Ne znam zašto izvrces istinu, kad neko kupi gotovo sva upravljacka prava u jednom klubu sta je on onda ? bez Tana ne možete nista, sutra može da vam proda sve igrace da bi vratio pare koje je uložio..jurisicduska je napisao/la:Mi smo prvo brate otjerali ljude koji su tako radili, to je prvi korak. Nismo ih mazili.
Drugi korak je promjena statuta.
Treći je revizija koja je tačno utvrdila dug.
A tek četvrti je traženje investitora, niko nije kupio Sarajevo nego upravljačka prava Sarajeva, nema potrebe za izvrtanjem istine.
A te cifre po svim medijima i izvještajima su bile veće u Sarajevu drastično (tek sad ste našli dug ovaj, u normalnim zemljama se to zove utaja poreza a kod nas "iskočio dug")
Vii imate imovinu koju Sarajevo nema, samim tim puno više mogućnosti za privući graditelje, sponzore, ulagače, pa niko ni mukajet. Što? Jer ne želite da se prodate, imovinu, nekretnine , mi nismo prodali ništa baš, a dobili smo realno uređen klub. Još nije ko što treba biti ja to ne krijem, ali tendencija je da će biti. Ima i generalni i pod generalni i hiljadu drugih sponzora, ugovori su bokji, plate, premije, pripreme, kamp za treniranje, ono jbga ide se negdje.
Ja tebi kažem svaka čast ovim sad ljudima al ti kažeš da ste morali ovako ili onako, niste ni vi morali, mogli ste poslovati u skladu sa zakonom, jel vas natjerao neko, nije ko i nas, mi se snašli vi imate duga 4,2 miliona mi 0, jbg šta bi ti više volio?
Nemoj mi ubleha 51-49, nismo na prodaju I tako.
Vi ste privatizovani. 4 čovjeka vam donose sve bitne odluke u klubu, smjenjuju postavljaju, biraju skupštinu, upravljaju imovinom preko te skupštine, to se u modernim zemljama zove privatizacija a kod nad došo misimović da troši pare. Ne nije, on će te pare kako tako vratiti ko i tan ko i svaki ulagač bio on na papiru il u sjeni.
Željo ima imovinu i to je istina, i mi ne želimo da prodamo svoj klub nekom liku koji ne zna ni pravila ove igre i koji se cudi sto golman ne zabija golove, znaci potpuno drugacija filozofija od vaše. Ne znam zašto lažeš da Željo ima 4,2 miliona duga? lijepo juce ljudi objasnili da je dug 1,4 miliona i to 900 hiljada ide poreznoj ostalo su tekuce obaveze. Što se tice skupštine jednostavno se moralo ovako uraditi da bi se očistila skupština od raznih parazita, ta 4 čovjeka što donose odluke su predsjednik kluba, potpredsjednik, i dva člana prethodne skupštine. Što se tice Misimovića on je uradio pomocni, privukao brojne sponzore novcano pomogao klubu i još mnogo dobrih stvari uradio za klub..