Bundesliga

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Prednost Bayerna nad drugoplasiranim će biti:

1) 7 bodova
30
32%
2) 10 bodova
22
24%
3) 15 ili više
41
44%

Ukupno glasova: 93

amerosm
Kontakt:

Re: Bundesliga

Post Postao/la amerosm » 27 feb 2011, 18:29

Za mi "Smetljara" pravo. Jest da ih ne simpatisem, ali onda naredne godine necemo igrati derbi, ukoliko ispadnu iz Bundeslige :( :( mada ovo lose izgleda sto su uradili u prvom poluvremenu.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

secer
Kontakt:

Re: 24. kolo: FC Bayern München-Borussia Dortmund

Post Postao/la secer » 27 feb 2011, 18:39

Klare je napisao/la:Nemoć je dokazana u Evropskoj ligi. grupa se nije mogla proći pored, ove sezone preloše Seville i jednog PSG, a da ne govorimo o Karpatyu. čak vas i taj jedan Karpaty namuči, uvali vam 3 komada, da bi tek u sudijskog nadoknadi nekako došli do bodova. Dortmund je miljama udaljen od onoga, gdje ga vi svrstavate.
slazem se, dragi kolega, slazem se :D
mislim da je jögi sam sebi yebavo maajku sto ih je pozvao protiv italije :)
nego, treba biti strpljiv pa docekati pocetak naredne sezone ;)
nijemci su ti cudna gamad pa cemo se iznenaditi njihovim ciljevima u toj narednoj sezoni.
vidjet cemo kako apetiti rastu pa kad se klopo i balavurdija stave pod pritisak i kao nesto sasvim normalno nametne prolazak grupne faze lp-a i borba u bl-u za mjesta koja vode u evropu. e onda cemo ih uzeti pod lupu ;)
ce da vidimo, ce da vidimo 8-) hoce li momcine moci trcati kao sinoc kad dobiju loma zgusnutiji plan.
Monolog je napisao/la:Dortmund, za razliku od Stuttgarta i Wolfsburga, igra odličan fudbal tokom cijele sezone.
reci nam da se salis :shock: najgore je sto bi se ti slozio i sklopio pakt s crnim vragom ako bi ovaj krenuo protiv baye. i ovo ti podrzavas :lol:
HzBvB je napisao/la:Wolfsburg je dosao do titule sa prosjecnim igracem Graffit-eom i prosjecnim playmaker-om Misimovice
da, druze mona, to su prosjecni igraci koji su hitali od rekorda do rekorda i rusili ih. neki od tih rekorda su postavljeni kad je tvoj babo bio dijete.
Trasimaco je napisao/la:Je li Badstuber onaj sto je bio nasuprot Valencie na OT prosle sezone?
da, to je igrac onog kluba koji je izbacio nizerazredni mancester iz najelitnijeg evropskog takmicenja pokazavsi alkosu fergi gdje je mjesto malim klubovima.
da, to je onaj balavac ciji je klub uctkao vase navijace i na ot napravio atmosferu kakvu imas jedino na pogrebima.
nego, oblije li te hladan znoj nakon mrsave nole izvucene protiv francuskog amatera :?
zipa, ti amateri mogu biti nezgodan protivnik. pogotovo na gostovanjima :)
geronimo je napisao/la:asluzena pobjeda BvB-a i iskrene cestitke njenim navijacima.

woooooow, sta reci, frapiran sam. jesi li ti autor ove mudrosti ili ti je vikipedija pritekla u pomoc :x
veliki poglavica pokazuje svoju velicinu cestitajuci domuzu :) wooow, kakav djentlmen(zipa, mehko ´dj´).
zasluzena pobjeda :lol: nicht dass ich lache :)
vido, lajkovo, da **** i mogu da umrem XD

film i kinematografija - tema gdje ne postoji vlastito misljenje, samo klaretovo i pogresno!

Trasimaco
Kontakt:

Post Postao/la Trasimaco » 27 feb 2011, 18:45

secer je napisao/la:da, to je igrac onog kluba koji je izbacio nizerazredni mancester iz najelitnijeg evropskog takmicenja pokazavsi alkosu fergi gdje je mjesto malim klubovima.
da, to je onaj balavac ciji je klub uctkao vase navijace i na ot napravio atmosferu kakvu imas jedino na pogrebima.
nego, oblije li te hladan znoj nakon mrsave nole izvucene protiv francuskog amatera :?
zipa, ti amateri mogu biti nezgodan protivnik. pogotovo na gostovanjima :)
Torente nije bio ono pravo, secer je mnogo bolji. :mrgreen:

Samo smo spomenuli klasu Badstubera, to je sve. A bizarnosti iz tog dvomeca smo vec davno prezvakali. Nema potrebe da se vracamo.
A lion doesn't concern himself with the opinions of a sheep.

Trasimaco
Kontakt:

Post Postao/la Trasimaco » 27 feb 2011, 18:48

geronimo je napisao/la:ma @tras je samo ironican. zeli da kaze kako ce se bayernu opet poklopiti neke stvari. :D
:shock: Nikad u zivotu.

secer
Kontakt:

Post Postao/la secer » 27 feb 2011, 18:51

Trasimaco je napisao/la:bizarnosti iz tog dvomeca smo vec davno prezvakali. Nema potrebe da se vracamo.
izgleda da nisi cim si spreman udruziti se sa svim i svacim pod uslovom da taj nastupa protiv tvoje nocne more, tj. bayerna ili ti bavarskog diva. 8-)
vido, lajkovo, da **** i mogu da umrem XD

film i kinematografija - tema gdje ne postoji vlastito misljenje, samo klaretovo i pogresno!

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 27 feb 2011, 19:15

Imam osjecaja da ce se nekad veceras ili sutra ujutro zavrsiti najduza trenerska era u Bundesligi. Ili ce Nadzorni odbor "Smetljara" povuci rucnu i otpustiti Schaafa ili ce on sam podnijeti ostavku. Schaaf uopste vise ne moze da doprije do ekipe i nema tu nekih kvaliteta koji su potrebni kada se nalazis u donjem dijelu tabele. Inace mislim da ce veceras ili sutra ujutro biti zavrsena jedna velika i uspjesna era Werdera Bremena i da narednih sezona nece imati uopste mogucnosti da se bore za pozicije koje vode u Evropu. Oni ce morati prodavati igrace kako bi rjesili probleme koje imaju a jedino gdje mogu zaraditi novac je prodaja Mertesackera kojem ugovor istice na ljeto 2012.godine, dakle nece moci uzeti ogromnu sumu novca i prodaja Marka Marina. Pizzaro je odlican napadac ali je u godinama tako da tu nema nekog velikog dobitka, a Frings je danas najavio da ce nakon ove sezone okoncati svoju karijeru i da nece prihvatiti ponudu o produzenju saradnje s Bremenom.

Edit: Mertesacker smanjuje na 1-2, imaju jos 10-tak minuta da se u potpunosti vrate u mec.

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 27 feb 2011, 19:25

Prödl zabija u sudijskoj nadoknadi za Werder .. 2:2
Izvukli su se nekako

Damir_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Damir_BvB » 27 feb 2011, 19:25

To Prodelu glava ti se pozlatila kralju ! Bremen - Bayer 2:2 Sasvim solidna predstava Werdera koji ce se sigurno izvuc i opstanak u ligi !
BvB Echte Liebe !!!

Trasimaco
Kontakt:

Post Postao/la Trasimaco » 27 feb 2011, 19:27

Arsenal i Leverkusen. Moje Boze, kao da ih je isti covjek pravio. :lol:

roy_makaay
Kontakt:

Post Postao/la roy_makaay » 27 feb 2011, 19:30

Trasimaco je napisao/la:Arsenal i Leverkusen. Moje Boze, kao da ih je isti covjek pravio. :lol:
Tako ti je kad imaš gene luzera u sebi.
Auf die Frage, wovor er Angst habe, sagte Mehmet Scholl einmal: "Vor Krieg und Oliver Kahn."

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 27 feb 2011, 19:35

secer je napisao/la:zasluzena pobjeda :lol: nicht dass ich lache :)
Ma ko te šljivi!!! :lol: :lol:
Der Mann für die entscheidenden Tore.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 27 feb 2011, 19:35

Bremenu svaka cast na borbi i povratku u utakmicu i zasluzili su ovaj bod koji ce mozda u nastavku sezone biti kljucan. Bit ce zanimljiva borba za opstanak ali najtezi raspored imaju oni i Stuttgart, ali ja opet ostajem pri konstataciji da ce jedan od "velikih" morati u "Cvajtu" ili direktnim putem ili nakon relegacionih utakmica.

Sto se tice Vizekusena, to je prava luzerska ekipa jednostavno to ti je u genima. Uspjeli su ljudi samo jednom dobiti odlucujucu utakmicu i to finale kupa Uefa 1988.godine, a ostalo su sve redovno gubili. Ja mislim kada bi njiohov igrac isao prema praznom golu i trebao samo loptu "sutnuti" u mrezu gdje bi taj gol znacio titulu prvaka, da bi on "zapeo" na liniji i loptu prebacio preko gola.

Zdena04
Kontakt:

Post Postao/la Zdena04 » 27 feb 2011, 19:40

Hare_BvB je napisao/la:
Ma ko tebe šljivi!!! :lol: :lol:
Hare da te pitam nešto. Kako su pali golovi za Dortmund? Čini mi se da si ti mene uporedio sa jednim "specijalnim likom" kada sam napisao da Dortmund često postiže golove iz prekida i koristi poklone protivnika. Nije nikakva provokacija, pobjeda je OK. Samo me interesuje tvoje viđenje oko golova.

Klopp
Kontakt:

Post Postao/la Klopp » 27 feb 2011, 20:04

Haj da se jednom ta prica oko sudija zavrsi, evo vam pregled ZDF-a. Ofsajd je bio, ruka Kevina van 16. Ne znam o cemu pricate onda, na kraju ispadne da smo mi osteceni jer nije sviran penal za povlacenje Lahma.

[youtube][/youtube]
Markus Gisdol: "Aubameyang ist einfach unfair schnell."

Klopp
Kontakt:

Post Postao/la Klopp » 27 feb 2011, 20:08

Zdena04 je napisao/la:
Hare_BvB je napisao/la:
Ma ko tebe šljivi!!! :lol: :lol:
Hare da te pitam nešto. Kako su pali golovi za Dortmund? Čini mi se da si ti mene uporedio sa jednim "specijalnim likom" kada sam napisao da Dortmund često postiže golove iz prekida i koristi poklone protivnika. Nije nikakva provokacija, pobjeda je OK. Samo me interesuje tvoje viđenje oko golova.
Znam na sta ciljas ali ne razmisljas ispravno. Logicno je da golovi padaju nakon gresaka. Kako mislis da gol padne ako neko ne pogrijesi? A zasto se ne zapitas zasto se bas te greske desavaju protiv Dortmunda? Da to nije mozda zbog presinga i trke? Evo juce Bastian pogrijesi i protiv bilo koje druge ekipe ne bi primili go, jer ne vrse presing kao BVB i nisu blizu igracu. Imao bi dovoljno vremena da ispravi gresku. Bastian nije ni uspio skontati da je pogrijesio Kevin je vec bio iza njega i uzeo loptu.
Markus Gisdol: "Aubameyang ist einfach unfair schnell."

Trasimaco
Kontakt:

Post Postao/la Trasimaco » 27 feb 2011, 20:16

secer je napisao/la:izgleda da nisi cim si spreman udruziti se sa svim i svacim pod uslovom da taj nastupa protiv tvoje nocne more, tj. bayerna ili ti bavarskog diva. 8-)
Tacno je da ja te bizarnosti nisam prezalio. Kako bih? Svako bi se osjecao lose nakon onakvog razvoja događaja. Ali smo to davno vec prezvakali. Nisam imao namjeru da pricam o utakmici, vec o Badstuberu. Ti skreces.

Ni sa kim se ja nisam udruzio, nego samo spomenuh ono sto se ovom momku desilo te noci. Vidim smatraju ga klasom, pa rekoh da skrenem paznju na ocito.

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 27 feb 2011, 20:32

Zdena04 je napisao/la:Hare da te pitam nešto. Kako su pali golovi za Dortmund? Čini mi se da si ti mene uporedio sa jednim "specijalnim likom" kada sam napisao da Dortmund često postiže golove iz prekida i koristi poklone protivnika. Nije nikakva provokacija, pobjeda je OK. Samo me interesuje tvoje viđenje oko golova.
1. pogreška. Vrati se nazad na taj post, pa vidi zbog čega je ta ''specijala'' plasirana. ;)

2. pogreška. Nisi tad napisao često, već da nam je to najjače oružje.

Što se tiče jučerašnjeg meča, prvi gol je plod Svinjčekove greške na svojoj polovini, drugi gol je pao nakon odlične kontre (Bayo je izgubio loptu kod našeg 16-erca) i treći gol nakon prekida. Bayo je da gol nakon prekida, i generalno gledano najopasniji su bili na prekidima, ali je Langerak odlično boksovao par puta i spriječio ono najgore. Stvorili su 2 odlične šanse nakon grešaka Gotzea na našoj polovini, a još bih izdvojio i šansu Gomeza i pokušaj Kroosa.
Der Mann für die entscheidenden Tore.

Zdena04
Kontakt:

Post Postao/la Zdena04 » 27 feb 2011, 20:42

Aha. Znači to poređene je bilo zbog ovog "najjače". Fakat nisam nešto zabilježio da se "specijalni" često tako izražava.
Znači stoji ovo za poklone i prekide. Ostalo nisam ni pitao.

Edit: Da na ovo "ostalo" dodam još i "ostale".

schweinsteiger
Kontakt:

Post Postao/la schweinsteiger » 27 feb 2011, 20:53

Klopp je napisao/la:Haj da se jednom ta prica oko sudija zavrsi, evo vam pregled ZDF-a. Ofsajd je bio, ruka Kevina van 16. Ne znam o cemu pricate onda, na kraju ispadne da smo mi osteceni jer nije sviran penal za povlacenje Lahma.

[youtube][/youtube]
a i niko od vasih nije igrao rukom u sesnaestercu :)
#miasanmia

Damir_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Damir_BvB » 27 feb 2011, 21:22

@ sCHWEINSTEIGER

A jel Lahm napravio penal ;)
BvB Echte Liebe !!!

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.