FK Željezničar (opšte diskusije)

Brkoo
Kontakt:

Re: FK Željezničar (opšte diskusije)

Post Postao/la Brkoo » 18 dec 2015, 23:34

jurisicduska je napisao/la:Mi smo prvo brate otjerali ljude koji su tako radili, to je prvi korak. Nismo ih mazili.

Drugi korak je promjena statuta.

Treći je revizija koja je tačno utvrdila dug.

A tek četvrti je traženje investitora, niko nije kupio Sarajevo nego upravljačka prava Sarajeva, nema potrebe za izvrtanjem istine.

A te cifre po svim medijima i izvještajima su bile veće u Sarajevu drastično (tek sad ste našli dug ovaj, u normalnim zemljama se to zove utaja poreza a kod nas "iskočio dug")

Vii imate imovinu koju Sarajevo nema, samim tim puno više mogućnosti za privući graditelje, sponzore, ulagače, pa niko ni mukajet. Što? Jer ne želite da se prodate, imovinu, nekretnine , mi nismo prodali ništa baš, a dobili smo realno uređen klub. Još nije ko što treba biti ja to ne krijem, ali tendencija je da će biti. Ima i generalni i pod generalni i hiljadu drugih sponzora, ugovori su bokji, plate, premije, pripreme, kamp za treniranje, ono jbga ide se negdje.

Ja tebi kažem svaka čast ovim sad ljudima al ti kažeš da ste morali ovako ili onako, niste ni vi morali, mogli ste poslovati u skladu sa zakonom, jel vas natjerao neko, nije ko i nas, mi se snašli vi imate duga 4,2 miliona mi 0, jbg šta bi ti više volio?

Nemoj mi ubleha 51-49, nismo na prodaju I tako.

Vi ste privatizovani. 4 čovjeka vam donose sve bitne odluke u klubu, smjenjuju postavljaju, biraju skupštinu, upravljaju imovinom preko te skupštine, to se u modernim zemljama zove privatizacija a kod nad došo misimović da troši pare. Ne nije, on će te pare kako tako vratiti ko i tan ko i svaki ulagač bio on na papiru il u sjeni.
Ne znam zašto izvrces istinu, kad neko kupi gotovo sva upravljacka prava u jednom klubu sta je on onda ? bez Tana ne možete nista, sutra može da vam proda sve igrace da bi vratio pare koje je uložio..
Željo ima imovinu i to je istina, i mi ne želimo da prodamo svoj klub nekom liku koji ne zna ni pravila ove igre i koji se cudi sto golman ne zabija golove, znaci potpuno drugacija filozofija od vaše. Ne znam zašto lažeš da Željo ima 4,2 miliona duga? lijepo juce ljudi objasnili da je dug 1,4 miliona i to 900 hiljada ide poreznoj ostalo su tekuce obaveze. Što se tice skupštine jednostavno se moralo ovako uraditi da bi se očistila skupština od raznih parazita, ta 4 čovjeka što donose odluke su predsjednik kluba, potpredsjednik, i dva člana prethodne skupštine. Što se tice Misimovića on je uradio pomocni, privukao brojne sponzore novcano pomogao klubu i još mnogo dobrih stvari uradio za klub..
"Ko nije spreman da pogine za Želju na terenu, taj je zalutao ovdje"- Mulalic
Širimo sve zastave i šalove, derimo grla i dlanove, i neka naša pjesma odjekuje i nosi plave sve do pobjede!
Aleksandar Kosorić!

jurisicduska
Kontakt:

Post Postao/la jurisicduska » 18 dec 2015, 23:36

A misliš da će vam oprostiti ovo 2,2 poreza i 600 pozajmica. Šta si ti gledao jarane?

Kad 4 čovjeka donose odluke to je klub ta 4 čovjeka svugdje u svijetu. Odnosno u ovom slučaju jednog jer su ostali njegovi pijuni. I on ih postavio gdje ih je postavio.
Zadnja izmjena: jurisicduska, dana/u 18 dec 2015, 23:37, ukupno mijenjano 1 put.
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 18 dec 2015, 23:36

Nisi odgovorio. Znam ja da ti pokušavaš uprljati Amarove ruke, ali daj nešto konkretno.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Lakoste
Kontakt:

Post Postao/la Lakoste » 18 dec 2015, 23:38

Brkoo je napisao/la:
jurisicduska je napisao/la:Mi smo prvo brate otjerali ljude koji su tako radili, to je prvi korak. Nismo ih mazili.

A tek četvrti je traženje investitora, niko nije kupio Sarajevo nego upravljačka prava Sarajeva, nema potrebe za izvrtanjem istine.

A te cifre po svim medijima i izvještajima su bile veće u Sarajevu drastično (tek sad ste našli dug ovaj, u normalnim zemljama se to zove utaja poreza a kod nas "iskočio dug")

Vii imate imovinu koju Sarajevo nema, samim tim puno više mogućnosti za privući graditelje, sponzore, ulagače, pa niko ni mukajet. Što? Jer ne želite da se prodate, imovinu, nekretnine , mi nismo prodali ništa baš, a dobili smo realno uređen klub. Još nije ko što treba biti ja to ne krijem, ali tendencija je da će biti. Ima i generalni i pod generalni i hiljadu drugih sponzora, ugovori su bokji, plate, premije, pripreme, kamp za treniranje, ono jbga ide se negdje.

Ja tebi kažem svaka čast ovim sad ljudima al ti kažeš da ste morali ovako ili onako, niste ni vi morali, mogli ste poslovati u skladu sa zakonom, jel vas natjerao neko, nije ko i nas, mi se snašli vi imate duga 4,2 miliona mi 0, jbg šta bi ti više volio?

Vi ste privatizovani. 4 čovjeka vam donose sve bitne odluke u klubu, smjenjuju postavljaju, biraju skupštinu, upravljaju imovinom preko te skupštine, to se u modernim zemljama zove privatizacija a kod nad došo misimović da troši pare. Ne nije, on će te pare kako tako vratiti ko i tan ko i svaki ulagač bio on na papiru il u sjeni.
Ne znam zašto izvrces istinu, kad neko kupi gotovo sva upravljacka prava u jednom klubu sta je on onda ? bez Tana ne možete nista, sutra može da vam proda sve igrace da bi vratio pare koje je uložio..
Željo ima imovinu i to je istina, i mi ne želimo da prodamo svoj klub nekom liku koji ne zna ni pravila ove igre i koji se cudi sto golman ne zabija golove, znaci potpuno drugacija filozofija od vaše. Ne znam zašto lažeš da Željo ima 4,2 miliona duga? lijepo juce ljudi objasnili da je dug 1,4 miliona i to 900 hiljada ide poreznoj ostalo su tekuce obaveze. Što se tice skupštine jednostavno se moralo ovako uraditi da bi se očistila skupština od raznih parazita, ta 4 čovjeka što donose odluke su predsjednik kluba, potpredsjednik, i dva člana prethodne skupštine. Što se tice Misimovića on je uradio pomocni, privukao brojne sponzore novcano pomogao klubu i još mnogo dobrih stvari uradio za klub..
Kako se onda zove nacin izbora novih clanova skupstine ako 4 covjeka imaju pravo da biraju delegate skupstine. Zar to nije monopolisticki i izjednacava se s onim da Tan moze birati ko ce u UO.
Vasa 4 celnika imaju potpunu slobodu u biranju delegata skupstine koji ce poslije birati UO. Bez da ikom odgovaraju.
Zar to nije isto sto i Tan uradio, samo sto je Tan to iskesirao?

FKZ1921
Kontakt:

Post Postao/la FKZ1921 » 18 dec 2015, 23:38

Samo ti hocu reci da se potpuno isto radilo i u FKS i u svim ostalim klubovima. Vi ste taj problem rijesili kako ste rijesili,mi ga rjesavamo kako mozemo,neki su svoje zataskali i trljaju rukama,vecina klubova svoje nije ni pocela rijesavati.
Evidentno je da Zeljo ide teskim putem. Ali se ide naprijed. Ljudi se svojski bore i evidentno je da imaju viziju.
Vama je bilo puno lakse. Niste imali sta prodati tako da ne mozete nista ni izgubiti kako kod se vasa prica bude odvijala.
U Zelji je to puno komplikovanije. Imas vrijednu imovinu i itekako imas sta izgubiti. Zato se sve mora uraditi na sigurno i nista se ne moze uraditi brzo.

JoseMourinho
Kontakt:

Post Postao/la JoseMourinho » 18 dec 2015, 23:40

uzyebali se pitari mora da se pocelo suskat oko njihovih problema sa tanom i malverzacija otkrivenih oko svega pa malo da prebace pricu nece fol da se "sazna" a o tome se suska odavno :rol: :rol:

al haj ionako nije njihovo da se pitaju ništa oko kluba kad su privatno vlasnistvo što pokusaju poturiti fol zelji :rol: :rol:

jurisicduska
Kontakt:

Post Postao/la jurisicduska » 18 dec 2015, 23:40

Virtu4l je napisao/la:Nisi odgovorio. Znam ja da ti pokušavaš uprljati Amarove ruke, ali daj nešto konkretno.
Ma joj to je sporedno pitanje moj virtual. Ima još tu prljavih ruku koje bi trebale biti iza rešetka i kod vas i kod nas al takva nam država. Nemam ništa protiv Amara čak šta više. Ali amnestirati nekog pod izgovorom da on nije imao uvid. Ako vas tako voli što je dozvolio da idete u ambis.

Vaš dug je 4.2 miliona. To matematiku ko zna može sabrati.

A ovom momku gore, protiv ovih sad niko normalan vam neće ništa ružno reći. Oni rade koliko mogu i šta mogu i dobro im ide. Prihodi rekordni haman. Da ne pričamo dalje.

A ovom dole za investiranje imovine mogu se nasmijati, možda kad prođe svjetlosna godina možete naći nekog ko će zbog zemlje vrijedne 5 miliona dat vam stadion od 30. To je baš glupost.

Brate vi ste svoju imovinu dali na upravljanje 4 čovjeka oni sad odlučuju o tom i ljudi koje izaberu. Ako im toliko vjerujete svaka čast. Oni nemaju tijelo koje ih može smijeniti ili kazniti. Mogu šta požele. Iako mislim da neće al nikad ne znaš. Ozbiljni klubovi ne bi dali toliko imovine u ruke četvorici ljudi ili u vašem slučaju jednom čovjeku.
Zadnja izmjena: jurisicduska, dana/u 18 dec 2015, 23:44, ukupno mijenjano 3 puta.
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

GoodisonPark
Kontakt:

Post Postao/la GoodisonPark » 18 dec 2015, 23:41

@Salle, to njima yebe koncepciju, što ćemo mi jako brzo bez amidže i daidže biti u istoj ravni sa njima (ako već i nismo). Kada odlučimo da investiramo svoju imovinu u izgradnju stadiona i ostalih pratećih objekata koji će biti u našem vlasništvu, bit ćemo za svjetlosnu godinu ispred njih!
povratak otpisanih!

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 18 dec 2015, 23:43

jurisicduska je napisao/la:Ma joj to je sporedno pitanje moj virtual. Ima još tu prljavih ruku koje bi trebale biti iza rešetka i kod vas i kod nas al takva nam država. Nemam ništa protiv Amara čak šta više. Ali amnestirati nekog pod izgovorom da on nije imao uvid. Ako vas tako voli što je dozvolio da idete u ambis.
Uvid? Uvid u šta, u papirologiju? Plus znanje da istu tumačiš, za to se ide na fakultet? Da to nije malo previše, biti trener prve ekipe, voditi knjige, evidenciju svega i svačega.... misliš da jedan čovjek može uraditi toliki posao? Ja takvog još nisam upoznao.
Voli te tvoje Sarajevo.

Lakoste
Kontakt:

Post Postao/la Lakoste » 18 dec 2015, 23:44

Stvarno su ovi padobranci smijesni. Pustite nas da argumentovano vodimo diskusiju. Kad se poslije Vaseg novog statuta pisalo da je to utopija navijaci Zeljeznicara su se javljali i pisali da je to sigurno pun pogodak cim to nama smeta. Ako ostavis komentar onda si ljubomoran?
Sta je bilo od tog statuta, ko je na kraju bio u pravu?
Ovaj sto spominje Tana i malverzacije, sutra je kod nas skupstina kluba, ako ima nekih malverzacija valjda je jasno da sutra raspusti sve, Selimovica i ostale i da izglasa povjevrenje drugim osobama. Ako pak uradi suprotno to znaci da je zadovoljan njihovim radom i da im pruza punu podrsku u nastavku poslovanja i funkcionisanja kluba. Sutra cemo vidjeti ko je u pravu. :)

struja
Kontakt:

Post Postao/la struja » 18 dec 2015, 23:44

jurisicduska je napisao/la:
Virtu4l je napisao/la:Nisi odgovorio. Znam ja da ti pokušavaš uprljati Amarove ruke, ali daj nešto konkretno.
Ma joj to je sporedno pitanje moj virtual. Ima još tu prljavih ruku koje bi trebale biti iza rešetka i kod vas i kod nas al takva nam država. Nemam ništa protiv Amara čak šta više. Ali amnestirati nekog pod izgovorom da on nije imao uvid. Ako vas tako voli što je dozvolio da idete u ambis.

Vaš dug je 4.2 miliona. To matematiku ko zna može sabrati.

A ovom momku gore, protiv ovih sad niko normalan vam neće ništa ružno reći. Oni rade koliko mogu i šta mogu i dobro im ide. Prihodi rekordni haman. Da ne pričamo dalje.
Sve ti mogu povjerovat,al nemaš ništa protiv Amara,čak šta više.......... :beba: :beba: :beba: :beba:

MCMXLVI
Kontakt:

Post Postao/la MCMXLVI » 18 dec 2015, 23:44

salle86 je napisao/la:Nevezano skroz za temu ali pite se fale Tanom a čovjek im prodade igrače, najbolje i dovedoše levate sa kojima evo drže odličnu petu poziciju na tabeli :D
i sa ulaganjima kakva imaju svi timovi ispred njih skupa...

ukoliko bi mi nastavili naredne godine u ovom pravcu, ostao bi samo dug prema poreskoj (30,000 KM mjesečno narednih još 8 godina) što bi automatski značilo da smo opet na istom (haman doduše :D) sa pitama, ni ekipe nebi trebale biti velike razlike. s tim da mi opet imamo nešto svoje, kakvo-takvo a oni će kao imati...
Kako god okrenes mi smo korak ispred vas. Vi ako ne izborite Evropu na kraju sezone, crno vam se pise da vas ni Amar "velicanstvani" ne moze spasiti. :lol:
"Ne mogu, brate ja, igrati za novac i slusati kako trebam igrati. Hvala im. Bili su korektni i nisu mi pravili probleme. Rekao sam im da ja mogu igrati samo u Sarajevu" - Asim Ferhatovic Hase

Brkoo
Kontakt:

Post Postao/la Brkoo » 18 dec 2015, 23:45

Ovo je izborna skupština, ne obicna nego izborna gdje se biraju delegati koji ce u naredne 4 godine biti clanovi skupštine. Ovaj model biranja clanova skupštine je jedini dobar po meni jer se možeš riješiti parazita iz prethodne skupštine, nije idealan ali je u ovom trenutku dobar jer ja u potpunosti vjerujem Vukoticu, Bajramovicu, Misimovicu i Imsirevicu. Ovim nacinom biranja delegata se prave preduslovi da se ne desavaju stvari koje su se u prošlosti dešavale da nemaš kvoruma, da imaš mnogo neaktivnih članova itd..
Širimo sve zastave i šalove, derimo grla i dlanove, i neka naša pjesma odjekuje i nosi plave sve do pobjede!
Aleksandar Kosorić!

Lakoste
Kontakt:

Post Postao/la Lakoste » 18 dec 2015, 23:47

Upravo priznade da je ovo zapravo privatna skupstina cetiri osobe. :)

Brkoo
Kontakt:

Post Postao/la Brkoo » 18 dec 2015, 23:48

Izlazim ja iz ove rasprave, covjeku bukvalno nacrtas nesto i njemu poslije toga još uvijek nije jasno..
Aleksandar Kosorić!

jurisicduska
Kontakt:

Post Postao/la jurisicduska » 18 dec 2015, 23:50

Virtu4l je napisao/la:
jurisicduska je napisao/la:Ma joj to je sporedno pitanje moj virtual. Ima još tu prljavih ruku koje bi trebale biti iza rešetka i kod vas i kod nas al takva nam država. Nemam ništa protiv Amara čak šta više. Ali amnestirati nekog pod izgovorom da on nije imao uvid. Ako vas tako voli što je dozvolio da idete u ambis.
Uvid? Uvid u šta, u papirologiju? Plus znanje da istu tumačiš, za to se ide na fakultet? Da to nije malo previše, biti trener prve ekipe, voditi knjige, evidenciju svega i svačega.... misliš da jedan čovjek može uraditi toliki posao? Ja takvog još nisam upoznao.
Brate koja je funkcija koju je Amar Osim obavljao na kraju svoje pustešestvije u tvom klubu? Direktor? Sportski direktor? 2013/14? Nije bio on trener. Ni menadžer. Jel tad imao uvid ili nije.? Poslaću vam ba sliku sa Amarom kad dođe gdje vam mašemo, Amar je dingospo al za neke druge stvari. Zna osvojit trofej i to al ovo administrativno su ovi za njeg Pink Floyd.

Samo je to bilo pitanje vjerujete ili ne vjerujete. Jer njih četvorica šta odluče tako će vam biti. Ako sutra odluče da naprave hotel na vašoj zemlji tako će i biti. Sve je u njihovim rukama.
Zadnja izmjena: jurisicduska, dana/u 18 dec 2015, 23:51, ukupno mijenjano 1 put.
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 18 dec 2015, 23:50

Lakoste je napisao/la:Sta je bilo od tog statuta, ko je na kraju bio u pravu?
Statut je usvojen prije 10 mjeseci. Samo će budala očekivati neke konkretne rezultate za tako kratak period.
Voli te tvoje Sarajevo.

Lakoste
Kontakt:

Post Postao/la Lakoste » 18 dec 2015, 23:52

Pa izadji, samo dublje tones. Pricas kako smo se mi prodali Tanu. Ok, Tan je dao lovu da bi njegova bila zadnja.
Misimovic je sve to dobio a da nije dao marke kako treba. Misimovic sa svojim ljudima 30 januara bira ko ce u skupstinu, a ta skupstina bira UO. To se popularno moze nazvati privatizacija- :) :) :)

Jos i ono sto je unio u klub vodi se kao pozajmica, ako sutra ode i digne mu se neka stvar to ce postati dug. Jos ako je zaracuno kamate dug je jos veci. :)

Brkoo
Kontakt:

Post Postao/la Brkoo » 18 dec 2015, 23:53

@jurisicduska, trojcu od te cetvorice si na prethodnoj strani nahvalio žestoko, kakvi te to prijenosi pucaju :facepalm:
Aleksandar Kosorić!

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 18 dec 2015, 23:55

jurisicduska je napisao/la:Brate koja je funkcija koju je Amar Osim obavljao na kraju svoje pustešestvije u tvom klubu? Direktor? Sportski direktor? 2013/14? Nije bio on trener. Ni menadžer. Jel tad imao uvid ili nije.? Poslaću vam ba sliku sa Amarom kad dođe gdje vam mašemo, Amar je dingospo al za neke druge stvari. Zna osvojit trofej i to al ovo administrativno su ovi za njeg Pink Floyd.
Da, 2013/14, a kriminal se desio kad? Onda kad je on bio samo trener i davao svoje pare u klub ;)

Starno nema potrebe da Amara ubacuješ u ovu priču i da ga optužuješ bez validne argumentacije. Da, gledamo ga kao božanstvo i par rečenica na forumu to sigurno neće promijeniti. O svemu drugom se može diskutovati, ali Amar je Amar.
Voli te tvoje Sarajevo.

Odgovori

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot], Pact1921 i 18 gostiju.