BiH - Irska (Baraž)

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Realne sanse za plasman na EURO?

Irci su blizi plasmanu, bojim se da smo svoju sansu prokockali u Zenici
145
36%
Sve je i dalje otvoreno, sanse su 50-50
117
29%
Uz pravilnu taktiku i pristup smo i dalje favoriti i blizi plasmanu
139
35%

Ukupno glasova: 401

Kumar
Kontakt:

Re: BiH - Irska (Baraž)

Post Postao/la Kumar » 17 nov 2015, 07:15

Epidaurus je napisao/la:Zar fakat postoje debili koje brane onog majmuna poremecenog kojem nije sveto sto je 150 ljudi dignuto u zrak iz Bog zna kojeg razloga ? Jesam i ja sad s.u.p.a.k, rasista, sovinista ili sta vec sto me je vise zabrinuo ovaj napad u Parizu, dakle gradu koji mi je 100 puta blizi i na narod s kojim sam 100 puta slicniji nego napadi u Bejrutu ili bliskom istoku ? Jesam ja to sve nabrojano jer me je strah za svoj zivot jer i ja zivim u jednoj krscanskoj zemlji koja je puna migranata i stranaca s bliskog istoka ? Da sse mi razumijemo, meni je svake nevine zrtve izuzetno zao, jednako mi je zao i onih Francuza i Lbijaca/Sirijaca i ostalih al ovo u Parizu je mene jednsotavno vise uzdrmalo jer je to napad na Europu, europske standarde zivota i tekovine europske civilizacije. Ja sam, kao uostalom i svi mi, takodjer Europljanin i smatram da se ovaj napad u Parizu itekako ozbiljno treba shvatiti jer je to znak da se taj rat polako blizi nama. Suosjecam ja sa svima na svijetu al mi je moj zivot i moja sigurnost ipak prioritet u odnosu na ostale.

Putuj Europo, nemoj vise cekati na nas ! Mi imamo svoje Turke i svoje Arape, bitno je da su muslimani, ne do Bog Bosnji nekog katolika dovest ...
Odgovor je da jesi sve to. Cuj francuzi ti blizi,po kilometrazi ili se cesto kupas kao i oni? :-) Meni su blizi svi ugnjetavani narodi od onih koji ugnjetavaju. A ti dijelis zrtve na blize i dalje, bas evropski.

jasko__
Kontakt:

Post Postao/la jasko__ » 17 nov 2015, 08:25

Pratim fudbal vec 20 godina a ovo mi je ubjedljivo najteži poraz za podnijeti..ne mogu se pomiriti, ne mogu..
Eee moj sudija mayku ti holandsku poremecenu
Eee moj Lulicu, 3 zicera si izyebo u ovom dvomecu
Eee moj Begane, nisi odbranio nista, nijedan sut..3 suta, 3 gola

Moramo mi sve krvavo zaraditi, nema nista na guzove, neka sreca, frljoka, nama penal, autogol...ne ne, neda se postenom..

Sent from my SM-N910C using Tapatalk

lisander
Kontakt:

Post Postao/la lisander » 17 nov 2015, 08:41

Veci je poraz sto ovu naši kvazinavijaci nisu sutili tu minutu, pa jarane ljudi su pobijeni da su u Tel Avivu a ne u Parizu.

forumasmahalas
Kontakt:

Post Postao/la forumasmahalas » 17 nov 2015, 08:56

Najzalosnije je to sto mi tesko da cemo u narednih 10-ak godina biti u ovakvoj situaciji da izborimo plasman na neku zavrsnicu velikog takmicenja. Svjetsko ce za nas biti miljama daleko, a, s obzirom da ne znam format za buduci EURO ne mogu nista vise reci za isti. Ova generacija je mogla vise ali sami su sebe na kraju pokopali. Zalosno je to samo sto nitko nece da prizna da je pad ove reprezentacije poceo poslije susreta sa Grckom u Zenici. Nakon tog susreta "kola" su po meni krenula nizbrdo i do dana danasnjeg nitko ih ne zaustavlja.

ramiral
Kontakt:

Post Postao/la ramiral » 17 nov 2015, 08:57

Katastzrofa igra, bezmudo, bezidejno, moral na niskom nivou, želja na arhaičnom modu...

Begović - penal je bara-bara, imao je jednu solidnu intervenciju, ni za drugi ga ne bih krivio...
Spahić - psihološki što stariji stabilan kao stara baraka na vjetru, nije zaslužio onaj žuti karton, prestrogo je dosuđen ali je lako mogao crveni, hvala ti za sve jarane i oprosti se
Zukanović - ni on nije psihološki sto posto u tekmi, onaj pokušaj glavom kad ga pogađa u ruku... :plac:
Kolašinac - fizika ok, razmišljanje 0, nabij, nat'raj... onako se ne može igrati
Vranješ - baš se njemu ona odbi kod drugog gola, loša partija
Medunjanin - neigranje i loša forma vidljivi od samog starta utakmice, nespreman i glava negdje daleko
Pjanić - loša partija, korneri k'o da nije jeo pet dana
Cocalić - solidan ali nije svario koju poziciju treba da igra, spor
Lulić - škerni je tamo, škerni je 'vamo, nat'raj, pobodi, zapetljaj... :plac: :plac:
Višća - slab u duelima, trudio se, nema taj potrebni kvalitet, trčao koliko je to protivnik dozvoljavao
Džeko - ekstra partija, ne može on sve sam, vidjelo se da se trudi ali džaba :salut:

Bešić, Vedo i Đurić - tako-tako, bar da Vedo utrpa onaj za počasni.

Ne da se u.s.r.anom do potoka, za prolaz u ovakvim utakmicama treba krv da padne, hektolitri znoja da se proliju, da grizu kao bijesni vukovi, da pjene i trče k'o navijeni. Toga svega je falilo + Meša u prvoj utakmici sa postavom koja je iznenadila sve te nabrijani sudac koje eto ''sluša'' Enesa Begovića... :urnebes: :urnebes: :urnebes: :rol: :rol: :rol: (lafo trebao bi da nagne na našu stranu ;) )

Nije morao svirati onaj penal ali je jedva dočekao, kao i za svaki prigovor da potegne karton. Mogao je glat penal na Đuriću svirati.

Ipak nisu nam oni krivi, mi da smo izašli sa m.u.dima ni Colina im ne bi pomogao...

Za svjetsko je daleko, grupa nije obećavajuća, ako, ako baraž dohvatiti...

Cijelu noć nisam zaspao, j.e.bo ti sekiraciju i sve... što mi to treba.
29 ... a do maja 2012 - 30 ...

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

narodniheroj
Kontakt:

Post Postao/la narodniheroj » 17 nov 2015, 09:01

jasko__ je napisao/la:Pratim fudbal vec 20 godina a ovo mi je ubjedljivo najteži poraz za podnijeti..ne mogu se pomiriti, ne mogu..
Eee moj sudija mayku ti holandsku poremecenu
Eee moj Lulicu, 3 zicera si izyebo u ovom dvomecu
Eee moj Begane, nisi odbranio nista, nijedan sut..3 suta, 3 gola

Moramo mi sve krvavo zaraditi, nema nista na guzove, neka sreca, frljoka, nama penal, autogol...ne ne, neda se postenom..

Sent from my SM-N910C using Tapatalk
Žao mi je što si toliko razočaran ali probaj malo manje očekivati od ekipe koja je realno davno dostigla svoj vrhunac.Zaista je nerealno očekivati od tima koji u svojim redovima ima Zukanovića, Vranješa, Medunjanina, Cocalića, Spahića, Višću itd da napravi nešto više od baražnog dvoboja.Jednostavno za nešto više od toga treba puno više kvaliteta

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 17 nov 2015, 09:15

Evo Murat Jaha objasnjava zasto ce biti tesko podmladiti nasu reprezentaciju i zasto buducnost iste nije perspektivna.
Potencijalni igraci kao Dzenis Burnic iz Dortmunda ne dolaze mu na noge u BiH da se sa njima porazgovara:
"Još uvijek nije bilo pravih pregovora, trebali smo razgovarati ljetos, ali nisu dolazili u Bosnu i Hercegovinu. Čekamo da dogovorimo sastanak kako bismo vidjeli da li zaista postoje realne šanse da zaigraju za Bosnu i Hercegovinu. Njihova želja postoji, ali to nije dovoljno. Pred njima je ako žele zaigrati za Bosnu i Hercegovinu dosta posla i duga procedura. Moraju imati državljanstvo Bosne i Hercegovine, podnijeti zahtjev za promjenu sportskog državljanstva kod FIFA-e i to traje najmanje šest mjeseci", rekao je u razgovoru za ****.ba Murat Jaha, koordinator omladinskih selekcija Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine.
Dok god nam budu kriminalci i neradnici vodili savez nece biti bolje.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 17 nov 2015, 09:29

ono sinoć je bila najveća sramota za naš fudbal u posljednjih 10 godina. protiv prosječnog tima kakav je irska ne opucati po golu 90 minuta je strahota.

igrači bi se trebali debelo zamisliti nad samim sobom a mešin zadatak, ako uopšte ostane, je kako u njihove prazne glave nešto usaditi. očito je bio pravo razočaran njihovom igrom.

protiv nigerije smo imali krivca, pape je postavio igru kako nije nikad nijedan trener u istoriji fudbala, juče su krivci bili svi na terenu.

užas!!!!

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 17 nov 2015, 09:35

Spahić i Lulić su mi sinoc totalno izyebali živce, da necu biti dobar 10 dana :evil: :puke: :puke: ne zna se koji je gori bio, onaj u odbrani ili onaj u napadu :facepalm: još kad levat Lulić promaši loptu nakon odlicne asistencije Višće i pade na guzicu :puke:

Prece mi je zdravlje od ovih nafuranih "zvijezdica". Što meni treba ova sekiracija u životu :shock:
pa neces mi više ugrožavati zdravlje Spahiću :oops: nosi se u 3 pm :salut:

moj uzor-S.G
Kontakt:

Post Postao/la moj uzor-S.G » 17 nov 2015, 09:39

Ma svaka cast Ircima, ljudi nas zgazili takticki i sasvim zasluzeno prosli dalje.

Za ove nase picoke nemam rijeci, strasno sta su nam uradili sinoc i koliko su nas samo razocarali. Ja ne znam sta se desava sa Spahicem u ovim bitnim utakmicama, nevjerovatno kako je samo bio kriminalan.
Ne mogu da vjerujem da smo zavrsili utakmicu bez crvenog kartona, nije mi jasan onaj sudija nikako.

Dzeki se treba samo naklonit i iskazat strahopostovanje, najbolji igrac BiH svih vremena. Ostali nisu vrijedni pomena.

Boli ovo, stvarno boli.
ZZ

Biki
Kontakt:

Post Postao/la Biki » 17 nov 2015, 09:42

Kakva glupa novinarska pitanja igracima i selektoru? Ko su ona djeca s akreditacijama s lijeve strane od Dzeke? Zeludac mi s eokrenuo da 'novinar' ne umije suvislo pitanje postaviti. :(

totasef1
Kontakt:

Post Postao/la totasef1 » 17 nov 2015, 10:04

Ne možeš kriviti sudije... Penal je bio prestrog ali i opravdan a u takvim situacijama je FIFA dala sudijama slobodu da sami procjene da li da sviraju penal ili ne...

Na kraju krajeva mi smo MORALI dati gol sa i bez tog primljenog gola iz penala a prvu pravu priliku za taj gol smo imali u 90-oj minuti... I tu nema šta dalje pričati.. Nismo se mogli sastaviti s loptom

Ove što pričaju protiv Višće bih samo pitao odkad je to Višća postao igrač od kojeg ovisi naša igra ? On igra jer boljeg nemamo na toj poziciji , pa kakav god da je , momak se trudio i pokušavao nešto ...

Na kraju krajeva igrao je protiv Brady-a koji je fenomenalan igrač

Najveći krivci su Pjanić i Lulić jer su oni ti koji moraju pokrenuti ovu ekipu a oni su cijele kvalifikacije najvece tarabe...

Begović mi više ne ulijeva samopouzdanje... Nesiguran je skroz
Zadnja izmjena: totasef1, dana/u 17 nov 2015, 10:07, ukupno mijenjano 1 put.

Nerminovic
Kontakt:

Post Postao/la Nerminovic » 17 nov 2015, 10:05

Ni P od penala

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Champions of SportSport League 2017

BackSpace United

muamerc
Kontakt:

Post Postao/la muamerc » 17 nov 2015, 10:09

totasef1 je napisao/la: Ove što pričaju protiv Višće bih samo pitao odkad je to Višća postao igrač od kojeg ovisi naša igra ? On igra jer boljeg nemamo na toj poziciji , pa kakav god da je , momak se trudio i pokušavao nešto ...

Najveći krivci su Pjanić i Lulić jer su oni ti koji moraju pokrenuti ovu ekipu a oni su cijele kvalifikacije najvece tarabe...
Ne mogu krila igrati bez bekova niti bez lopti iz sredine. Naša krila to nisu imali. Sejo i Vranješ nisu prešli centar a da o nekom duplom pasu koji će izbaciti krilo ne pričamo. Da je Mujdža igrao Višća bi bio puno bolji a lijevo krilo da je Ronaldo sa Sejom se nebi naigrao u napadu. A ko će im dodati loptu iz sredine, Cocalic? Medo?, koji samo zna vratiti nazad? Zukanović i Spaha su imali više pasova ka krilu od naših "veznjaka".

L'Avvocato
Kontakt:

Post Postao/la L'Avvocato » 17 nov 2015, 10:15

Višća je uz Džeku bio najbolji igrač u baražu. Svaka čast momku na borbenosti, prodorima i hrabrosti koju je pokazao u ovako važnim utakmicama. Jedini koji se trudio napraviti višak i tražio suigrače u 16m. Iako nije fizički jak za neku vanserijsku predstavu, lik je odradio ono za šta je dobio poziv. Drugi, poput Lulića i Pjanića od kojih se i očekivalo puuuno više, nek se postide svojih igara.
★★★

"Uči(čitaj), u ime Gospodara tvoga koji stvara."(Al-Alaq)

crvenobijeli
Kontakt:

Post Postao/la crvenobijeli » 17 nov 2015, 10:21

Umjesto lulica da je igrao igrac tipa zajka zebe,saida husjenovica,svasta bi bilo,jer ti igraci mogu donijet prevagu na terenu,a sto se tice pjanica,jedini sto za nesto s loptom,i jrdnostavno ljudi zatvorili njega,protok lopte prema dzeki nikakav i lagano nas dobise,spaahi,lulicu, ibisevicu nogu,dodat hodzica iz dinama,sa dzekom odlican tandem,ili djuricem....
ZVIJEZDA SIJA VJECNO !!!!

emil02in
Kontakt:

Post Postao/la emil02in » 17 nov 2015, 10:24

Nema te šta biti strah,mi to već jesmo.
MOSTAR 09.11.1993.NIKAD ZABORAVIT NEĆE

muamerc
Kontakt:

Post Postao/la muamerc » 17 nov 2015, 10:26

crvenobijeli je napisao/la:Umjesto lulica da je igrao igrac tipa zajka zebe,saida husjenovica,svasta bi bilo,jer ti igraci mogu donijet prevagu na terenu,a sto se tice pjanica,jedini sto za nesto s loptom,i jrdnostavno ljudi zatvorili njega,protok lopte prema dzeki nikakav i lagano nas dobise,spaahi,lulicu, ibisevicu nogu,dodat hodzica iz dinama,sa dzekom odlican tandem,ili djuricem....
Što se tiče Lulića i ovih nabrojanih jedina prevaga je ta na čiju će stranu prevagnuti da mu čiste kopačke.

spursman
Kontakt:

Post Postao/la spursman » 17 nov 2015, 10:39

Principatus je napisao/la:Evo Murat Jaha objasnjava zasto ce biti tesko podmladiti nasu reprezentaciju i zasto buducnost iste nije perspektivna.
Potencijalni igraci kao Dzenis Burnic iz Dortmunda ne dolaze mu na noge u BiH da se sa njima porazgovara:
"Još uvijek nije bilo pravih pregovora, trebali smo razgovarati ljetos, ali nisu dolazili u Bosnu i Hercegovinu. Čekamo da dogovorimo sastanak kako bismo vidjeli da li zaista postoje realne šanse da zaigraju za Bosnu i Hercegovinu. Njihova želja postoji, ali to nije dovoljno. Pred njima je ako žele zaigrati za Bosnu i Hercegovinu dosta posla i duga procedura. Moraju imati državljanstvo Bosne i Hercegovine, podnijeti zahtjev za promjenu sportskog državljanstva kod FIFA-e i to traje najmanje šest mjeseci", rekao je u razgovoru za ****.ba Murat Jaha, koordinator omladinskih selekcija Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine.
Dok god nam budu kriminalci i neradnici vodili savez nece biti bolje.
Ne može se budućnost reprezentacije bazirat na dijaspori to je prolazilo do sada jer je većina bila rođena u BiH. Nove generacije će se na žalost sve više opredjeljivati za zemlje gdje su rođeni. Treba se posvetiti radu sa mladima ovdje u BiH i to je jedini pravi put. Savez mora pomoći klubovima i materijalno i logistički da proizvode kvalitetne igrače. Nije sramota pogledati kako susjedi rade sa mladima (i istočni i zapadni) pa kopirati i od jednih i od drugih. Zajednička liga se igra već 15 godina a na prste možeš nabrojati koliko je izbacila kvalitetnih igrača, dok HNL izbacuje igrače kao na traci, a siguran sam da ne odskaču ništa više talentom.
audere est facere!

solinas
Kontakt:

Post Postao/la solinas » 17 nov 2015, 10:40

Sta je ono Kamera ufatila,mehmed kaze onoj kozi ja bi sad rekao da prestajem raditi...povlaci se znaci...

Höcel iko öd administracije banovati ovog antu pavelica odavdje.hvala
"Modra boja,na bijelome platnu,
Sest ljiljana vezenih u zlatu,
To je zastava ,nasa Bosanska".

"Velikim Bogom se kunemo, da robovi biti necemo".
Prvi predsjednik predsjednistva R BIH Alija Izetbegovic.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: 19vendetta87, CAGarfia, Google Adsense [Bot], kakarut, Majestic-12 [Bot] i 45 gostiju.