Mladi košarkaški talenti
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74
Re: Mladi košarkaški talenti
@kabas:
ako moze daj nam jos par informacija, ko igra za nasu repku, jel to u17 ili u19, dali se je neko iskazao..ko sve igra za repku itd.
hvala ti!
selam
ako moze daj nam jos par informacija, ko igra za nasu repku, jel to u17 ili u19, dali se je neko iskazao..ko sve igra za repku itd.
hvala ti!
selam
-
- Kontakt:
U18 turnir, ucestvuju kadetske reprezentacije BIH i Hrvatske kao i juniorskih timovi Olimpije, Fenerbahcea, Bosne, Sparsa, Buducnosti i Kosa. Za kadetsku reprezentaciju BIH igra trio iz KK Rookie BL (Nemanja Tesic, Djordje Kelecevic i Milenko Predic svi iz KK Rookie Banja Luka ali ne potencijalnih reprezentativci iz Sparsa i Bosne, poput Salica i Buze. Od igraca, odlicne partije su pruzili Vrabac i Salic (obzirom na godiste).
Drasko Knezevic igra za Buducnost, Djordje Micic i Tarik Ceric za Olimpiju.
A za koga igraju Maslac, Coric i Bosnjak !
- HZ_ilidzaa
- Kontakt:
Pa dobro , utakmica je bila izvrsna , vodili smo do pred kraj 2 cetvrtine 5-10 razlike ,onda se desio pad u igri. Naprave nam veliku seriju povedu 20 razlike i u zadnje tri minute zonskim presingom smanjimo na 11 razlike. Mi i Leotar cemo se boriti za 3 mjesto , Hercegovac i Zrinjski su relativno slabije ekipe od ove dvije.U Sarajevu ja ocekujem da cemo Leotar dobiti preko 11 razlike jer valja putovati dobrih 5 sati do Sarajeva i obrnuto. Trebalo bi biti ovako :kabas je napisao/la:OcekivanoHZ_ilidzaa je napisao/la:Leotar - Realway 86 : 75![]()
1. Siroki
2. Spars
3. Realway
4. Leotar
5. Zrinjski
6. Hercegovac
Zadnja izmjena: HZ_ilidzaa, dana/u 03 apr 2011, 22:04, ukupno mijenjano 1 put.
Salić Džoko nece da igra za nasu repku, on igra za Srbiju.Sto se tice Buze on je reprezentativac , ali ovaj turnir nije za nasu repku odigrao zato sto je morao igrati za Sparse.albiongate je napisao/la:U18 turnir, ucestvuju kadetske reprezentacije BIH i Hrvatske kao i juniorskih timovi Olimpije, Fenerbahcea, Bosne, Sparsa, Buducnosti i Kosa. Za kadetsku reprezentaciju BIH igra trio iz KK Rookie BL (Nemanja Tesic, Djordje Kelecevic i Milenko Predic svi iz KK Rookie Banja Luka ali ne potencijalnih reprezentativci iz Sparsa i Bosne, poput Salica i Buze. Od igraca, odlicne partije su pruzili Vrabac i Salic (obzirom na godiste).

Prezime Mariju je Hezonja, inace igrac KK Zagreb, cini mi se....
A najbolji je Dario Saric, samo sto on nije tu, barem sam tako cuo...
@albiongate, Bosnjak je igrac Sirokog..
Nenad Markovic & Drazen Petrovic
Ostalo je samo ime.....
Ostalo je samo ime.....
ja mislim da je albiongate to napisao kao kritiku, da oni igraju za hrv. a ne nasu/njihovu repku..
imali ko spisak nase repke sa ovog turnira?
hvala selam
imali ko spisak nase repke sa ovog turnira?
hvala selam
za hrvatskualbiongate je napisao/la:U18 turnir, ucestvuju kadetske reprezentacije BIH i Hrvatske kao i juniorskih timovi Olimpije, Fenerbahcea, Bosne, Sparsa, Buducnosti i Kosa. Za kadetsku reprezentaciju BIH igra trio iz KK Rookie BL (Nemanja Tesic, Djordje Kelecevic i Milenko Predic svi iz KK Rookie Banja Luka ali ne potencijalnih reprezentativci iz Sparsa i Bosne, poput Salica i Buze. Od igraca, odlicne partije su pruzili Vrabac i Salic (obzirom na godiste).
imena sa trenig kampa u crikvenici prije cca 2mjeseca.
Mario HEZONJA, Marko MILEKIĆ (obojica Zagreb), Paolo MARINELLI (Jadran), David ŠKARA (Zadar Prvi Koš), Bruno ŽGANEC, Karlo ŽGANEC (obojica Feniks Foreks Team), Ivan JUKIĆ, Ante KATIĆ (obojica Split), Filip PALAC (Susedgrad), Lovre BAŠIĆ (Zadar), Josip BALJKAS, Tomislav GABRIĆ (Jolly JBS), Bruno SKOKNA (Bosco), Marko MATAJA (Kastav), Marko KARLOVIĆ (Brod-Svjetlost), Mišo MASLAČ (Čapljina), Domagoj BOŠNJAK, Andrija ČORIĆ (obojica Široki), Josip BOBAN (Alkar)
saric je 94. i vise nije kadetneno#4 je napisao/la:Prezime Mariju je Hezonja, inace igrac KK Zagreb, cini mi se....
hezonja je spektakularan talent, u rangu sarica ili nekad josipa sesara nazalost ima i sesarov karakter. sebican, bahat i voli prangijat trice umjesto da cesce koristi svoj tehnicki i fizicki talent. nedavno je bio mvp jordan brand classic turnira u londonu medju 40ak ponajboljih kadeta europe i medju 10 je putnika koji putuju u ameriku. o kakvom je to skupu rijec dovoljno je reci da je michael jordan bio prisutan
hezonja 42 bijeli
e da zaboravih reci pozdrav svim ljubiteljima kosarke

Bosnjak je super dobar igrac steta sto ne igra za nasneno#4 je napisao/la:Prezime Mariju je Hezonja, inace igrac KK Zagreb, cini mi se....

Znam da je Mario ovom sarajevskom Kosu u Zagrebu dao mislim oko 65 poena , cak je i na ovom turniru to ponovio protiv Fenera.
Do mene je, do mene...konobar23 je napisao/la:saric je 94. i vise nije kadetneno#4 je napisao/la:Prezime Mariju je Hezonja, inace igrac KK Zagreb, cini mi se....
hezonja je spektakularan talent, u rangu sarica ili nekad josipa sesara nazalost ima i sesarov karakter. sebican, bahat i voli prangijat trice umjesto da cesce koristi svoj tehnicki i fizicki talent. nedavno je bio mvp jordan brand classic turnira u londonu medju 40ak ponajboljih kadeta europe i medju 10 je putnika koji putuju u ameriku. o kakvom je to skupu rijec dovoljno je reci da je michael jordan bio prisutan
hezonja 42 bijeli
e da zaboravih reci pozdrav svim ljubiteljima kosarke
Nesto sam potpuno zablokirao sto se tice Darija, znam da je '94 i sve, ali nesto sam se preracunao

Pozdrav i tebi!!!
Ostalo je samo ime.....
Ostalo je samo ime.....
-
- Kontakt:
Domagoj Bosnjak (K 197 1995) je igrao za Hrvatsku, ali nisu Maslac niti Coric.
Adin Vrabac (B 202 1994) je bio najbolji kosgeter na turniru sa prosekom od 24,5 poena po mecu.
U finalu postigao je 23 poena, dok je Salic (208 1995) dao 19. Za hrvate najboljih su bili Hezonja (195 1995) sa 27 i Bosnjak sa 12.
Hezonja je na Jordan International Brand Classic u Londonu izabran medju 10 igraca koji ce putovati u Sarlotu da igraju utakmicu protiv vrsnjaka iz SAD ali nije bio MVP. Za MVP kampa je proglasen mladi centar FMP-a Dusan Ristic (210 1995)
Za kadetsku reprezentaciju BIH su igrali Nemanja Tesic (1995), Milenko Predic (1996), Djordje Kelecevic (1996) ali nisu igrali igraci iz inostranstva.
A ubuduce sigurno cu igrati Nedim Buza (K/KC 201 1995) iz Sparsa kao i Adi Zahiragic (B 186 1995) iz Bosne
Adin Vrabac (B 202 1994) je bio najbolji kosgeter na turniru sa prosekom od 24,5 poena po mecu.
U finalu postigao je 23 poena, dok je Salic (208 1995) dao 19. Za hrvate najboljih su bili Hezonja (195 1995) sa 27 i Bosnjak sa 12.
Hezonja je na Jordan International Brand Classic u Londonu izabran medju 10 igraca koji ce putovati u Sarlotu da igraju utakmicu protiv vrsnjaka iz SAD ali nije bio MVP. Za MVP kampa je proglasen mladi centar FMP-a Dusan Ristic (210 1995)
Za kadetsku reprezentaciju BIH su igrali Nemanja Tesic (1995), Milenko Predic (1996), Djordje Kelecevic (1996) ali nisu igrali igraci iz inostranstva.
A ubuduce sigurno cu igrati Nedim Buza (K/KC 201 1995) iz Sparsa kao i Adi Zahiragic (B 186 1995) iz Bosne
onda ovi iz kk zagreba na svojoj stranici lazualbiongate je napisao/la:Domagoj Bosnjak (K 197 1995) je igrao za Hrvatsku, ali nisu Maslac niti Coric.
http://www.kk-zagreb.hr/main.asp?dir=news&newsid=1077
-
- Kontakt:
http://www.kk-fmp.net/08.03.2011 : RISTIĆ I REBIĆ POKAZALI KVALITET
Na Jordan camp turniru koji je prethodnog vikenda održan u Londonu, košarkaši FMP-a i kadetski reprezentativci Srbije Ristić i Rebić su još jednom predstavili Srbiju i FMP kako to i dolikuje predstavnicima našeg kluba.Dušan Ristić je svojim igrama pokazao da je najperspektivniji mladi centar Evrope i zasluženo je proglašen za MVP igrača turnira.
Ovim priznanjem košarkaš FMP-a je izborio učešće na glavnom turniru koji će biti održan u Americi od 16.04.2011. godine.Sa druge strane, Nikola Rebić je još jednom pokazao sav svoj raskošan talenat. U finalnoj utakmici predvodio svoju ekipu kao najefikasniji igrač i kao jedan od najperspektivnijih plejmejkera Evrope ubeležen je u notesima evropskih i američkih skauta.Predan i kvalitetan rad u kombinaciji sa vrhunskim uslovima i odličnim trenerima, još jednom se pokazao kao dobitna formula za proizvodnju asova u KK FMP. Nakon Aškrabića, Popovića, Marinovića, Rašića, Teodosića, Ercega, Savanovića, Cvetkovića i mnogih drugih na veliku scenu dolaze novi biseri srpske košarke. Čestitke igračima i trenerima kluba.
Kamp je trajao tri dana, igrane su desetine utakmice (na svakoj su promenjeni sastavi timova). Hezonja je proglasen za MVP all-star utakmice, plej FMP-a Rebic je bio najbolji kosgeter na toj utakmici sa 25 poena. Dok je Dusan Ristic proglasen za MVP celog kampa.
nego da se vratimo na temu. ovaj ahmetbasic sto je potpisao za zadar. vrijedili sta? o kakvom je igracu rijec?
Netacno, Redzic nije dobio otkaz nego ste se rasformirali...I realno je bilo da forsira Bosnine igrace, jer su bolji od vas sigurno...HZ_ilidzaa je napisao/la:Juniori izgubili od Sirokog 20 razlike. Nevidjena sudijska lakrdija. Od sad vise nije Realway Bosna vec samo Realway , trener Redzic dobio otkaz zbog favoriziranja nekih igraca(ne samo na ovoj utakmici) , a ovaj poraz je bila kap koja je prelila casu(tako sam cuo).
Neno ocekujem tvoj komentar.
Ostalo je samo ime.....
Ostalo je samo ime.....
Tanko, tanko...konobar23 je napisao/la:nego da se vratimo na temu. ovaj ahmetbasic sto je potpisao za zadar. vrijedili sta? o kakvom je igracu rijec?
Veliki neradnik..
Ostalo je samo ime.....
Ostalo je samo ime.....
- HZ_ilidzaa
- Kontakt:
Da , a bilo je ponudjeno igracima Bosne da ostanu. Ovo sam neposredno nekoliko sati nakon sto smo se rasformirali cuo... Senad je sam otisao. PMneno#4 je napisao/la:Netacno, Redzic nije dobio otkaz nego ste se rasformirali...I realno je bilo da forsira Bosnine igrace, jer su bolji od vas sigurno...HZ_ilidzaa je napisao/la:Juniori izgubili od Sirokog 20 razlike. Nevidjena sudijska lakrdija. Od sad vise nije Realway Bosna vec samo Realway , trener Redzic dobio otkaz zbog favoriziranja nekih igraca(ne samo na ovoj utakmici) , a ovaj poraz je bila kap koja je prelila casu(tako sam cuo).
Neno ocekujem tvoj komentar.
-
- Kontakt:

Zadnja izmjena: jumpman_23, dana/u 05 maj 2011, 22:47, ukupno mijenjano 1 put.
-
- Kontakt:
Zvanicno jos uvek 109, nisu skinuli Domagoja Bosnjaka sa liste.jumpman_23 je napisao/la:Koliko ja znam ovaj turnir u Sarajevu je bio za 95 godista dakle u-16 repka... nezz kakvog sad Sarica spominjete kad je covjek 94.....a ova reprezentacija bosne sto je zavrsila 4. na turniru... to nije citava reprezentacija.... nego svake sedmice sa onog spiska od 108 ljudi ide po 20 ljudi pet dana na treninge i probu... i ova reprezentacija je bila upravo tih prvih 20 kandidata... sad se valjda u cetvrtak sprema novih 20 ....
a zadnja grupa ce brojati 8 igraca

PS: Vrabac je sad 30-ti na listi Eurohopes-a za 1994 godiste.
spisak nije 100% tacan (koliko ja vidim), jer 1. od ove trojice momaka pozvanih iz rookie-a, spominje se samo dvojica (znaci uskocio je kelecevic) a fali raca. 2. ja mislim da ove iz inostranstva (pogotovo) spanije (gacic, djedovic, omeragic, djurasinovic) se nece ni testirati (MAKAR SE NADAM DA CE ONDA DOBITI FIXNI POZIV ZA KVAL. TEKME). i eto 3. odpada bosnjak...koja "steta"!!
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.