Juventus FC - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

Koga mislite da ćemo dobiti u 1/4 finalu?

Anketa je završila: 15 mar 2019, 07:26.

Barcelona
3
12%
Tottenham
2
8%
Porto
7
28%
Ajax
4
16%
United
5
20%
City
0
Nema glasova.
Liverpool
4
16%

Ukupno glasova: 25

Andrej
Kontakt:

Re: Juventus F.C.

Post Postao/la Andrej » 22 jun 2014, 16:55

[youtube][/youtube]
"Si può far tutto ma la famiglia non si può lasciare. E la Juve fa parte della mia famiglia" - Giovanni Agnelli

Sissoko
Kontakt:

Post Postao/la Sissoko » 22 jun 2014, 17:17

E sunce ti.. jest brz lik, samo kad bi ga mogli naucit da ne dribla previse mogao bi bit igrac tipa Robben al izgleda da ne da lopte nikom :stop: :D
35 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

104 Vittorie Juventus - 70 Vittorie inter

"From Berlin to Serie B,from Serie B to Berlin"

LE6END 2012~2013~2014~2015~2016~2017

Pogba
Kontakt:

Juventus F.C.

Post Postao/la Pogba » 22 jun 2014, 17:48

Pato i Coman i već imaš drugu dimenziju u ekipi, veće napadačko oružje, brzi igrači kojima dribling nije strana riječ, a što očajno fali našoj ekipi i generalno calciu.

Sissoko, to će se izbrusiti u Italiji, ali je jasno da nam u igri očajno fale ovakvi igrači, a ne vojnici koji samo vraćaju loptu nazad i igraju na sigurno. Svjedoci smo i na SP-u da su sve ekipe koje su željele pobjedu i koje su napadale, u 90% slučajeva pobjeđivale. A primjer Italije iz drugog meča je preslikani mentalitet Juventusa iz zadnje evropske sezone. Moramo učiniti veliki iskorak, a ovi igrači su upravo to.
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░

#MaxOUT

Contentissimo
Kontakt:

Post Postao/la Contentissimo » 22 jun 2014, 18:56

odlican transfer!!! Bravo Marotta i co :opaopa: :opaopa:
36 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★★★
Alla Juventus vincere non è importante è l'unica cosa che conta

«It is much easier to paint another Mona Lisa then it is to create another Del Piero» - Iker Casillas

Padovan
Kontakt:

Post Postao/la Padovan » 23 jun 2014, 14:57

Napokon neke ljepše vijesti kad je u pitanju mercato, Coloman i Pato bi bili odlična pojačanja kvalitet je neupitan, a godine su još jedan veliki plus , ali koliko se sjećam da nas je Pato već jednom odbio :?
Toni je potom rekao kako ga je Iturbe pitao za Juventus.

“Pitao me kako je u Juventusu, pitao me o Conteu, kakav vlada ambijent.. Rekao sam mu da je Verona odlično organizovan klub ali da je Juventus druga planeta.”
Luca Toni kralj :clap:
1992-1995 nikad zaboraviti...

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

FC Ljuta Krajina

Andrej
Kontakt:

Post Postao/la Andrej » 24 jun 2014, 11:19

Prema tvrdnjama Sky Sporta, Stara dama je pretekla sve konkurente za dovođenje Juana Manuela Iturbea.
Smatralo se da je posao Verone i Real Madrida oko transfera ovog fudbalera bio praktično završen, potom se jedno vrijeme govorilo o tome da je Milan najozbiljniji a trenutno, kako tvrdi Sky Sport, Juventus vodi u utrci za njegovo dovođenje.
La Gazzetta dello Sport smatra kako je Juventus osigurao dovođenje Ekvadorca Jeffersona Montera za 4 miliona eura i kako bi ga mogli ubaciti u ovaj transfer. Isti izvor smatra kako bi Juventus mogao ponuditi pomenutog fudbalera ali i Federica Pelusa + dodatnih 15 miliona € plativih u 3 godine.
Verona je Iturbea otkupila za 15 miliona € od Porta te navodno traže duplo više za usluge ovog igrača. Ali očekuje se da će pristati na nešto manju cifru.
"Si può far tutto ma la famiglia non si può lasciare. E la Juve fa parte della mia famiglia" - Giovanni Agnelli

gio10
Kontakt:

Post Postao/la gio10 » 24 jun 2014, 13:31

@Pogba Eto Iturbea :zviz: :mrgreen:
Ja te volim, volim Željo..

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 24 jun 2014, 13:46

slika

:bow:
★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★

korisnikforuma
Kontakt:

Post Postao/la korisnikforuma » 24 jun 2014, 14:07

Za ovog Comana po meni nema sredine, ili će uspjet i postav svjetska klasa već kroz dvije tri sezone, ili će pravit društvo raznim Eliama, Quaresmama, Babelima i sličnim talentinima :)

masteRofPoker
Kontakt:

Post Postao/la masteRofPoker » 24 jun 2014, 14:20

Andrej je napisao/la:Prema tvrdnjama Sky Sporta, Stara dama je pretekla sve konkurente za dovođenje Juana Manuela Iturbea.
Smatralo se da je posao Verone i Real Madrida oko transfera ovog fudbalera bio praktično završen, potom se jedno vrijeme govorilo o tome da je Milan najozbiljniji a trenutno, kako tvrdi Sky Sport, Juventus vodi u utrci za njegovo dovođenje.
La Gazzetta dello Sport smatra kako je Juventus osigurao dovođenje Ekvadorca Jeffersona Montera za 4 miliona eura i kako bi ga mogli ubaciti u ovaj transfer. Isti izvor smatra kako bi Juventus mogao ponuditi pomenutog fudbalera ali i Federica Pelusa + dodatnih 15 miliona € plativih u 3 godine.
Verona je Iturbea otkupila za 15 miliona € od Porta te navodno traže duplo više za usluge ovog igrača. Ali očekuje se da će pristati na nešto manju cifru.
E Iturbe je pravo pojacanje, to bi bila odlicna vijest. Dobar igrac.

Sent from my iPhone using Tapatalk
I kad gubis tu smo mi, tvoji vjerni sinovi!

31 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

DeMarcus Cousins centar Sacramenta je jedna velika zvijer i uvijek ga na kladionici igrajte preko ponudene granice koseva. Hvala.

Pogba
Kontakt:

Juventus F.C.

Post Postao/la Pogba » 24 jun 2014, 14:21

gio10 je napisao/la:@Pogba Eto Iturbea :zviz: :mrgreen:
Sjetit cete se da sam u ranoj fazi prosle sezone pisao o njemu, zakon ponude i potraznje mu sada uveliko dize cijenu, ali jos nije kasno bar, mlad i kvalitetan igrac. On i mali Keita su jedina pojacanja iz ove lige.

Mislim da u Veroni nesto vrte jer taj neki njihov direktor navodno treba u Milan i hoce samim tim i njega da vodi.
Imamo mi puno materijala za trampu, ali mislim da oni sigurno zele bar 15-tak miliona kesa koliko su ga platili + ostatak u igracima, bit ce guravo.

Coman na jednoj, Iturbe na drugoj strani i vec imas potpunu promjenu filozofije ekipe, a pri tome jedan 96, a drugi 93 godiste, ubijes 2 muhe jednim udarcem jer znamo da moramo oboriti u znacajnoj mjeri prosjek starosti.
Zadnja izmjena: Pogba, dana/u 24 jun 2014, 14:27, ukupno mijenjano 1 put.

#MaxOUT

korisnikforuma
Kontakt:

Post Postao/la korisnikforuma » 24 jun 2014, 14:27

Bolan prvih 5 kola je Iturbe bio Messi, nakon toga ga nije bilo nigdje sve do drugog djela sezone :D
Iturbe je flopnuo u Portu, a Hellas mi nije neko mjerilo kvalitete, pogotovo ovako kad igranu na kontre, i Giovinco bi tamo imao 15 golova i 15 asistencija po sezoni :D

Pogba
Kontakt:

Juventus F.C.

Post Postao/la Pogba » 24 jun 2014, 14:34

Jbga, flopnuo sa 19/20 godina, tesko se to moze tako nazvati. Cinjenica je da je kvalitet, a i Argentinac odavno nije vidjen u Torinu.
Rotiras spomenuti dvojac, pridodas Giovinca i Teveza koji ce sve vise biti neka vrsta krila u novoj koncepciji i mirna Bosna.
U pricu i Sanchezu svakako ne vjerujem, a Pato bi bio slag na tortu.
Mozete vi pricati sta hocete o Giovincu konkretno, ali cinjenica je da neigranje igraca njegovog tipa samo skodi ovoj ekipi, pogotovo u Evropi gdje ti igraci prave prevagu, a ne mnostvo jednodimenzionalnih igraca kakvih smo imali i imamo ili se dovodimo u vezu, od Krasica, Lulica, Padoina i sl.

Jasno je da se voli blatiti, ali isto tako pravilnim koristenjem resursa, citaj igraca koje imamo, mijenjanje taktike od protivnika do protivnika, pravovremene izmjene i imas zadovoljne igrace, raznovrstan spektar iz kojeg mozes da biras.

Konkretan primjer su kontre gdje je samo lani bilo mali milion prilika da mrtvog protivnika dotuces brzim igracima, a ti uvedes Padoina da smiris igru i primis gol.

Svakako imate ocit primjer u ITA repki na prvenstvu. Odstranis talenat iz ekipe u jednom mecu i drvosjece ne mogu nista.
Mentalitet i nacin razmisljanja Juventusa preslikan na repku s tim da Juve raspolaze kvalitetnijim fondom pa se to rijetko osjetilo, bar u domacoj ligi.

#MaxOUT

golden
Kontakt:

Post Postao/la golden » 24 jun 2014, 14:52

Sanchez ili Iturbe..Teško možemo do obojice... Sanchez je dokazana klasa, ne mogu se sjetit' ni jednog drugog igrača koji bi nam bolje legao od njega...

Sanchez nama Iturbe Milanu i svi sretni :mrgreen:

Vjerujem da će doći i 2 pojačanja na bekovskim pozicijama.. RB (ukoliko prodamo velemajstora Islu) a LB 100% dolazi, evo spominje se onaj mali iz Argentine Marcos Rojo(1990)

btw. kakav ba Lulić...Samo Kolašinac i Bešić dolaze u obzir od naših :mrgreen:
☆ JUVENTUS ☆ 32 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ☆

☀ PHOENIX SUNS ☀

L'Avvocato
Kontakt:

Post Postao/la L'Avvocato » 25 jun 2014, 17:52

Uh kako sam ispao van svih mogucih tokova. Pojma nemam ni o kome se pise, ni koga trazimo. Lijepo ljeto ispred mene, nasikiram se svaki put kad je prelazni rok. Ovako je puno bolje :mrgreen:
★★★

"Uči(čitaj), u ime Gospodara tvoga koji stvara."(Al-Alaq)

Yucca
Kontakt:

Post Postao/la Yucca » 25 jun 2014, 18:02

L'Avvocato je napisao/la:Uh kako sam ispao van svih mogucih tokova. Pojma nemam ni o kome se pise, ni koga trazimo. Lijepo ljeto ispred mene, nasikiram se svaki put kad je prelazni rok. Ovako je puno bolje :mrgreen:

Potpis druze takode sam ispao iz svega nakon zavrsetka sezone nisam puno ni pisao na ovoj temi puno bolji osjecaj ovako kad te iznenade nekim igracima ekstra

Stranac
Kontakt:

Post Postao/la Stranac » 25 jun 2014, 22:50

Juventus od igranja u Evropi zaradio 50 miliona (43 Liga prvaka, 7 Liga evrope).

slika

:D

Pogba
Kontakt:

Post Postao/la Pogba » 25 jun 2014, 22:56

Rugani nagrađen kao najbolji stoper Serie B.

Veliki dragulj, da se mene pitalo već bi sada konkurisao kod nas, ali je ostavljen i sljedeću sezonu u Empoliu što i nije loše jer mora da igra u kontinuitetu. Nabio je mase, to mu je nedostajalo, mada mislim da treba još.

U calciu već par sezona ni naznaka potencijalnog klasnog stopera, Daniele se upravo u tom kontekstu spominje.

slika

#MaxOUT

Andrej
Kontakt:

Post Postao/la Andrej » 26 jun 2014, 01:53

slika

Padovan
Kontakt:

Post Postao/la Padovan » 26 jun 2014, 21:18

5 igrača Juventusa je prošlo grupnu fazu:

slika

Sanchez, Iturbe na kraju ako i Candreva dođe biće dobro, ali očekujem nekog igrača koji je odigrao dobro na SP, mislim da je Marotta nekog slobodnog naciljao :opaopa:
1992-1995 nikad zaboraviti...

FC Ljuta Krajina

Zaključano

Natrag na “Juventus FC”

Trenutno korisnika/ca: Hardzavi i 2 gosta.