14 ljudi i jedna beba su poginuli
Dosta teze povrijedjenih medju kojima ima i djece
Najmanje 20 ljudi je nestalo
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
14 ljudi i jedna beba su poginuli
To je Jablanica, ovo gore moje je za Konjic
Nek nam je Bog na pomoci
Vareš nije u teškoj situaciji, bar ne kao ova ostala nesretna mjesta. Korito rijeke je veliko, a brda su čvrsta, tako da smo kao veliki prirodni slivnik. Koliko vidim, jutros se iznad grada rijeka izlila u tunelu, ali to je šuma i nema gdje otići, samo se vrati nazad dvadesetak metara niže. E sad, na izlazu iz opštine dole kod Breze, tj. u Dabravinama, bilo je nešto vode i zemlje na cesti, a voda je ušla u neke objekte.
Sta bi rekao, prica mi kolega iz Mostara da se ovo kad tad moglo ocekivati bas zbog toga, od izvora Neretve ka dole, izgradjeno toliko, bespravna sjeca sume enormna, ne moze kanjon sve to primiti, onda spominje namjerna pustanja brana jer se previse vode nakupljalo u jezera jer ne ostaje gore i to je to. StetaJayCatwright je napisao/la: ↑04 okt 2024, 12:22Upravo, a opet ce se po forumima braniti Meho koji dobije zatvorsku kaznu za sječu šumeSheyi je napisao/la: ↑04 okt 2024, 12:14Mozes kriviti narod za sjecu sume s brda plus pozari i nije se imala voda za sta uzeti, jos ako je zemljotres sta kumovao...numanumaye22 je napisao/la: ↑04 okt 2024, 12:13Ovaj put ipak ne treba kriviti drzavu, tesko mozes nesto protiv prirode. Ono sto se moze uraditi je da se pomogne tim ljudima, po mogucnosti odloze izbori i da se porodicama pruzi pomoc i sanira steta. Jer znam da se prije 10 godina u Maglaju to nije uradilo, otislo ljudima preko noci sve sto su gradili citav zivot i nikakve pomoci nije bilo od strane drzave, sve sami morali ponovo.
Pa i na FACEu je oko 1 uredno isla turska serija.Nacionalna tragedija kako za koga.
Ti mozes sve uraditi da ih sprijecis ili umanjis i nadas se najboljem. Mi to nismo uradili.MilanMladenovic je napisao/la: ↑04 okt 2024, 15:02Ma tesko da su se nepogode mogle sprijeciti, ali ako su vec bile predvidjene neko je trebao upozoriti narod i taj neko treba da snosi neku vrstu krivice sto nije.
Hocu reci da je vec bilo nazalost kasno za njihovo sprjecavanje, ali je moglo proci bez zrtava.Madal je napisao/la: ↑04 okt 2024, 15:03Ti mozes sve uraditi da ih sprijecis ili umanjis i nadas se najboljem. Mi to nismo uradili.MilanMladenovic je napisao/la: ↑04 okt 2024, 15:02Ma tesko da su se nepogode mogle sprijeciti, ali ako su vec bile predvidjene neko je trebao upozoriti narod i taj neko treba da snosi neku vrstu krivice sto nije.