Onda Skandinavija jbgPantelija je napisao/la: ↑21 dec 2021, 14:20Moj drug odselio ima 10ak godina sa ocem,majkom i sestrom. Ni malo zadovoljan. Zavrsio srednju (4. Razred), poslije toga tri,-4 godine radio poslove gdje te prijavi jedno radis drugo, mala plata, da bi na kraju nadao neki posao gdje se drzi evo malo suze ali nista specijalno. Nisam ulazio u detalje ali i po njemu vidim da bi brzo mogao zapaliti gore Švica,, Austrija, njemacka.
Odlazak u inostranstvo
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Odlazak u inostranstvo
Zavisi šta ti je struka, sta bi radio.
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Bolje će ti tamo biti nego što je ovdje ali ne spadaju baš u dobre države. Bilo koja država iz centralne, zapadne i sjeverne europe je iznad.ExBlueone je napisao/la: ↑21 dec 2021, 14:17Ne vjeruješ ili znaš?tutankamon1905 je napisao/la: ↑21 dec 2021, 14:01Ne preprucujem Italiju. Lijepa zemlja za uživanje, ali što se tiče posla ne vjerujem baš da je neka bajna situacija
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Sad vam kazem, talijani, grci, spanci, a i portugalci sve je to "danke mama merkel"
Ono sto Čelik čeka
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće
do kraja hrabro zajedno!!!
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće
do kraja hrabro zajedno!!!
Odnekud se mora početi. Pa od tamo ganjati neke premještaje i sl. Bitno je prelomitiMortemHz je napisao/la: ↑21 dec 2021, 15:00Bolje će ti tamo biti nego što je ovdje ali ne spadaju baš u dobre države. Bilo koja država iz centralne, zapadne i sjeverne europe je iznad.ExBlueone je napisao/la: ↑21 dec 2021, 14:17Ne vjeruješ ili znaš?tutankamon1905 je napisao/la: ↑21 dec 2021, 14:01Ne preprucujem Italiju. Lijepa zemlja za uživanje, ali što se tiče posla ne vjerujem baš da je neka bajna situacija

Italija je dusu dala za nas Balkance, nas mentalitet.
Svakakve muljaze prolaze i ako uletis u pravi sistem vrlo lako ces napraviti pare.
Lopovi, bogati cigani nasi svi su po Italiji i sada Spaniji.
- Fantasista
- Kontakt:
Teško dobiti papire kod talijana, lakše u Njemačku otići. Dosta mojih drugova koji su u Njemačkoj imaju kolege iz Italije i stalno novi dolaze. Znam nekoliko osoba koje su u Italiji ali imaju hrvatske papire, nisu nešto plate posebno u većini poslova, zarađuje se dobro u metalnoj industriji, vozači kamiona imaju dobar keš takođe.
Tako je, treba samo otici. Dosta nasih radi u Sloveniji, Ceskoj, Madjarskoj i Slovackoj, Italija nije sigurno gora od pomenutih zemalja. Nakon 5 godina sa stalnim boravkom ti lagano ides za Njemacku, Austriju.
Raja ima li iko ovdje na forumu da radi u Ceskoj da podijeli iskustva misljenja?
Par poznanika je otislo u Cesku u neke fabrike da rade kablovi svi su se vratili , slabo ko da je zadovoljan.
Par poznanika je otislo u Cesku u neke fabrike da rade kablovi svi su se vratili , slabo ko da je zadovoljan.
- kraljttbvb
- Kontakt:
Bio moj rodjak u Slovackoj, radio u nekoj fabrici (Samsung ili neka slicna kompanija sa Istoka), sklapali TV plazme.
Imas spavanje (njih 3 u jednoj sobi) i mescini dva obroka. I cijelih 400 eura platu

Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
100%, bolje ti je da konobarišeš u Sarajevu, više ćeš izaćikraljttbvb je napisao/la: ↑21 dec 2021, 17:04Bio moj rodjak u Slovackoj, radio u nekoj fabrici (Samsung ili neka slicna kompanija sa Istoka), sklapali TV plazme.
Imas spavanje (njih 3 u jednoj sobi) i mescini dva obroka. I cijelih 400 eura platu![]()
![]()
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
U Ceskoj je 700 eura i kapak plata. To je tamo prosjecna plata svakako. A stanovi mnogo skupi, po 400-450 eura, kao u Sloveniji isto. Sto se mene tice, to treba samo da je odskocna daska prema Austriji, Njemackoj.kraljttbvb je napisao/la: ↑21 dec 2021, 17:04Bio moj rodjak u Slovackoj, radio u nekoj fabrici (Samsung ili neka slicna kompanija sa Istoka), sklapali TV plazme.
Imas spavanje (njih 3 u jednoj sobi) i mescini dva obroka. I cijelih 400 eura platu![]()
![]()
- kraljttbvb
- Kontakt:
Tako ljudi i idu sa tim mišljenjem.litijum je napisao/la: ↑21 dec 2021, 17:41U Ceskoj je 700 eura i kapak plata. To je tamo prosjecna plata svakako. A stanovi mnogo skupi, po 400-450 eura, kao u Sloveniji isto. Sto se mene tice, to treba samo da je odskocna daska prema Austriji, Njemackoj.kraljttbvb je napisao/la: ↑21 dec 2021, 17:04Bio moj rodjak u Slovackoj, radio u nekoj fabrici (Samsung ili neka slicna kompanija sa Istoka), sklapali TV plazme.
![]()
Ovaj rodjak otišao, konta da malo tamo radi dok mu se ne otvori nešto bolje u Ger/Aut...
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.
Ja sam radio sezonski 2017od maja do 4 oktobra na Visu u Komizi..zaradio donio 42000 kuna, jos sam uzeo par finih majica u Splitu i jos bio na nekom koncertu..cistih para donio 42.000 radio 10 sati s 2 dana slobodna u mjesecu.
Komiza mali raj na zemlji arhaicni gradic.
Ljudi pricaju bodulski 90% ih ne mozes razumijeti.
Meni je ono bio vise odmor nego posao zbog klime i mirisa borova.
Tad sam vidjeo i uvidjeo kako izgleda elitna prostitucina.
Male barke i jahtice samo dolaze 80% studentice iz Bosne i Srbije.
Tad je bilo masa skandidavki.
Norvezanke i Svedjanke vrh vrh.
Njemice se lako daju jos ako su malo ruznije.
Najdrazi sex u 1 navecer na plazi u onoj Valuni pod boricima.
Masa ovih nasih cura su me fakat razocarale.
Mogu misliti kako je samo na drugim mjestima.
Moderatori izvinite malo na off.
Komiza mali raj na zemlji arhaicni gradic.
Ljudi pricaju bodulski 90% ih ne mozes razumijeti.
Meni je ono bio vise odmor nego posao zbog klime i mirisa borova.
Tad sam vidjeo i uvidjeo kako izgleda elitna prostitucina.
Male barke i jahtice samo dolaze 80% studentice iz Bosne i Srbije.
Tad je bilo masa skandidavki.
Norvezanke i Svedjanke vrh vrh.
Njemice se lako daju jos ako su malo ruznije.
Najdrazi sex u 1 navecer na plazi u onoj Valuni pod boricima.
Masa ovih nasih cura su me fakat razocarale.
Mogu misliti kako je samo na drugim mjestima.
Moderatori izvinite malo na off.
Ljudi sta cete u Italiji, oni sami bjeze u Njemacku, isto i portugalci. To su fine zemlje za odmarati se, ali zivjeti i raditi tu i ne bas. Tu spada i Spanija. Mnogo veca nezaposlenost.MortemHz je napisao/la: ↑21 dec 2021, 15:00Bolje će ti tamo biti nego što je ovdje ali ne spadaju baš u dobre države. Bilo koja država iz centralne, zapadne i sjeverne europe je iznad.ExBlueone je napisao/la: ↑21 dec 2021, 14:17Ne vjeruješ ili znaš?tutankamon1905 je napisao/la: ↑21 dec 2021, 14:01Ne preprucujem Italiju. Lijepa zemlja za uživanje, ali što se tiče posla ne vjerujem baš da je neka bajna situacija
Ganjajte Njemacku, Svicarsku, Austriju i skandinavske zemlje, pa je onda lako na odmor u Italiju, Spaniju.

- huntingseason
- Kontakt:
.
Zadnja izmjena: huntingseason, dana/u 22 dec 2021, 16:48, ukupno mijenjano 1 put.
Ima li frajer kakav dokaz da se vakcinisaov
Prosjecna neto plata u Ceskoj je oko 1200€ trenutno, jer su ove godine smanjili poreze. Eh sad kakve su plate u fabrikama i sl. radnim mjestima ne znam, meni je kao inzinjeru zasad dobro.litijum je napisao/la: ↑21 dec 2021, 17:41U Ceskoj je 700 eura i kapak plata. To je tamo prosjecna plata svakako. A stanovi mnogo skupi, po 400-450 eura, kao u Sloveniji isto. Sto se mene tice, to treba samo da je odskocna daska prema Austriji, Njemackoj.kraljttbvb je napisao/la: ↑21 dec 2021, 17:04Bio moj rodjak u Slovackoj, radio u nekoj fabrici (Samsung ili neka slicna kompanija sa Istoka), sklapali TV plazme.
![]()
A stanovi im jesu skuplji u odnosu na prosjecu platu u drzavi, pogotovo u Pragu.
Jedan grad, jedna ljubav!
Da ali govorim za ljude koji odu bez VSS. 700 eura na pocetku im je plafon. Bez cimera ili partnera tako vrlo tesko.Gifron je napisao/la: ↑22 dec 2021, 14:09Prosjecna neto plata u Ceskoj je oko 1200€ trenutno, jer su ove godine smanjili poreze. Eh sad kakve su plate u fabrikama i sl. radnim mjestima ne znam, meni je kao inzinjeru zasad dobro.litijum je napisao/la: ↑21 dec 2021, 17:41U Ceskoj je 700 eura i kapak plata. To je tamo prosjecna plata svakako. A stanovi mnogo skupi, po 400-450 eura, kao u Sloveniji isto. Sto se mene tice, to treba samo da je odskocna daska prema Austriji, Njemackoj.kraljttbvb je napisao/la: ↑21 dec 2021, 17:04
Bio moj rodjak u Slovackoj, radio u nekoj fabrici (Samsung ili neka slicna kompanija sa Istoka), sklapali TV plazme.
![]()
A stanovi im jesu skuplji u odnosu na prosjecu platu u drzavi, pogotovo u Pragu.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 10 gostiju.