Vidimo da ova tekma nikoga nije ostavila ravnodušnim. Svi mi navijamo za BiH, na ovaj ili onaj način. Neko to radi postavljanjem clipova sa navijačkim pjesmama, neko provokacijama. Neki ljudi se izdignu iznad svoje gluposti, priznaju greške i promjene se. Većina ipak, iako svjesna svojih loših postupaka i odnosa prema vlastitoj državi u kojoj se rodio,odrastao,školovao se,zaposlio,u kojoj se prvi put zaljubio, u kojoj su mu kompije, prijatelji,rodbina; svjesno srlja dalje u pravcu mržnje, provokacija i negiranja samog sebe. Ako, prijatelju, mrziš Bosnu, mrziš i Bijeljinu, Banja Luku a Boga mi i Trebinje jer i u njima ima Bosne koliko i u Sarajevu, Zenici ili Bihaću.
što se tekme tiče, zadovoljan bih bio i sa 0:0, samo da ne primimo gol. Imam osjećaj da će suđenje biti fer i korektno, ipak ima i revanš, gdje bi nas, ovisno o rezultatu, sudija mogao masakrirati.
Skeptičan sam što se tićče navijanja. Biće to opet standardni repertoar: "bosnom behar..", "bosna je šampion.." "ko ne skače.." "oni ti ga puše emire/zvjezdane/edine..." a od 15. minute, pozorište ili komemoracija.