Borac je poslao pismo u sjedište UEFA. Mi vam prenosimo kompletan tekst pisma.
Borac poslao pismo u UEFA sjedište
EVROPSKA FUDBALSKA FEDERACIJA UEFA – NION
Poštovana gospodo,
Obraćamo Vam se u nadi da ćete razumjeti naše opravdano nezadovoljstvo činjenicom da je N/F SBiH dodijelio licencu za učešće u kvalifikacijama za Ligu Evrope klubu (Zrinjski Mostar) koji je u Premijer ligi BiH na kraju sezone zauzeo deveto mjesto, a nije dodijelio licencu FK Borac Banjaluka, koji je u toj istoj ligi zauzeo treće mjesto.
FK Borac je jedan od najtrofejnijih klubova u BiH, sa dugom tradicijom, osnovan 1926. godine, bio pobjednik Kupa bivše Jugoslavije, osvajač Mitropa kupa 1992. godine, a u posljednje tri godine izborio je izlazak na evropsku scenu. Krajem prošle godine klub je došao u tešku krizu u organizacionom i finansijskom smislu, kompletna uprava je podnijela ostavku, tako da je u drugom i trećem mjesecu ove godine klub bio pred gašenjem. Grad Banjaluka i Fudbalski savez Republike Srpske preduzeli su sve korake da ne dođe do gašenja kluba.
Dana 02.04.2013. godine održana je skupština kluba na kojoj je izabrano novo rukovodstvo. Za samo mjesec i po dana rada na zadovoljstvo svih fudbalskih radnika klub je stabilizovan u organizacionom i finansijskom smislu, a takođe ni sportski rezultati nisu izostali, pa je Borac zauzeo treće mjesto u Premijer ligi BiH. S obzirom da je nova uprava formirana poslije kritičnog datuma 31.03.2103. godine, te ista nije mogla znati za finansijske obaveze prema nekim igračima, ali po saznanju za navedena dugovanja odmah smo reagovali i do 15. maja isplatili sva potraživanja (oko 12.000 evra). Prema tome, samo zbog kašnjenja u isplati, N/F SBiH je na veoma grub način eliminisao FK Borac iz takmičenja u UEFA, bez ikakvog razumijevanja navedene situacije.
Napominjemo takođe da je grad Banjaluka, koji ima oko 300.000 stanovnika, u posljednje tri godine u rekonstrukciju Gradskog stadiona uložio preko 5 miliona evra, da je u finansijskom i drugom pogledu stao uz klub, da Borac ima najveću posjetu u odnosu na sve druge klubove u BiH i da klub, sa ovako dugom tradicijom, infrastrukturom i organizacijom, a pogotovo što je to pravo ostvario na fudbalskom terenu, treba da bude učesnik kvalifikacija za Ligu Evrope.
Zbog svega navedenog najljubaznije Vas molimo da razmotrite ovo naše kratko pismo, te da po potrebi tražite izjašnjenje N/F SBiH, a i dodatna objašnjenja koja ćemo Vam dostaviti na vaše insistiranje, a sve u cilju ispravljanja nepravde koja je učinjena našem klubu. Upoznati smo i sa pravilnikom o licenciranju klubova za UEFA takmičenja koji, pored određenih imperativnih normi, predviđa i mnoga izuzeća koja se mogu primijeniti i u našem slučaju.
Naš klub je spašen u posljednji čas, pobijedio je fudbal, ali u toj slamci spasa i boljeg napretka FK Borac, fudbala u BiH i fudbala uopšte, tražimo Vaše razumijevanje, tako da nam se omogući da nastupimo u kvalifikacijama za Ligu Evrope.
S poštovanjem,
PREDSJEDNIK FK BORAC
Mr Slobodan Radulj
Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_
- DukeOfWellington
- Kontakt:
Re: Premijer liga BiH - opcenito
mislim da ce se sazaliti na ova nevinascad 

per aspera ad astra ..Zvijezda Gradacac
Nova sezona nova nafaka
Nova sezona nova nafaka
Haha jao pisma ima da ih stave direktno u grupnu fazu. Evo ja placem
Za koga navijas? Pa za Velez brato. Ja sam mostarac nemam za koga drugo
- DragonReborn
- Kontakt:
" " $ ?, ' $ " " $ $?
Nijedan Meksiko nije konačan. Svaki Meksiko u sebi krije Novi Meksiko.
-
- Kontakt:
Malo pojasnjenja ovima koji misle da se nista ne bih desilo sa istupanjem najveceg kluba iz RS!
U slucaju istupanja Borca to bi povuklo i druge klubove clanice FSRS.Pa jel vi mislite da ce ostali klubovi da se nadmecu sa klubovima iz FBIH.Borac,Radnik,Slavija,Leotar,Rudar su osnivaci FSRS.Sa povlacenjem Borca doslo bi i do povlacenja kadrova iz RS u NSFSBIH.Prvenstvo nece ni krenuti.Ono sto ne krene ne moze da ni da se zavrsia bez delegata iz RS statut NSFSBIH ne moze da se promjeni,jel prema statutu NSFSBIH je osnovan dobrovoljnim udruzivanjem dva entiteska saveza.Pustite tih plitkih razmisljanja da to ne bih imalo posljedica,bilo bih i to kakvih za sve strane.Ali od istupanja nema nista to je samo pritisak.Mada licno volio bih da uefa uvazi zalbu Borca pa da ovaj komitet za nenormalizaciju i namjestaljke ode kao i predhodna uprava,odnosno da se kao po ugledu na normalne drzave osnuje udruzenje klubova koje vodi ligu,nalaze svoje sponzore,dijeli novac od tv prava,a da ko i svugdje savez vodi brigu o reprezentaciji.
U slucaju istupanja Borca to bi povuklo i druge klubove clanice FSRS.Pa jel vi mislite da ce ostali klubovi da se nadmecu sa klubovima iz FBIH.Borac,Radnik,Slavija,Leotar,Rudar su osnivaci FSRS.Sa povlacenjem Borca doslo bi i do povlacenja kadrova iz RS u NSFSBIH.Prvenstvo nece ni krenuti.Ono sto ne krene ne moze da ni da se zavrsia bez delegata iz RS statut NSFSBIH ne moze da se promjeni,jel prema statutu NSFSBIH je osnovan dobrovoljnim udruzivanjem dva entiteska saveza.Pustite tih plitkih razmisljanja da to ne bih imalo posljedica,bilo bih i to kakvih za sve strane.Ali od istupanja nema nista to je samo pritisak.Mada licno volio bih da uefa uvazi zalbu Borca pa da ovaj komitet za nenormalizaciju i namjestaljke ode kao i predhodna uprava,odnosno da se kao po ugledu na normalne drzave osnuje udruzenje klubova koje vodi ligu,nalaze svoje sponzore,dijeli novac od tv prava,a da ko i svugdje savez vodi brigu o reprezentaciji.
Ma ja navijam da istupite. Igrala se liga i bez vas i igrala bi se opet. Briga Uefe za vas. A liga se uvijek moze popunit a i ne mora...Bijeljina055 je napisao/la:Malo pojasnjenja ovima koji misle da se nista ne bih desilo sa istupanjem najveceg kluba iz RS!

e jesi pametan nema govora.pa nje ih savez izbacio sami bi istupili.mislim da bi za nasu ligu bilo nenadoknadivo da istipi neka ekipa iz rs aBijeljina055 je napisao/la:Malo pojasnjenja ovima koji misle da se nista ne bih desilo sa istupanjem najveceg kluba iz RS!
per aspera ad astra ..Zvijezda Gradacac
Nova sezona nova nafaka
Nova sezona nova nafaka
- badblueboylivno
- Kontakt:
Ja samo čekam kad će netko i učiniti konkretne korake... mnogi kmeče okolo kako će istupiti, a nikad istupit.
Inače, tu vrijedi ona: koga nema, bez njega se mora.
Mislim i da je očito kakav bi stav i čiju bi stranu zauzela UEFA. Nijedan nacionalni savez ne smije biti talac šerifa iz lokalnih saveza i savezića.

Inače, tu vrijedi ona: koga nema, bez njega se mora.
Mislim i da je očito kakav bi stav i čiju bi stranu zauzela UEFA. Nijedan nacionalni savez ne smije biti talac šerifa iz lokalnih saveza i savezića.
Hayley <3
Ma ovo je sve presmjesno, zamislite neki savez pocne ucjenjivat uefu ili fifu da ce istupiti ako ga ne puste na svjetsko/europsko prvenstvo ili radi neceg drugog , pa bio bi momentalno izbacen i cisto sumnjam da bi ikad dobio priliku za ponovno pristupanje.
Samo kod nas se postize nesto ucjenama i inim glupostima od kojih se svijet zgrazava.
Samo kod nas se postize nesto ucjenama i inim glupostima od kojih se svijet zgrazava.

Azmir Husić "Dino svi znamo kako je Saraj'vo doslo do titule"
- DukeOfWellington
- Kontakt:
Bijeljina055 je napisao/la:Malo pojasnjenja ovima koji misle da se nista ne bih desilo sa istupanjem najveceg kluba iz RS!

Da je to tako k'o što nije FSRS nikad ne bi ni postao dio NSBIH. Ako se ne sjećaš, federalni klubovi (kako ih ti nazivaš) su pet dugih godina igrali europska takmičenja prije nego što su klubovi iz manjeg entiteta konačno shvatili da im je jedina šansa da se tamo nađu igranje u Premijer Ligi. Istupanje, do kojeg dakako nikad neće doći, a protiv kojeg ja lično ne bih imao ništa protiv, bi dovelo do vraćanja na stanje od prije sezone 2002/03, tj. Europu bi igrali samo "federalni" klubovi jer UEFA priznaje isključivo takmičenje na nivou BiH. Eh sad, zašto rekoh da pozdravljam tu odluku. Ukoliko do toga dođe, pa PC klubovi skontaju da od njihove Europe nema ništa, jedan po jedan će početi pristupati NSBiH i na taj način bi se brzo i efikasno eliminirala političko-birokratska aždaha zvana FSRS. To je naravno svima jasno pa od nekakvih ekstremnih poteza neće biti ništa.
Ukoliko istinski uživaš u bajkama, preporučujem ti ovaj forum i ovu temu, tu bajki i sadržaja humorističnog karaktera imaš u izobilju: http://banjalukaforum.com/viewtopic.php ... tart=57820
Bijeljina ,gdje ce te ba vi istupit? Sta ako uefa odbije zalbu borca ? Sta onda, istupit ce te I ? Zeljo ce I dalje u ligu prvaka sarajevo u evropa ligu a bih na mundijal a vi nikome necete nedostajat to budi siguran...
Dosta se popustalo pojedinim klubovima zbog mira u kuci. Nemaju licencu SA RAZLOGOM i sada ucjenjuju kako bi im se ipak dozvolilo da igraju. Drugi, normalni klubovi se ne mogu razvijati zbog "zaostalih kabadahija" i ne shvatam kako ih nije sramota na silu traziti licencu? Ucjenjivati?
Pa nek istupe iz lige makar i ostali ispastali. Ako su oni spremni na samoubistvo da bi i druge ubili, ja cu im odmah izjaviti saucesce.
Naravno da je za ligu bolje da su u njoj klubovi poput Borca i Slobode i da takvi klubovi igraju neku ulogu ali, ne moze se na silu. I za Skotsku je bilo bolje da je Glasgow Rangers ostao ali, nisu ih spasili bankrota. Sami pali, sami se ubili.
Mozda igraju na tu kartu kako bi mi opet dobili zabranu pa misle da ce im se popustiti zbog reprezentacije. Mislim da ovaj put nema nista od toga jer sada imamo normalniji savez.
Bas ce im UEFA popustiti, pa oni su nas i natjerali na to da licence ne dajemo tako lahko.
P.S. Nikad i nikom necu halaliti onu titulu Leotara na stetu Zelje, samo da bi im se ugodilo i da bi oni htjeli da se igraju sa ostatkom drzave. DOSTA JE VISE TOGA!
Pa nek istupe iz lige makar i ostali ispastali. Ako su oni spremni na samoubistvo da bi i druge ubili, ja cu im odmah izjaviti saucesce.
Naravno da je za ligu bolje da su u njoj klubovi poput Borca i Slobode i da takvi klubovi igraju neku ulogu ali, ne moze se na silu. I za Skotsku je bilo bolje da je Glasgow Rangers ostao ali, nisu ih spasili bankrota. Sami pali, sami se ubili.
Mozda igraju na tu kartu kako bi mi opet dobili zabranu pa misle da ce im se popustiti zbog reprezentacije. Mislim da ovaj put nema nista od toga jer sada imamo normalniji savez.
Bas ce im UEFA popustiti, pa oni su nas i natjerali na to da licence ne dajemo tako lahko.
P.S. Nikad i nikom necu halaliti onu titulu Leotara na stetu Zelje, samo da bi im se ugodilo i da bi oni htjeli da se igraju sa ostatkom drzave. DOSTA JE VISE TOGA!
- Ultras1921
- Kontakt:
[youtube][/youtube]
Stojimo predano, nikom te ne damo! 1921
Forza Inter!
Forza Inter!
Neka me neko podsjeti postao sam zaboravan, iz koje drzave dolazi klub FK Borac ? Pada mi na pamet koga oni misle predstavljati i preko koje lige/kupa izboriti europu ako istupe samovoljno ?
× Željezničar - Manijaci TM87 ×
Ima tu još dobrih golova:Ultras1921 je napisao/la:[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
1:00 Stipe Barać
[youtube][/youtube]
0:14 Anid Travančić
[youtube][/youtube]
Čelik Zenica 1945
Ja odavno vece gluposti nisam cuo, pa nije ti NFSBIh federacija, tu ti jaro moj sjede ljudi iz federacija i ljudi iz RS-a, tako da ovu licencu sto je borac izgubio nije je izgubio zbog ljudi iz federacije u toj komisij sjede i ovi kadrovi iz RS kako ih ti nazivas i sad bi se oni zbog svoje odluke trebali povuc zbog nekog tamo kluba.......Bijeljina055 je napisao/la:Malo pojasnjenja ovima koji misle da se nista ne bih desilo sa istupanjem najveceg kluba iz RS!
Nema nama napretka sve dok se pojedinci pozivaju na prosla vremena, ali i to lagano prolazi, prosle godine Sloboda, ove godine Borac..... ko ce na godinu bit???
A povucite se vi svi zajedno i BOrac, Slavija, Leotar, Radnik, Olimpic samo nesto kukate mislite da ce vas neko negdje primit, da cete moc nesto osnovat.... pa vi zvanicno nebi mogli ni prijateljsku vise odigrat UEFA vam nebi dala disat..... samo mazete narodu oči za svoj NERAD a u zadnji 10g niste ni kvadrat trave posadili a kamoli sta drugo..... i jos jedno, ja kako znam komitet vise NE POSTOJI
-
- Kontakt:
cuj komitet za normalizaciju, sine moj nisi u tijeku zbivanja 

17.09.1921. Radnički klub ljudskih vrijednosti !
"Ma, Željo je, bolan, najveći i čast mi je igrati, čast je biti na Željinoj klupi, a ne još kapiten biti…"
"Ma, Željo je, bolan, najveći i čast mi je igrati, čast je biti na Željinoj klupi, a ne još kapiten biti…"
@Tkanton Zaobiđi Olimpic,u redu?
FK OLIMPIC SARAJEVO POBJEDNIK KUPA BiH U SEZONI 2014./2015. LAHKO JE BITI NAVIJAČ BRAZILA. BUDI NAVIJAČ KIPRA.
RADULJ: ALI MI SMO DOŠLI TEK 2. TRAVNJA…
Da će Željezničar, Široki Brijeg i Sarajevo predstavljati BiH u Europi, znalo se puno prije posljednjeg kola, dok se četvrti putnik tražio između Olimpica, Borca i Čelika.
Na kraju je treću poziciju zasluženo osvojio Borac, ali u Europi će ipak igrati – Zrinjski! Razlog? Drugostupanjska komisija za licenciranje odbila je žalbu banjolučkog kluba, baš kao i one Čelika i Olimpica, tako da je Zrinjski kao osmoplasirani klub Premier lige neočekivano dobio europsku vizu. Da, ispred Zrinjskog je završila i Slavija, ali klub iz Istočnog Sarajeva nije se ni žalio na odluku Prvostupanjske komisije.
Iz banjolučkog kluba zbog ovakvog epiloga očekivano rigaju vatru na NS BiH, iako argumenti čelnika Borca jasno sugeriraju kako njihova žalba jednostavno nije mogla biti usvojena na sjednici Drugostupanjske komisije. Naime, pravilnik o licenciranju je jasan.
“Bilo koji dokument koji pokazuje da su kriteriji ispunjeni u pogledu neizmirenih dospjelih obveza nakon roka koji je utvrđen kao 31. ožujka, neće biti uzet u razmatranje.”
Što, pak, kažu u Borcu?
- Mi smo ispunili sve obveze zbog kojih nismo dobili licencu od Prvostupanjske komisije. Istina, rok je bio 31. ožujka, a nova Uprava kluba je imenovana tek 2. travnja, izjavio je predsjednik banjolučkog kluba Slobodan Radulj.
Iz njegovih riječi svima je jasno kako Drugostupanjska komisija nije mogla usvojiti žalbu, iako Radulj smatra da je mogla, što objašnjava još apsurdnijim argumentom: “U prošlosti je postojala tolerancija prema drugim klubovima, a zašto takav slučaj nije s Borcem, znaju samo ljudi u NS-u BiH.
” U prijevodu, Radulj smatra da je Drugostupanjska komisija trebala Borcu “progledati kroz prste”, a s obzirom da nije, Radulj je zaprijetio istupanjem iz Premier lige.
U Čeliku nisu toliko ogorčeni odlukom Drugostupanjske komisije, vjerojatno iz razloga jer u zeničkom klubu nisu ni gajili nade da bi mogli dobiti licencu, što se već ne može reći za Olimpic, čiji je predsjednik Nijaz Gracić najavio odlazak iz bh. nogometa. Iz tabora Vukova su ogorčeni na NS BiH, jer smatraju da su licencu trebali dobiti već od Prvostupanjske komisije.
- Ja sam još prije nekoliko tjedana imao informaciju da će Zrinjski biti taj koji će ugledati euro scenu, tako da je suvišno raspravljati više o bilo čemu, izjavio je Gracić, koji je dodao da je Olimpicu licenca uskraćena zbog duga prema Fenanu Salčinoviću, iako je, prema njegovim riječima, Olimpic s ovim igračem dogovorio sporazumni raskid ugovora.
PET KRITERIJA
Podsjetimo, proces licenciranja otkriva da klubovi za dobivanje licence moraju ispuniti pet kriterija – sportski, infrastrukturni, administrativni, pravni i financijski, a klubovima, očekivano, najviše problema predstavlja ovaj posljednji
TREĆI SLUČAJ
Ovo nije prvi put da je NS BiH uskratio licence klubovima koji su izborili Europu. Podsjetimo, 2005. bez Europe su ostali Željezničar i Sarajevo, dok je 2009. NS BiH licencu uskratio Slobodi
ŠIROKI I ZRINJSKI
Pogled unatrag jasno otkriva da procesu licenciranja najodgovornije prilaze Široki Brijeg i Zrinjski, hercegovački premierligaši koji su najviše puta dobivali licencu već od Prvostupanjske komisije za licenciranje
HŠK ZRINJSKI
Plemići bez reakcije na prozivanja
U Zrinjskom ne kriju što će nakon tri godine opet igrati u Europi, a na (ne)izravna prozivanja iz Borca i Olimpica ne žele reagirati, jer smatraju da se nemaju razloga pravdati što su jedan od šest klubova koji su dobili UEFA licencu.
- Ne želimo se spuštati na tu razinu i otvarati nepotrebnu raspravu preko medija. Prvostupanjska komisija je svojom odlukom potvrdila da ispunjavamo kriterije za dobivanje UEFA licence i za nas je samo to važno, dok smo sve ostale odluke NS-a BiH dužni poštovati, izjavio je dopredsjednik Zrinjskog Danko Šulenta.
NS BiH
Klubovi pod nadzorom UEFA-e
Klubovi koji će sudjelovati u europskim kupovima u sezoni 2013./2014. bit će podvrgnuti nadzoru UEFA-e u okviru financijskog fair-playa, potvrdili su iz Drugostupanjske komisije za licenciranje.
“Naši europski predstavnici će do 15. srpnja morati dokazati da redovito izvršavaju obveze prema zaposlenicima, državi i drugim klubovima u razdoblju od 1. siječnja do 30. lipnja 2013. godine”, stoji u priopćenju NS-a BiH.
Premier liga
Svi klubovi dobili licencu
Drugostupanjska komisija je odlučivala i o žalbama osam klubova na uskraćivanje licenci za Premier ligu, a s obzirom da su tu kriteriji malo blaži, nitko se nije iznenadio što su žalbe Borca, Čelika, Olimpica, Zvijezde, Rudara, Radnika, Leotara i Slavije usvojene.
http://www.dnevni-list.ba/index.php?opt ... t&Itemid=9" onclick="window.open(this.href);return false;
Da će Željezničar, Široki Brijeg i Sarajevo predstavljati BiH u Europi, znalo se puno prije posljednjeg kola, dok se četvrti putnik tražio između Olimpica, Borca i Čelika.
Na kraju je treću poziciju zasluženo osvojio Borac, ali u Europi će ipak igrati – Zrinjski! Razlog? Drugostupanjska komisija za licenciranje odbila je žalbu banjolučkog kluba, baš kao i one Čelika i Olimpica, tako da je Zrinjski kao osmoplasirani klub Premier lige neočekivano dobio europsku vizu. Da, ispred Zrinjskog je završila i Slavija, ali klub iz Istočnog Sarajeva nije se ni žalio na odluku Prvostupanjske komisije.
Iz banjolučkog kluba zbog ovakvog epiloga očekivano rigaju vatru na NS BiH, iako argumenti čelnika Borca jasno sugeriraju kako njihova žalba jednostavno nije mogla biti usvojena na sjednici Drugostupanjske komisije. Naime, pravilnik o licenciranju je jasan.
“Bilo koji dokument koji pokazuje da su kriteriji ispunjeni u pogledu neizmirenih dospjelih obveza nakon roka koji je utvrđen kao 31. ožujka, neće biti uzet u razmatranje.”
Što, pak, kažu u Borcu?
- Mi smo ispunili sve obveze zbog kojih nismo dobili licencu od Prvostupanjske komisije. Istina, rok je bio 31. ožujka, a nova Uprava kluba je imenovana tek 2. travnja, izjavio je predsjednik banjolučkog kluba Slobodan Radulj.
Iz njegovih riječi svima je jasno kako Drugostupanjska komisija nije mogla usvojiti žalbu, iako Radulj smatra da je mogla, što objašnjava još apsurdnijim argumentom: “U prošlosti je postojala tolerancija prema drugim klubovima, a zašto takav slučaj nije s Borcem, znaju samo ljudi u NS-u BiH.
” U prijevodu, Radulj smatra da je Drugostupanjska komisija trebala Borcu “progledati kroz prste”, a s obzirom da nije, Radulj je zaprijetio istupanjem iz Premier lige.
U Čeliku nisu toliko ogorčeni odlukom Drugostupanjske komisije, vjerojatno iz razloga jer u zeničkom klubu nisu ni gajili nade da bi mogli dobiti licencu, što se već ne može reći za Olimpic, čiji je predsjednik Nijaz Gracić najavio odlazak iz bh. nogometa. Iz tabora Vukova su ogorčeni na NS BiH, jer smatraju da su licencu trebali dobiti već od Prvostupanjske komisije.
- Ja sam još prije nekoliko tjedana imao informaciju da će Zrinjski biti taj koji će ugledati euro scenu, tako da je suvišno raspravljati više o bilo čemu, izjavio je Gracić, koji je dodao da je Olimpicu licenca uskraćena zbog duga prema Fenanu Salčinoviću, iako je, prema njegovim riječima, Olimpic s ovim igračem dogovorio sporazumni raskid ugovora.
PET KRITERIJA
Podsjetimo, proces licenciranja otkriva da klubovi za dobivanje licence moraju ispuniti pet kriterija – sportski, infrastrukturni, administrativni, pravni i financijski, a klubovima, očekivano, najviše problema predstavlja ovaj posljednji
TREĆI SLUČAJ
Ovo nije prvi put da je NS BiH uskratio licence klubovima koji su izborili Europu. Podsjetimo, 2005. bez Europe su ostali Željezničar i Sarajevo, dok je 2009. NS BiH licencu uskratio Slobodi
ŠIROKI I ZRINJSKI
Pogled unatrag jasno otkriva da procesu licenciranja najodgovornije prilaze Široki Brijeg i Zrinjski, hercegovački premierligaši koji su najviše puta dobivali licencu već od Prvostupanjske komisije za licenciranje
HŠK ZRINJSKI
Plemići bez reakcije na prozivanja
U Zrinjskom ne kriju što će nakon tri godine opet igrati u Europi, a na (ne)izravna prozivanja iz Borca i Olimpica ne žele reagirati, jer smatraju da se nemaju razloga pravdati što su jedan od šest klubova koji su dobili UEFA licencu.
- Ne želimo se spuštati na tu razinu i otvarati nepotrebnu raspravu preko medija. Prvostupanjska komisija je svojom odlukom potvrdila da ispunjavamo kriterije za dobivanje UEFA licence i za nas je samo to važno, dok smo sve ostale odluke NS-a BiH dužni poštovati, izjavio je dopredsjednik Zrinjskog Danko Šulenta.
NS BiH
Klubovi pod nadzorom UEFA-e
Klubovi koji će sudjelovati u europskim kupovima u sezoni 2013./2014. bit će podvrgnuti nadzoru UEFA-e u okviru financijskog fair-playa, potvrdili su iz Drugostupanjske komisije za licenciranje.
“Naši europski predstavnici će do 15. srpnja morati dokazati da redovito izvršavaju obveze prema zaposlenicima, državi i drugim klubovima u razdoblju od 1. siječnja do 30. lipnja 2013. godine”, stoji u priopćenju NS-a BiH.
Premier liga
Svi klubovi dobili licencu
Drugostupanjska komisija je odlučivala i o žalbama osam klubova na uskraćivanje licenci za Premier ligu, a s obzirom da su tu kriteriji malo blaži, nitko se nije iznenadio što su žalbe Borca, Čelika, Olimpica, Zvijezde, Rudara, Radnika, Leotara i Slavije usvojene.
http://www.dnevni-list.ba/index.php?opt ... t&Itemid=9" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.youtube.com/watch?v=0arv0zVWz7s
-
- Kontakt:
Ako Mladost -Velika Obarska sutra odustane od Premijer lige, novi član našeg najboljeg ranga je Sloboda iz Mrkonjić Grada...
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.