ŠB_Fidelis je napisao/la:
Cini ti se.

Odnosno nisi dobro procitao onda.
Ne čini mi se , znam šta sam napisao i šta sam htio reći
ŠB_Fidelis je napisao/la:Nije to stvar samo naocala, nego kvaliteta zivota opcenito, sto jest kao sto rekoh subjektivan dojam, ali ja ne izdvajam samo tu kategoriju, izdvajam tvoje rezoniranje da je takvo sto luksuz. Po meni nije, niti ce mi ikada biti luksuz nesto kvalitetno sebi priustiti, od cega imam koristi. Kao sto rekoh - kvalitet zivota. Na sebi ja ne stedim i nemam se pri tom nikome sta pravdati.
Pa nije tebi luksuz, jeste većini drugih, a kvalitet života u nekoj zemlji se ocjenjuje na osnovu prosjeka, a ti si iznad prosjeka
A ne tražim da se pravdaš
ŠB_Fidelis je napisao/la:To je sve OK, ali imam i ja stotinu bitnih i nebitnih stvari, kao i ti i kao i bilo koja druga osoba na svijetu, tako da je zaista pogresno i nebitno izdvajati tu jednu stvar iz te kategorije i usporedjivati sa socijalnim stanjem u drzavi ili sto vec.
Ne uspoređujem samo te tvoje sunčanice, to je samo jedna od mnogih stvari, općenito govoreći tog materijalnog aspekta koji je meni lično manje važan u odnosu na onaj duhovni
ŠB_Fidelis je napisao/la:Opet kazem, cemu sve to ako si ne mozes nesto ustvari i priustiti i podici malo kvalitet vlastitog zivota?
Ja nikad od tog stila odustati necu, a definitivno smo prekratko tu svi da drugacije ljudi misle.
Poštujem to, imaš svoj stav i držiš do njega
ŠB_Fidelis je napisao/la:Ovo sto lumani sada napisa, e tocno ovo je odraz BH drustva. Nitko nista nema, stalno se kuka i moralizira drugome, a prodaja svima u porastu, trzni centri uvijek posjeceni, kafici puni, folkoteke prepune, kladionice pune, al bitno meni (primjera radi) prigovoriti na luksuz (iako ga po vlastitom priznanju onda sami sebi brojnim stvarima priuste svakodnevno, naustrb toboze onih s kojima suosjecaju) te na moralnu svijest jer od svog novca izdvojim za svoje potrebe nesto sto zelim i od cega imam realne koristi.
I kad kazu ljudi sta ces vani, neka te tu...
Odosmo mi sad daleko, o ovome što sam htio reći sam napisao dovoljno, ovo što drugi pišu me iskreno ne zanima

Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..