Bundesliga

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Prednost Bayerna nad drugoplasiranim će biti:

1) 7 bodova
30
32%
2) 10 bodova
22
24%
3) 15 ili više
41
44%

Ukupno glasova: 93

Hare_BvB
Kontakt:

Re: 24. kolo: FC Bayern München-Borussia Dortmund

Post Postao/la Hare_BvB » 27 feb 2011, 22:21

Zdena04 je napisao/la:Aha. Znači to poređene je bilo zbog ovog "najjače". Fakat nisam nešto zabilježio da se "specijalni" često tako izražava.
Znači stoji ovo za poklone i prekide. Ostalo nisam ni pitao.

Edit: Da na ovo "ostalo" dodam još i "ostale".
Kažem ti fino da se vratiš na taj post, a ti ni mukajet. :?
U prvom poluvremenu je Dortmund bio puno bolji a u drugom smo mi za nijansu bili bolji
:lol: Jesi li to ti Saša? :? :lol:

Ma stoji sve brale moj. Oficijelna statistika kaže slijedeće: Od 52 gola koje smo postigli, čak 37 su nam poklonili naši protivnici, 7 sudci, a 8 ih je palo nakon prekida. ;)
Der Mann für die entscheidenden Tore.

Zdena04
Kontakt:

Post Postao/la Zdena04 » 27 feb 2011, 22:39

Hehe dobar si. Ja ti postavim pitanje vezano za golove protiv Bayerna a ti ovako ccc.
Nije baš tako, svi su golovi sjajne akcije i kombinacije kakve ni Barcelona ne zna izvesti. ;)

Pajdo ja sam, kao prvo, to napisao jer sam tako vidio a i tako je npr. protiv Bayerna bilo , a drugo je da se malo prikaže malo realnija slika a ne kako mnogi to prikazuju (italic tekst). ;)

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 27 feb 2011, 23:07

Zdena04 je napisao/la:Hehe dobar si. Ja ti postavim pitanje vezano za golove protiv Bayerna a ti ovako ccc.
Nije baš tako, svi su golovi sjajne akcije i kombinacije kakve ni Barcelona ne zna izvesti. ;)
:lol: Odakle sad to??? :?

Već sam pisao o golovima protiv Baye. ;)
Zdena04 je napisao/la:Pajdo ja sam, kao prvo, to napisao jer sam tako vidio a i tako je npr. protiv Bayerna bilo , a drugo je da se malo prikaže stvarna slika a ne kako mnogi to prikazuju (italic tekst). ;)
Stvarna slika po tebi - jedna prilika nakon na brzinu izvedenog prekršaja i još jedan udarac kad je lopta otišla 5 metara iznad gola > dvije stative i još dvije odlične prilike + posjed i stalno napadanje. :?

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 27 feb 2011, 23:24

secer je napisao/la:
veliki poglavica pokazuje svoju velicinu cestitajuci domuzu :) wooow, kakav djentlmen(zipa, mehko ´dj´).
zasluzena pobjeda :lol: nicht dass ich lache :)
Quatsch. e ovdje mi je pomogao brat guglo, jer nisam znao kako se pravilno pise ta rijec. :lol:
Tema je jucerasnja utakmica, u kojoj je Bayern bio duplo golo i gdje je iz pocetnickih gresaka dao mogucnost jednoj ekipi, kao sto je Dortmund, da dodje do punog plijena.
Pogreske kaznjene, protivnik bio bolji. Basta :!:

Ono sto ti i jos neki pisete, tj. o buducnosti ove ekipe (BvB) moze biti da bude istina, ali, ali...o tom mozemo pricati na temi o tom klubu ili BuLi topiku.

Osvrn´o sam se samo na ovu utakmicu, gdje je Bayern (pogotovo u 2 pol.) izgledao bezidejno i gdje me zadnjih 15-20 min. podsjetilo na onu utakmicu izmedju Uniteda i Bayerna, gdje su Djavoli trebati stisnuti i dati gas da dodju do gola spasa, a od toga nije bilo nista. Samo tuga i jad!
To je ono sto me vise boli od samog poraza, ta nemoc koja je bila vise nego ocita. Umor hin oder her, ali nisam navikao da gledam Bayern koji se vec predao prije sucevog zvizduka.

Normalno da cu cestitati ljudima na ZASLUZENOJ pobjedi, a ne vaditi se na sudijske odluke.
Mehko, tvrdo...manje bitno, vazno je da se (ne)razumijemo. :D
Vom Jäger zum Gejagten

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 27 feb 2011, 23:34

geronimo je napisao/la:toliko toga napisanog, u ovu novu temu (corbu) je udrobljeno svega i svacega. :mrgreen:
mozemo zakljuciti da je tema uspjela, koliko god je pojedini na krivi put navodili.

zasluzena pobjeda BvB-a i iskrene cestitke njenim navijacima. ovim putem bih posebno izdvojio @hareta, @adnana i @kloppa.
uzivajte momci 8-)
Hvala druze...hvala i svim ostalim navijacima Bayerna koji su cestitali na pobjedi...
Sad malo citam postove na ovoj temi i vidim da je ista otisla u neku stvar...posebno me nerviraju pojedini vidovnjaci koji vec znaju sta ce se u buducnosti desiti sa Borusijom :roll:

Trasimaco
Kontakt:

Post Postao/la Trasimaco » 27 feb 2011, 23:48

Neko je spominjao ono One season wonder. Nadam se da to BVB nije i da ce nastaviti dominirati i iduce sezone u ligi. Inace neki njemacki klubovi ponekad odigraju debelo iznad svojih mogucnosti da bi se zatim vratili na svoj uobicajeni i realan nivo. Stvarno zelim da to ne bude slucaj s ovim timom. Djeluju nevjerovatno talentovani.
A lion doesn't concern himself with the opinions of a sheep.

geronimo
Moderator
Kontakt:

Re: Bundesliga

Post Postao/la geronimo » 28 feb 2011, 00:00

Trasimaco je napisao/la:
geronimo je napisao/la:ma @tras je samo ironican. zeli da kaze kako ce se bayernu opet poklopiti neke stvari. :D
:shock: Nikad u zivotu.
Stvarno? Otkud to da se meni desi greska u procjeni :lol:

Znaci, aludir´o si na Kusenovu sudbinu. :mrgreen:
Trasimaco je napisao/la:Arsenal i Leverkusen. Moje Boze, kao da ih je isti covjek pravio. :lol:
:lol: :lol:
Vom Jäger zum Gejagten

Ted Mosby
Kontakt:

Post Postao/la Ted Mosby » 28 feb 2011, 00:04

Bit će zanimljiva borba za opstanak, Stuttgart i Werder opasno vise, tu u njihovoj blizini je i Wolfsburg a sve te ekipe po imenima imaju sjajne timove koji se mogu boriti za Europu. Nadam se da će se Werder uspjeti spasiti i izvući iz ove teške situacije
Only ONE UNITED
Kimi Raikkonen:"How does it feels to drive at 300 km/h? - It feels normal."
Srcu mome tiha patnja, oku mome radost i sjaj, Dinamo Zagreb najbolji si znaj
Podrška Jackyu

schweinsteiger
Kontakt:

Post Postao/la schweinsteiger » 28 feb 2011, 02:29

Ted Mosby je napisao/la:Bit će zanimljiva borba za opstanak, Stuttgart i Werder opasno vise, tu u njihovoj blizini je i Wolfsburg a sve te ekipe po imenima imaju sjajne timove koji se mogu boriti za Europu. Nadam se da će se Werder uspjeti spasiti i izvući iz ove teške situacije
Nadam se da ce se i Stuttgart izvuc...najvise bih volio da Hannover i Mainz ispadnu :lol:
Msm,samo ce tako ispusit u Evropi sledece sezone :/
#miasanmia

secer
Kontakt:

Post Postao/la secer » 28 feb 2011, 09:13

geronimo je napisao/la:protivnik bio bolji
:roll: gledano iz ugla jednog ninbergovca :roll:
geronimo je napisao/la:Normalno da cu cestitati ljudima na ZASLUZENOJ pobjedi
de ponovi jos koji put, ono, sto puta ponovljena laz... :roll:
vido, lajkovo, da **** i mogu da umrem XD

film i kinematografija - tema gdje ne postoji vlastito misljenje, samo klaretovo i pogresno!

HzBvB
Kontakt:

Post Postao/la HzBvB » 28 feb 2011, 10:08

Daj zakljucajte temu ....

Svi su rekli sto su imali.....

Seceru , bili ste bolji , penal je trebao biti, offside nije bilo , ostceni ste druze , zalite se vodovodu ...

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 28 feb 2011, 15:28

secer je napisao/la:
geronimo je napisao/la:protivnik bio bolji
:roll: gledano iz ugla jednog ninbergovca :roll:
rezervni tim secko, rezervni....
koliko se sjecam i ti ga imas i to u "seljacima". :lol:
Majn libe Soli, ali ti je ovaj poraz tesko pao. Kaum zu fassen. 8-)

@Anton i brojke :D , sta da cinimo sa teme? Jednostavno lockati, prebaciti u arhivu ili nesto trece?
Vom Jäger zum Gejagten

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 28 feb 2011, 15:45

geronimo je napisao/la:
@Anton i brojke :D , sta da cinimo sa teme? Jednostavno lockati, prebaciti u arhivu ili nesto trece?
Bilo koje od ta 3 je dobro. možete ju i spojiti sa temom Bayerna ako vam smeta. Mislim da je jedino "glupo" rješenje, ostaviti ju ovdje kao lockanu jer će samo "smetati"...

Moj prijedlog je - il ju spojiti sa temom Bayerna (samo zato kaj se igralo kod Bayerna)

Il ju prebacite u Arhivu
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:
"Da nas klubovi iz Londona, Manchestera, ili Pariza mogu razumjeti!!!"

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 28 feb 2011, 22:47

Kakva utakmica u "Cvajti" izmedju Augsburga i Auea koji su domacini dobili s 2-1. Utakmica je imala dosta toga ponuditi od odlicnih akcija, borbe za svaki cm terena, veliku dozu emocija kod igraca na terenu i kod navijaca na tribinama i naravno kao slag na tortu za kraj "vrhunskog" sudiju Babaka Rafatija. Pitam se sta covjek treba uraditi pa da konacno ga skinu s liste. :? :?
Inace ovom bi prilikom pohvalio upravu Dortmunda sto su uspjeli da dovedu Moritza Leitnera koji ce ako se ovako nastavi razvijati biti veliki igrac. Momak ima odlicnu tehniku, odlican pregled igre, prihvata borbu nije tzv.
"Schön wetter spieler" kao sto Nijemci kazu, ali isto tako treba napomenuti da bi na glumackim sposobnostima pozavidijeli i dobitnici Oskara za najboljeg glumca. Nadam se da ce Klopponja to kod njega dovesti ured, jer dok je isti bio igrac u Mainzu uvijek se htio s "glumcima" obracunati. :lol: :lol:

PS: Izasao je novi spot za Nutellu gdje glavnu ulogu cine Höwedes, Aogo, Hummels i Neuer. Sada pitam @Zdenu04 i "Dortmunđane" znaju li sta to znaci ? :lol: :lol: Ovdje mozete pogledati tu reklamu.

[youtube][/youtube]
"My Favorite Ring is Always the Next One"

Klopp
Kontakt:

Post Postao/la Klopp » 01 mar 2011, 00:20

Aoga i Howedesa bi moglo stici prokletstvo :D , dok se za Hummelsa i Neuera nimalo ne brinem, njih dvojica ce biti stubovi u odbrani dugo godina :D
Markus Gisdol: "Aubameyang ist einfach unfair schnell."

Zdena04
Kontakt:

Post Postao/la Zdena04 » 01 mar 2011, 00:43

Prokletsvo i uspjeh. Zar je to simbolika za one sujevjerne? Mislim na reklamu.

Dino_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Dino_BvB » 01 mar 2011, 07:01

Nijemci osnovali komisiju koja mora riješiti problem loših travnjaka

Travnjaci na nekim stadionima u Njemačkoj u toliko su lošem stanju da je Njemačka nogometna liga (DFL) odlučila ustanoviti stručnu komisiju koja će analizirati kvalitetu trave...

Nijemci su obnovili mnoge stadione za Svjetsko prvenstvo 2006., ali trava je danas na mnogima od njih u neadekvatnom stanju, posebno nakon zimskih mjeseci. Čelnici DFL-a objasnili su u ponedjeljak da je kvaliteta trave na nekim utakmicama posljednjih tjedana bila nezadovoljavajuća te da će glavni zadatak novoosnovane komisije biti ponuditi rješenja za popravljanje stanja terena.

Dodali su da im je, kao vodećem tijelu Bundeslige, dužnost osigurati vrhunske uvjete za igru što je bio i motiv osnivanja komisije.

tm84
Kontakt:

Post Postao/la tm84 » 01 mar 2011, 11:42

zanimljivo da se i stuttgart i bremen ponovo bore za opstanak...

posljedni put kad su ove ekipe borile za opstanak je bila opet zajednicka, 1999.

tada su obje ekipe uspjele da izbore opstanak, bremen u 33. kolu a stuttgart u posljednjem kolu te lude sezone 8-)

sumnjam da ce ove ekipe ispasti... prije ce neko ko sad misli da je siguran ispasti, ko te sezone nurnberg... ;)
7x drzavni prvak (rekord) // 5x osvajac kupa (rekord) // 3x osvajac superkupa (rekord)
rekordi se obaraju a trofeji osvajaju!!!

suicidesquad
Kontakt:

Post Postao/la suicidesquad » 01 mar 2011, 15:25

Evo jedan zanimljiv tekst o Bundesligi kojeg je objavila La Repubblica: http://www.jutarnji.hr/domaci-dvoboji-d ... ka/928532/
I njima je postalo jasno da su iza Bundeslige.

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 01 mar 2011, 17:00

Tabela nakon 24. kola:

slika

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Parovi 25. kola:

Borussia Dortmund - 1. FC Köln
Hannover 96 - Bayern München
VfB Stuttgart - FC Schalke 04
Bor. Mönchengladbach - 1899 Hoffenheim
Eintracht Frankfurt - 1. FC Kaiserslautern
1. FC Nürnberg - FC St. Pauli
Bayer Leverkusen - VfL Wolfsburg
SC Freiburg - Werder Bremen
Hamburger SV - 1. FSV Mainz 05

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.