FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Koga želite za trenera FK Sarajevo?

Husref Musemić
83
37%
Darko Milanič
34
15%
Miodrag Božović
3
1%
Fedja Dudić
32
14%
Neki drugi trener iz BiH ili regiona
20
9%
Samo stranac
54
24%

Ukupno glasova: 226

Shategabri
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Shategabri » 12 avg 2021, 14:52

Samozdravlje je napisao/la:
12 avg 2021, 14:47
Shategabri je napisao/la:
12 avg 2021, 14:31
Zeko87 je napisao/la:
12 avg 2021, 14:22
Evo prilike svim ovim legendama kluba, navijačima, onima kojima je klub draži od života da konačno postanu faktor neki. 1 euro i preuzmu posao na sebe. Ne zbog sebe nego zbog ljubavi prema klubu. Čekamo vas! ;)
Ne ide to baš tako.
Prava su 1 euro.
Obaveze su...to treba vidjeti u klupskim knjigama.
Al sumnjam da je iko voljan da preuzme i bez obaveza od legendi.
Ja ću dati taj euro ako šta znači, al to je samo da se proknjiži vanbilansna evidencija, dakle protokolarno :mrgreen:

Recimo dug 10 milKM. Ne mora se sve platiti odmah ? Stavis kamp pod hipoteku, eto para(ovoga se bojim najvise). Imas Fanima,Djokanovica, imas ekipicu sa Sablicem za kvale KL. Ako je ovo istina na ss.** bit ce svasta. Bit ili Dza ili BU. Bos iliHadzija. BOJIM SE BOS: :kuknjava:
Ma dobro ima prostora za kalkulacije. Sumnjam da je toliki dug. Osim ovo poreznoj neka plata možda, ne znam šta još, ali u svakom slučaju ima.
I plus šta i kako dalje, da bi bilo šta treba nešto uložiti.
Koševo Zapad

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 12 avg 2021, 14:57

12 avg 2021, 14:52

Ma dobro ima prostora za kalkulacije. Sumnjam da je toliki dug. Osim ovo poreznoj neka plata možda, ne znam šta još, ali u svakom slučaju ima.

Znamo kako ide ako te igrac tuzi, u ozbiljnim si problemima, tu bi FKS bio bas pod pritiskom. Dusmani bi jedva docekali(Borac,Lazni,Listica...)
Pitanje je kako ide sa dugom prema PU ? Koliko je to prioritetan dug ? Znam ispusili smo reprogram, ali ima li olakotnih okolnosti ?
NE MOZE 11 AKADEMACA IGRATI U PRVIH 11.
Ne moze, ali bih volio da sa njih 11/11 osvajamo Titule i igramo grupe Evrope.

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 12 avg 2021, 14:59

Mozda se Evropa namjerno popusila. Svasta ce biti. Puno ajkula, a bara mala. :damn: ili :njanjanja:

samoSA
Kontakt:

Post Postao/la samoSA » 12 avg 2021, 15:01

12 avg 2021, 14:47
12 avg 2021, 14:31
Zeko87 je napisao/la:
Evo prilike svim ovim legendama kluba, navijačima, onima kojima je klub draži od života da konačno postanu faktor neki. 1 euro i preuzmu posao na sebe. Ne zbog sebe nego zbog ljubavi prema klubu. Čekamo vas! ;)
Ne ide to baš tako.
Prava su 1 euro.
Obaveze su...to treba vidjeti u klupskim knjigama.
Al sumnjam da je iko voljan da preuzme i bez obaveza od legendi.
Ja ću dati taj euro ako šta znači, al to je samo da se proknjiži vanbilansna evidencija, dakle protokolarno :mrgreen:

Recimo dug 10 milKM. Ne mora se sve platiti odmah ? Stavis kamp pod hipoteku, eto para(ovoga se bojim najvise). Imas Fanima,Djokanovica, imas ekipicu sa Sablicem za kvale KL. Ako je ovo istina na ss.** bit ce svasta. Bit ili Dza ili BU. Bos iliHadzija. BOJIM SE BOS: :kuknjava:
Ne mozes staviti pod hipoteku nesto sto nije tvoje
Ta zemlja nije od kluba

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 12 avg 2021, 15:02

fera je napisao/la:
12 avg 2021, 14:35
12 avg 2021, 14:34
Zeko87 je napisao/la:
BRAVO !!!
Evo dici cu penzionerski kredit i halaliti milju. Nisu kokuzi: Sabrina, Husref, Faruk,Predsjednik,Kusturica,Ahmetovic, Velkoski i svi bivsi clanovi Uprava .... Pokazite ljubav.
Lako je lajati ili traziti izgovore za Nama. Ko neda € nek ne uzima usta FKS. Imali priliku propustili, evo sad ponovo sansa.
A stadion? Akademija ?
Objasni mi, ne kontam, dobri moj @fera :thumbup:

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 12 avg 2021, 15:02

12 avg 2021, 14:57
12 avg 2021, 14:52

Znamo kako ide ako te igrac tuzi, u ozbiljnim si problemima, tu bi FKS bio bas pod pritiskom. Dusmani bi jedva docekali(Borac,Lazni,Listica...)
Pitanje je kako ide sa dugom prema PU ? Koliko je to prioritetan dug ? Znam ispusili smo reprogram, ali ima li olakotnih okolnosti ?
Pa nama je prioritetan jer smo blokirani.
Al šega je da se to primjenjuje na nekih 700 k, a istovremeno imaš ove gubitaše od javnih preduzeća koji milione duguju poreznoj i na kraju ide stečaj, nikom ništa.
Koševo Zapad

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 12 avg 2021, 15:11

12 avg 2021, 15:02
fera je napisao/la:
12 avg 2021, 14:35
12 avg 2021, 14:34

BRAVO !!!
Evo dici cu penzionerski kredit i halaliti milju. Nisu kokuzi: Sabrina, Husref, Faruk,Predsjednik,Kusturica,Ahmetovic, Velkoski i svi bivsi clanovi Uprava .... Pokazite ljubav.
Lako je lajati ili traziti izgovore za Nama. Ko neda € nek ne uzima usta FKS. Imali priliku propustili, evo sad ponovo sansa.
A stadion? Akademija ?
Objasni mi, ne kontam, dobri moj @fera :thumbup:
Ma oni svi da se sastave nemaju para da finansiraju samo akademiju a ni znanja za nesto vise...
Nama treba biti u interesu da se nađe najbolje rjesenje za klub.
You are someone else I am still right here

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 12 avg 2021, 15:14

Al šega je da se to primjenjuje na nekih 700 k, a istovremeno imaš ove gubitaše od javnih preduzeća koji milione duguju poreznoj i na kraju ide stečaj, nikom ništa.
Kad si duzan igracu i ne platis, gubis narednu 0:3, ako se ne plati ide nizi rang.
Da li kao kod stecaja, svaka "ulazna faktura" ide na PU, jer mi nismo potpisali reprogram jer smo se u jednom trenutku opredjelili da platimo sve radi umanjenja duga. Onda se odustalo od placanja PU i nagomilalo se na tih 7-800 kKM. Samo Ilijevski(?) i Sabrina znaju. Bit ce dobro aBd.

vedinjo98
Kontakt:

Post Postao/la vedinjo98 » 12 avg 2021, 15:16

12 avg 2021, 13:00
vedinjo98 je napisao/la:
12 avg 2021, 01:50
napoleon72 je napisao/la:
12 avg 2021, 01:19
Kako pravite ove formacije sa 3 nazad bez bekova, u ovom sistemu su bekovi najvazniji. Igrat sa tri stopera, dva centralna/zadnja vezna, desetkom, dva ofanzivna krila i dva spica je nemoguce. Previse ljudi gore, guzva, sudarali bi se. A nazad promaha. Svaki svijetski klub koji igra sa tri nazad ima ekstra jake bekove, dobre u oba pravca. Jer su oni najvaznija karika te formacije. Nasi bekovi sami svakako ne mogu igrat ni protiv najslabijih rivala, Hebibu ako se krilo ne vrati on ispada ko ratkapa, a zamislite sad da treba sami da cuvaju nazad plus da daju podrsku napadu kad god mi imamo loptu... A posebno da to rade Kobiljar i Dal/Salcin. Jos plus gore dva sidrasa. Pa nije pes jbg.
Sve si rekao. 4231. Tako smo mi uvijek igrali, a svi ostali eksperimenti nisu prosli. 3 nazad zahtijevaju dva bocna igraca koji kao navijeni pokrivaju i fazu odbrane i napada. S nasim trenutnim opcijama silovali bi nas po stranama. Prvi Sabanovic kao bek otrci u napad i nakon 10 minuta se vrati u odbranu sto dovodi do toga stoper napusta prirodnu poziciju i mi bi kao igrali s tri nazad.

uz duzno postovanje prema vama, mislim da Sablic zna bolje. Iz NIKAKVIH preduslova i sa 5-6-im rosterom u PL ocito ima viziju i zna zanat i ovih 6 boba i 4. na tabeli ok.
Postujem. Istovremeno i skidam kapu Sablicu sto se prihvatio posla u ovom teskom periodu za klub, koji ce nadam se biti iza nas.

Sto se tice same igre, moja konstatacija polazi od toga da za tu formaciju trebaju bekovi koji su i fizicki i drugim igrackim sposobnostima spremni SAMI pokrivati i fazu napada i fazu odbrane. Tesko da u nasoj ekipi, ali i u citavoj ligi ima igraca koji su za to sposobni. A realno, bekovi su tom sistemu igre najvazniji.

Goran ima moju podrsku, nek pokusava sta hoce, ali moje je misljenje da ne mozemo igrati nesto ukoliko nemamo odgovarajuce igrace za to. Pozdrav :salut:
FK SARAJEVO
Titula: ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐
Kup: ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 12 avg 2021, 15:18

12 avg 2021, 15:14

Kad si duzan igracu i ne platis, gubis narednu 0:3, ako se ne plati ide nizi rang.
Da li kao kod stecaja, svaka "ulazna faktura" ide na PU, jer mi nismo potpisali reprogram jer smo se u jednom trenutku opredjelili da platimo sve radi umanjenja duga. Onda se odustalo od placanja PU i nagomilalo se na tih 7-800 kKM. Samo Ilijevski(?) i Sabrina znaju. Bit ce dobro aBd.
Pa ne može biti kao kod stečaja nikako. Mi imamo problem samo sa Poreznom (koliko znamo?!), ostalo ti sve funkcioniše, računi ti nisu blokirani, čak si izmirio i plate zaostale (dakle i doprinose, ne vidim da su mogli drugačije obzirom da je sve prijavljeno).
Zar nije bilo da se za neki manji iznos smanjio taj dug, da su nešto uplatili?!
Da nisu kojim slučajem ipak uspjeli isposlovati neki reprogram?
Koševo Zapad

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 12 avg 2021, 15:20

vedinjo98 je napisao/la:
12 avg 2021, 15:16
12 avg 2021, 13:00
vedinjo98 je napisao/la:
12 avg 2021, 01:50

Sve si rekao. 4231. Tako smo mi uvijek igrali, a svi ostali eksperimenti nisu prosli. 3 nazad zahtijevaju dva bocna igraca koji kao navijeni pokrivaju i fazu odbrane i napada. S nasim trenutnim opcijama silovali bi nas po stranama. Prvi Sabanovic kao bek otrci u napad i nakon 10 minuta se vrati u odbranu sto dovodi do toga stoper napusta prirodnu poziciju i mi bi kao igrali s tri nazad.

uz duzno postovanje prema vama, mislim da Sablic zna bolje. Iz NIKAKVIH preduslova i sa 5-6-im rosterom u PL ocito ima viziju i zna zanat i ovih 6 boba i 4. na tabeli ok.
Postujem. Istovremeno i skidam kapu Sablicu sto se prihvatio posla u ovom teskom periodu za klub, koji ce nadam se biti iza nas.

Sto se tice same igre, moja konstatacija polazi od toga da za tu formaciju trebaju bekovi koji su i fizicki i drugim igrackim sposobnostima spremni SAMI pokrivati i fazu napada i fazu odbrane. Tesko da u nasoj ekipi, ali i u citavoj ligi ima igraca koji su za to sposobni. A realno, bekovi su tom sistemu igre najvazniji.

Goran ima moju podrsku, nek pokusava sta hoce, ali moje je misljenje da ne mozemo igrati nesto ukoliko nemamo odgovarajuce igrace za to. Pozdrav :salut:
Meni se sviđa što je čovjek staložen, onako gospodin, što priča realno, svjestan situacije. Ne obećava ništa što nije moguće, ali isto tako ne crnjači. Radićemo, pa da vidimo. A realno uslove nema, baš je zavaljen i ako dohvati Evropu svaka mu čast.
Koševo Zapad

amypitar
Kontakt:

Post Postao/la amypitar » 12 avg 2021, 15:26

12 avg 2021, 15:18

Pa ne može biti kao kod stečaja nikako. Mi imamo problem samo sa Poreznom (koliko znamo?!), ostalo ti sve funkcioniše, računi ti nisu blokirani, čak si izmirio i plate zaostale (dakle i doprinose, ne vidim da su mogli drugačije obzirom da je sve prijavljeno).
Ma ako mi odemo pod stecaj onda ce ostali klubovi nase lige nestati sa lica zemlje.Mozda i previse crnjacimo dug nekih od 700 k bi sad potpisalo 90 posto Balkana. Pa Zeljin dug raste iz godine u godinu sa kamatama vrlo brzo ce im dug preci vrijednost imovine.
Mi da imamo sposobnu upravu da namakne te pare, da se registruju igraci da se izbori najmanje Evropa, jer bez investitora jedini nam je spas Evropa i prodaja mladih igraca.

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 12 avg 2021, 15:29

amypitar je napisao/la:
12 avg 2021, 15:26

Ma ako mi odemo pod stecaj onda ce ostali klubovi nase lige nestati sa lica zemlje.Mozda i previse crnjacimo dug nekih od 700 k bi sad potpisalo 90 posto Balkana. Pa Zeljin dug raste iz godine u godinu sa kamatama vrlo brzo ce im dug preci vrijednost imovine.
Mi da imamo sposobnu upravu da namakne te pare, da se registruju igraci da se izbori najmanje Evropa, jer bez investitora jedini nam je spas Evropa i prodaja mladih igraca.
Slažem se naš je dug smiješan, samo što je problem što je to dug prema Poreznoj i ne možeš registrovati novouposlene.
Koševo Zapad

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 12 avg 2021, 15:32

fera je napisao/la:
12 avg 2021, 15:11

Ma oni svi da se sastave nemaju para da finansiraju samo akademiju a ni znanja za nesto vise...
Nama treba biti u interesu da se nađe najbolje rjesenje za klub.

Vidi 70-80 polaznika u Akademiji, recimo kostaju u brutu 500 KM/mjesecno, to je cca 500 kKM god.racunajuci trenere,odrzavanje, pratece osoblje). Naravno ne racunam ove u prvom timu. Bilo je tako, sad je mozda vise(Italijan).
Transferi : Mujakica,Mihojevica,Kove,Sadikua,Hadzica,Mustafica,Catakovica...su platili 10-godisnji rad Akademije, a mi je imamo 6-7 god. Za sicu igrali i igraju Dizdarevic,Kurdic,Šabanovic i ostali.
Transfer Djokanovica ce pokriti jednogodisnji rad Akademije i vise. Problem su oni sto izgubise od Milsami-ja(300 k€). Kako i zasto (?).

amypitar
Kontakt:

Post Postao/la amypitar » 12 avg 2021, 15:36

12 avg 2021, 15:29
amypitar je napisao/la:

Slažem se naš je dug smiješan, samo što je problem što je to dug prema Poreznoj i ne možeš registrovati novouposlene.
Ma problem nije porezna uprava vec nesposobna uprava koja ne moze da nadje **** 700 k.
Nek posude od Tana, banke, kad legne lova od Kovacevica vrati. Pa ne mozes samo cekati da ti kane sa neba.
Prodajom Djokanovica I Fanima i oslobadjanjem plate Susica bi izgurali kao od sale prvu prvenstvenu sezonu .
Dug nije velik,nemas kao ostali omcu oko vrata, sa pametnim poslovanjem mi bi mogli i bez investitora zivjeti.

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 12 avg 2021, 15:37

amypitar je napisao/la:

Sta ako je to namjerno ucinjeno ? Mozda se isprovociralo ovo za 1 € ?

HeraklitMracni
Kontakt:

Post Postao/la HeraklitMracni » 12 avg 2021, 15:38

Ja sam onda napisao kako mi je rekao da ništa nema od Tana , kako stvari stoje bit će istina …

obrijanopile
Kontakt:

Post Postao/la obrijanopile » 12 avg 2021, 15:42

Imam jedan prijedlog, a to je da svim onim koji su nekad nesto napisali, da su oni to nama govorili, imali informaciju, da su znali itd, da se da neka nagrada, plaketa ili bar da ih 7 ili 8 članova citira i kaze bravo majstore...
Zadnja izmjena: obrijanopile, dana/u 12 avg 2021, 15:44, ukupno mijenjano 1 put.
Evo i oni tebe selame!

robertkosar
Kontakt:

Post Postao/la robertkosar » 12 avg 2021, 15:42

12 avg 2021, 14:50
robertkosar je napisao/la:
12 avg 2021, 14:38
Eto sanse legenjima Rundi. Kesoljubu. Slavisi. Turkovicu da kupe upravljacka prava i da vode klub. A ne da liju krokodilske suze koliko vole klub a da drugi kesira suske. Lako je tudjim rukama hvatati zmije :bih:
I Sabrini, Ilijevskom, Rumenom(?), Emiru Hadzicu... nek se porefenaju. Zar ne brate ?
Tako je druze :lolno: Ko kupi upravljacka prava nek rastjera sve u klubu :bih:
KOMUNIKACIJA SAMO NA BOSANSKOM

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 12 avg 2021, 15:45

obrijanopile je napisao/la:
12 avg 2021, 15:42
Imam jedan prijedlog, a to je da svim onim koji su nekad nesto napisali, da su oni to nama govorili, imali informaciju, da su znali itd, da se da neka nagrada, plaketa ili bar da ih 7 ili 8 članova citira i kaze bravo majstore...

Bravo majstore :urnebes:

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Burberry46, Lavcina, Lecler, legendarnadruga, rimljanin90, TefalTava i 30 gostiju.