BiH - Irska (Baraž)
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
Re: BiH - Irska (Baraž)
Raja idite spavati, ohladite glavu nocas je bilo svega i previse.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×
- Centre forward
- Kontakt:
Utakmica cirkus. Samo bih da kažem da mi je žao gospodina Edina Džeke što ga je zadesila tak'a nafaka da igra sa ostatkom naše reprezentacije. Toliko,hvala, molim lijepo.
05.09.1995 ♥
11-0-0 Rekordmeister
Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss
11-0-0 Rekordmeister
Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss
-
- Kontakt:
na prvenstvo su se plasirali : mađarska,irska,sjeverna irska,albanija,vels,slovacka,pa i austrija,rumunija. Ekipe koje izuzev slovacke i rumunije( po jednom unazad 10-ak godina), su prvenstvo gledale na Tv-u, iskoriste ovaj format, a mi u grupi sa velsom (koji je bio pretposljednji bubanj) i izraelom ne uspijemo osvojiti drugo mjesto ( igrom slucaja domognemo se 3.) , dobijes 2. sansu i nosilac si u barazu i dobijes irsku. Ok, nismo do kraja imali srece da igramo revans kod kuce, ali jbt ljudima su falili 1. i 2. golman, glavni odbrambeni, glavna 2 napadaca i uz to legenda r. keane nije nikako igrao ( iako je ove sezone dao 20 golova u 25 meceva MLS sto je realno respektabilno; kod nas hoce da zovu baggia
koji igra svaku 6. za tu istu ekipu). I glat nas ljudi izbace , bez sekunde neke neizvjesnosti i srkleta. O kakvom onda kvalitetu pojedini govore, ne razumijem .

Lakše sam podnio poraze od Portugala. Velika šteta. 

Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.
- Omerbavarac
- Kontakt:
Jbg, shit happens.
Nismo ni zasluzili prolazak s obzirom ma prikazanu igru u dvomecu.
Nekolicini igraca se treba zahvaliti ili im pak kupiti par m.uda kojih u ovih 120 minuta nisu imali.
Okrenuti se narednom ciklusu i traziti novu sansu za novo takmicenje, Francuska je za nas nedosanjana.
Nismo ni zasluzili prolazak s obzirom ma prikazanu igru u dvomecu.
Nekolicini igraca se treba zahvaliti ili im pak kupiti par m.uda kojih u ovih 120 minuta nisu imali.
Okrenuti se narednom ciklusu i traziti novu sansu za novo takmicenje, Francuska je za nas nedosanjana.

ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!
Hej, milion ekipa u Francuskoj samo nas nema. Kakav fail. Ne smijem ni čitati listu ko nije otišao hoće me srce prekinut...

- DzemoVoliMarmeladu
- Kontakt:
Mi se moramo pomirit sa cinjenicom da nismo ni blizu toliko kvalitetni kao sto mislimo.
Imamo 5 mozda 6 igraca sto nesto vrijede u svjetskom fudbalu ostalo je nula. Prije par godina je taj broj bio veci za dva tri igraca. Nase najbolje vrijeme sa ovom generacijom je nazalost proslo, i veika je stata sto nismo vise uspjeha imali, pogotovo na svjetskom. Tesko da mozemo Belgiju skinut sa prvog mjesta sledece kvalifikacije, znaci opet barazu se mozemo nadati, a kako smo krenuli dokazujemo da nemamo ni mentaliteta ni kvaliteta za baraz.
Imamo 5 mozda 6 igraca sto nesto vrijede u svjetskom fudbalu ostalo je nula. Prije par godina je taj broj bio veci za dva tri igraca. Nase najbolje vrijeme sa ovom generacijom je nazalost proslo, i veika je stata sto nismo vise uspjeha imali, pogotovo na svjetskom. Tesko da mozemo Belgiju skinut sa prvog mjesta sledece kvalifikacije, znaci opet barazu se mozemo nadati, a kako smo krenuli dokazujemo da nemamo ni mentaliteta ni kvaliteta za baraz.
Re: RE: Re: BiH - Irska (Baraž)
Holandija, Bugarska, Norveska, Srbija, Danska/Svedska, Skotska.muamerc je napisao/la:Hej, milion ekipa u Francuskoj samo nas nema. Kakav fail. Ne smijem ni čitati listu ko nije otišao hoće me srce prekinut...![]()
Ostalo sve su mizerne fudbalske zemlje.
Sent from my LG-H635 using Tapatalk
Također, vjerovatno zato što smo protiv Portugala unaprijed već upisali poraze, dok smo sa Irskom tu negdje pa smo imali svi veća očekivanja. Ne znam, žao mi jer sam opet htio da doživim onaj osjećaj ponosa kad je bila intonirana naša himna protiv Argentine, to se ne može kupiti novcem. . 2015. je godina, a mi još na EP nismo otišli. Pogotovo pogode čovjeka ove riječi Džeke poslije tekme, vidi se koliko mu je krivo. Njemu će na sljedećem EP biti 34 godine, ko zna hoće li uopšte igrati tad za repku.High je napisao/la:Lakše sam podnio poraze od Portugala. Velika šteta.
- invincible1921
- Kontakt:
Realno odigrali smo goli ku.rac protiv kipra, velsa, andore pa i izraela al i pored toga svi ste mislili da cemo pregazit irce kako je bila cesta uzrecica "ko plitak potok". Sa ovom igrom , formom i trenerom mi bi jedino mogli jedva izbacit slovence mada i to bi bilo stani pani....Ubijeđen sam da bi ispali i od danaca i od norvezana
=\_1921_/=
- Donnie Darko
- Kontakt:
Re: RE: Re: BiH - Irska (Baraž)
grčkaEvander je napisao/la:Holandija, Bugarska, Norveska, Srbija, Danska/Svedska, Skotska.muamerc je napisao/la:Hej, milion ekipa u Francuskoj samo nas nema. Kakav fail. Ne smijem ni čitati listu ko nije otišao hoće me srce prekinut...![]()

jedan ciklus ujebali i eto norvežani, škoti i bugari ispred njih

Re: RE: Re: RE: Re: BiH - Irska (Baraž)
A ne mogu se sviju sjetiti.Donnie Darko je napisao/la:grčkaEvander je napisao/la:Holandija, Bugarska, Norveska, Srbija, Danska/Svedska, Skotska.muamerc je napisao/la:Hej, milion ekipa u Francuskoj samo nas nema. Kakav fail. Ne smijem ni čitati listu ko nije otišao hoće me srce prekinut...![]()
Sent from my LG-H635 using Tapatalk![]()
jedan ciklus ujebali i eto norvežani, škoti i bugari ispred njih
Eto jos i Slovenija/Ukraina.
Ali to je otprilike to.
Sve ostale reprezentacije su treca liga.
Poslije prethodnog Svjetskog, lijepo bi bilo da smo otišli i na prvo Evropsko nakon toga. Taj kontinuitet značio bi mnogo. Ovako kao da smo ponovo na nekoj nuli, baš kao prije odlaska u Brazil. A inače - lijepo je bilo biti na jednom Svjetskom i izdići se iznad prosjeka, biti u krugu najboljih reprezentacija. Samo se nadam da nas ovo neće baciti u letargiju iz koje ćemo se teško izvući, t. j. da se nećemo mučiti u narednim kvalifikacijama za velika takmičenja. U ovom baražu kao da nismo bili gladni tog koraka naprijed: počevši od većine igrača, pa sve do publike u Zenici. Djelovalo je apatično, u najmanju ruku.braco je napisao/la:Također, vjerovatno zato što smo protiv Portugala unaprijed već upisali poraze, dok smo sa Irskom tu negdje pa smo imali svi veća očekivanja. Ne znam, žao mi jer sam opet htio da doživim onaj osjećaj ponosa kad je bila intonirana naša himna protiv Argentine, to se ne može kupiti novcem. . 2015. je godina, a mi još na EP nismo otišli. Pogotovo pogode čovjeka ove riječi Džeke poslije tekme, vidi se koliko mu je krivo. Njemu će na sljedećem EP biti 34 godine, ko zna hoće li uopšte igrati tad za repku.High je napisao/la:Lakše sam podnio poraze od Portugala. Velika šteta.
Edin je, očigledno, drugačiji od nekih naših reprezentativaca jer je navikao boriti se za nešto više od tog trenutnog i to je lijepo za oko i nama koji to gledamo. Ostalim kao da je vrhunac jer su brže-bolje došli do državnog dresa i zadovoljili se minimalnim.

Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.
-
- Kontakt:
Citam sve ovo sto pisete, samo sam procitao postove sto se tekme...znaci sporta tice.
Politika me nikad nije zanimala, da vam kazem sta je nas problem opcenito kod Bosanaca a naravno nasih nogometasa nase repke!!
Sve se sastoji od jedne rijeci a to je MENTALITET, nas Irska u ove dvije tekme uopste , nije nadigrala niti je bila bolja od nas.
Mi smo fakticki sami sebe izbacili .
Politika me nikad nije zanimala, da vam kazem sta je nas problem opcenito kod Bosanaca a naravno nasih nogometasa nase repke!!
Sve se sastoji od jedne rijeci a to je MENTALITET, nas Irska u ove dvije tekme uopste , nije nadigrala niti je bila bolja od nas.
Mi smo fakticki sami sebe izbacili .

Ma želja i motiv je naravno veoma važno. Mene je strah ovih novih generacija, nije baš da imamo neke wonderkids. Nama su i dalje glavni oslonac djeca iz dijaspore, dok se djeci u našoj zemlji slabo kakvi uslovi pružaju. Od loših uslova za treniranje na ovim oranicama do fudbalske neobrazovanosti trenera u mlađim i seniorskim kategorijama. Zato je sad za sad i bolje da talenti kao što su Hodžić, Gojak, Prevljak itd. idu u klubove u inostranstvu koji će im pružit dobre i moderne uslove za njihov fudbalski razvoj.High je napisao/la:Poslije prethodnog Svjetskog, lijepo bi bilo da smo otišli i na prvo Evropsko nakon toga. Taj kontinuitet značio bi mnogo. Ovako kao da smo ponovo na nekoj nuli, baš kao prije odlaska u Brazil. A inače - lijepo je bilo biti na jednom Svjetskom i izdići se iznad prosjeka, biti u krugu najboljih reprezentacija. Samo se nadam da nas ovo neće baciti u letargiju iz koje ćemo se teško izvući, t. j. da ćemo se mučiti u narednim kvalifikacijama za velika takmičenja. U ovom baražu kao da nismo bili gladni tog koraka naprijed: počevši od većine igrača, pa sve do publike u Zenici. Djelovalo je apatično, u najmanju ruku.braco je napisao/la:Također, vjerovatno zato što smo protiv Portugala unaprijed već upisali poraze, dok smo sa Irskom tu negdje pa smo imali svi veća očekivanja. Ne znam, žao mi jer sam opet htio da doživim onaj osjećaj ponosa kad je bila intonirana naša himna protiv Argentine, to se ne može kupiti novcem. . 2015. je godina, a mi još na EP nismo otišli. Pogotovo pogode čovjeka ove riječi Džeke poslije tekme, vidi se koliko mu je krivo. Njemu će na sljedećem EP biti 34 godine, ko zna hoće li uopšte igrati tad za repku.High je napisao/la:Lakše sam podnio poraze od Portugala. Velika šteta.
Edin je, očigledno, drugačiji od nekih naših reprezentativaca jer je navikao boriti se za nešto više od tog trenutnog i to je lijepo za oko i nama koji to gledamo. Ostalim kao da je vrhunac jer su brže-bolje došli do državnog dresa i zadovoljili se minimalnim.Siguran sam da će Edin, nakon što završi svoju nogometnu karijeru, biti u reprezentaciji i oko nje dok bude mogao, i po tome će biti veći od Barbareza, Salihamidžića i sličnih.
Neki ovdje optužuju Spahu za kiks pa čak i za ispadanje pa bih zamolio da mi objasne kako ekipa koja u 90 minuta igre ima jedan šut na gol zaslužuje ista osim poraza.
Činjenice su ove:
1. Mesa je taktički nadigran još u prvoj utakmici. Pogrešno je procjenio protivnika koji je uspio da nametne fizičku igru. Za primjer, Viscu koji je možda bio i najprodorniji nas igrač Irci su bacali okolo kao zvecku. 90% zračnih duela smo izgubili. Tek kad smo poduplali Dzeku sa Djuricem popravili smo se u skok igri. mesa je to morao vidjeti u prvoj utakmici a kasno je vidio u drugoj.
2. Nismo imali sreće naročito ne u prvoj utakmici i naročito zbog magle u drugom poluvremenu. Irci su uvalili frljoku i parkirali autobus kojeg su onda preslikali u Dublinu
3. Sudci su nas oštetili ali ne i presudno. Oba sudca su puštali fizičku igru koja je vise odgovarala Ircima a dosudili su i nepostojeći penal. Ipak opet kažem da to nije presudilo jer su prve dvije gore navedene stvari puno vise prevagnule stvar.
Činjenice su ove:
1. Mesa je taktički nadigran još u prvoj utakmici. Pogrešno je procjenio protivnika koji je uspio da nametne fizičku igru. Za primjer, Viscu koji je možda bio i najprodorniji nas igrač Irci su bacali okolo kao zvecku. 90% zračnih duela smo izgubili. Tek kad smo poduplali Dzeku sa Djuricem popravili smo se u skok igri. mesa je to morao vidjeti u prvoj utakmici a kasno je vidio u drugoj.
2. Nismo imali sreće naročito ne u prvoj utakmici i naročito zbog magle u drugom poluvremenu. Irci su uvalili frljoku i parkirali autobus kojeg su onda preslikali u Dublinu
3. Sudci su nas oštetili ali ne i presudno. Oba sudca su puštali fizičku igru koja je vise odgovarala Ircima a dosudili su i nepostojeći penal. Ipak opet kažem da to nije presudilo jer su prve dvije gore navedene stvari puno vise prevagnule stvar.
Tapkat ćemo dugo po ovim problemima, bar se čini tako. Što se tiče nogometa, posljednji put kad sam bio ovako razočaran bilo je kad je Sarajevo bilo na pragu grupne faze EL, t. j. kad je Hadžić s dva metra pogodio stativu.braco je napisao/la: Ma želja i motiv je naravno veoma važno. Mene je strah ovih novih generacija, nije baš da imamo neke wonderkids. Nama su i dalje glavni oslonac djeca iz dijaspore, dok se djeci u našoj zemlji slabo kakvi uslovi pružaju. Od loših uslova za treniranje na ovim oranicama do fudbalske neobrazovanosti trenera u mlađim i seniorskim kategorijama. Zato je sad za sad i bolje da talenti kao što su Hodžić, Gojak, Prevljak itd. idu u klubove u inostranstvu koji će im pružit dobre i moderne uslove za njihov fudbalski razvoj.
Svaka čast našim na brojnosti.

Još nešto , trebali smo iznuđivati puno vise prekršaja. Irci su igrali izuzetno fizički i bilo je puno situacije gdje su dueli bili na granici faula u našu korist. Naši igrači su naivno glumili "supermene" umjesto da su padali kod svakog dodira.
Zar fakat postoje debili koje brane onog majmuna poremecenog kojem nije sveto sto je 150 ljudi dignuto u zrak iz Bog zna kojeg razloga ? Jesam i ja sad s.u.p.a.k, rasista, sovinista ili sta vec sto me je vise zabrinuo ovaj napad u Parizu, dakle gradu koji mi je 100 puta blizi i na narod s kojim sam 100 puta slicniji nego napadi u Bejrutu ili bliskom istoku ? Jesam ja to sve nabrojano jer me je strah za svoj zivot jer i ja zivim u jednoj krscanskoj zemlji koja je puna migranata i stranaca s bliskog istoka ? Da sse mi razumijemo, meni je svake nevine zrtve izuzetno zao, jednako mi je zao i onih Francuza i Lbijaca/Sirijaca i ostalih al ovo u Parizu je mene jednsotavno vise uzdrmalo jer je to napad na Europu, europske standarde zivota i tekovine europske civilizacije. Ja sam, kao uostalom i svi mi, takodjer Europljanin i smatram da se ovaj napad u Parizu itekako ozbiljno treba shvatiti jer je to znak da se taj rat polako blizi nama. Suosjecam ja sa svima na svijetu al mi je moj zivot i moja sigurnost ipak prioritet u odnosu na ostale.
Putuj Europo, nemoj vise cekati na nas ! Mi imamo svoje Turke i svoje Arape, bitno je da su muslimani, ne do Bog Bosnji nekog katolika dovest ...
Putuj Europo, nemoj vise cekati na nas ! Mi imamo svoje Turke i svoje Arape, bitno je da su muslimani, ne do Bog Bosnji nekog katolika dovest ...
- IgmanskiVuk
- Kontakt:
+1*p!p!t@* je napisao/la:Prije svega meni nije jasno kako **** administracija ikako dozvoljava ovim fašistima da ovako pišu i provociraju. Znači baš ste toliko jadni da ćete zbog **** klika na stranicu dopustiti da svaki ološ ovdje prosipa svoj fašizam i vrijeđa invalide itd ? Dajte mi ban **** vam mater svima kolektivno. Svakako ste ista **** ko i oni, kad im dopuštate da vrijeđaju sve vezano za ovu državu.
Gesendet von iPhone mit Tapatalk