Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Koji bosanskohercegovački tim će dogurati najdalje u evropskim takmičenjima?

Borac
25
7%
Sarajevo
226
59%
Zrinjski
36
9%
Željezničar
95
25%

Ukupno glasova: 382

arelinho
Kontakt:

Re: RE: Re: Premijer liga BiH - općenito

Post Postao/la arelinho » 02 apr 2017, 15:21

Balasevic je napisao/la:Ružno i žalosno je vidjeti da u našoj državi samo dvije ili tri ekipe znaju pružiti ruku i čestitati protivniku koji je bio bolji i zasluženo slavio.

Zar je toliko teško biti pošten navijač, reći svaka čast za to što ste napunili Grbavicu, za onakvu atmosferu i što ste, po svemu prikazanome, zasluženo slavili i bili bolji za, kako to i rezultat prikazuje, barem dva gola? Svakome ko napuni stadion u vaktu kojem svjedočimo skidam kapu, pa čak i ako na Koševu bude 15 hiljada ljudi, a oni kažu da ih je bilo 20k, neću zamjeriti, jer je i 15k veliki uspjeh. Ali sasvim drugi par rukava je činjenica da, u ovome trenutku, ovo može samo Željo i svaka čast Čeliku koji je sportski čestitao, primjer ostalima.

Da se osvrnem i na suđenje.
Prvo, sudijska nadoknada. Ne znam šta su očekivali navijači Slobode, ali oni su dvije izmjene izvršili na poluvremenu ako me pamćenje dobro služi (kada su ušli Subić i Grahovac), tako da te dvije izmjene ne ulaze u sudijsku nadoknadu. Nisam uspio vidjeti da li je na kraju Hasanović dobio priliku, ali i ako jeste to se nije desilo prije 90. minute. Tako da su samo tri izmjene bile u toku drugog poluvremena, što je otprilike 60-90 sekundi sudijske nadoknade, plus ona povreda Bogičevića pred kraj i kratak prekid zbog bakljade, dakle maksimalno četiri minute, mada su tri minute najrealnije.

Drugo, četvrti gol Željezničara. Igrač Slobode pravi faul, sudija prilazi, vidi da mu nije ništa i pušta da se prekid brzo izvede. Isti taj igrač 10 sekundi poslije protestuje zajedno sa ostalim igračima Slobode koji su okružili sudiju (ima snimak na yt, ko ne vjeruje neka pogleda), to bi, valjda, značilo da mu nije bilo ništa i da je prvobitna procjena sudije bila dobra?!

Treće, žuti kartoni. Ne znam što se čudite kartonima kada se igrači Slobode ponašaju na onako primitivan način. Nisam brojao, ali siguran sam da su 3-4 kartona dobivena zbog glupih i nepotrebnih prigovora. Negdje oko 50. minute Kalezić napucava loptu u reklame, što je po svim pravilima žuti karton. Međutim, sudija mu je to oprostio, a tada je žuti dao nekom drugom igraču (Ordagiću čini mi se), zbog prigovora naravno. Da je tu dao žuti karton Kaleziću, kao što je trebao uraditi, on bi negdje oko 70. minute zaradio crveni karton. Ne spominjem ovo iz razloga što mislim da je tu Željo oštećen, možda bi trener reagovao i izveo Kalezića ranije iz igre da je tada dobio žuti, nego samo želim da naglasim da sa onakvim ponašanjem igrača ne možeš ni očekivati da ćeš dobiti manje od 5-6 žutih na utakmici.

Ne shvatam stvarno čime su nezadovoljni navijači Slobode, svi golovi su korektni, nisu to ni neki ziheraški golovi, nego izrađene akcije što je još važnije. Željezničar imao mnogo više prilika, više kornera, veći posjed, inicijativu sve vrijeme i samo iz grešaka Željine odbrane, što se sinoć desilo dva puta, onakva Sloboda može dati gol. Inače ni oni, kao ni Radnik, sa onakvom igrom ne bi ni pogledali na naš gol.
Sretno Slobodi u nastavku sezone, nadam se da će biti četvrti te da će u kupu navijati za Željezničar kako bi se domogli plasmana u Europu. Sportski pozdrav.
Za ovakve stvari treba kišobran zbog velikog prskanja.
Svaka čast kralju na komentaru.

samirr
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - općenito

Post Postao/la samirr » 02 apr 2017, 15:22

Balasevic je napisao/la: Treće, žuti kartoni. Ne znam što se čudite kartonima kada se igrači Slobode ponašaju na onako primitivan način. Nisam brojao, ali siguran sam da su 3-4 kartona dobivena zbog glupih i nepotrebnih prigovora. Negdje oko 50. minute Kalezić napucava loptu u reklame, što je po svim pravilima žuti karton. Međutim, sudija mu je to oprostio, a tada je žuti dao nekom drugom igraču (Ordagiću čini mi se), zbog prigovora naravno. Da je tu dao žuti karton Kaleziću, kao što je trebao uraditi, on bi negdje oko 70. minute zaradio crveni karton.
A da je Bogicevic dobio zuti karton u 43 minuti i on bi dobio crveni u 65. Ako cemo tako gledati ne zna jesi slucajno ili namjerno izbjegao ruku Tandira sudija dva-tri metra od igraca, prije toga njegov faul u napadu nad Kerlom. Ima milion situacija da ne idemo opet u krug isto. Ako ti mislis da je ono sinoc sve slucajno da nije s namjerom ja te ne mogu ubjediti u suprotno.
Zukanović, kralj cijena za PL BiH na TM!

FrancescoTotti
Kontakt:

Post Postao/la FrancescoTotti » 02 apr 2017, 15:32

wobly92 je napisao/la:

P.S. Naprijed Sarajevo!!!

:bih:
Ma yebite se vi sad :lol:
Dok smo živi stajaćemo iza bordo sotone!

Balasevic
Kontakt:

Post Postao/la Balasevic » 02 apr 2017, 15:35

samirr je napisao/la:
Balasevic je napisao/la: Treće, žuti kartoni. Ne znam što se čudite kartonima kada se igrači Slobode ponašaju na onako primitivan način. Nisam brojao, ali siguran sam da su 3-4 kartona dobivena zbog glupih i nepotrebnih prigovora. Negdje oko 50. minute Kalezić napucava loptu u reklame, što je po svim pravilima žuti karton. Međutim, sudija mu je to oprostio, a tada je žuti dao nekom drugom igraču (Ordagiću čini mi se), zbog prigovora naravno. Da je tu dao žuti karton Kaleziću, kao što je trebao uraditi, on bi negdje oko 70. minute zaradio crveni karton.
A da je Bogicevic dobio zuti karton u 43 minuti i on bi dobio crveni u 65. Ako cemo tako gledati ne zna jesi slucajno ili namjerno izbjegao ruku Tandira sudija dva-tri metra od igraca, prije toga njegov faul u napadu nad Kerlom. Ima milion situacija da ne idemo opet u krug isto. Ako ti mislis da je ono sinoc sve slucajno da nije s namjerom ja te ne mogu ubjediti u suprotno.
Znam da ću zažaliti nakon što ti odgovorim i da ću se upitati zašto ne poštujem mudrije od sebe kad su rekli: "Margaritas ante porcos", jer čitam tvoje komentare od sinoć i mene stid u tvoje ime kad ih čitam.

Elem nejse, ne mislim da postoji neka utakmica u svijetu fudbala gdje će obje navijačke skupine pozitivno ocijeniti sudiju. Ti si nabrojao dvije-tri situacije, možda iz tvoje perspektive to izgleda kao greška sudije, ja bih možda mogao nabrojati dvije-tri koje iz našeg ugla izgledaju isto tako, na koje biste se vi samo nasmijali. I tako u krug. Čemu sve to? Neću da spinujem, neću da nabrajam kao što ti činiš, samo ću ti reći da, ukoliko je sudija griješio, griješio je podjednako što se obje strane tiče. Mislim da bi mu svaki objektivan posmatrač dao prolaznu ocjenu i da bi rekao da je suđenje bilo 50-50, kao što treba da bude.

Samo bih da te upitam, zašto si ovu rečenicu izostavio: "Ne spominjem ovo iz razloga što mislim da je tu Željo oštećen, možda bi trener reagovao i izveo Kalezića ranije iz igre da je tada dobio žuti, nego samo želim da naglasim da sa onakvim ponašanjem igrača ne možeš ni očekivati da ćeš dobiti manje od 5-6 žutih na utakmici"? Isto što sam ovdje napisao za Kalezića vrijedi i za Bogičevića i to uopće nije poenta moje priče. Jedino što pokušavam da vam kažem je da će vas vaš animozitet prema glavnome gradu i primitivno ponašanje koje ispoljavate kada igrate protiv nas uvijek koštati određen broj žutih kartona, jer onakvo ponašanje ni jedan sudija neće tolerisati.

Tako da, metlu u ruke, vaša avlija vas čeka. Komšije i slučajni prolaznici vam nisu ni papirić ubacili u nju sinoć, znači jedino svoj nered trebate pomesti.

Eisenbahner1921
Kontakt:

Post Postao/la Eisenbahner1921 » 02 apr 2017, 15:36

FrancescoTotti je napisao/la:
wobly92 je napisao/la:

:urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes:
Životni saputnik! 1921

Rokoko87
Kontakt:

Post Postao/la Rokoko87 » 02 apr 2017, 15:38

Balasevic je napisao/la:
samirr je napisao/la:
Znam da ću zažaliti nakon što ti odgovorim i da ću se upitati zašto ne poštujem mudrije od sebe kad su rekli: "Margaritas ante porcos", jer čitam tvoje komentare od sinoć i mene stid u tvoje ime kad ih čitam.

Elem nejse, ne mislim da postoji neka utakmica u svijetu fudbala gdje će obje navijačke skupine pozitivno ocijeniti sudiju. Ti si nabrojao dvije-tri situacije, možda iz tvoje perspektive to izgleda kao greška sudije, ja bih možda mogao nabrojati dvije-tri koje iz našeg ugla izgledaju isto tako, na koje biste se vi samo nasmijali. I tako u krug. Čemu sve to? Neću da spinujem, neću da nabrajam kao što ti činiš, samo ću ti reći da, ukoliko je sudija griješio, griješio je podjednako što se obje strane tiče. Mislim da bi mu svaki objektivan posmatrač dao prolaznu ocjenu i da bi rekao da je suđenje bilo 50-50, kao što treba da bude.

Samo bih da te upitam, zašto si ovu rečenicu izostavio: "Ne spominjem ovo iz razloga što mislim da je tu Željo oštećen, možda bi trener reagovao i izveo Kalezića ranije iz igre da je tada dobio žuti, nego samo želim da naglasim da sa onakvim ponašanjem igrača ne možeš ni očekivati da ćeš dobiti manje od 5-6 žutih na utakmici"? Isto što sam ovdje napisao za Kalezića vrijedi i za Bogičevića i to uopće nije poenta moje priče. Jedino što pokušavam da vam kažem je da će vas vaš animozitet prema glavnome gradu i primitivno ponašanje koje ispoljavate kada igrate protiv nas uvijek koštati određen broj žutih kartona, jer onakvo ponašanje ni jedan sudija neće tolerisati.

Tako da, metlu u ruke, vaša avlija vas čeka. Komšije i slučajni prolaznici vam nisu ni papirić ubacili u nju sinoć, znači jedino svoj nered trebate pomesti.
Zvijeri !
31.08.'19. - FK Željezničar-fk sarajevo 5:2

Premijer Liga BiH - ★★★★★★
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Prvenstvo Narodne republike BiH - ★
Liga Jugoslavije - ★
Kup UEFA: četvrtfinale 1971/1972,
polufinale 1984/1985.

samirr
Kontakt:

Post Postao/la samirr » 02 apr 2017, 15:41

Balasevic je napisao/la:
samirr je napisao/la:

Drago mi je što me pratiš još jedan moj fan na ovom forumu a nije da vas je malo. Zbog cega su Vladu pitali za sudjenje sinoc a Petrovica nisu samo mi na to pitanje odgovori ako nije problem. Lijep pozdrav.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 02 apr 2017, 15:45

Balasevic je napisao/la:Znam da ću zažaliti nakon što ti odgovorim i da ću se upitati zašto ne poštujem mudrije od sebe kad su rekli: "Margaritas ante porcos", jer čitam tvoje komentare od sinoć i mene stid u tvoje ime kad ih čitam.
:mrgreen:
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

sergejevic
Kontakt:

Post Postao/la sergejevic » 02 apr 2017, 15:45

Opet se nesto prijeti iz Tuzle. Valjda su svi navikli vise na to, one psovke Jesicu, ono divljacko ponasanje predsjenika kluba, pravljenje nekih kompilacija s one utakmice protiv Sarajeva, objavljivanje slika i imena zena sudija, trenera, pozivanje na lomljenje nogu, vrijedjanje bolesnih ljudi, zaljenje sto ratni zlocinci nisu sravnili grad... Stvarno je spisak dug i vecina tih stvari prelazi granice sporta.
Ne vrijedi s njima raspravljati. Pobjeda Zelje je zasluzena u prelijepom ambijentu koji oni mogu samo sanjati. Mozda da nekada naprave nesto slicno vidjeli bi da ih niko ne bi pobjedio u takvoj utakmici. Kao sto su u Zenici napunili stadion i osvojili bod protiv mnogo bolje ekipe, lidera i aktuelnog sampiona drzave. Tuzla se mora edukovati u sportskom smislu, pa tek onda ocekivati sportske uspjehe.

Medikament
Kontakt:

Post Postao/la Medikament » 02 apr 2017, 15:46

nemaš ti fanove dečko nego si dosadan ko proljev i iskačeš na svakoj temi sa svojim glupostima. tačno me strah otići u halu, kontam i iz šolje ćeš iskočiti.
sloboda72 je napisao/la:
Važno upozorenje za raju koja nije do sada gledala utakmicu pod reflektorima ! Ne gledati nipošto u reflektore .Danima ćete imati crne mrlje pred očima.Kao kod pomračenja sunca.

samirr
Kontakt:

Post Postao/la samirr » 02 apr 2017, 15:50

Medikament je napisao/la:nemaš ti fanove dečko nego si dosadan ko proljev i iskačeš na svakoj temi sa svojim glupostima. tačno me strah otići u halu, kontam i iz šolje ćeš iskočiti.
Hvala fanu moj.

Medikament
Kontakt:

Post Postao/la Medikament » 02 apr 2017, 15:52

samirr je napisao/la:
Medikament je napisao/la:nemaš ti fanove dečko nego si dosadan ko proljev i iskačeš na svakoj temi sa svojim glupostima. tačno me strah otići u halu, kontam i iz šolje ćeš iskočiti.
Hvala fanu moj.
slika
sloboda72 je napisao/la:
Važno upozorenje za raju koja nije do sada gledala utakmicu pod reflektorima ! Ne gledati nipošto u reflektore .Danima ćete imati crne mrlje pred očima.Kao kod pomračenja sunca.

Balasevic
Kontakt:

Post Postao/la Balasevic » 02 apr 2017, 15:53

samirr je napisao/la: Drago mi je što me pratiš još jedan moj fan na ovom forumu a nije da vas je malo. Zbog cega su Vladu pitali za sudjenje sinoc a Petrovica nisu samo mi na to pitanje odgovori ako nije problem. Lijep pozdrav.
Vjeruj da mi petnaest godina školovanja nije donijelo intelektualni napredak kao čitanje tvojih postova, na čemu sam ti, kao i ovo malo strastvenih navijača koji su zadnja iskra spasa naše lige, neizmjerno zahvalan. Vjerujem da nisi ni svjestan koliki odijek imaju tvoji postovi na ovome forumu i koliko se razlikuju od svih ostalih, pa čak i od ostalih navijača Slobode. Mada se i oni inače, a naročito od sinoć, trude da ti budu velika konkurencija pa mislim da neću pogriješiti kada vam u svoje ime, a i svih ostalih forumaša, sa zadovoljstvom kažem: merci beaucoup.

Odgovor na tvoje pitanje je jako jednostavan.
Pobjednik ima dva zadatka: proslaviti pobjedu i analizirati kako je do nje došao. S druge strane, barem u Bosni, poraženi ima više zadataka, od kojih je najbitniji navući vodu na svoj mlin, isprovocirati pitanja o suđenju te se onda nadovezati sa nizom izgovora kako bi poraz učinio manje bolnim sebi, igračima i vama navijačima te vam time zamazao oči i skrenuo pažnju sa pravih problema, koje, očigledno, imate.

samirr
Kontakt:

Post Postao/la samirr » 02 apr 2017, 15:56

Balasevic je napisao/la:
Odgovor na tvoje pitanje je jako jednostavan.
Pobjednik ima dva zadatka: proslaviti pobjedu i analizirati kako je do nje došao. S druge strane, barem u Bosni, poraženi ima više zadataka, od kojih je najbitniji navući vodu na svoj mlin, isprovocirati pitanja o suđenju te se onda nadovezati sa nizom izgovora kako bi poraz učinio manje bolnim sebi, igračima i vama navijačima te vam time zamazao oči i skrenuo pažnju sa pravih problema, koje, očigledno, imate.
Jel to isto Slavko radio kad je govorio na presicama da svaki pad u kaznenom prostoru Zelje svira se penal ?

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 02 apr 2017, 15:58

pa ima li iko da ga nije poprskao
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

samirr
Kontakt:

Post Postao/la samirr » 02 apr 2017, 16:00

Virtu4l je napisao/la:pa ima li iko da ga nije poprskao
:facepalm:

Balasevic
Kontakt:

Post Postao/la Balasevic » 02 apr 2017, 16:10

samirr je napisao/la: Jel to isto Slavko radio kad je govorio na presicama da svaki pad u kaznenom prostoru Zelje svira se penal ?
Moram naglasiti da ću ovim postom završiti svoju diskusiju sa tobom. Pokušavaš od teme napraviti prepucavanja, a ja ti neću biti saučesnik u tome.

Slavko nije radio to isto. Prvo, zato što Slavko skoro da ne zna za poraz na klupi Željezničara, a i poslije te jedne utakmice gdje je Željo poražen pod njegovim vodstvom, čovjek je čestitao protivniku na pobjedi i rekao da mu je samo žao što smo propustili svoje prilike.
Na suđenje se žalio pobjednički, u dijelu analize pobjede (kao što sam gore naveo), jer pobjednik zapamti one koji su mu smetali na putu ka tronu.

Sad si slobodan, razmisli o mojim riječima, razmisli o zadnjoj riječi u mom prethodnom paragrafu, guglaj kako bi saznao šta ona znači, siguran sam da vi u Tuzli niste čuli za nju.
I da, metlu u ruke, kao što sam već rekao. Sportski pozdrav.

samirr
Kontakt:

Post Postao/la samirr » 02 apr 2017, 16:15

Balasevic je napisao/la:
samirr je napisao/la: Jel to isto Slavko radio kad je govorio na presicama da svaki pad u kaznenom prostoru Zelje svira se penal ?
Moram naglasiti da ću ovim postom završiti svoju diskusiju sa tobom. Pokušavaš od teme napraviti prepucavanja, a ja ti neću biti saučesnik u tome.

Slavko nije radio to isto. Prvo, zato što Slavko skoro da ne zna za poraz na klupi Željezničara, a i poslije te jedne utakmice gdje je Željo poražen pod njegovim vodstvom, čovjek je čestitao protivniku na pobjedi i rekao da mu je samo žao što smo propustili svoje prilike.
Na suđenje se žalio pobjednički, u dijelu analize pobjede (kao što sam gore naveo), jer pobjednik zapamti one koji su mu smetali na putu ka tronu.

Sad si slobodan, razmisli o mojim riječima, razmisli o zadnjoj riječi u mom prethodnom paragrafu, guglaj kako bi saznao šta ona znači, siguran sam da vi u Tuzli niste čuli za nju.
I da, metlu u ruke, kao što sam već rekao. Sportski pozdrav.
Ne zelim napraviti prepucavanje od teme, pokušao sam da vidim mozes li biti objektivan a uvjerio sam da je da ne mozes.
Lijep pozdrav.

wobly92
Kontakt:

Post Postao/la wobly92 » 02 apr 2017, 16:36

FrancescoTotti je napisao/la:
wobly92 je napisao/la:

Dogovorićemo se za srijedu. :shhh:
When you see a person who has been given more than you in money and beauty, look to those who have been given less.

Ras
Kontakt:

Post Postao/la Ras » 02 apr 2017, 16:42

Ima li kakav link za Široki?
Prvenstvo Republike BiH (1): 1946!
Prvenstvo Jugoslavije (1): 1971/1972!
Prvenstvo BiH (6): 1997/1998, 2000/2001, 2001/2002, 2009/2010, 2011/2012, 2012/2013!
Kup (5): 1999/2000, 2000/2001, 2002/2003, 2010/2011, 2011/2012!
Superkup (3): 1998, 2000, 2001!

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.