Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_,doci
Dobro, na stranu Maradona i Messi, ali fakat ne razumijem da je Argentina u uzem kruug favorita. Kad kazem uzi krug, mislim dakako na top3. Imaju najboljeg igraca na svijetu i odlican napad. Ostalo, ako gledamo kroz prizmu favorita za SP je prilicno tanko. Usudio bih se reci da ima barem 5-6 momcadi koje u cijelini imaju bolji roster od njihovog.MaGiCa je napisao/la:@Claus
Ne znam bash. Ova ekipa Argentine je bila #2 favorit po bookmakersima pre pochetka prvenstva. To dakako nije bio sluchaj sa Argentinom u 1986oj.![]()
Istina, Messi ih vuche, ali Messi do sada nije pokazao u reprezentativnoj karijeri da je nivo Maradone, niti je u mogucnosti da dominira terenom poput DMa. Njegovi golovi Bosni i Iranu su remek dela, ali opet samo momenti genijalnosti, a Diego je dominirao sve i jednom tekmom u Meksiku.
Obashka shto post prime DM ima i finale iz Italije.![]()
Vec sam rekao da je ceo WC1978. jedan incident, a ne pravilo. Jednostavno je to bila sramota. BTW, Ardiles je bio igrachina, kao i Bertoni (koji je bio i u Napoliju), Passarella je smatran ponajboljim odbrambenim sveta i tako to.Sapuiza je napisao/la:Oscar Ruggeri, mislim da je branio Pumpido, Passarella, Oloračea, Borghi...
Nama danas većina tih imena ne znači ništa, ali nisu zvučniji ni Filol, Ardilles, Luque, Tarantini, a bili su odlični igrači svoga vremena i uzeli su titulu 1978. Ili recumo Grabowski i Holzenbein koji su 1974. bili članovi Elfa a danas su nepoznata imena.
Kako nema pomoci?Claus je napisao/la:@MaGiCa, interesuje me hoće li po tvom mišljenju Messi biti veći od Maradone, ukoliko uspije sam (jer, objektivno gledano, nema neku pomoć od saigrača i prinuđen je sam rješavati utakmice; za sada je 2/2 u tom segmentu, što je svakako imperisvno) osvojiti tekuće Svjetsko prvenstvo, i to na tlu najomraženijeg rivala
Za sad mu je jedina pomoć na turniru bio Bičakčić.Greivis je napisao/la:Kako nema pomoci?Claus je napisao/la:@MaGiCa, interesuje me hoće li po tvom mišljenju Messi biti veći od Maradone, ukoliko uspije sam (jer, objektivno gledano, nema neku pomoć od saigrača i prinuđen je sam rješavati utakmice; za sada je 2/2 u tom segmentu, što je svakako imperisvno) osvojiti tekuće Svjetsko prvenstvo, i to na tlu najomraženijeg rivala![]()
Samo Di Mariu i Aguera da ima dosta mu je.
Postoje 2 kljuchne razlike, IMHO:Consigliere je napisao/la:Messi vs Maradona je bezveze usporedba. Svaki je najbolji u svojoj eri, a neke eventualne komparacije su moguce tek kad Messi objesi kopacke o klin
Tako je kada govoris o toj jednoj eri od 9-10 godina, Maradona je bog ali je imao faza gdje je bio los, cak je uzimao neke pauze i bjezao u Argentinu, nije mu se igralo, pa problemi sa disciplinom.MaGiCa je napisao/la:Postoje 2 kljuchne razlike, IMHO:Consigliere je napisao/la:Messi vs Maradona je bezveze usporedba. Svaki je najbolji u svojoj eri, a neke eventualne komparacije su moguce tek kad Messi objesi kopacke o klin
1) kad je igrao DAM, nije bilo dileme ko je #1 - Zico, Platini, Gullit i sl. su mogli da budu samo #2.![]()
2) kad je igrao DAM, dominirao je u svakoj ligi, timu, repki, sistemu - Messi dominira samo u jednom klubu i sistemu, a njegove predstave u dresu Argentine godinama nisu na tom nivou.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.