jelle je napisao/la: ↑09 maj 2022, 06:59
Hernandor je napisao/la: ↑09 maj 2022, 00:46
Ferrari nije uopšte koristio ono najavljeno zadnje krilo ovaj vikend.
Ferrari jos nista nije koristio ...ovo je bolid iz marta i testiranja iz Barcelone ....i opet su prvi ...dok su svi ostali radili promjene .. Vidit cemo za 2 sedmice dje Ferrari sa prvim ozbiljnim promjenama ...
Prvo dobiju šamar u Imoli, na sva zvona pričaju pred Miami kako idu nadogradnje i na kraju ništa apsolutno nije bilo. Ono što je blaga katastrofa jučer je trakcija, katastrofa iz razloga što je sinoć tu debelo vremenski gubitak dolazio do izražaja, a nije smio da dođe. O topspeedu na pravcu ne treba više ni trošiti riječi, RB ih uništi tu i dok im se god ne približe u debelom su problemu. Bolid djeluje da je baš dobrog potencijala, šteta je na ovo ne povlačiti nadogradnje, mada i ti rezonski treba pratiti zbog salary capa. Gotovo sam siguran da Perez nije ostao uskraćen 25KS zbog tih senzora da bi uhvatio Sainza, Leclerca teško jer je odlično vozio dok nije skontao da je nemoguće Maxa obrnuti na pravcu.
Verstappen doktorska vožnja, potrefio momentum kad se Leclerc mučio sa gumama i kapitalizirao to. Da nije otkazivanja bilo, P2-P1-P2-P1-P1. Ono što on i Leclerc rade timskim kolegama je poezija što se samog tempa tiče. Jednostavno, Sainz i Perez to za sada ne mogu ispratiti.
Leclerc dobra trka, ne znam šta se može negativno napisati osim toga možda lošeg odnosa sa gumama na mediumu, ali ne znam koliko je to njegova krivica jer je i Sainz iste signale pokazivao. Izvlačiti maksimum iz situacija kada nisi najbrži na stazi je ono što je neophodno za titulu. Na hardu su egal bili, možda je Leclerc i brži bio u nekim trenucima, ali medium je uprskao sve. Možda se moglo na novi hard jer je bilo 17 sekundi razlike u odnosu na Sainza, ali opet nisam siguran da bi im to pomoglo. Medium možda i bi, ali džaba kada ih nisu imali.
Sainz podijum, dobar rezultat kad se uzme u obzir kakav je bio prethodnih trka. Prljava strana staze i donekle Leclerc na startu su ga poremetili i izgubi poziciju. Ali, polako, bitno je da sam skonta šta su njegove mogućnosti u odnosu na Leca i šta tim od njega traži. I da bude strpljiv oko pobjede.
Perez peh, teško da je mogao više kad se uzmu u obzir okolnosti u kojima se nalazio. Russell nastavlja u kontinuitetu biti na visokim pozicijama.
Neka prognoza za Španiju je ta da bi Ferrariju mogla više odgovarati, ali opet dolaze skoro novi bolidi. Biće ovo straaaaašna sezona ako Ferrari ispoštuje sa updateima i da im se ne ponovi '17 i '18 što se toga tiče. RedBull će ispoštovati, u to nema sumnje.

“We shall fight on the beaches, we shall fight on the landing grounds, we shall fight in the fields and in the streets, we shall fight in the hills; we shall never surrender.”