Chat - bez politike i ratnih prica

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

VensanKasel
Kontakt:

Re: Chat - bez politike i ratnih prica

Post Postao/la VensanKasel » 04 okt 2024, 12:26

baboedindzeko09 je napisao/la:
04 okt 2024, 12:10
Politički kerovi i ovu situaciju iskorištavaju u pokušaju skupljanja jeftinih poena, majku vam je.bem

Mi smo krivi buraz , nisu oni . Godinama sa svojom pasivnošću , samo ih jačamo . I uvijek napišem , kad se nešto desi mi onda lafo reagujemo i to se zaboravi za par dana ...
Moja zemlja mala brana velikoj rijeci ludila ...

JayCatwright
Kontakt:

Post Postao/la JayCatwright » 04 okt 2024, 12:27

Navedeno upozorenje je jučer u 12 sati objavljeno na internetskoj stranici Agencije, ali nije dostavljeno Klix.ba. Prema svemu sudeći, nije dostavljeno niti jednom drugom bh. mediju jer ga niti jedan drugi medij nije ni objavo.
Neka zato milijardu članaka o jeb.enom Izraelu i je.benoj Palestini

Arvid
Kontakt:

Post Postao/la Arvid » 04 okt 2024, 12:30

JayCatwright je napisao/la:
04 okt 2024, 12:27
Navedeno upozorenje je jučer u 12 sati objavljeno na internetskoj stranici Agencije, ali nije dostavljeno Klix.ba. Prema svemu sudeći, nije dostavljeno niti jednom drugom bh. mediju jer ga niti jedan drugi medij nije ni objavo.
Neka zato milijardu članaka o jeb.enom Izraelu i je.benoj Palestini
Ruku na srce ja sam slušao jučer na jutarnjem TVSA, reporterska ekipa bila u FHZ i govorio je lik o ovome.
I found freedom. Losing all hope was freedom.

BenjooJutub
Kontakt:

Post Postao/la BenjooJutub » 04 okt 2024, 12:31

Pa ovi na pozicijama i u ovakvim situacijama samo prebacuju odgovornost jedni na druge. Nevjerovatno.

Tačno se vidi da nema niko kompetentan ni na jednoj poziciji, nema vođe, nema mudonje...

Prošle godine u Sloveniji vojska momentalno bila na terenu, kod nas Helez govori da vojska ne može ništa uraditi... Jebote.

numanumaye22
Kontakt:

Post Postao/la numanumaye22 » 04 okt 2024, 12:36

Shategabri je napisao/la:
04 okt 2024, 12:22
Sheyi je napisao/la:
04 okt 2024, 12:14
numanumaye22 je napisao/la:
04 okt 2024, 12:13
Ovaj put ipak ne treba kriviti drzavu, tesko mozes nesto protiv prirode. Ono sto se moze uraditi je da se pomogne tim ljudima, po mogucnosti odloze izbori i da se porodicama pruzi pomoc i sanira steta. Jer znam da se prije 10 godina u Maglaju to nije uradilo, otislo ljudima preko noci sve sto su gradili citav zivot i nikakve pomoci nije bilo od strane drzave, sve sami morali ponovo.
Mozes kriviti narod za sjecu sume s brda plus pozari i nije se imala voda za sta uzeti, jos ako je zemljotres sta kumovao...
Ne može niko računati na ovoliko kiše u tako kratkom periodu.
Znaš koja količina je morala pasti da prouzrokuje ovakve poplave?
Još se sve dešavalo u toku noći.
Upravo, mnogo bogatije zemlje imaju isti problem kad padne ta kolicina vode. Problem su stanovi, kuce, vikendice koje se grade uz vodu, ali opet ne mozes zbog toga prestati graditi na tim mjestima, nije logicno jer su premale sanse da ce se desiti katastrofa pa ljudi idu na rizik. Ali imas osiguranja koji ti pokrivaju svu stetu i sanaciju, a kod uzimanja recimo stana pod kiriju takva osiguranja su obavezna i zahtjeva ih sam stanodavac. Mislim bar je tako vani, ne znam kako to ide kod nas.

Ono sto ide kod nas redovno je da imas ovakvu vijest koja se vrti iz minute u minutu par dana i onda se sve zaboravi, a porodice bivaju prepusteni sami sebi u svakom smislu.

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 04 okt 2024, 12:42

04 okt 2024, 12:36
Sheyi je napisao/la:

Mozes kriviti narod za sjecu sume s brda plus pozari i nije se imala voda za sta uzeti, jos ako je zemljotres sta kumovao...
Upravo, mnogo bogatije zemlje imaju isti problem kad padne ta kolicina vode. Problem su stanovi, kuce, vikendice koje se grade uz vodu, ali opet ne mozes zbog toga prestati graditi na tim mjestima, nije logicno jer su premale sanse da ce se desiti katastrofa pa ljudi idu na rizik. Ali imas osiguranja koji ti pokrivaju svu stetu i sanaciju, a kod uzimanja recimo stana pod kiriju takva osiguranja su obavezna i zahtjeva ih sam stanodavac. Mislim bar je tako vani, ne znam kako to ide kod nas.

Ono sto ide kod nas redovno je da imas ovakvu vijest koja se vrti iz minute u minutu par dana i onda se sve zaboravi, a porodice bivaju prepusteni sami sebi u svakom smislu.
Iskreno, ne znam koliko ljudi kod nas plaćaju osiguranje na objekte.
Ja sam plaćao za stan osiguranje dok sam ga otplaćivao i nastavio isto plaćati i poslije.
Nek se nađe.
Koševo Zapad

StevieG8
Kontakt:

Post Postao/la StevieG8 » 04 okt 2024, 12:43

04 okt 2024, 12:36
Sheyi je napisao/la:

Joj ti pricas o osiguranju i odsteti a covjek bez dozvole napravi kucu na ivici provalije ili uz samu rijeku :facepalm:
"Ta američka razvojna liga... Tamo se ne igra odbrana, tamo se ne trenira, ja stvarno ne znam šta to oni tamo razvijaju"

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 04 okt 2024, 12:44

Murga je napisao/la:
04 okt 2024, 12:24
Katastrofa... strasno. Zao mi naroda koji nastrada. Oni na dnevniku govore valjda potvrdjeno za 5 ljudi, ali misle da je broj.veci :(

Sad upalio snimak dnevnika, strasne slike, kao i ovo sto ste i vi postavljali.
Nažalost, potvrđeno je za ukupno 14 dosad koje su pronašli.
Koševo Zapad

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 04 okt 2024, 12:45

Kod nas uveliko zavisi od geografskog područja. Gdje nemaš velikih rijeka i gdje je brdovito i puno šuma. Teško da se nešto ovako desi.

Murga
Kontakt:

Post Postao/la Murga » 04 okt 2024, 12:55

04 okt 2024, 12:44
Murga je napisao/la:
04 okt 2024, 12:24
Katastrofa... strasno. Zao mi naroda koji nastrada. Oni na dnevniku govore valjda potvrdjeno za 5 ljudi, ali misle da je broj.veci :(

Sad upalio snimak dnevnika, strasne slike, kao i ovo sto ste i vi postavljali.
Nažalost, potvrđeno je za ukupno 14 dosad koje su pronašli.
I to je 14 ljudi previse, ali se nekako nadam da ce ostati na tom boju, da se ne penje.
Ne obra se bostan, dok sljive ne popadaju...

Jabroni
Kontakt:

Post Postao/la Jabroni » 04 okt 2024, 12:55

Jedino relevantno je porediti se sa 2014-tom i tim poplavama. Da li smo se bolje spremili, da li su ikakvi koraci poduzeti da se minimalizira šteta (jer ovakve klimatske promjene je skoro pa nemoguće sprečiti u potpunosti) i kakva je post-reakcija danas u odnosu na tad?

Ako je situacija ista/gora, obavezno poduzeti sve što je moguće da ne bi 2034-te isto pisali i čudili se.
I ne zanima me koja je stranka na vlasti.

TefalTava
Kontakt:

Post Postao/la TefalTava » 04 okt 2024, 13:00

BenjooJutub je napisao/la:
04 okt 2024, 12:31
Pa ovi na pozicijama i u ovakvim situacijama samo prebacuju odgovornost jedni na druge. Nevjerovatno.

Tačno se vidi da nema niko kompetentan ni na jednoj poziciji, nema vođe, nema mudonje...

Prošle godine u Sloveniji vojska momentalno bila na terenu, kod nas Helez govori da vojska ne može ništa uraditi... Jebote.
Pa zakonski i ne moze vojsku pozivaju lokalne i kantonalne uprave civilne zaštite, i opremanje tih istih civilnih zastita se vodi iz kantonalnih,gradskih i opstinskih budzeta druga je stvar sto jedino Sarajevo ulaze u to a drugi prst u uho pa kad se desi sranje svi se sjete da se treba imati ta oprema, jel realno da bager obicni ima samo Sarajevo a svaki ga grad i kanton moze uzeti

nebeskasila
Kontakt:

Post Postao/la nebeskasila » 04 okt 2024, 13:03

Ja mislim da se od 2014 nije nista uradilo. Narod se sam obnavljao koliko je ko mogao. Da su poduzeli neke konkretne mjere, ja barem nisam upucen. Ovo je zaista tesko sprijeciti, jer ovolika kolicina vode nosi sve pred sobom. Sad pricaju kako u tim mjestima nazalost moraju pomjeriti izbore. Nevjerovatno do cega je njima

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 04 okt 2024, 13:14

Tuga sta drugo reci skoro 20 ljudi je vec izgubilo zivot
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

JayCatwright
Kontakt:

Post Postao/la JayCatwright » 04 okt 2024, 13:17

A brate dragi kakve se pare ispod stola samo daju za ove građevinske i urbanisticke dozvole mislim da nismo svjesni toga, realno pitanje je vremena samo ovakvih poplova i u Sarajevu, sto rece profesor Zubić

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 04 okt 2024, 13:19

JayCatwright je napisao/la:
04 okt 2024, 13:17
A brate dragi kakve se pare ispod stola samo daju za ove građevinske i urbanisticke dozvole mislim da nismo svjesni toga, realno pitanje je vremena samo ovakvih poplova i u Sarajevu, sto rece profesor Zubić
Tacno
I seheru ce doci glave sjeca sume i divlje gradnje na Bjelasnici, Jahorini i na Igmanu
Vidi se po Vrelu Bosne odmah negativni efekat i posljedice gdje voda presusuje i mijenjaju joj tokove neprirodno
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

Brokula
Kontakt:

Post Postao/la Brokula » 04 okt 2024, 13:37

nebeskasila je napisao/la:
04 okt 2024, 13:03
Ja mislim da se od 2014 nije nista uradilo. Narod se sam obnavljao koliko je ko mogao. Da su poduzeli neke konkretne mjere, ja barem nisam upucen. Ovo je zaista tesko sprijeciti, jer ovolika kolicina vode nosi sve pred sobom. Sad pricaju kako u tim mjestima nazalost moraju pomjeriti izbore. Nevjerovatno do cega je njima
Jako jako tesko je sprijeciti bujicne poplave. Kod nas 3 godine pogadjaju poplave u Maju/Junu i iako je dosta uradjeno na koritima rijeka, jednostavno se ne moze primiti ta kolicina vode toliko brzo
7 - Tottenham Hotspur are the first English side to concede seven goals in any European competition since Tottenham Hotspur themselves lost 0-8 to FC Koln in the UEFA Intertoto Cup in July 1995. Spursy.

Brokula
Kontakt:

Post Postao/la Brokula » 04 okt 2024, 13:43

70 hiljada na pomozi.ba od direktnih donacija
7 - Tottenham Hotspur are the first English side to concede seven goals in any European competition since Tottenham Hotspur themselves lost 0-8 to FC Koln in the UEFA Intertoto Cup in July 1995. Spursy.

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 04 okt 2024, 13:49

Regije Konjica, Jablanice, Kreševa, Kiseljaka,Fojnice Busovače i Vareša su u teskoj situaciji

Kako se zove ona firma sto je minirala ono u Mostar kad je odron bio
Zadnja izmjena: NoDi80, dana/u 04 okt 2024, 13:52, ukupno mijenjano 1 put.
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

Nirton
Kontakt:

Post Postao/la Nirton » 04 okt 2024, 13:52

Sedam ljudi nestalo na podrucju Konjica, nezvanicno jos dosta ljudi jos nije pronadjeno.
24. oktobar 1946 - ostalo je historija. Ostalo je emocija, otrov i lijek, porodica, život, strast

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: greenwood i 9 gostiju.