Grand Slam
Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage
Re: Grand Slam
Ništa Nole nije pokazao... Sa ovom igrom bi obojica prsli da se sretnu sa svojim dvojnicima iz prosoogodisnjeg polufinala
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI
SVAKI OSIM RODZERA, ON JE MOGAO TRAZITI SLABU TACKU I DJOKOVICU I NADALU I NASLO BI SE NESTO - AL ON IGRA SVOJU IGRUJohny je napisao/la:Ocito ne svatas bit sporta a kamoli tenisa.
Da bi savladao protivnika moras mu naci prije svega slabu tacku.Kada mu savladas tu slabu tacku onda mozes razmisljati o pobjedi.Zasto ne iskoristiti ono sto ti je ponudjeno!?
Da novak kojim slucajem ima los BH , vjeruj mi da bi svaki teniser iste sekunde slao instiktivno loptu na tu stranu i tako ga umirio.

★★★★★★★★★★
Roger Federer
Borac Banjaluka
NEW JERSEY Nets
" ?
★★★★★★★★★★
Roger Federer
Borac Banjaluka
NEW JERSEY Nets
" ?
★★★★★★★★★★
-
- Kontakt:
po vama bi covjek zakljucio da federer sve svoje meceve dobija iskljucivo na servis.kad ga on nece,i ne pobjedjuje..samo ne znam kako osvoji ovih 16 Grand Slamova.. 

Maria Kirilenko fan !
SAMO JEDAN KLUB !
SAMO JEDAN GRAD !
peRFection... love 18
SAMO JEDAN KLUB !
SAMO JEDAN GRAD !
peRFection... love 18
U nedostatku prave konkurencije ali ne bih da otvaram već prežvakanu temu. Novak još jednom dokazao da njega se može dobiti samo ako protivnik odigra meč života.public enemy no1. je napisao/la:po vama bi covjek zakljucio da federer sve svoje meceve dobija iskljucivo na servis.kad ga on nece,i ne pobjedjuje..samo ne znam kako osvoji ovih 16 Grand Slamova..
-
- Kontakt:
znaci federer je odigrao 14 meceva zivota,nadal 18..itd..Semper je napisao/la:U nedostatku prave konkurencije ali ne bih da otvaram već prežvakanu temu. Novak još jednom dokazao da njega se može dobiti samo ako protivnik odigra meč života.public enemy no1. je napisao/la:po vama bi covjek zakljucio da federer sve svoje meceve dobija iskljucivo na servis.kad ga on nece,i ne pobjedjuje..samo ne znam kako osvoji ovih 16 Grand Slamova..

Maria Kirilenko fan !
SAMO JEDAN KLUB !
SAMO JEDAN GRAD !
peRFection... love 18
SAMO JEDAN KLUB !
SAMO JEDAN GRAD !
peRFection... love 18
Rafa jednostavno mora samljeti Dijaninog sina u nedjelju, ne zbog Roland Garrosa, rekorda i slično, već zbog mira na forumu. Miševi su polako počeli da vire iz rupica...Leyton je napisao/la:Uh kakvo ce karanje da bude u nedjelju![]()
Samo da ne umre neko,bit ce opet''smrtni slucaj poremetio NO1''
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Čini mi se Nadal nikad bolji na šljaci.Isto tako Federer pokazao da mu je vrijeme prošlo i da majstor treba da se povuce.Sto se tice finala kao fan Nadala uvijeren sam u pobijedu i to uvjerljivu nesto slicno kao u Monaku ove godine.Djokovic jeste sjajan igrač ali trenutna forma je daleko od one prosle godine a plus i Nadal igra perfektno.Jedina svijetla tacka Noleta je ta sto ce jos povecati razliku na ATP ljestvici iz razloga sto je usao u finale a prosle godine ispao prije finala.
Godinama su te topili, ali ostao si jak kao Čelik!
French Open - Men's final could be delayed
The men's French Open final between Novak Djokovic and Rafa Nadal could be postponed from Sunday to Monday because of bad weather, according to tournament director Gilbert Ysern.

The men's French Open final between Novak Djokovic and Rafa Nadal could be postponed from Sunday to Monday because of bad weather, according to tournament director Gilbert Ysern.

Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
[youtube][/youtube]
Los snimak ,al kad pogledas da je napisao Raphael sve ti je jasno ,inace snalazljivost za 10
Los snimak ,al kad pogledas da je napisao Raphael sve ti je jasno ,inace snalazljivost za 10
Dijaninog sinaVirtu4l je napisao/la:Rafa jednostavno mora samljeti Dijaninog sina u nedjelju, ne zbog Roland Garrosa, rekorda i slično, već zbog mira na forumu. Miševi su polako počeli da vire iz rupica...Leyton je napisao/la:Uh kakvo ce karanje da bude u nedjelju![]()
Samo da ne umre neko,bit ce opet''smrtni slucaj poremetio NO1''

Neka Nole kompletira Grand Slam i neka postigne sto nije ni Federer ni Nadal da budu vlasnici sva 4 Grand Slam-a

I Rafa i Federer su osvojili sva četiri Grand Slama.HzBvB je napisao/la:
Dijaninog sina![]()
Neka Nole kompletira Grand Slam i neka postigne sto nije ni Federer ni Nadal da budu vlasnici sva 4 Grand Slam-a
Rafa (10):
1x Australian Open
6x French Open
2x Wimbledon
1x US Open
Federer (16):
4x Australian Open
1x French Open
6x Wimbledon
5x US Open
Đoković (5):
3x Australian Open
0x French Open
1x Wimbledon
1x US Open
- Monolog
- Moderator
- Kontakt:
Vjerovatno je mislio na 4 uzastopna (dakle, Wimbledon, US Open, AO i sad ima priliku za RG), jer to Nadal i Federer nemaju u svojim biografijama.
U svakom slučaju će biti zanimljivo. Ne znam gdje će se više "pucati", u Parizu ili na našem forumu.

U svakom slučaju će biti zanimljivo. Ne znam gdje će se više "pucati", u Parizu ili na našem forumu.

"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”
Ja ,ali valja znati konstantno pritiskati taj bekhend relativno preciznim i dubokim loptama.A što se tiče Rafa ako i ko zna kako se on dobija to je Novak.Tri zadnja finala "GS" Novak je dobio,neke teže a neke lakše.Ovo sad jeste rafin "teren" i ako ga ovdje ne pobjedi onda je jasno da nema šta tražiti na Vimbldonu,OI i US openu (nema svakako dobio ga ne dobio).Rafi svi protivnici ove godine na "RG" odmah nakon prvog brejka skidaju gaće sami,sa novakom čisto sumnjam da će se to desiti.Ključan će biti prvi set,ako ga Novak dobije onda će biti neizvjesno do samog kraja a ako ga uzme Rafa mislim da će biti u velikoj prednosti.samosarajvo je napisao/la:delko
Vidi pasa, ako svi igraju na Rogerov bekhend zasto ga nije popravio dosad?Nadal ga tako dobiva 6 godina, mogo je nesto uradit za to vrijeme i prilagodit se.
Zasto on Rafi ne ide na nesto, na neku slabu stranu?Igrali su toliko meceva da je morao uocit tu slabu stranu Rafe i forsirati je...
Finale najvjerovatnije u ponedeljka

"Indija,Pakistan..."
Početi sa "pucanjem" dan dva nakon finala,da ne bi bilo banova.Neka se prvo istresu ovi sa čibuljicamaMonolog je napisao/la:Vjerovatno je mislio na 4 uzastopna (dakle, Wimbledon, US Open, AO i sad ima priliku za RG), jer to Nadal i Federer nemaju u svojim biografijama.![]()

"Indija,Pakistan..."
Prije svega pozdrav, forum citam vec par godina i jednostavno nisam imao potrebu da se registrujem, do juce. S toga prvo da pozdravim nik @delko koji me naveo na ovakav korak.
Care nemas ti preko 15 nego ispod 10 godina. Ti si care uspio da izvalis da Novak i Rafa nabijaju loptu suludo, a onda sio povrh svega na to dodao da Novak iskljucivo napada Federerov bekhend, i time si samog sebe demantovao. Objasni ti meni care, kako najbolji teniser svih vremena moze da ima los bekhend, ili jako velik broj UE u svakom mecu ? Ako se slucajno krenes osvrnuti na to da on igra 1HBH, da ti odma odgovrim, Rafael Nadal je prirodni desnjak, koji igra lijevom rekom jer je protivnicima teze odgovarati na takve udarce. Zasto Roger ne igra 2HBH ? Neki ce reci zbog elegancije, okej onda je on najelegantniji teniser svih vremena.
Za Rogera bi najbolje bilo da se povuce poslije Olimpijade i ne kvari utisak koji je ostavio u tenisu. On je imao srecu da su njegovi glavni konkurenti u vremenu dok je osvajao Grand Slamove bili psihicki nestabilan Rodik, neprezaljeni talent Nalbandian i mafijas Davidenko. Cim su se pojavili kvalitetni igraci doslo je i do njegovog pada u igru, glupo je govoriti da je to zbog godina, ako znamo da Roger vec 2 godine nije osvojio GS.
Eto ovo sam morao da izbacim iz sebe, inace ja sam svoj prvi dobitak na kladionici u zivotu dobio prije nekih 8 godina, kada je Rafa uzeo neki mali turnir, cekao sam ga za 40 markica
, tad je pocela era Rafael Nadal, i jednostavno ne propustam njegove meceve. Ovo sto gledmao na RG je 80 % Nadala, jos se nije u potpunosti vratio u formu.
I poruka za raju sto daju sanse Djokovicu u Nedelju : " STA SE DESAVAAAA?"
Care nemas ti preko 15 nego ispod 10 godina. Ti si care uspio da izvalis da Novak i Rafa nabijaju loptu suludo, a onda sio povrh svega na to dodao da Novak iskljucivo napada Federerov bekhend, i time si samog sebe demantovao. Objasni ti meni care, kako najbolji teniser svih vremena moze da ima los bekhend, ili jako velik broj UE u svakom mecu ? Ako se slucajno krenes osvrnuti na to da on igra 1HBH, da ti odma odgovrim, Rafael Nadal je prirodni desnjak, koji igra lijevom rekom jer je protivnicima teze odgovarati na takve udarce. Zasto Roger ne igra 2HBH ? Neki ce reci zbog elegancije, okej onda je on najelegantniji teniser svih vremena.
Za Rogera bi najbolje bilo da se povuce poslije Olimpijade i ne kvari utisak koji je ostavio u tenisu. On je imao srecu da su njegovi glavni konkurenti u vremenu dok je osvajao Grand Slamove bili psihicki nestabilan Rodik, neprezaljeni talent Nalbandian i mafijas Davidenko. Cim su se pojavili kvalitetni igraci doslo je i do njegovog pada u igru, glupo je govoriti da je to zbog godina, ako znamo da Roger vec 2 godine nije osvojio GS.
Eto ovo sam morao da izbacim iz sebe, inace ja sam svoj prvi dobitak na kladionici u zivotu dobio prije nekih 8 godina, kada je Rafa uzeo neki mali turnir, cekao sam ga za 40 markica

I poruka za raju sto daju sanse Djokovicu u Nedelju : " STA SE DESAVAAAA?"
-
- Kontakt:
Care iskazujem ti dobrodošlicu, naravno da ovo još nije pravi Rafa ali šta bi bilo da je ovo njegovih 100%. Sutra se očekuje novi njegov trijumf, 52 pobjeda na Roland Garrosu u karijeri, i taj se rekord dogodine skida
KING JAMES
RAFA NADAL
MANCHESTER UNITED
Hoće li Monolog uspiti dobiti okladu? WBA treba na tablici završiti ispred LFC
RAFA NADAL
MANCHESTER UNITED
Hoće li Monolog uspiti dobiti okladu? WBA treba na tablici završiti ispred LFC
Potpis!Virtu4l je napisao/la:A ove godine, grize li grize...

Evo sta kaze jucasnji gubitnik:"Naletio sam na suparnika koji je bio bolji od mene. Svejedno, odigrao sam kako sam želio igrati ovaj polufinale", izjavio je nakon poraza od Novaka Đokovića u polufinalu Roland Garrosa Švicarac Roger Federer.
Roger Federer :
U prvom setu je imao break prednosti, u drugom je krenuo s duplim breakom, 3-0, pa se Đoković vratio na 4-4. Federer je ipak izborio servis za drugi set, ali nije stigao niti do tie-breaka.
Iako je napravio 46 neforsiranih pogrešaka, a Đoković samo 17, Švicarac nije bio nezadovoljan svojom igrom.
"Naročito dobro sam se osjećao u drugom setu. To je ono što me najviše boli, kako sam izgubio drugi set. Prvi također. U trećem više nisam bio u stanju igrati dobro, pogotovo na reternu. Kada zaostajete dva seta protiv Novaka, jasno da je to neka druga utakmica", izjavio je Federer.
Osvrnuo se i na vjetrovite uvjete tokom meča.
"Bilo je teško napadati u takvim uvjetima. A biti defenzivan, možda sam mogao igrati malo strpljivije. Ali, to bi bila voda na njegov mlin. Nisam ja došao na teren odigrati dobar meč, nego pobijediti. Zbog toga sam morao napadati. Ko je favorit u finalu, Rafael Nadal ili Novak Đoković? Za mene je Nadal veliki favorit", rekao je Švicarac.
Đoković je također komentirao igru u drugom setu.
"Dobio sam taj set iako sam zaostajao za dva breaka. To je veliko ostvarenje. No, ne smijem si dopuštati takve uspone i padove, pogotovo ne u sljedećem meču. Finale? Znam kako trebam igrati i vjerujem da mogu pobijediti", rekao je Đoković.

"I never wanted Man.Utd to be second to anybody.Only the best would be good enough".-(SMB)! -19-
-Horde Zla-1987-!!-Zaboraviti necemo-Oprostiti ne mozemo-Srebrenica-11.07.1995-!!!
-Horde Zla-1987-!!-Zaboraviti necemo-Oprostiti ne mozemo-Srebrenica-11.07.1995-!!!
Ne znam od kada pratis tenis, ali ovo jos nije najbolje Nadalovo izdanje.....ovo je 80% pravog Nadala na sljaci, onog iz 2007, 2008, 2009, kada je ubijao u pojam Rodzera i sve ostale........zao mi je samo sto takvog Nadala vise nikad necemo gledati, prvenstveno zbog njegovih koljena....ali mislim da je i ovo dovoljno da sutra "lagano" uzme Djokovica.....mislim da je Novakovo samopouzdanje malo poljuljano zbog 2 posljednja poraza od Nadala, a i zbog relativno losijih partija i provlacenja protiv Seppija, a posebno protiv Tsonge.....nije to vise onaj Novak iz prosle godine.....koliko god izgledalo apsurdno, mislim da Federer odavno nije imao bolju sansu da otrese Djokovica, sto se moglo vidjeti i po kretanju rezultata i velikom broju breakova.....medjutim, mislim da Rodzer treba polako da razmislja o povlacenju.....bez obzira na rezultate koji su i dalje impresivni i koji dugo nece biti nadmaseni, najbolji svih vremena polako ali sigurno pada....i godine su tu, ali i njegova igra je vec pomalo apsolvirana....najbolje bi bilo da zavrsi ovu i odigra eventualno jos max jednu sezonu i da se oprosti........dolaze mladji, ambiciozniji, prilagodljiviji teniseri.....ako ostane duze bezveze ce uprskati svoju blistavu karijeru.....njegova jedina sreca je sto su prva 4 tenisera ipak za klasu iznad svih ostalih, ponekad neko bljesne (npr. Delpo, Ferrer ili Tsonga) ali je to kratkog daha tako da ih se jos ne moze svrstati u istu klasu......zbog toga bi Rodzer terebalo da se oprosti dok je jos uvijek sampionsamocelik je napisao/la:Čini mi se Nadal nikad bolji na šljaci......Djokovic jeste sjajan igrač ali trenutna forma je daleko od one prosle godine a plus i Nadal igra perfektno...

meni samo nije jasno kako je Murray onakva budala.....kontao sam, sad kad je uzeo Lendla, sad ce se malo uozbiljiti, poraditi na samopouzdanju jer mu samo to treba.....sto se tice igre, njemu ne treba nista on je strasan igrac, on ima sve bas kao i Djokovic, pravi je all round igrac, ali mu fali daska u glavi koja je falila i Novaku.....kad Andy pobijedi samog sebe, postace sampion
Moj glas je mek, al' je zato toljaga tvrda.....
Na ovom turniru se najviše približio onoj igri iz 2008. godine.sekula je napisao/la:Ne znam od kada pratis tenis, ali ovo jos nije najbolje Nadalovo izdanje.....ovo je 80% pravog Nadala na sljaci, onog iz 2007, 2008, 2009, kada je ubijao u pojam Rodzera i sve ostale........samocelik je napisao/la:Čini mi se Nadal nikad bolji na šljaci......Djokovic jeste sjajan igrač ali trenutna forma je daleko od one prosle godine a plus i Nadal igra perfektno...
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.