rambo16 je napisao/la:Eto ti razmišljaš. Ne pametuj živ bio. . .
Iz cuga ću ti nabrojat 70% gradiva iz 3 matematike za koje nikad više nećeš čut nakon što to položiš niti će ti ikad trebat
Dakle one su tu samo da ti zagorčaju život
Ljudi izađu sa faxa a da nemaju pojma o Mašinskim elementima (konkretno o Mašinstvu pričam),da bi recimo znali sve o trostrukom intergalu sa polarnim koordinatama?! Gdje ti tu vidiš logiku?!
Ja razmisljam, za razliku mozda od tebe. Kad upisem aBd doktorat za godinu, dvije, onda ce sigurno trebati za neke kompleksnije analize problema na teoretskoj osnovi sto se onda dalje primjenjuje u praksi i izradjuju se stvari koje svi uzimaju zdravo za gotovo a izuzetni matematicki proracuni stoje iza toga. Ako se smatras inzinjerom onda za takve stvari ne bi trebao govoriti "ma sto li ja ovo djaba ucim, meni ovo nikad nece trebati".
Logika u tome sto si zadnje rekao je da su masinski elementi jako bitan predmet a posvecuje mu se jako malo vremena i laboratorijske prakse, prakticnih primjera, itd. što je najveci problem nasih fakulteta, tehnickih pogotovo...
Niko od nas ne zna gdje ce ga zivot odvesti, zato je bitno da sustinski razumijes matematiku, fiziku i fizicke procese da bi eventualno iste mogao primjeniti u poslu kojim se bavis...
Tad podiže desnu ruku On, i zapjeva "Željo šampion", Grbavica ust'a cijela, i zastava plavo bijela zaviori južnom tribinom! Đilda LEGENDA !
ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM