FC Barcelona - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,BoixosNois1899

Povratak Neymara???

Anketa je završila: 07 avg 2019, 22:24.

1. Da
59
57%
2. Ne
44
43%

Ukupno glasova: 103

Johny
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la Johny » 20 apr 2014, 23:15

Pa Alexis je bio najbolji napadac ovu utakmicu.Lomio se od trke i borbe.Nije savrsen , ali po mom kriteriju on je kalibar Barcelone i zelim da ostane tu.Barcelona opcenito ne stima , najmanji problem je Alexis i jedan od ovakvih promasaja , mnogo veci problem su lose fizikalije, manjak motiva i bjezanje od lopte.

Ovo zadnje me toliko iznerviralo u situaciji kada je Song bio izmedju 2 igraca kod korner zastavice.Covjek vuce loptu prema svom golu a ostalih 9 igraca 'ladno stoji i ocekuje neku minijaturu Kamerunskog virtuoza. :roll:
Pa majku mu , hocel mu neko prici , dat' mu lopovsku da izbije kloc loptu.
Johnny b, how much there is to see
just open your eyes and listen to me
straight ahead, a green light turns to red
oh why can't you see, oh Johnny b-

hule_barca
Kontakt:

Post Postao/la hule_barca » 20 apr 2014, 23:17

Rajaz je napisao/la: Skuplji od Luiza, ali svakako da ce biti bolji. Luiz je kikser i kao takav nije potreban
Mada i Laporte je dobar kada igra sa postavljenom odbranom, boga pitaj kakav bi bio u sistemu Barce na 50m od gola, ne djeluje mi nesto brz, vise ide na inteligenciju
Ma vala ne bih ja pregovarao s Mourinhom nema teorije, a odavno nisam vidio da neko ovako zaustavlja Messia kao Laporte par puta. Podsjeća me na Varanea. A ta klauzula, to danas ne znači previše. Što se tiče natpisa oko Valverdea, nemam neki feeling za njega dobar, ali opet ne čini mi se tako loš. Fino je on ovo posložio mora se priznati.
Mes Que Un Club

parangal
Kontakt:

Post Postao/la parangal » 20 apr 2014, 23:20

Rajaz je napisao/la:Zar nisam sa tobom sinoc raspravljao oko Busija @parangal ? :eh:
Mozda i nisam :mrgreen: , al' sam zelio ukazati na tehniku, sigurnost i kreativnost ispred sirove snage i da je kao takva itekako potrebna Barci, koja je navikla na takticki perfektnog Busquetsa
Nismo... pomenuli smo ga samo pre par dana u kontekstu neprirodne pozicije koju igra Maskerano ali Song? Song definitivno u mojim postovima može da se nadje samo kao predmet sprdnje... mada je on više kao fudbaler za žaljenje :lol:

Rajaz
Kontakt:

Post Postao/la Rajaz » 20 apr 2014, 23:24

parangal je napisao/la:
Rajaz je napisao/la:Zar nisam sa tobom sinoc raspravljao oko Busija @parangal ? :eh:
Mozda i nisam :mrgreen: , al' sam zelio ukazati na tehniku, sigurnost i kreativnost ispred sirove snage i da je kao takva itekako potrebna Barci, koja je navikla na takticki perfektnog Busquetsa
Nismo... pomenuli smo ga samo pre par dana u kontekstu neprirodne pozicije koju igra Maskerano ali Song? Song definitivno u mojim postovima može da se nadje samo kao predmet sprdnje... mada je on više kao fudbaler za žaljenje :lol:
:mrgreen:
U Barceloni definitivno nema loseg igraca ( propalog Alvesa i matorog Pinta ne racunam ), ali ima igraca koji su losi za sistem. Song, Fabregas, Alexis, Tello ..

parangal
Kontakt:

Post Postao/la parangal » 20 apr 2014, 23:26

Jedino me malo brine Pedro... nikako da se malo trgne, nekako se utopio u tu glupoću koju terenom širi Alexis... mislim da jako loše utiče na njega :lol:

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 20 apr 2014, 23:26

Ne može sadašnjoj Barci niko živ više pomoci, nema tog trenera koji ih može natjerati da trci. Lažemo se ovdje i furamo se na nešto, ali nema od toga ništa - budite sigurni ;) .... Stanje zapeklo.
Možda jedino Del Bosque da dođe u nekom ludackom SF scenariju, pa da moraju trcati kao u reprezentaciji Španije.
To treba doci nova uprava sa novim projektom, jer ovako više ne ide.

Gledam glavne baje ekipe Messija i Iniestu kako šetaju i bježe od duela, nece da potrci niko pa da ga yebeš...a hoce nove ugovore od 30 miliona :oops: :oops: yebo majku kako me to nervira :thumbdown:

Xavi sa 34 kuke na leđima najviše trci i trudi se jadnik, pa kako ih nije stid.
Alvesa boli q za odbranu, to je vec jasno dugo vremena. Navikao me na to vec godinama, navikao me na svoje ludilo, navikao me na par sigurnih grešaka, tako da me on i ne cudi odavno....zapravo cudio bi se da igra odbranu i da je normalan.
Zadnja izmjena: let3, dana/u 20 apr 2014, 23:29, ukupno mijenjano 2 puta.

mandraX
Kontakt:

Post Postao/la mandraX » 20 apr 2014, 23:28

Ja Mascherana i iduće sezone želim vidjet' u dresu Barcelone, al' kao zamjenu Busquetsu, na stopera nikako, ni u ludilu. Opet je i to pitanje, kakav je na toj poziciji, jer otkad je dosao u Barcu ja se ne sjecam da je ijednu tekmu odigrao na DMF-u. :roll: Al' nebitno, opet radije njega nego Songa. Kamerunac nek' lagano pakuje kofere...

Tello dragi, ono se radi kad ti ekipa vodi 2-3 razlike, nikako pri rezultatu 2-1.

xaves
Kontakt:

Post Postao/la xaves » 20 apr 2014, 23:29

parangal je napisao/la:Jedino me malo brine Pedro... nikako da se malo trgne, nekako se utopio u tu glupoću koju terenom širi Alexis... mislim da jako loše utiče na njega :lol:
Sta ti toliko imas protiv alexisa prijatelju?

Sent from my GT-S7562 using Tapatalk

parangal
Kontakt:

Post Postao/la parangal » 20 apr 2014, 23:35

Rajaz je napisao/la: U Barceloni definitivno nema loseg igraca ( propalog Alvesa i matorog Pinta ne racunam ), ali ima igraca koji su losi za sistem. Song, Fabregas, Alexis, Tello ..
Potpuno se slažem... uostalom i taj Song zaista nije bio loš u Arsenalu,ali fakat je da je u Barsi GLUP i ja se oko toga neću raspravljati. Isto važi i za Alexisa pa sve sutra-preksutra sa Čileom da bude prvak sveta i u daljoj karijeri osvoji 2 zlatne lopte. ON je za igru koju trenutno gaji (i koju mi simpatizeri hoćemo) Barsa jednostavno GLUPAV i 3 godine se uklopio nije i tvrdim da nikad i neće. Zatim Teljo-tele pa moram priznati i onaj za koga mi je najkrivlje a to je Fabregas, nekako sve više sam ubedjen da njegovih 5 minuta nikad doći neće iako bi za njega voleo da me demantuje.

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 20 apr 2014, 23:40

57 milja veceras na Campu :facepalm: :facepalm: i onaj (najmanji u zadnjih 15 godina) prosjek od 70 milja sa pocetka sezone, opada iz kola u kolo.

cudi me da nije bilo maramica i zvižduka manekenima....ali eto, odziv sve govori za sebe :oops:

xaves
Kontakt:

Post Postao/la xaves » 20 apr 2014, 23:42

parangal je napisao/la:
Rajaz je napisao/la: U Barceloni definitivno nema loseg igraca ( propalog Alvesa i matorog Pinta ne racunam ), ali ima igraca koji su losi za sistem. Song, Fabregas, Alexis, Tello ..
Potpuno se slažem... uostalom i taj Song zaista nije bio loš u Arsenalu,ali fakat je da je u Barsi GLUP i ja se oko toga neću raspravljati. Isto važi i za Alexisa pa sve sutra-preksutra sa Čileom da bude prvak sveta i u daljoj karijeri osvoji 2 zlatne lopte. ON je za igru koju trenutno gaji (i koju mi simpatizeri hoćemo) Barsa jednostavno GLUPAV i 3 godine se uklopio nije i tvrdim da nikad i neće. Zatim Teljo-tele pa moram priznati i onaj za koga mi je najkrivlje a to je Fabregas, nekako sve više sam ubedjen da njegovih 5 minuta nikad doći neće iako bi za njega voleo da me demantuje.
Bas taj fabregas je unistio sezonu barci i uzeo mjesto u postavi alexisu koji je u kljucnim utakmicama jedva zaigrao pa vidjeli smo kako se to zavrsilo

parangal
Kontakt:

Post Postao/la parangal » 20 apr 2014, 23:49

xaves je napisao/la: Sta ti toliko imas protiv alexisa prijatelju?

Zaista nemam ništa... baš spadam u ljude koji su uvek za to da se ljudima da i druga šansa, Evo Neymar ova sezona potpuni podbačaj ali bude li sledeća ista ovakva nemoj od mene očekivati da mu u trećoj ja dajem podršku... dogodine će mu biti 23 godina, Mesi je imao do tada već dve zlatne lopte a on je doveden da zameni tj. nasledi Mesija bar tako nam je govorio izlapeli Pele. Alexisu je dogodine četvrta godina a šta je realno pokazao? Skoro pa NIŠTA i to će reći svako realan da je daleko ispod očekivanja od njega. Ja to tako... a ne branim drugima svoje mišljenje.

xaves
Kontakt:

Post Postao/la xaves » 20 apr 2014, 23:51

parangal je napisao/la:
xaves je napisao/la: Sta ti toliko imas protiv alexisa prijatelju?

Zaista nemam ništa... baš spadam u ljude koji su uvek za to da se ljudima da i druga šansa, Evo Neymar ova sezona potpuni podbačaj ali bude li sledeća ista ovakva nemoj od mene očekivati da mu u trećoj ja dajem podršku... dogodine će mu biti 23 godina, Mesi je imao do tada već dve zlatne lopte a on je doveden da zameni tj. nasledi Mesija bar tako nam je govorio izlapeli Pele. Alexisu je dogodine četvrta godina a šta je realno pokazao? Skoro pa NIŠTA i to će reći svako realan da je daleko ispod očekivanja od njega. Ja to tako... a ne branim drugima svoje mišljenje.
A sta je tacno fabregas uradio u Barci?

parangal
Kontakt:

Post Postao/la parangal » 20 apr 2014, 23:56

xaves je napisao/la: Bas taj fabregas je unistio sezonu barci i uzeo mjesto u postavi alexisu koji je u kljucnim utakmicama jedva zaigrao pa vidjeli smo kako se to zavrsilo

Uopšte ne sporim, naprotiv potpuno se slažem, Fabregas je za mene ponavljam za sad veliko razočarenje i nema realnih opravdanja više za njegove očajne partije

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 21 apr 2014, 00:03

Primjetili ste svi one dvije kontre koje su trebale po svim pravilima rezultirati golom.

Prva, Tello istrcava kontru, desno sam Messi ko duh koji bi lagano pospremio, ovaj tukac nešto pametuje, hoce da dribla, zapetlja se, pade i propade extra šanse.
Druga šansa, obrnuta situacija....ovaj put Messi vuce kontru, vec je probio zadnju liniji Bilbaoa, Tello sam lijevo nigdje nikog oko njega, Messi zlopamtilo ga ignoriše vec gura loptu Adrianu koji je vec u ofsajdu...propade još jedna extra šansa.

E to govori dosta toga o Barci ove godine, o hemiji među igracima, jako loš stav/pristup zbog kojeg i jesmo tu gdje jesmo na tabeli.
Sve se to dešava pred ocima levata sa klupe ,koji sve to dozvoljava izgleda.
Zadnja izmjena: let3, dana/u 21 apr 2014, 00:05, ukupno mijenjano 1 put.

parangal
Kontakt:

Post Postao/la parangal » 21 apr 2014, 00:04

@xaves
Ako pogledaš ti i ja raspravljamo oko igrača čijim je dolaskom počeo pad u barsinoj igri... Ja mislim da to govori samo za sebe skoro sve, jednostavno radi se o igračima koji se nisu uspeli uklopiti i to je to, nisu ni prvi ni poslednji ne samo kad je Barsa u pitanju, isto to važi za mnoge igrače koji su kao zvezde svojih propadali u nekim drugim klubovima. Ja puno volim Riqelmea ali sećam se njegovih "muka po Barsi" i na moju žalost rastali su se posle svega godinu dana (opravdano) što ne znači da će iko normalan reći da ovaj nije fudbalerčina... jednostavno to je tako ebga

DesimaL
Kontakt:

Post Postao/la DesimaL » 21 apr 2014, 00:27

Most Barcelona goals this season (all comps) :
Messi 39
Alexis & Pedro 19
Neymar 15
Cesc 13
Tello 5
Pique, Adriano, Xavi & Alves 4

:kafa:
Visca el Barça ! Mes que un club !

Furymaker
Kontakt:

Post Postao/la Furymaker » 21 apr 2014, 00:36

Mislim da grijesis u vezi Alexisa , poslije Messija od ostalih napadaca je najvise pokazao , istina kad se bunker poslozi izgleda jako lose , ali komplet ekipa izgleda tako . Ja vjerujem da bi i ti ko i ja volio u ekipi imati nekog poput Hazarda , Di Marie , Lucasa , Robbena , itd. , uglavnom igraca koji ce uzeti loptu preci 2-3 igraca , odigrati povratnu ili uputiti opasan sut , ali apsolutno nema nikakvog razloga da toliko pljujes po Alexisu , ako nista vise je pokazao od Neymara i Pedra , pa po njima ne pljujes.

Sto se tice Songa , on je klasicni centralni vezni , ima fina dodavanja i poprilicno je jak , ali jednostavno nema brzine , okretnosti ni tehnike za Barcu , u Arsenalu je odlican bio , al bio je to drugaciji sistem.

Mascherano je stvarno borben i sve to stoji , al nije za stopera , bar ne u ovom Barcinom sistemu gdje ti je najveca prijetnja da primis gol igra glavom i kontra. Kontre ce se rijesiti sa drugim desnim bocnim , novim veznim igracem koji ce se zapravo nekad i stici vratiti u defanzivi prije nego sto gol primimo .
Nemam nista protiv da on ostane u ekipi , al kao sto mnogi govore da mijenja Busquetsa .

bparena
Kontakt:

Post Postao/la bparena » 21 apr 2014, 00:37

Johny je napisao/la:Pa Alexis je bio najbolji napadac ovu utakmicu.Lomio se od trke i borbe.Nije savrsen , ali po mom kriteriju on je kalibar Barcelone i zelim da ostane tu.Barcelona opcenito ne stima , najmanji problem je Alexis i jedan od ovakvih promasaja , mnogo veci problem su lose fizikalije, manjak motiva i bjezanje od lopte.

Ovo zadnje me toliko iznerviralo u situaciji kada je Song bio izmedju 2 igraca kod korner zastavice.Covjek vuce loptu prema svom golu a ostalih 9 igraca 'ladno stoji i ocekuje neku minijaturu Kamerunskog virtuoza. :roll:
Pa majku mu , hocel mu neko prici , dat' mu lopovsku da izbije kloc loptu.
I ja sam to primjetio - bas su ga ostavili da se sam snalazi.

@let3
Telle je tele i nisam ocekivao da ce "vidjeti" Mesija. On je kopitar i zato je na izlazu iz Barce.
Ruud Van Nistelrooy o Messiju: "Njegovo djelo na terenu ne može se opisati riječima, jer je on izvan kategorije. On igra neki svoj nogomet. Kod njega sve izgleda tako jednostavno.... može se reći da je najbolji nogometaš svih vremena."

Rajaz
Kontakt:

Post Postao/la Rajaz » 21 apr 2014, 00:45

@parangal sve ok samo ga zasra sa Neymarom i Cescom. :mrgreen:
Krenimo s brazilcem. Prva sezona u Evropi, dakle bukvalno sezona prilagodbe na Evropski fudbal i Barcelonu, u pocetku problemi sa anemijom, kasnije ona nezgodna povreda clanka. Dao 15 golova i podijelio 11 asistencija. Osim toga ( posto je statistika k'o bikini ), u prvoj utakmici donio superkup ( jedini trofej ove sezone ce vjerovatno osvojiti zbog njega ) onim golom kontra Atletico Madrida, zabio u prvom Clasicu, Celticu strpao 3 gola u LP i odigrao jos nekoliko fenomenalnih utakmica, pogotovo u odsustvu Messija kada je nosio Barcelonu. Za mene zasluzuje prolaznu ocjenu u svojoj prvoj sezoni :thumbup: , kod tebe su standardi izgleda znatno viši. :mrgreen:
Porediti talenat Neymara sa Messijevim ne treba jer se Messi radja jednom u 100 godina.
Dalje, Fabregasu ocigledno niko ne moze naci pravu poziciju u Barci, pokusavali su i Guardiola i Tito i evo sada Martino, ali nista. Saltali su ga sa pozicije na poziciju, svaku drugu utakmicu je imao drugu ulogu, od veznjaka preko krila do napadaca. I kao takav, zadnje 2 sezone je medju glavnim igracima u klubu, zbog toga sto je yebena klasa od igraca. Jes' znao se i pogubiti, uostalom kao i zadnjih mjesec dana ali ko ne bi ? Pa Messija šaltaj svaku utakmicu na drugu poziciju i vidi ocel' ispunit ocekivanja na svakoj, 'oce al' u kurcu, i on bi se pogubio.
Zato ja skidam kapu Cescu iako realno nije idealan za ovaj sistem, ali nije se on sam doveo sigurno i treba ga postovati samo zbog toga sto suti i igra sto mu se kaze. I to igra koliko moze.

Zaključano

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.