KK Bosna Visit Sarajevo

Moderatori/ce: CashMan,nerminh74,ultrasstyle_tz

sarann
Kontakt:

Re: KK Royal

Post Postao/la sarann » 16 nov 2016, 14:12

Ima razlog zašto navijači Sarajeva više navijaju za Bosnu.
1972 godine Bosna i Željo su igrali odlučujuču utakmicu za ulazak u prvu ligu Jugoslavije.
Navijači NK Želje su logično navijali za KK Želju, a navijači FK Sarajeva logično za Bosnu, što zbog kontre što zbog bordo boje.
Tako je nastala ljubav pitara i Bosne.

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 16 nov 2016, 14:15

Pa dobro, da se Zeljo i Sarajevo obnove u mecu Bosne i Sarajeva vecinom bi navijaci Sarajeva navijali za Sarajevo, isto tako je i sa Zeljom.
Druga stvar, KK Bosna je igrala svoje tekme u opstini Centar i opcenito u mjestima gdje ima vise navijaca Sarajeva nego Zelje pa je geografski njima svakako blize.

fico
Kontakt:

Post Postao/la fico » 16 nov 2016, 14:21

nerminh74 je napisao/la:
fico je napisao/la: Spars je upravo jedan od najvecih Bosninih problema. Klub je u vlasnistvu seljaka iz Sapne, Nihada Selimovica. Taj isti Selimovic je 2010. dobio od Skenderije najbolje termine, od tadasnjeg direktora Skenderije Hajriza Becirovica, a zauzvrat ga je zaposlio kao profesora na svom fakultetu u Travniku. Omladinska skola Bosne je trenirala na ilidzi, na mojmilu, po osnovnim skolama sirom grada. Isto kao sto je Spars godinama unistavao Bosnu, to sada radi Sejo Bukva sa svojim KK Kos, jer Bosna pocinje jacati svoju omladinsku skolu, a to je opasnost po njegov klub.
zato je vlast i najveci dio politickog establišmetna koji vlada ovo državom i kantonom dolazi iz velikih urbanih sredina :crazy:
To sto on nije iz SA, samo potvrdjuje njegovu zelju za unistavanjem Bosne, a vidjelo se prosle sezone koliko ljudi je podrzavalo Bosnu koja je igrala drugu ligu i Sparse koji su bili u vrhu Lige 12. A ima i emisija na yt, Mreza na FTV-u je 2014. pravila prilog djela unistavanja Bosne, tako da ovo nisu moje izmisljotine.
SARAJEVO

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 16 nov 2016, 14:22

fico je napisao/la:
nerminh74 je napisao/la:
fico je napisao/la: Spars je upravo jedan od najvecih Bosninih problema. Klub je u vlasnistvu seljaka iz Sapne, Nihada Selimovica. Taj isti Selimovic je 2010. dobio od Skenderije najbolje termine, od tadasnjeg direktora Skenderije Hajriza Becirovica, a zauzvrat ga je zaposlio kao profesora na svom fakultetu u Travniku. Omladinska skola Bosne je trenirala na ilidzi, na mojmilu, po osnovnim skolama sirom grada. Isto kao sto je Spars godinama unistavao Bosnu, to sada radi Sejo Bukva sa svojim KK Kos, jer Bosna pocinje jacati svoju omladinsku skolu, a to je opasnost po njegov klub.
zato je vlast i najveci dio politickog establišmetna koji vlada ovo državom i kantonom dolazi iz velikih urbanih sredina :crazy:
To sto on nije iz SA, samo potvrdjuje njegovu zelju za unistavanjem Bosne, a vidjelo se prosle sezone koliko ljudi je podrzavalo Bosnu koja je igrala drugu ligu i Sparse koji su bili u vrhu Lige 12. A ima i emisija na yt, Mreza na FTV-u je 2014. pravila prilog djela unistavanja Bosne, tako da ovo nisu moje izmisljotine.
Najveci krivci za unistavanje KK Bosne su iz Sarajeva.
Isto tako su i najveci krivci za unistavanje KK Slobode iz Tuzle.

fico
Kontakt:

Post Postao/la fico » 16 nov 2016, 14:32

Krivci za unistavanje Bosne su oni koji bi zbog licnih interesa majku rodjenu prodali. A takvih su dolazili u KK Bosnu i iz Sarajeva, iz cijele Bosne a neki iz Srbije.
SARAJEVO

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 16 nov 2016, 14:47

Ja ne krivim ni seju bukvu ni spars bosnu su davno unistili a ovi novi "neprijatelji" nisu nesto posebno ni bitni.
I koš nije losa opcija samo sto su sve imalo bolje stvari totalno nerealne za bosnu. Po meni ovo sa royalom ne bi mozda bilo lose da se skroz drugacije islo.... trebalo se okrenuti mladim igracima dovesti trenere kao sto je pandza koji znaju s mladim igracima a ne ovako bezveze nagomilali puno staraca koji kostaju i skrenuli paznju bespotrebno na sebe a moglo i trebalo godinama raditi i razvijati a ne ovako preskakati korake....
Cim se odluce za pametan rad i vracanje dugova pa onda dovođenje skupih igraca i borbu za vrh lige koja nikom nije bitna stvari ce krenuti na bolje. Ja sam siguran da ce se bosna vracati opet cim se pojavi prilika.
You are someone else I am still right here

Ismire odlazi!!!

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 16 nov 2016, 14:55

fera je napisao/la:Ja ne krivim ni seju bukvu ni spars bosnu su davno unistili a ovi novi "neprijatelji" nisu nesto posebno ni bitni.
I koš nije losa opcija samo sto su sve imalo bolje stvari totalno nerealne za bosnu. Po meni ovo sa royalom ne bi mozda bilo lose da se skroz drugacije islo.... trebalo se okrenuti mladim igracima dovesti trenere kao sto je pandza koji znaju s mladim igracima a ne ovako bezveze nagomilali puno staraca koji kostaju i skrenuli paznju bespotrebno na sebe a moglo i trebalo godinama raditi i razvijati a ne ovako preskakati korake....
Cim se odluce za pametan rad i vracanje dugova pa onda dovođenje skupih igraca i borbu za vrh lige koja nikom nije bitna stvari ce krenuti na bolje. Ja sam siguran da ce se bosna vracati opet cim se pojavi prilika.
:tokralju: :salut:
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 16 nov 2016, 14:57

fico je napisao/la:Krivci za unistavanje Bosne su oni koji bi zbog licnih interesa majku rodjenu prodali. A takvih su dolazili u KK Bosnu i iz Sarajeva, iz cijele Bosne a neki iz Srbije.
e sada pričamo istim jezikom
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 16 nov 2016, 15:31

fera je napisao/la:Ja ne krivim ni seju bukvu ni spars bosnu su davno unistili a ovi novi "neprijatelji" nisu nesto posebno ni bitni.
Fera, znas da je par ljudi na starom KK Bosna forumu isto pricalo. Ista prica se ponavlja 12 godina kasnije, daj staraca da se digne raja, publicitet i 2,3, 4 sezone to traje i zatim pad ko kruska.
Preslikan scenarij i repke i KK Bosne i svega. Instant uspjeh zavrsava katastrofom.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 16 nov 2016, 15:33

dosli smo do tog da su saletov i ikonin povratak losa stvar... i trebamo se ugasiti ako ovako razmislja vecina sarajlija (ili ljudi sa adresom stanovanja u sarajevu)
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
"Paul George nije superstar. Argument: Superstara ne trpa Joe Ingles u dzep"

Mister No
Kontakt:

Post Postao/la Mister No » 16 nov 2016, 15:35

KK_Bosna je napisao/la:dosli smo do tog da su saletov i ikonin povratak losa stvar... i trebamo se ugasiti ako ovako razmislja vecina sarajlija (ili ljudi sa adresom stanovanja u sarajevu)
:thumbup:

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 16 nov 2016, 15:38

Ko god je kriv treba da odgovara , imenom i prezimenom .na nama je da podrzimo nas klub ,moje misljenje da Krupalija i trenutno vodstvo imaju posten nijet .budi Bosna

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 16 nov 2016, 15:48

KK_Bosna je napisao/la:dosli smo do tog da su saletov i ikonin povratak losa stvar... i trebamo se ugasiti ako ovako razmislja vecina sarajlija (ili ljudi sa adresom stanovanja u sarajevu)
da su sale i ikona došli u jednu mladu poletnu ekipu bila bi izvrsna stvar, ali ne sale i ikona su došli u ekipu polovnjaka i sa jednim reprezentativcem na posudbi i jednim mladim reprezentativcem, e to nije toliko sjajno jer to bi bilo isto ono što su uradili prije 12 godina, a to je gradženje tima isključivo na platežnoj moči što se već pokazalo neuspješnim

već sam rekao zamisli da imamo jedan tim u aba ligi gdje bi sada mogao staviti gegica, atića, lazića, sulejmanovića, karahodžića i lončara uz 2 veterana i 2 stranca i eto dobre ekipe koja može na duže staze (po uslovom da i dalje skupljaš mlade talente), a koja razvija i BiH košarku

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 16 nov 2016, 15:51

idemo ispocetka,, imam samo dva pitanja:

1) zasto su se vratili sale i ikona?
2) koliko kostaju trenutni igraci bosne, a koliko bi kostala ta tvoja ekipa?
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"

insegnante
Kontakt:

Post Postao/la insegnante » 16 nov 2016, 16:04

bordobijeli je napisao/la:Ko god je kriv treba da odgovara , imenom i prezimenom .na nama je da podrzimo nas klub ,moje misljenje da Krupalija i trenutno vodstvo imaju posten nijet .budi Bosna
Bravo brate, nemojmo se sad dijeliti po fudbalskim klubovima, dodjimo svi zajedno, i Horde i Manijaci, i podrtimo nasu Bosnu. SVI ZAJEDNO

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 16 nov 2016, 16:20

KK_Bosna je napisao/la:idemo ispocetka,, imam samo dva pitanja:

sale i ikona su vračeni kako bi vratili publiku u dvoranu i kao ponovno dizanje Bosne, moje mišljenje!
ne znam, ali sumnjam da sem gegica i jedan navedeni ima neke velike iznose npr. sulejmanović u ciboni ili karahodžić u partizanu, a atić bi i onako bio posuđen, a sumnjam da lazić uzima neke novce u 1 ligi srbije, možda još lončar ima neku veću platu

a da je Bosna royal ušla u aba ligu to bi imala isti buđet kao što ga ima sada?!

hz1987
Kontakt:

Post Postao/la hz1987 » 16 nov 2016, 17:02

o kakvoj vi djeci i omladinskom pogonu pricate?
o kakvim vi podmladjenim sastavima sanjate uz 2-3 velika pojacanja koja ce nositi igru?
dje vi zivite?
prvi klinac da na jednoj tekmi zabije 20pts i da se novine u jednoj sedmici raspisu o igracu koji ima 19god, taj bi se digao u nebesa da mu ravna nema i angarzman vani trazio.
drugo, prosla su ta vremena...idemo oformiti tim superbeba pa ce oni harati 5-6 godina regijom, pa evropom.
sutra da bosna izbaci nekog 17yr igraca tipa nurkica, koliko bi se on u bosni zadrzao????
manite se te suplje.

ono najvaznije:
- od cega da pravite klince?
- kojih sredstava?
nema tog sponzora koji ce dati lovu a da mu ne garantujes uspjeh i izlazak na neko ino takmicenje, pa i tad tesko se razdvoji od novca.

ovo je ispravan put. povuces neke igrace, napravise respektabilnu ekipu, plasiras se u aba ligu, dodju sponzori, punis dvoranu i paralelno razvijas juniorski pogon i iz godine u godinu punis prvi tim i prodajes masno te potencijalne. nesto kao cz sto sad radi.

nije rjesenje ni 10 stranaca, ali nije rjesenje ni 10 klinaca.
rjesenje je da iz godine u godinu po jednog igraca stvaras, a gradis veliki tim sa igracima probranim i dobro skautiranim.

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 16 nov 2016, 17:12

nerminh74 je napisao/la:
KK_Bosna je napisao/la:idemo ispocetka,, imam samo dva pitanja:

sale i ikona su vračeni kako bi vratili publiku u dvoranu i kao ponovno dizanje Bosne, moje mišljenje!
ne znam, ali sumnjam da sem gegica i jedan navedeni ima neke velike iznose npr. sulejmanović u ciboni ili karahodžić u partizanu, a atić bi i onako bio posuđen, a sumnjam da lazić uzima neke novce u 1 ligi srbije, možda još lončar ima neku veću platu

a da je Bosna royal ušla u aba ligu to bi imala isti buđet kao što ga ima sada?!
tacan odgovor na prvo pitanje, oni su tu dosli da zavrse karijeru i da pokusaju reanimirati i publiku, ali i odgovorne ljude da se stvari pokrenu sa mrtve tacke... da ne govorim o tome da igraju skoro pa dzabe....

sto se tice igraca, ti imas vecu platu od svih igraca bosne izuzev haginsa, ali i njegova plata je za mrvicu veca od tvoje... tako da ti nije tesko sabrati tvojih 4,5 plata i dobijes koliko bosna mjesecno izdvaja za igrace... a te pare sulejmanovic dobije u ciboni

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 16 nov 2016, 17:20

Koja je svrha ovih organizovanih dolazaka kad ce klub svakako postati neaktivan jer nema namjere vracavanja dugova?

kovacic
Kontakt:

Post Postao/la kovacic » 16 nov 2016, 17:56

hz1987 je napisao/la:o kakvoj vi djeci i omladinskom pogonu pricate?
o kakvim vi podmladjenim sastavima sanjate uz 2-3 velika pojacanja koja ce nositi igru?
dje vi zivite?
prvi klinac da na jednoj tekmi zabije 20pts i da se novine u jednoj sedmici raspisu o igracu koji ima 19god, taj bi se digao u nebesa da mu ravna nema i angarzman vani trazio.
drugo, prosla su ta vremena...idemo oformiti tim superbeba pa ce oni harati 5-6 godina regijom, pa evropom.
sutra da bosna izbaci nekog 17yr igraca tipa nurkica, koliko bi se on u bosni zadrzao????
manite se te suplje.

ono najvaznije:
- od cega da pravite klince?
- kojih sredstava?
nema tog sponzora koji ce dati lovu a da mu ne garantujes uspjeh i izlazak na neko ino takmicenje, pa i tad tesko se razdvoji od novca.

ovo je ispravan put. povuces neke igrace, napravise respektabilnu ekipu, plasiras se u aba ligu, dodju sponzori, punis dvoranu i paralelno razvijas juniorski pogon i iz godine u godinu punis prvi tim i prodajes masno te potencijalne. nesto kao cz sto sad radi.

nije rjesenje ni 10 stranaca, ali nije rjesenje ni 10 klinaca.
rjesenje je da iz godine u godinu po jednog igraca stvaras, a gradis veliki tim sa igracima probranim i dobro skautiranim.
Bosna (i Realway) imaju tri ekipe u omladinskim kategorijama, od kojih ona najbolja parira Genu i Košu, ali sigurno ne Sparsima koji odvlače sve što valja, uz pokoji izuzetak (npr. Džanan Musa, rano došao u Koš, rano i otišao u Cedevitu :mrgreen: ). Stoga ne možemo pričati o nekom omladinskom pogonu, jedan-dva igrača godišnje su maksimum, i Sparsi dobiju nešto više od toga, a imaju jedan od boljih timova juniorske eurolige. Ono što se možemo zapitati jeste otkud Bosni pare i zašto su bili glupi pa se spojili sa Royalom umjesto da su napravili puppet club kao Sloboda i krenuli iznova stvarati igrače, zadržavši trofeje prijašnje ekipe. Naravno, ulazak u prvu ligu, jak marketing, pobjede na otvaranju sezone su bile signal nekadašnjim igračima (pogotovo onim koji nisu uspjeli u karijeri), da im Bosna sada može isplatiti dugovanja, a pošto pravno ništa nije riješeno, klub je doveden u vrlo tešku poziciju.
Pitam se samo, otkud im novac za pojačanja i vrlo dobrog Amerikanca, recimo da je to minimalno 30 hiljada maraka na mjesečnom nivou+marketing i sponzori, a nemaju da isplate 180.000 KM. Jer te pare bi i uz slabije sponzore i nešto privatnog kapitala, lako riješili i Široki i Spars i Kakanj i Sloboda, klubovi sa kojim se ovaj divlji sastav Bosne može ravnopravno nositi. Toliko "mala" suma koju bez problema može pokriti i općina i grad i privatni investitori, a dovodi klub u stanje pred stečaj. Naravno, nisu to sva dugovanja, u pitanju je samo vrh ledenog brijega, ali niko se nije žalio FIBI osim jednog igrača, mnogi su spremni i da oproste dug da bi posrnuli klub stao na noge :bih:

I treća stvar, hajde mi objasnite: Ako već igraju u velikoj dvorani, zašto štampaju 2.500 ulaznica (trećina kapaciteta) i nadaju se punoj Skenderiji :wtf:

Odgovori

Natrag na “Bh. košarka”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.