sanchez nece Cuadrado Vidal na izlazu gubi se bitka oko Iturbea.. Covjeku je prekipjelo trebamo i to shvatiti.

Ova ekipa je uz nekoliko biranih pojacanja imala sve da se upusti u bitku za klempu - kontinuitet, koheziju, mentalnu snagu i iskustvo.
Ne kazem da ih Allegri ne moze tamo usmjeriti ali kad poredim njegov kiselo-gnjili-boli me tuki izraz lica sa razjatenim tigrom kakav je imao Conte onda mislim da ce odbrana Scudetta doci u pitanje. O ls necu ni govoriti.. Novi trener privikavanje..

Zao mi Buffona jer klempo vjerovatno njemu ostaje nedosanjani san.
Projekat evropski Juve stagnirati ce sigurno nemoguce da ova dogadjanja ne budu imali refleksije na igrace.

Tri zvjezdice su ostvarene. Nadao sam se da sa Conteom i njegovim nacinom rada kroz par godina treci klempo ne bi bio nerealan ali me zgadija Agnelli-Elkann demantovase u srcu.

Pleme im. ...
29 ... a do maja 2012 - 30 ...

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Sarajevo1946
Kontakt:

Post Postao/la Sarajevo1946 » 16 jul 2014, 02:30

Ja sam veliki ljubitelj lika i djela Antonija Contea, ali to bi prežalio nekako da ne vidim u kojem smjeru to ide. Italijanska liga je dotakla dno dna, jer bez para, kojih nema, mi ne možemo ništa očekivati.

Propade i fantastičan igrač Iturbe, sve ostalo je također pod velikim upitnikom. Godinama na ovom forumu nažalost govorim da bez para nema ništa. Mi smo imali nešto i neku viziju, ali stali smo kad je trebalo da napravimo važan korak. Od Evrope zadugo neće biti ništa dok ne uložimo lovu, a sad smo i za Seriju A uzdrmani.

Najviše mi je žao transfera Iturbea, čak bi možda i Vidala nekako kompenzirali, ali ovo je lančano bilo i ode sve u pm.

Trener? Ja sam za Mancinija prije Allegrija, ali ni Max nije loš. Nije sad to toliki problem, koliko bi ovo psihički moglo sjebati ekipu i sve unazaditi. Morat ćemo sačekati nekoliko dana i vidjeti kako će se stvari odvijati, ali ovo je sad katastrofa.
37 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
ALESSANDRO DEL PIERO #10

Vivo Per Lei - Juventus
AHHHHHHHH come gioca DEL PIERO!!!

masteRofPoker
Kontakt:

Post Postao/la masteRofPoker » 16 jul 2014, 02:39

Ma dajte ljudi nije sve tako crno i katastrofa pa sta je vama. Otisao covjek pa sta ces sad. Zivot ide dalje.
Ko god je tu bio samo zbog Contea neka i on ide sa njim. Juve je iznad svakog pojedinca i bio prije i postojati ce poslije svih problema i odluka. Agnelli se prihvatio posla, nasao finu klapu, sve lijepo skuckao, pozvao Contea kada je malo ko i znao da je trener i sada mu se ovdje hebe sve po spisku. Covjek je ogroman juventino, to mu je u krvi.
Ko zna sta je uzrok i sta je sve prethodilo ovoj odluci.
Pa sta da je i Vidal prodat. Primjera radi 60 miliona. Pa mogao je Conte da izabere dva sjajna igraca za te pare.
Odlazio je i Zidane kada je bio mozda i najbolji na svijetu pa se nije tugovalo, nema se kad. Zato sacekajmo da vidimo sta ce da bude u narednom periodu.
Novac od Vidala samo usmjeriti na krilo i lijevog bocnog i jednog veznog. Ukoliko Alegri dode, to znaci da Asa ide u sredinu i dobiti cemo ogromno pojacanje ja sam u to siguran, covjek je zvijer u sredini.

EDIT : Kukate za Iturbe ? Nije problem, ide Griezmann, bolji igrac. Sada se ima kesa. :D
Zadnja izmjena: masteRofPoker, dana/u 16 jul 2014, 02:45, ukupno mijenjano 1 put.
I kad gubis tu smo mi, tvoji vjerni sinovi!

31 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

DeMarcus Cousins centar Sacramenta je jedna velika zvijer i uvijek ga na kladionici igrajte preko ponudene granice koseva. Hvala.

Contentissimo
Kontakt:

Post Postao/la Contentissimo » 16 jul 2014, 02:41

JA prvi ne bih nista rekao da znam da ce te pare od prodaje biti ulozene kako treba. Ali stvar je ovakva, odlaci ti glavni igrac ekipe, a doci ce neki igrac od 10-15 miliona (Italijan vjerovatno) a ostatak para ce otici Boga pitaj gdje, za "ujednacavanje bilansa". Boli me mnogo ovo kao navijaca Juventusa, falio nam je samo taj jedan korak, a ovako idemo bar 3 nazad. Najveci udarac poslije 2006, a Pogba aki ne ode ove sezone, iduce ide 100%.

I na kraju najgori moguci scenario, prodaja Pogbe i Vidala, znamo neslaganja Pirla i Maxa, i fakticki ostajemo bez veznog reda :o :o kao najgori moguci kosmar zvuci.
36 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★★★
Alla Juventus vincere non è importante è l'unica cosa che conta

«It is much easier to paint another Mona Lisa then it is to create another Del Piero» - Iker Casillas

Contentissimo
Kontakt:

Post Postao/la Contentissimo » 16 jul 2014, 02:43

masteRofPoker je napisao/la:Ma dajte ljudi nije sve tako crno i katastrofa pa sta je vama. Otisao covjek pa sta ces sad. Zivot ide dalje.
Ko god je tu bio samo zbog Contea neka i on ide sa njim. Juve je iznad svakog pojedinca i bio prije i postojati ce poslije svih problema i odluka. Agnelli se prihvatio posla, nasao finu klapu, sve lijepo skuckao, pozvao Contea kada je malo ko i znao da je trener i sada mu se ovdje hebe sve po spisku. Covjek je ogroman juventino, to mu je u krvi.
Pa sta da je i Vidal prodat. Primjera radi 60 miliona. Pa mogao je Conte da izabere dva sjajna igraca za te pare.
Odlazio je i Zidane kada je bio mozda i najbolji na svijetu pa se nije tugovalo, nema se kad.
Zato sacekajmo da vidimo sta ce da bude u narednom periodu.
Novac od Vidala samo usmjeriti na krilo i lijevog bocnog i jednog veznog. Ukoliko Alegri dode, to znaci da Asa ide u sredinu i dobiti cemo ogromno pojacanje ja sam u to siguran, covjek je zvijer u sredini.
samo sto su tad pare potrosene na Nedveda, Buffona, Thurama a sad ce biti potrosene na nekog prosjecnog igraca od 10-15 miliona i to iz Serije A. To mene boli.

«It is much easier to paint another Mona Lisa then it is to create another Del Piero» - Iker Casillas

Sarajevo1946
Kontakt:

Post Postao/la Sarajevo1946 » 16 jul 2014, 02:45

Ma na šta će usmjeriti? Propo Iturbe i Evra će, Sanchez odavno... Šta će dovesti? Ko će od top igrača doći u nekonkurentan tim u LP? U Italiji za nas gotovo da nema pojačanja. Možda će nešto dobro i ispasti, ali ovo je šok jbeni, sve bih polupao sad... Bijes i razočarenje... Još kad znaš da će tako godinama biti...Majku im jbem kriketašku, Juve je morao prioritet biti :-( Tuga ocm..
ALESSANDRO DEL PIERO #10

Vivo Per Lei - Juventus

masteRofPoker
Kontakt:

Post Postao/la masteRofPoker » 16 jul 2014, 02:47

Contentissimo je napisao/la:
masteRofPoker je napisao/la:Ma dajte ljudi nije sve tako crno i katastrofa pa sta je vama. Otisao covjek pa sta ces sad. Zivot ide dalje.
Odlazio je i Zidane kada je bio mozda i najbolji na svijetu pa se nije tugovalo, nema se kad.
Zato sacekajmo da vidimo sta ce da bude u narednom periodu.
samo sto su tad pare potrosene na Nedveda, Buffona, Thurama a sad ce biti potrosene na nekog prosjecnog igraca od 10-15 miliona i to iz Serije A. To mene boli.
Hajde da sacekamo pa da vidimo. Ako prodaju Vidala i taj kes usmjere u tom pravcu, onda cemo da skupimo kes i idemo direktno do Torina i nasikamo se i pravimo haos Agnelliu i ostaloj kompaniji. :D

DeMarcus Cousins centar Sacramenta je jedna velika zvijer i uvijek ga na kladionici igrajte preko ponudene granice koseva. Hvala.

Contentissimo
Kontakt:

Post Postao/la Contentissimo » 16 jul 2014, 02:49

Ocekujem dolazak onog Romula iz Verone u najboljem slucaju. Roma je konkurentnija od nas na trzistu, a godinama nisu vidjeli LP.

Sarajevo1946
Kontakt:

Post Postao/la Sarajevo1946 » 16 jul 2014, 02:54

Jbem li im majku glupu... Oni mirno spavaju, ja se ne mogu smiriti kad pomislim šta nas čeka... Jbem ti dan i fudbal koji je u q otišo....Real daje 70 miliona za Rodrigueza koji je odigro pet utakmica u životu da valja, jedan Juventus sirotinjski klub postao, ne može platu normalnu dati, a ne dovesti top igrača... Tuga...
ALESSANDRO DEL PIERO #10

Vivo Per Lei - Juventus

L'Avvocato
Kontakt:

Post Postao/la L'Avvocato » 16 jul 2014, 02:56

Previše kukate. Ne sviđa mi se to. Da se kukalo kad su odlazili Trapp, Lippi, Capello i ostali, siromašna bi nam historija bila. Imajte vjere u upravu. Rade najbolje kako mogu. Pare su najbitnije danas, a mi ih nemamo baš da bi bili konkurentni na tržištu.
★★★

"Uči(čitaj), u ime Gospodara tvoga koji stvara."(Al-Alaq)

Mig_Mig
Kontakt:

Post Postao/la Mig_Mig » 16 jul 2014, 02:58

Sarajevo1946 je napisao/la:Jbem li im majku glupu... Oni mirno spavaju, ja se ne mogu smiriti kad pomislim šta nas čeka... Jbem ti dan i fudbal koji je u q otišo....Real daje 70 miliona za Rodrigueza koji je odigro pet utakmica u životu da valja, jedan Juventus sirotinjski klub postao, ne može platu normalnu dati, a ne dovesti top igrača... Tuga...
Ne spavaju vjeruj ! Vec se rijesva trener, ujutro pozdravi Alegrija ! Vec, veceras ce da ga rijese !
Max Allegri

10DelPiero
Kontakt:

Post Postao/la 10DelPiero » 16 jul 2014, 02:59

Allegri je imao odron ekipu pa je opet pravio probleme mnogo jacim ekipama, ja uopste ne sumnjam da ce on dobro vodit Juve vjerovatno ce dobro leci i ta promjena filozofije tj. formacije i taktike ali ono sto bi mi strasno zasmetalo jeste prodaja Vidala ili Pogbe. Sam gubitak Contea i nije toliko poguban koliko prodaja ovih igraca koji cine okosnicu ekipe. Jedino sto bi im moglo spasiti obraz jeste neki potez ala Moggi da nakon sto unovce dobro jednog od navedenih usmjere te pare na adekvatna i zvucna pojacanja sve ostalo :thumbdown:
Alessandro Del Piero !

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Sarajevo1946
Kontakt:

Post Postao/la Sarajevo1946 » 16 jul 2014, 03:03

Ma nije Allegri loš trener, ali mentalitet ekipe će se promijeniti i onda kad postoji doza skepticizma, ode sve u pm. Možemo samo čekati i vidjeti šta će biti, jbg.
ALESSANDRO DEL PIERO #10

Vivo Per Lei - Juventus

masteRofPoker
Kontakt:

Post Postao/la masteRofPoker » 16 jul 2014, 03:06

L'Avvocato je napisao/la:Previše kukate. Ne sviđa mi se to. Da se kukalo kad su odlazili Trapp, Lippi, Capello i ostali, siromašna bi nam historija bila. Imajte vjere u upravu. Rade najbolje kako mogu. Pare su najbitnije danas, a mi ih nemamo baš da bi bili konkurentni na tržištu.
Ma 100 posto. Samo pogledas prihode od ugovora sa dobavljacem sportske opreme pa kapacitet stadiona i tako dalje i sve je jasno. Takva su vremena dosla, nema druge nego zasukati rukave jos vise i nastaviti raditi jos jace i bolje.

Sent from my iPhone using Tapatalk

macahz
Kontakt:

Post Postao/la macahz » 16 jul 2014, 03:20

Pa sta vam je, mi prosle sezone kako smo losi bili i onda Sabatini pred svega proda jos 3 najbolja igraca... Po nekoj logici sllijedila je katastrofa, ali ipak nije bila, bila je sezona iz snova, taj san nam je pokvario izvanredni Juventus, i da vas nije bilo, mi bi sa tako "katastrofalnom" ekipom i situacijom u klubu osvojili titulu. Tako da nikad se ne zna, a za ovog Iturbea toliko zalite, 30 mil, previse al fkt, po meni je bolje da smo dobeli Yarmolenka i Shakirjia za te pare nego ovog, ali eto... Nikad se ne zna :)

Contentissimo
Kontakt:

Post Postao/la Contentissimo » 16 jul 2014, 03:22

slika

1,08

Mig_Mig
Kontakt:

Post Postao/la Mig_Mig » 16 jul 2014, 03:24

Ovo za Vidala, oko transfera, ako su vec odlucli da ga prodaju, onda su sa ovim potezom svi klubovi skontali da ide prodaja, i sad pocinje licitacija !
Max Allegri

Contentissimo
Kontakt:

Post Postao/la Contentissimo » 16 jul 2014, 03:26

Mig_Mig je napisao/la:Ovo za Vidala, oko transfera, ako su vec odlucli da ga prodaju, onda su sa ovim potezom svi klubovi skontali da ide prodaja, i sad pocinje licitacija !
ako ne dani, sati su u pitanju...On je igrac ManUtd po svemu sudeci, a do prije par sati sam bio ubijedjen u suprotno. Conteova ostavka nije slucajna.

Mig_Mig
Kontakt:

Post Postao/la Mig_Mig » 16 jul 2014, 03:30

Contentissimo je napisao/la:
Mig_Mig je napisao/la:Ovo za Vidala, oko transfera, ako su vec odlucli da ga prodaju, onda su sa ovim potezom svi klubovi skontali da ide prodaja, i sad pocinje licitacija !
ako ne dani, sati su u pitanju...On je igrac ManUtd po svemu sudeci, a do prije par sati sam bio ubijedjen u suprotno. Conteova ostavka nije slucajna.
I ja sam naranvo, ali hocu da ti kazem.. da vec ako su prelomili da ga prodaju, onda to ne mora da bude Man utd. sve ekipe imaju iste sanse, a bogati seici,rusi .. nude bogatstvo.. ko zna mozda mister ode u Monaco pa ga povede sa sobom :D
Max Allegri

Zaključano

Natrag na “Juventus FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.