FC Barcelona

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,BoixosNois1899

Kakve će rezultate ekipa ostvariti u samoj završnici sezone?

Anketa je završila: 30 apr 2025, 14:51.

Osvajaju tripletu
7
37%
Osvajaju duplu krunu
9
47%
Osvajaju jedan trofej
2
11%
Neće osvojiti ništa
1
5%

Ukupno glasova: 19

Rajaz
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la Rajaz » 05 dec 2020, 19:43

Fantastične partije Pjanića?

Protiv koga?

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 05 dec 2020, 19:44

ReX je napisao/la:
05 dec 2020, 19:42
Naravno Dembas na klupi, zasto pustiti momku da uveze par utakmica (ako nista) kada igra mozda i najbolji fudbal otkad je dosao u Barcu. Pogotovo kada imas Coutinha da uvalis na krilo gdje ce biti qarina. Istu sudbinu bi dozivio i amerikanac veceras da je katalonski sin spreman i nije povrijedjen. Za Pjanica je glupo komentarisat, logicno je bilo da ce nakon fantasticne partije sjesti na klupu.

Smijurija od trenera.

Drago mi je zbog danca jer je vrlo dobro igrao (pa sad..) u zadnji par utakmica i zasluzuje da igra kad vec nemas devetku nijednu drugu u ekipi.
Zar postoji veca smijurija od Dembelea?
Pjanic i fantasticno u istoj recenici?

ReX
Kontakt:

Post Postao/la ReX » 05 dec 2020, 19:49

Evander je napisao/la:
05 dec 2020, 19:44
ReX je napisao/la:
Naravno Dembas na klupi, zasto pustiti momku da uveze par utakmica (ako nista) kada igra mozda i najbolji fudbal otkad je dosao u Barcu. Pogotovo kada imas Coutinha da uvalis na krilo gdje ce biti qarina. Istu sudbinu bi dozivio i amerikanac veceras da je katalonski sin spreman i nije povrijedjen. Za Pjanica je glupo komentarisat, logicno je bilo da ce nakon fantasticne partije sjesti na klupu.

Smijurija od trenera.

Drago mi je zbog danca jer je vrlo dobro igrao (pa sad..) u zadnji par utakmica i zasluzuje da igra kad vec nemas devetku nijednu drugu u ekipi.
Ti si hejter Dembelea i to je tvoje pravo. Tvoj stav o Dembasu je jasan vec odavno. To sto ti ne mozes da priznas kada nisi u pravu ili kada Dembas odigra dobro da ga pohvalis, vise govori o tebi. I to je osobina koja prezirem. I ja sam koliko god hoces puta yebo od do Dembeleu ali kada igra kako igra, i kada se ponase kako se ponasa za sada, na kraju krajeva i njegove partije to pokazuje, ja cu ga uvijek pohvaliti jer to zasluzuje.

Koliko to god tebi sada tesko palo na srce, ili koliko god mrzio da pomislis na to, trenutno je Dembele najbolji krilni igrac Barce i igra vrlo dobro zadnji par utakmica. Medju najboljim je. Izbaciti takvog igraca i staviti Pedrija/Coutinha na krilo gdje su i jedan i drugi qarine je potez maestra.

Pjanic je odigrao vrlo dobru partiju u Madjarskoj i zasluzio je nakon puno vise dobri partija ove sezone od Busqetsa da igra ispred njega u ekipi, ali Koeman ubleha trenerska ga yebe maksimalno (kao i Desta, Dembasa.. ali on nije "balavac" ko oni pa da se tako tretira). To sto je Pjanic bosanac i nije holandzanin ala de Jong za mene ga ne radi losijim igracem jer ja znam da je to trn mnogima. Na kraju krajeva mi bosnje smo najveci paraziti koji cemo uvijek tudje dizati u nebesa a nase spustati na niske grane, i kada nemamo razloga za to. I zato jesmo pogano drustvo.

Za svoje partije je itekako solidan i do sada dokazano PUNO BOLJE rijesenje od Busqetsa. Sta vise i de Jong izgleda puno bolje sa Miralemom u sredini nego sa kataloncem.
Zadnja izmjena: ReX, dana/u 05 dec 2020, 19:53, ukupno mijenjano 1 put.
@igrajlopte 🐦

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 05 dec 2020, 19:53

Odigrao dobro?
Poseerem se na igraca koji u 3, 4 godine odigra 3, 4 "dobre" utakmice.
Vise od dobrih utakmica je imao povreda, a o glupostima i zahebancijama da ne pricam.
I sta je to nego smijurija?

ReX
Kontakt:

Post Postao/la ReX » 05 dec 2020, 19:57

Odigrao vrlo dobro u Madjarskoj, da. Evo ja prizirem Busqetsa (od zadnji par godina unazad) ali cu uvijek kada odigra dobro reci svaka cast okej dobar si bio. Sta je problem covjece reci kad neko nesto dobro odradi. Svasta.

Po tvojoj logici je jedino dobro kada neki igrac da 3 asistencije, uradi 5 monstruozne parade, spasi 2 gola, ili zabije hattrick. I to je okej ali ako ce to biti stav za raspravu ja u to vise ne ulazim jer ima nesto vise sto se cijene od onoga sto se vidi u statistici. Pogotovo rola Pjanica. Davno sam to spomenuo ko od njega ocekuje da ima 2 asistencije po utakmici i bude top 3 man of the match bolje da se ostavi komentarisanja njega kao igraca jer ocigledno se ne razumije u neke stvari.

Pokazi malo vise postovanaj kad pricas o jednom takvom igracu. Nije on balavac ala Alena ili Puig da tako pises. Pricas o nekom igracu koji je drzao vezni red Juventusa zadnji par godina. Prije toga Rome. U x zadnji godina unazad jedan od najbolji/najbitiniji vezni igraca Serie A. Prestani ba molim te komentarise kad ga ocigledno nisi tri puta gledao u klupskom fudbalu prije Barce. Pogledaj malo danas Juve ili tu istu Romu pa ces vidjeti na sta je spao njihov vezni red i njihova igra. Nevjerovatno koliko gluposti se prica kad je Pjanic u pitanju a da se nema osnova. Ali dobro, bosnjo je, pa se moze blatiti.

Onda yebes i Messija, Piquea, Busqetsa i 99 % trenutne ekipe Barce jer su svi oni odigrali po 3-4 dobre utakmice zadnji par godina. Zasto onda spomenjujes samo Pjanica. Stavi i druge. Ma daj ba.

P.s. Pricam o cinjenincama i ne zbog toga sto je bosanac. Pogledaj malo Juve ako nista kada si slobodan pa mi reci kako se drze bez njega. A i pitaj slobodno nekog navijaca sta misle jel su pobjedili u swapu sa Arturom koji nikad u zivotu nece biti na Pjanicevom nivou. Jeste, stojim pri tome, da je sramotno tretiranje njega od strane Koeamana i da nije zasluzio jer je apsolutno bolji od Busqetsa trenutno i da on i de Jong izgledaju puno bolje u sredini. Sto opet govorim na bazi cinjeninca i njihovi utakmica zajedno ove sezone i koliko smo bolje izgledali kao tim i koliko je tecnije isla lopta, i koliko je se manje grijesilo.
Zadnja izmjena: ReX, dana/u 05 dec 2020, 20:04, ukupno mijenjano 1 put.
@igrajlopte 🐦

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 05 dec 2020, 20:03

dembelea je trebao staviti da igra nakon dobre tekme protiv ferencvarosa, bitno je da stekne kontinuitet dobrih igara

coutinho se izgubio nakon dobrog pocetka, vidjcemo hocel veceras odigrati nesto

pozitivno je sto ne igra pedri (volim ga, al nije messi pa da igra svaku tekmu), nervira me s forsiranjem busquetsa i de jonga

Rajaz
Kontakt:

Post Postao/la Rajaz » 05 dec 2020, 20:07

ReX je napisao/la:
05 dec 2020, 19:49
Evander je napisao/la:
05 dec 2020, 19:44
ReX je napisao/la:

Smijurija od trenera.

Pjanic je odigrao vrlo dobru partiju u Madjarskoj i zasluzio je nakon puno vise dobri partija ove sezone od Busqetsa da igra ispred njega u ekipi, ali Koeman ubleha trenerska ga yebe maksimalno (kao i Desta, Dembasa.. ali on nije "balavac" ko oni pa da se tako tretira). To sto je Pjanic bosanac i nije holandzanin ala de Jong za mene ga ne radi losijim igracem jer ja znam da je to trn mnogima. Na kraju krajeva mi bosnje smo najveci paraziti koji cemo uvijek tudje dizati u nebesa a nase spustati na niske grane, i kada nemamo razloga za to. I zato jesmo pogano drustvo.

Za svoje partije je itekako solidan i do sada dokazano PUNO BOLJE rijesenje od Busqetsa. Sta vise i de Jong izgleda puno bolje sa Miralemom u sredini nego sa kataloncem.
PUNO BOLJE rješenje ?

Protiv Ferencvaroša:

Pjanić 6.81

Busquets 7.40

Znaš li da ima manju i prosječnu ocjenu u dosadašnjem dijelu sezone ?

Da nam @Donnie izvuče ako meni ne vjeruješ ? :lol:

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 05 dec 2020, 20:09

Chinaglia je napisao/la:
05 dec 2020, 20:03
dembelea je trebao staviti da igra nakon dobre tekme protiv ferencvarosa, bitno je da stekne kontinuitet dobrih igara

coutinho se izgubio nakon dobrog pocetka, vidjcemo hocel veceras odigrati nesto

pozitivno je sto ne igra pedri (volim ga, al nije messi pa da igra svaku tekmu), nervira me s forsiranjem busquetsa i de jonga
više ga se opet gura na pogrešnu poziciju (coutinho), nego što se pogubio. al šta može kad je griezmann bolji na toj poziciji, a i messi.

coutinho je nažalost višak u ovoj ekipi.

Aspect
Kontakt:

Post Postao/la Aspect » 05 dec 2020, 20:24

ReX je napisao/la:
05 dec 2020, 19:57
Odigrao vrlo dobro u Madjarskoj, da. Evo ja prizirem Busqetsa (od zadnji par godina unazad) ali cu uvijek kada odigra dobro reci svaka cast okej dobar si bio. Sta je problem covjece reci kad neko nesto dobro odradi. Svasta.

Po tvojoj logici je jedino dobro kada neki igrac da 3 asistencije, uradi 5 monstruozne parade, spasi 2 gola, ili zabije hattrick. I to je okej ali ako ce to biti stav za raspravu ja u to vise ne ulazim jer ima nesto vise sto se cijene od onoga sto se vidi u statistici. Pogotovo rola Pjanica. Davno sam to spomenuo ko od njega ocekuje da ima 2 asistencije po utakmici i bude top 3 man of the match bolje da se ostavi komentarisanja njega kao igraca jer ocigledno se ne razumije u neke stvari.

Pokazi malo vise postovanaj kad pricas o jednom takvom igracu. Nije on balavac ala Alena ili Puig da tako pises. Pricas o nekom igracu koji je drzao vezni red Juventusa zadnji par godina. Prije toga Rome. U x zadnji godina unazad jedan od najbolji/najbitiniji vezni igraca Serie A. Prestani ba molim te komentarise kad ga ocigledno nisi tri puta gledao u klupskom fudbalu prije Barce. Pogledaj malo danas Juve ili tu istu Romu pa ces vidjeti na sta je spao njihov vezni red i njihova igra. Nevjerovatno koliko gluposti se prica kad je Pjanic u pitanju a da se nema osnova. Ali dobro, bosnjo je, pa se moze blatiti.

Onda yebes i Messija, Piquea, Busqetsa i 99 % trenutne ekipe Barce jer su svi oni odigrali po 3-4 dobre utakmice zadnji par godina. Zasto onda spomenjujes samo Pjanica. Stavi i druge. Ma daj ba.

P.s. Pricam o cinjenincama i ne zbog toga sto je bosanac. Pogledaj malo Juve ako nista kada si slobodan pa mi reci kako se drze bez njega. A i pitaj slobodno nekog navijaca sta misle jel su pobjedili u swapu sa Arturom koji nikad u zivotu nece biti na Pjanicevom nivou. Jeste, stojim pri tome, da je sramotno tretiranje njega od strane Koeamana i da nije zasluzio jer je apsolutno bolji od Busqetsa trenutno i da on i de Jong izgledaju puno bolje u sredini. Sto opet govorim na bazi cinjeninca i njihovi utakmica zajedno ove sezone i koliko smo bolje izgledali kao tim i koliko je tecnije isla lopta, i koliko je se manje grijesilo.
Ne može Miralem bit bolji od tamo nekog Busquetsa, odakle ti ta ideja. Da nije Bošnjo možda, al' ovako jok.

Pratim ovaj forum par godina, i u zadnje haman 2 godine ako ne griješim (minimalno) ista klapa brani Busquetsa životom omalovažavajući sve moguće "konkurente" koji bi eventualno na toj poziciji odigrali bolje. Isti ti se ušute nakon što nas maestralni Sergio košta golova/bodova svojim direktnim greškama, hvale ga zbog njegove igre koja se svodi na dodavanje prvom do sebe, ili prvom iza sebe, uživaju u njegovoj hitrosti i agilnosti. Nećeš od te klape čuti pohvalu za igrača koji zamjeni Sergia u nekim prilikama, al' zato pomno prate istog igrača i njegove eventualne greške. To što je u ovom slučaju Pjanić taj igrač koji bi trebao da mu bude konkurencija je samo dodatni plus.

Isto tako, kad Busquets odigra dobro, ne treba se praviti lud (a bilo je dobrih partija), al' da je u 2020-oj godini, odnosno eto ide nam i 2021 godina, Sergio Busquets NEZAMJENJIV na poziciji na kojoj igra je ludost. Nije doduše teško ni zaključiti kakve rezultate ima Barsa u zadnjih par godina (reću nakon odlaska XavIeste), te koliko se isti taj Busquets srozao kad nema veznjaka koji mogu pokriti njegove očite nedostatke (plus su ga i godine stigle).

Ronald Koeman unatoč svim svojim zaslugama iz igračkih dana nije trener koji ima kapacitet, znanje i sposobnost da vodi ekipu kalibra Barcelone. Došao je na to mjesto da bude obični pijun sada već bivšem predsjedniku, i letit će sa te pozicije čim se novi izabere. Samo je pitanje u kakvom će stanju Barsa da ostane na tabeli, i dal' će tad biti kasno.

Forsiranje Coutinha i Pedrija (Pedri mi je i više nego solidan) je samo znak tvrdoglavosti, da S.Roberto nije ozlijeđen gledali bi Desta i dalje na klupi, a i potpunom laiku je jasno da je barem duplo bolji igrač na poziciji beka od Roberta. Evo sad nakon što se konačno može primjetiti neki pomak i kontinuitet u igri Dembelea, on ga posadi na klupu.

Ako ništa drago mi je vidjeti da Braithweite dobija šansu, i da ju je iskoristio solidno zasad. Devetka je potrebna u svakom slučaju,i zašto je ne koristiti kad već imamo jednu na klupi.

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 05 dec 2020, 20:43

Atletico na +12 u odnosu na Barcu :rol:

Može li žuto holandsko govedo sa ekipom od 900 miliona pobjediti dojucerašnjeg drugoligša Cadiza :hmmmmm:

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 05 dec 2020, 21:10

Aj je zakuca malac :rol:
Now the old king is dead! Long live the king!

2nd#Tripl3t

London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015

ReX
Kontakt:

Post Postao/la ReX » 05 dec 2020, 21:10

Mingeza :urnebes:
@igrajlopte 🐦

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 05 dec 2020, 21:11

:rol: :rol: brat ga sam sebi zavuce :rol: kakva amaterska ekipa :tokralju:

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 05 dec 2020, 21:11

vjerovatno je koeman i za ovo kriv

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 05 dec 2020, 21:13

Chinaglia je napisao/la:
05 dec 2020, 21:11
vjerovatno je koeman i za ovo kriv
Ma kakvi, sigurno da se Mingueza sam postavio da igra bez pitanja trenera :lol:

Wandelanoite
Kontakt:

Post Postao/la Wandelanoite » 05 dec 2020, 21:15

S Busquetsom i De Jongom na terenu se vise ne mogu dobiti ni ekipe ranga Slaven Belupa kao sto je ovaj Cadiz.
MES QUE UN CLUB!
Dušan Bajević - nastavak propasti bh. reprezentacije.

sombrero
Kontakt:

Post Postao/la sombrero » 05 dec 2020, 21:15

domaćinska ekipa već 5 godina...ništa novo

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 05 dec 2020, 21:16

**** mu eto ovaj Coutinho majku.
Now the old king is dead! Long live the king!

2nd#Tripl3t

London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015

ReX
Kontakt:

Post Postao/la ReX » 05 dec 2020, 21:16

Cou legendo :urnebes:
@igrajlopte 🐦

parangal
Kontakt:

Post Postao/la parangal » 05 dec 2020, 21:17

Rajaz je napisao/la:
05 dec 2020, 20:07
PUNO BOLJE rješenje ?

Protiv Ferencvaroša:

Pjanić 6.81

Busquets 7.40
Protiv Bayerna:

Pjanić 0,0

Busquets 8,0

:rol:

Odgovori

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.