FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: FK Sarajevo
Milion i jedna ne logicnost kod vas na tribini i u klubu. Nije mi jasno ako neces da skines transparent i branis ga ostajes pri tom stavu pa se makar utakmica prekinula, a ne zadrzavas pola sata ekipu da se skroz ohladi, pa prelazis na istok da oni sami skinu, smijesno majke mi.
Drugo, slazem se da po drugim gradovima lelujaju zastave Hr i Srb ali mislim da se vi ne trebate spustati na njihov nivo i raditi isto.To isto vazi za Manijeke. Postajemo smijesne navijacke skupine zajedno s Manijacima.
Ovdje treba da se igra fudbal a ne politika. Nismo na Trebevicu i Treskavici nego na Kosevu i Grbavici.
Drugo, slazem se da po drugim gradovima lelujaju zastave Hr i Srb ali mislim da se vi ne trebate spustati na njihov nivo i raditi isto.To isto vazi za Manijeke. Postajemo smijesne navijacke skupine zajedno s Manijacima.
Ovdje treba da se igra fudbal a ne politika. Nismo na Trebevicu i Treskavici nego na Kosevu i Grbavici.
E sad ako su vec postavljeni ovkvi arsini vidjecemo kako ce se sudije ponasati na utakmicama u BL i SB prije svega.Sta znas mozda je ovo prilika da se oslobodimo brem odredjenog dijela fasistickih poruka iz ovih sredina prije svega
SLOBODA NAVIJAČIMA
potpuno se slazem.PL BiH -1 je napisao/la:Ma ovo vala vise prelazi granice pa cak i nenormalnoga.
Ljudi boziji rijec je o fudbalskoj utakmici. Kakve ba parole. Citam ja to isto i na Grbavici vazda neke ratne poruke. Sve ja to razumijem ali stadioni nisu mijesto za te poruke. Lijepo ja biti patiota ali to se moze na vise mnogo efikasnijih nacina dokazati. Pomozite majke Srebrenice. Podrzite te iste borce u portestima. Glasajte za normalne ljude.
Mene ne interesuje sta se dizalo u Lukavici, sta se dize u BL. Zeljo se nije zalio Slavija nije kaznjena burka na obraz kluba ide. Znaci zali se i neka se kazne oni koji to dizu.
Ovo sto se maloprije desilo je smijesno. Dignes parolu, pa je spustis (znaci izgubio bitku) pa onda izgubis 2 boda na domacem terenu (izgubio rat) znaci ni bodova ni obraza. Gdje je inat u igracima pa da ih otresu ko slinu? Meni je licno drago sto se spustila parola i utakmica nije prekinuta. Jer bi sigurno neko zapravo mnogi od vas napisali kako se Amar obukao u bordo boje i unio transparent na stadion. A da ga je noc prije Ivica Osim pisao a vi mu rukopis prepoznajete.
Kad opet ili zapravo ako opet bude rata tamo brate je.bi.te majke ce.tnic.ke, ust.ske i bal.ijske mene pustite da u miru gledam fudbal.
Zanimljivo je da niko od vas ne prica o stanju na terenu. Niko ne prica da nema veceg pomaka od Joviceve igre. Jeste Husref za njega Murinho ali to se ne vidi na terenu. U zadnje 3 utakmice pogotovo. Ovo je dobro sto se danas desilo manje ce te pricati o bruci koja vam se desava na travnjaku. I tako i dalje sebe zamlacivati pricama da Zeljo kupuje utakmice.
Evropa je upitna.
Politici nije mjesto na stadionu i nek prvo savez kazni moj klub ako bude nekih politickih parola.I sta se postiglo sa parolom,pitam se

Ako neko stavi neku politicku parolu na svoj stadion onda je dao za saglasnost i drugim da rade isto to na ostalim terenima.Mislim da NS BiH treba da ima nultu kategoriju tolerancije prema politickim parolama i porukama,ma kakva ona bila,a one koji to krse treba drasticno kazniti(evo neka krenu od mog kluba pa dalje

P.S.Izbacimo politiku iz sporta za dobrobit sveukupnog Bosansko-Hercegovackog uspjeha u sportu
Mostar je jedini grad u svijetu u kome nije dozvoljeno jednom sportskom kolektivu da ravnopravno koristi gradske objekte a samo radi toga sto je taj sportski kolektiv drugacije politicke opcije pa i zbog etnickih razlicitosti
BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA
BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA
Leotar bio opasnija ekipa,pogodili precku.pile87 je napisao/la:Samo se ti zajebaji prica se da ste prodali bod !Head je napisao/la:Sarajevo ima karna ekipu a mi imamo karna drzavu.
Hasibe hvala ti sto mi popravi noc.
1946
- SarajlijaTM

Poceli ste razmisljati,izgleda,nije puno,al od necega se mora krenuti...
svako se moze registrovati na forum i ovo napisati , a uostalom samo si nam ti falio sa svojim morbidnim komentarom. razguliSarajlijaTM je napisao/la:
Poceli ste razmisljati,izgleda,nije puno,al od necega se mora krenuti...

ARMIJA BOSNE I HERCEGOVINE !
Zadnja izmjena: Colorado, dana/u 14 apr 2013, 22:26, ukupno mijenjano 2 puta.
- BluesForever
- Kontakt:
Sabahudin Topalbećirević o incidentu na Koševu.
Legendarni sportski komentator Sabahudin Topalbećirević, popularni "Baho" dao je na svom Facebook profilu komentar na odluku suca večerašnje utakmice da ne nastavi susret dok se transparent sa natpisom "Armija R.BiH" ne skine s tribine.
Bahin komentar objavljujemo u cjelosti:
"Nisam pristalica bilo kakvih trasparenata ali pitam je li transparent "Armija Republike BiH" vrijeđa nekoga i odakle pravo dotičnom sucu da prekida meč na Koševu? Pa šta je ovo. Kao kada bi u bivšoj Jugoslaviji zbog transparenta "JNA" neko prekinuo meč, zapravo čovjek na Koševu traži da se skloni i uvjetuje time nastavak susreta. Skandal, za mene. Piše se prijava ako on misli da zbog toga treba i onda Nogometni savez odlučuje ako ima o čemu. Ovo je sramno i ovo više nema smisla kako se svako živ poigrava sa Bosnom i Hercegovinom.
Smijemo li biti Bosanci i Hercegovci, uopšte? Smijemo li voljeti svoju zemlju? Smijemo li biti patriote svoje zemlje gdje smo rođeni, gdje radimo, gdje boravimo... Ja sam rođen i odrastao u Sarajevu sa Bošnjacima, Srbima i Hrvatima i nema hvala dragom Bogu problem sa nacionalizmom, niti sam ga ikada imao, iako se zna šta je sve Sarajevo preživjelo, kroz šta je sve prošlo kao i BiH.
Fudbal i generalno sport može da spoji i približi ljude jedni drugima ali definitivno i da razdvaja. Cilj sudije na Koševu je bio da prekine meč da se ukalja obraz i FK Sarajeva i grada i države. Siguran sam u tako nešto, kao što sam siguran da mnogi svim silama i svom snagom žele da osujete i naš savez i našu reprezentaciju kako ne bi vidjela Brazil. I biće još toga, biće još pokušaja da se unese nemir među klubove, u savez pa čak i naše igrače koji igraju vani ali sve to čitaju i prate. Siguran sam da je to manji dio Bosne i Hercegovine, da su to ostaci i otpaci posljednji preostali i da se mi nećemo predati i da ćemo pokazati snagu jer Bosanci imaju snagu ogromnu, i ne daju se tako lako.
Mi moramo biti jači, jedinstveniji, sa stavom jer ljudi bez stava ne znaju ni gdje pripadaju a kamo li šta drugo. Sve zabraniti transparente sa bilo kakvim obilježjima i organizator treba da snosi posljedice ali dolijevati ulje na vatru, tražiti da se meč prekine, uslovljavati a to nisu tražili igrači Leotara onda je to zlonamjerno i sa ciljem. Nebitni su ovdje bodovi, pobjeda ovdje govorim u ime Bosanaca i Hercegovaca koji vole ovu zemlju. A njih je sigurno većina bez obzira na nacionalnost."
Legendarni sportski komentator Sabahudin Topalbećirević, popularni "Baho" dao je na svom Facebook profilu komentar na odluku suca večerašnje utakmice da ne nastavi susret dok se transparent sa natpisom "Armija R.BiH" ne skine s tribine.
Bahin komentar objavljujemo u cjelosti:
"Nisam pristalica bilo kakvih trasparenata ali pitam je li transparent "Armija Republike BiH" vrijeđa nekoga i odakle pravo dotičnom sucu da prekida meč na Koševu? Pa šta je ovo. Kao kada bi u bivšoj Jugoslaviji zbog transparenta "JNA" neko prekinuo meč, zapravo čovjek na Koševu traži da se skloni i uvjetuje time nastavak susreta. Skandal, za mene. Piše se prijava ako on misli da zbog toga treba i onda Nogometni savez odlučuje ako ima o čemu. Ovo je sramno i ovo više nema smisla kako se svako živ poigrava sa Bosnom i Hercegovinom.
Smijemo li biti Bosanci i Hercegovci, uopšte? Smijemo li voljeti svoju zemlju? Smijemo li biti patriote svoje zemlje gdje smo rođeni, gdje radimo, gdje boravimo... Ja sam rođen i odrastao u Sarajevu sa Bošnjacima, Srbima i Hrvatima i nema hvala dragom Bogu problem sa nacionalizmom, niti sam ga ikada imao, iako se zna šta je sve Sarajevo preživjelo, kroz šta je sve prošlo kao i BiH.
Fudbal i generalno sport može da spoji i približi ljude jedni drugima ali definitivno i da razdvaja. Cilj sudije na Koševu je bio da prekine meč da se ukalja obraz i FK Sarajeva i grada i države. Siguran sam u tako nešto, kao što sam siguran da mnogi svim silama i svom snagom žele da osujete i naš savez i našu reprezentaciju kako ne bi vidjela Brazil. I biće još toga, biće još pokušaja da se unese nemir među klubove, u savez pa čak i naše igrače koji igraju vani ali sve to čitaju i prate. Siguran sam da je to manji dio Bosne i Hercegovine, da su to ostaci i otpaci posljednji preostali i da se mi nećemo predati i da ćemo pokazati snagu jer Bosanci imaju snagu ogromnu, i ne daju se tako lako.
Mi moramo biti jači, jedinstveniji, sa stavom jer ljudi bez stava ne znaju ni gdje pripadaju a kamo li šta drugo. Sve zabraniti transparente sa bilo kakvim obilježjima i organizator treba da snosi posljedice ali dolijevati ulje na vatru, tražiti da se meč prekine, uslovljavati a to nisu tražili igrači Leotara onda je to zlonamjerno i sa ciljem. Nebitni su ovdje bodovi, pobjeda ovdje govorim u ime Bosanaca i Hercegovaca koji vole ovu zemlju. A njih je sigurno većina bez obzira na nacionalnost."
Champions League Winners 2012
1954-55,2004-05,2005-06,2009-10,2014-15,2016-2017...
1954-55,2004-05,2005-06,2009-10,2014-15,2016-2017...
- SarajlijaTM
...a ima i onih koji nisu jos poceli razmisljati,jbg...Colorado je napisao/la:svako se moze registrovati na forum i ovo napisati , a uostalom samo si nam ti falio sa svojim morbidnim komentarom. razguliSarajlijaTM je napisao/la:
Poceli ste razmisljati,izgleda,nije puno,al od necega se mora krenuti...![]()
to ti mislis samobagrcavi je napisao/la:na fks info se ne može svako registrovat, a ni na hz.baColorado je napisao/la:svako se moze registrovati na forum i ovo napisati , a uostalom samo si nam ti falio sa svojim morbidnim komentarom. razguliSarajlijaTM je napisao/la:
Poceli ste razmisljati,izgleda,nije puno,al od necega se mora krenuti...![]()
Lutvo je kriv za današnji kiks Sarajeva !

sudija **** napusi se sjeveru !!!!
- Neutralan88
- Kontakt:
+1
Nebitni su ovdje bodovi, pobjeda ovdje govorim u ime Bosanaca i Hercegovaca koji vole ovu zemlju.
Nebitni su ovdje bodovi, pobjeda ovdje govorim u ime Bosanaca i Hercegovaca koji vole ovu zemlju.
Svaka čast jarane! Eto ti hilmo vidi administratora pa traži ban za naše opet jadan si i ti i on sramota!aleksandar_veliki je napisao/la:Sekac, ozbiljan sam, guzis li sta stareti tvoje.sekac je napisao/la:Samo da se tuspasim da ne kažete da sam pićka!Mi smo oidigrali kao največi amateri karine obićne a vi opet kupujte vidite da nema potrebe jer mi smo tanki niste se trebali truditi i sad raspalite i pljujte koliko vam je volja. Nadam se da je hilmo sretan a i ti Aco mnalo ih poguraj u tome kao na onoj stranici drugoj i ne glumite neutralnost dobro se vidi ko je kome naklonjen ali ako to je vaše pravo i vaš izbor.
Sarajevo ljubavi moja!
Na žalost odgovor je netačan.....sekac je napisao/la:Svaka čast jarane! Eto ti hilmo vidi administratora pa traži ban za naše opet jadan si i ti i on sramota!aleksandar_veliki je napisao/la:Sekac, ozbiljan sam, guzis li sta stareti tvoje.sekac je napisao/la:Samo da se tuspasim da ne kažete da sam pićka!Mi smo oidigrali kao največi amateri karine obićne a vi opet kupujte vidite da nema potrebe jer mi smo tanki niste se trebali truditi i sad raspalite i pljujte koliko vam je volja. Nadam se da je hilmo sretan a i ti Aco mnalo ih poguraj u tome kao na onoj stranici drugoj i ne glumite neutralnost dobro se vidi ko je kome naklonjen ali ako to je vaše pravo i vaš izbor.
dođi ti pa če biti al se dobro naguzi a možeš povesti još nekog sa sobom da ne zafali!DANDY je napisao/la:Imal' šta na belegiju drug?sekac je napisao/la:Samo da se tuspasim da ne kažete da sam pićka!Mi smo oidigrali kao največi amateri karine obićne a vi opet kupujte vidite da nema potrebe jer mi smo tanki niste se trebali truditi i sad raspalite i pljujte koliko vam je volja. Nadam se da je hilmo sretan a i ti Aco mnalo ih poguraj u tome kao na onoj stranici drugoj i ne glumite neutralnost dobro se vidi ko je kome naklonjen ali ako to je vaše pravo i vaš izbor.
Sarajevo ljubavi moja!
Moje je misljenje da je iskljucivi krivac za ovakvu igru i postavku iste te nelogicnost kod izmjene izbacivanje Sulljica koj kakav god da je jedini je u tom trenutku vrijedio u ekipi Sarajeva(gledao sam utakmicu na TV i momak je konstantno bio u centru paznje,trudio se ,razigravao koliko je mogao,probijao) te ubacivanje na mjesto polu spica Sedina Torlaka je samo i samo Husref Musemic te sam misljenja da ce njegov rad odnosno ne rad,neznanje i nesposobnost izaci na vidjelo tek u narednim utakmicama...zivi bili pa vidjeli odavno gore ekipe i igre nisam gledao u okvirima premier lige
rece mali filozof , hajde ba razguli nadam se da si razumio i da znas citat. Da si svu pamet svijeta pokupio vidi ti se po nacinu pisanja , otidji ponekad i na utakmicu , mani se piskaranja po forumima komplexi te pojedoše . vozdraSarajlijaTM je napisao/la:Da se tebi nije zaglavio CD,preskace na jednom te istom,sta li vec.Colorado je napisao/la: to ti mislis samoa logika je da smo krivi sami sebi , nije mi jasno samo sto komplexi rade al eto
Evolucija ti je stran pojam izgleda...ccc
dje si portparol..jesi to izabran voljom gradjana na demokratskim izborima?Neutralan88 je napisao/la:+1
- slavko njegus
- Kontakt:
De ba koji vam je k...c. Ohanite malo. Pustite ljude na miru.
A sada jedan kratki komentar...
Ovo se desava vrlo cesto kad prosjecni igraci umisle da su velicine. I na Kosevu i na Grbavici...
Ovo se desava vrlo cesto kad prosjecni igraci umisle da su velicine. I na Kosevu i na Grbavici...
svaka cast , napokon jedan normalan navijacki komentarslavko njegus je napisao/la:De ba koji vam je k...c. Ohanite malo. Pustite ljude na miru.

Trenutno korisnika/ca: Amidzaa, Antikloc, bhfanatic14, boki86, bordobijeli, ErosViverosViv, Ferroviere1987, Google Adsense [Bot], kogmagie46, MrPink, SamoDaKazeem, TefalTava, Vanja8 i 145 gostiju.