FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

miki 90
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la miki 90 » 21 maj 2011, 11:31

veceras stadionska groznica na ftv u 20.10h :)
ŽELJEZNICAR 1921
La Vecchia Signora 1897

Bianconeri1988
Kontakt:

Post Postao/la Bianconeri1988 » 21 maj 2011, 11:42

[youtube][/youtube]

Slušaj 'vamo!!! :D :lol:
Ž '21!
Senza Fachetti niente scudetti, con Gasperini e Ranieri torni dove eri!
★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

BegAx
Kontakt:

Post Postao/la BegAx » 21 maj 2011, 11:59

Jel' istina ovo za Hodzica? Ako jeste bice mi veoma drago, jer ce u buducnosti Ara sigurno biti glavni napadac nase repke.

gollum
Kontakt:

Post Postao/la gollum » 21 maj 2011, 12:03

twisttm87 je napisao/la:ma ja sam znao od proslog kola sta i kako ce se desit do kraja prema nekoj svojoj teoriji i eto zasad pogodio a mogu reci sa sigurnoscu ako maleni dobiju sutra u zvorniku da je nas kup 1000000% jer takva nam je drzava da svi mora na kraju zadovoljni biti i ovi sto govore da nema namjestanja iskreno svi mi bi to voljeli ali bolje prihvatit realnost nego zivjeti u zabludama....
Od prošlog si kola znao? Znao si da će Borac dobiti Travnika, Željo Budućnost, a Sarajevo Široki? Čovječe, pa to niko nije očekivao, ti si fenomen.
Ljudi, Borac je zaslužio titulu, ako je osvoje, treba im čestitati.
Seks je užitak, a gol je ekstaza.

"Taktika je bila ne primiti gol. Funkcionirala je odlično sve dok nismo primili gol."

twisttm87
Kontakt:

Post Postao/la twisttm87 » 21 maj 2011, 12:17

gollum je napisao/la:
twisttm87 je napisao/la:ma ja sam znao od proslog kola sta i kako ce se desit do kraja prema nekoj svojoj teoriji i eto zasad pogodio a mogu reci sa sigurnoscu ako maleni dobiju sutra u zvorniku da je nas kup 1000000% jer takva nam je drzava da svi mora na kraju zadovoljni biti i ovi sto govore da nema namjestanja iskreno svi mi bi to voljeli ali bolje prihvatit realnost nego zivjeti u zabludama....
Od prošlog si kola znao? Znao si da će Borac dobiti Travnika, Željo Budućnost, a Sarajevo Široki? Čovječe, pa to niko nije očekivao, ti si fenomen.
Ljudi, Borac je zaslužio titulu, ako je osvoje, treba im čestitati.
ma Borac jest zasluzio ali i ti sam moras priznat da je dosta utakmica namjesteno ;) tako da tu nema sumnje svaka cast Borcu tu nema price nikakve zasluzili su najvise :D

jubitubi
Kontakt:

Post Postao/la jubitubi » 21 maj 2011, 12:19

Alipasino je napisao/la:Kako je kraj prvenstva i ova sad tekma sa Borcem nemoze me niko ubjedit da smo mogli zijanit kuci one 2 tekme za redom a da nije namjestaljka.Ona u finalu kupa je garant namjestena mislim na grbavicu i rezultat 2-2 a evo i sad mi nesto dismr skroz.pa zar mi moramo spasavat BiH fudbal.E hajmo sad i Sirokom namjestit pa opalit Celika po usima,kad je bal nek je maskembal.
Koliko si ti jadan,i smijesan covjeculjak,pa to je strasno.Sve u svemu,post ti je u najmanju ruku idiotski,a onda je jos gore sto kroz svoje nebuloze,priznajes da tvoj klub "namjesta" utakmice.Onda je namjesteno finale Kupa,ali samo na Grbavici,a u Banjaluci je sve bilo posteno,kad je 1:1,zavrsilo. :lol: I onda na kraju kazes,"pa zar mi moramo spasavati BiH fudbal". :mrgreen: Koja si ti sifra od covjeka.Nadam se da nema puno takvih kao sto si ti,jer nam se ne pise dobro.

Ono sto mi je bas zanimljivo,je da nema vise na forumu,ili bar ne pisu,ljudi koji su pravili neke prognoze. :mrgreen: Najvise postujem momka sa nadimkom @Hawking,covjek rekao,ja ne odustajem od titule dok god postoje teoretske sanse,ne odustajem.I posteno.A ne oni sto se jave,napisu nesto,i onda ih nema.Tipa "plavo proljece,tanki ste ko lizalo,Siroki nam je najveci konkurent,'ra ce onaj Borac nemaju pojma,dupla majstore,razmontiracemo vas na Grbavici,i slicne stvari",i onda kad vide da su se bas ono fino obrukali,onda se sakriju i misje rupice,i ne javljaju se. :oops:

Sutra ocekujem dobar mec,korektno sudjenje,finu atmosferu,bez incidenata,i neka bolji pobjedi.Mada,meni bi super bio remi. 8-)

Gigant
Kontakt:

Post Postao/la Gigant » 21 maj 2011, 12:24

Blekic:Ja sam dio Hordi Zla i kao takav sam dosao na celo Sarajeva.Oni ce se vazda slusati u Sarajevu
Zujo:Meni su navijaci najbolji kupci,ja to gledam kao biznis
Blekic:Mi nemamo nista svoje,ali imamo strast,znanje i ljubav

Avanes
Kontakt:

Post Postao/la Avanes » 21 maj 2011, 12:24

Pustite se ba prepirki. Danas je sudnji dan po onom nekom proroku. Evo po prognozi nebo se zacrnilo, sad ce zemlja da nas sve pojede, jadna li joj majka koliko ce se go..na najesti hehehe.
[youtube][/youtube]
Hajde jedna prigodna ;)
Zadnja izmjena: Avanes, dana/u 21 maj 2011, 12:30, ukupno mijenjano 2 puta.
Prvenstvo je vaznije, kup je onako usput.

ThE_mAnIaCs_1987
Kontakt:

Post Postao/la ThE_mAnIaCs_1987 » 21 maj 2011, 12:29

Za zivot cijeli!

grof
Kontakt:

Post Postao/la grof » 21 maj 2011, 12:40

Uozbiljite se više i ne fantazirajte o tituli ;) ...mi smo davno izgubili titulu, još protiv Slobode...džaba nama sve pobjede u gostima, kad gubimo kod kuce i to dva zaredom i tako sami predali titulu Borcu.
Nego spremiti ekipu za finale Kupa tj. revanš u Zenici.

ThE_mAnIaCs_1987
Kontakt:

Post Postao/la ThE_mAnIaCs_1987 » 21 maj 2011, 12:44

grof je napisao/la:Uozbiljite se više i ne fantazirajte o tituli ;) ...mi smo davno izgubili titulu, još protiv Slobode...džaba nama sve pobjede u gostima, kad gubimo kod kuce i to dva zaredom i tako sami predali titulu Borcu.
kad sam ja to govorio, napadali ste me, sad ja idem u kontru, nije jos izgubljeno, imaju 2 kola do kraja, dok god ima nade, treba igrati, ne treba se predavati :mrgreen:
Za zivot cijeli!

grof
Kontakt:

Post Postao/la grof » 21 maj 2011, 12:47

ThE_mAnIaCs_1987 je napisao/la:
grof je napisao/la:Uozbiljite se više i ne fantazirajte o tituli ;) ...mi smo davno izgubili titulu, još protiv Slobode...džaba nama sve pobjede u gostima, kad gubimo kod kuce i to dva zaredom i tako sami predali titulu Borcu.
kad sam ja to govorio, napadali ste me, sad ja idem u kontru, nije jos izgubljeno, imaju 2 kola do kraja, dok god ima nade, treba igrati, ne treba se predavati :mrgreen:
Ja te nisam napadao ;)
Možemo mi obje preostale pobjediti i sa po 20-0, al dovoljno je da Borac pobjedi Leotara sa 1-0 golom u 92 minuti i to iz ociglednog ofsajda i titula je njihova...prema tome, sami smo sebi krivi što smo dopustili da ovisimo o drugima.
Bezveze se raja nešto loži kad znamo svi da je gotovo odavno što se prventstva tice.
Spremiti ekipu za Čelika, tu odigrati maximalno ,uzeti Kup i ja zadovoljan ovom sezonom.

Ad0

Post Postao/la Ad0 » 21 maj 2011, 16:18

Željezničar - Borac, statistika na strani ''plavih''

Detalj s utakmice finale Kup-a prošle sezone (foto: Edin Puzić / fkzeljeznicar.com)

U posljednje vrijeme susreti Željezničara i Borca postaju istinski derbiji, obzirom na sportski rivalitet koji je u zadnje dvije - tri godine bio popraćen velikom medijskom pažnjom i sve većem brojem gledalaca na stadionima. Dva tima iz dva najveća bosansko-hercegovačka grada su u prethodne dvije sezone konstantno u vrhu bh. fudbala, a njihovi susreti postaju prava fešta sportskog nadmetanja na terenu ali i na tribinama.

Međutim, istorija dvoboja sa Borcem počinje još davno 1946. godine kada su u prvom bh. prvenstvu upravo ove dvije ekipe igrale majstoricu za prvaka Bosne i Hercegovine. Željezničar je slavio u Banja Luci 2-0 i tako uzeo titulu prvaka BiH na stadionu Borca.

Do danas su ove ekipe odigrale 61 susret, od čega 52 u prvenstvu i 9 u Kup-u. „Plavi“ imaju 5 pobjeda više (25-20) i pozitivnu gol razliku (+14). U prošlosti je bilo mnogo interesantnih susreta ovih timova sa velikim takmičarskim značajem.

U sezoni 1960/1961 ove dvije ekipe su vodile glavnu riječ oko ulaska u Drugoj ligi Zapad, pa je Borac izvrsnom partijom na Grbavici pobjedio Želju 3-1 i tako uspio da se revanšira „plavima“ za poraz iz 1946. Posljedni prijeratni susret je odigran 1991. na ''Grbavici'', kada je Željo slavio uvjerljivo, bilo je 3-0.

Poslije rata, ove dvije ekipe su odigrale 17 utakmica, od kojih je čak 9 u zadnje 3 sezone. Ovo će dakle biti 10. zvanični susret u manje od 3 godine. Željo je tako prošle godine na ''Grbavici'' slavio pobjedu od 4-2 i faktički ovjerio titulu prvaka BiH, dok se Borac na istom stadionu revanširao u finalu Kup-a u maju 2010. kada su odigrali 2-2 i odnijeli pehar u Banja Luku.

Na Grbavici, Željo je odigrao 28 utakmica sa Borcem i ostvario 19 pobjeda, 5 remija i 4 poraza. U pravilu na Željinom stadionu viđamo mnogo golova kada igraju Željezničar i Borac. Nadamo se da će tako biti i sutra te da će gledaoci imati šta vidjeti.
DRŽAVA ŽELJO!
FC BARCELONA! "Mes Que Un Club"
★Champions League 1991–92, 2005–06, 2008–09, 2010–11★
Lionel Messi Ballon d'Or ★2009,2010,2011★!

santos
Kontakt:

Post Postao/la santos » 21 maj 2011, 17:16

Koliki je budzet Zeljeznicara?Otprilike

dzenan01
Kontakt:

Post Postao/la dzenan01 » 21 maj 2011, 17:51

Žalosno je da ovako mladi igrači odlaze iz naše zemlje, ali Arminu je tako bolje 100 puta. Ovdje bi samo stagnirao, dok će u Poolu imati sve uslove za napredak. A i naši kadeti će sada iamti lakši put do titule :lol:
SAMO ZBOG LJUBAVI PREMA BORDO BOJI

★ 30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

kadetzelje
Kontakt:

Post Postao/la kadetzelje » 21 maj 2011, 18:09

Sto ga popljuvase na tm.orgu. :D . cuj dabogda propao :?

nick
Kontakt:

Post Postao/la nick » 21 maj 2011, 18:11

kadetzelje je napisao/la:Sto ga popljuvase na tm.orgu. :D . cuj dabogda propao :?
znas li ti kakve informacije moze i na PP
spielführer_21 je napisao/la:A najgori među najgorima su Avdo Avdić i Sinan Sinanović. Pa kad im samo imena pročitaš, znaš da u toj familiji nije niko normalan...

Keenan.-
Kontakt:

Post Postao/la Keenan.- » 21 maj 2011, 18:12

Sve je to fino,ali Armin ce najvjerovatnije za par godina obuci dres neke druge reprezentacije(kako to obicno i biva) i nece ga interesovati ni drzava ni Zeljo.
FK Željezničar
Chelsea FC

BegAx
Kontakt:

Post Postao/la BegAx » 21 maj 2011, 18:14

Keenan.- je napisao/la:Sve je to fino,ali Armin ce najvjerovatnije za par godina obuci dres neke druge reprezentacije(kako to obicno i biva) i nece ga interesovati ni drzava ni Zeljo.
Armin nece sigurno. Oni koji ga poznaju licno znaju to odlicno. :)

nick
Kontakt:

Post Postao/la nick » 21 maj 2011, 18:16

Keenan.- je napisao/la:Sve je to fino,ali Armin ce najvjerovatnije za par godina obuci dres neke druge reprezentacije(kako to obicno i biva) i nece ga interesovati ni drzava ni Zeljo.

nidje veze vam je ta prica, to obisno biva sa ljudima koji su davno otisli iz nekih drugih razloga (svi znamo kojih) momku je 16 godina i trazi ga liverpool bas bih volio vidjet vas i vase roditelje sta bi odlucili...
spielführer_21 je napisao/la:A najgori među najgorima su Avdo Avdić i Sinan Sinanović. Pa kad im samo imena pročitaš, znaš da u toj familiji nije niko normalan...

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 32 gosta.