BiH - Lihtenštajn / Litvanija - BiH

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

HazardEden
Kontakt:

Re: BiH - Lihtenštajn / Litvanija - BiH

Post Postao/la HazardEden » 26 sep 2013, 23:30

Neutral je napisao/la:Davno je to bilo. Mogu ti nabrojati i našu ekipu ako želiš, a i onu od Lihtenštajna.

Usput,
"Ostalo je još jako malo ulaznica u prodaji
Ulaznica za susret sa Lihtenštajnom ima još samo u Sarajevu"

:lol:
I hoce da igra tamo repka a nece niko da kupi ulaznicu :P

sagitarius
Kontakt:

Post Postao/la sagitarius » 26 sep 2013, 23:34

ahmic je napisao/la:kakih 40-50 milja..To je previse za nas,20-25 i max 30 je ok za nas...

Upravo! 20 je nama sastvim dovoljno, tj podici samo jug i sjever na Bilinom polju.Iz razloga sto ce se nekad desiti losi rezultati past ce euforija kod ljudi i onda, ko da ce ti u losim rezultatima dolaziti zene na tekmu, sad je ionak preko 30 posto zena na trbinama ne samo zene ima i muskaraca koji dolaze cisto onak jer je repka "IN".Najbolja atmosfera na tekmama je bilo, kad si mogao kartu kupit 1h prije tekme kod prodavaca koji se nalaze kod tribina.Kad si znao da ce pravi navijaci doci na tekmu.
..Za Čelik i Zenicu!Jer to, je čast i sudbina i krv Zeničana, ljubav velika!
..El Valencia es el nostre campeó! #amuntValencia

TMovac
Kontakt:

Post Postao/la TMovac » 26 sep 2013, 23:50

Goalgetter je napisao/la:
Neutral je napisao/la:Davno je to bilo. Mogu ti nabrojati i našu ekipu ako želiš, a i onu od Lihtenštajna.

Usput,

Dokaz zapravo koliko ova zemlja zivi za taj nogomet. Njemacka npr. premjesta utakmice u manje gradove i stadione protiv ovakvih drzava poput Lichtensteina, Luxemburga, San Marina... Dok kod nas karte odu za par sati.

Vjerujem da bi i da Bilino Polje ima kapacitet od 40.000 - 50.000 da bi ga popunili.
Heh druze to je zato sto je raju uhvatila euforija,prvi put imamo realnu sansu da odemo na SP i uopste na neko veliko natjecanje,a vidjeces kad se 2-3 puta zaredom kvalifukujemo raji ce onda splasnut i popustit ta euforija,onda ce htjeti nesto vise.Nasa se raja se brzo zasiti svega.Zeljo kada je prvi put nakon 7-8 god uzeo titulu imao je najbolju posjetu na Balkanu (prosjek bio skoro 10 000 po utakmici),da bi se samo iduće god taj broj prepolovio,da bi u konačnici došli na sadašnju cifru od jedva 2000 ljudi po tekmi.
Ne idem ja na tu prokletu utakmicu da vidim "svemirski" fudbal, jer nema ga ovdje. I još dugo ga neće biti. Idem da gledam Želju zato što samo tih par sati imam osjećaj da negdje pripadam, da je nešto moje!

FliX
Kontakt:

Post Postao/la FliX » 27 sep 2013, 00:55

TMovac je napisao/la:

Usput,

Dokaz zapravo koliko ova zemlja zivi za taj nogomet. Njemacka npr. premjesta utakmice u manje gradove i stadione protiv ovakvih drzava poput Lichtensteina, Luxemburga, San Marina... Dok kod nas karte odu za par sati.

Vjerujem da bi i da Bilino Polje ima kapacitet od 40.000 - 50.000 da bi ga popunili.
Heh druze to je zato sto je raju uhvatila euforija,prvi put imamo realnu sansu da odemo na SP i uopste na neko veliko natjecanje,a vidjeces kad se 2-3 puta zaredom kvalifukujemo raji ce onda splasnut i popustit ta euforija,onda ce htjeti nesto vise.Nasa se raja se brzo zasiti svega.Zeljo kada je prvi put nakon 7-8 god uzeo titulu imao je najbolju posjetu na Balkanu (prosjek bio skoro 10 000 po utakmici),da bi se samo iduće god taj broj prepolovio,da bi u konačnici došli na sadašnju cifru od jedva 2000 ljudi po tekmi.
Nemoj shvatit kao provokaciju, ali reci cu ti nemoj poredit zelju i repku. Ti ljudi sto su dolazili i bio prosjek 10.000 pa vidjeli da se igra slab fudbal, te osvajanje lige im ne daje neki draz, hocu reci nema kvalitet u ligi. To dokazuje kakvi su nam klubovi u europi. Valjda znas na sta mislim. Evo ti primjer barceline, prvaci bili opet po 100.000 ljudi dodje, iduce godine opet, ponovo 100.000 zato sto se ima sta gledat. Uglavnom repka ne igra "svake subote" da bi se tek tako isfuralo. Uvijek ce biti velika gledanost repke.

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 27 sep 2013, 01:04

Nama bi odlican bio stadion sa 20.000 mjesta eto 25. ionako bi se napunio samo kad igra reprezentacija.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 27 sep 2013, 02:04

TMovac je napisao/la:
Donekle si u pravu sa ovim. Naravno Njemcima je vis normala sudjelovati na velikim takmicenjima, i narod ne leti toliko na te kvalifikacijske tekme, pogotovo protiv nizerazrednih protivnika.

Mada ja sam misljenja sve i da se par puta kvalificiramo, da ce ova zemlja i dalje zivjeti za ovu reprezentaciju. Gladni smo uspjeha, zelimo konacno na veliko takmicenje i zelja je naravno ogromna. Dok nam je god zemlja u ovako uzasnom stanju, jedina svijetla tacka ce biti upravo reprezentacija, i oni ce biti medju rijetkima koji nam donose radost.

KenoRob
Kontakt:

Post Postao/la KenoRob » 27 sep 2013, 03:06

znal iko satnicu utakmice u litvaniji? znam da ce u zenici pocet 20:00 ili 20:15. koliko sam upratio u litvaniji to malo ranije pocinje zbog vremenske razlike znaci kod nas oko 18:00 tako nesto?

Murga
Kontakt:

Post Postao/la Murga » 27 sep 2013, 07:04

TheSpecialOne je napisao/la:Sto se tice utakmice u Zenici protiv Lihtenstajn,mislim da ce nasi Zlatni ljiljani/Zmajevi to odraditi rutinski i bez problema.Bez sumnje,pobjeda je imperativ.Posljednja tekma u Litvaniji je ipak sasvim druga prica i bit ce mnogo teze,u to sam ubjeden.Ali ja mislim da smo dovoljno sazreli za taj zadatak.Izmedu ostalog,puno ovisi o resultatu u Grckoj.Ako Slovacka nam ucini veliku uslugu kroz pobjedu ili neriješeno,mogli bi vec u Zenici slavit ili barem se opustit i smanjit pritisak uoci odlucujuce tekme u Kaunasu.Dakle,oprez i bez potcjenjivanja.Daj boze da se niko ne povrijedi i da budemo napokon igrali u najjacem sastavu(ako ne uzimamo Vranjesa i Kolasinca u obzir).

P.S. Nadam se da sam dobrodosao u pravu raju. :lol:
Dobrodosao!

KenoRob je napisao/la:znal iko satnicu utakmice u litvaniji? znam da ce u zenici pocet 20:00 ili 20:15. koliko sam upratio u litvaniji to malo ranije pocinje zbog vremenske razlike znaci kod nas oko 18:00 tako nesto?
Na FIFA.com pise da obe pocinju u 20:00, sto bi trebalo da je lokalno vrijeme. Znaci Kaunas, Litvanija 20:00 je 19:00 u BiH.
Ne obra se bostan, dok sljive ne popadaju...

TMovac
Kontakt:

Post Postao/la TMovac » 27 sep 2013, 09:49

TMovac je napisao/la:
Donekle si u pravu sa ovim. Naravno Njemcima je vis normala sudjelovati na velikim takmicenjima, i narod ne leti toliko na te kvalifikacijske tekme, pogotovo protiv nizerazrednih protivnika.

Mada ja sam misljenja sve i da se par puta kvalificiramo, da ce ova zemlja i dalje zivjeti za ovu reprezentaciju. Gladni smo uspjeha, zelimo konacno na veliko takmicenje i zelja je naravno ogromna. Dok nam je god zemlja u ovako uzasnom stanju, jedina svijetla tacka ce biti upravo reprezentacija, i oni ce biti medju rijetkima koji nam donose radost.
Druze i Manijaci su bili zeljni i gladni uspjeha.7 godina klub je bio na niskim granama,borilo se za opstanak,seoski klubovi su uzimali bodove na Grbavici,izlazak u europu je bio samo san,a o tituli da ne govorim.Nakon povratka Amara,raja je ocekivala samo plasman u europu.O tituli nismo ni razmisljali.Ali je odmah uzeta i titula,a samim tim i obezbjedjen izlazak na euro scenu.Prva pobjeda u gostima se slavila (na koju smo cekali pune 3 godine) kao da smo se kvalifikovali u ligu prvaka.A onda kada je Zeljo poceo dominirat ovom ligom raje je sve manje manje na Grbavici.Jednostavno raja se zasitila onoga o cemu su sanjali godinama.Sada zele nesto vise.Amar je jednom prilikom rekao da bi trebalo godinu dvije da nista ne osvojimo,da se raja opet napali na Zelju i pocne dolazit opet na tekme.Tako ce biti i sa repkom kada nam postane normalno da ucestvujemo na EP-u i SP-u.I raja ce masovno dolaziti samo na ove jace i bitnije utakmice.Kada ti dodje Spanija,Njemacka,Holandija...Dok ce na utakmicama tipa Litvanije,Luksemburga...biti skromnija posjeta.Barem kada su u pitanju domace utakmice.Sto se tice gostujucih dijaspora ce i dalje biti zeljna neke veze sa domovinom i ici ce na te tekme kao i do sada u vecem broju.

@FliX

Legendo nemoj poredit Zelju i Barsu.Barsa trosi ogromna sredstva na promociju.Uz to ima i mnogo navijaca sirom svijeta.i svaki turista koji dodje u kataloniju fora mu je da odgleda bar 1 tekmu uzivo na Camp Nou, da se kasnije moze kur.cit medju rajom.I na kraju ne mozes porediti nas mentalitet sa njihovim.

A sto se tice kvaliteta nase lige i posjete sa istom,sta mislis da kada bi recimo Celik proigrao,kada bi imao velike sanse da konacno uzme titulu nakon toliko godina,sta mislis da li bi Bilino polje bilo puno ili barem fino popunjeno (jedno 5-6000) svaku tekmu bez obzira na los kvalitet fudbala koji se igra?Naravno da bi.Jer su gradjani Zenice i navijaci Celika zeljni uspjeha i titula.
Ne idem ja na tu prokletu utakmicu da vidim "svemirski" fudbal, jer nema ga ovdje. I još dugo ga neće biti. Idem da gledam Želju zato što samo tih par sati imam osjećaj da negdje pripadam, da je nešto moje!

FliX
Kontakt:

Post Postao/la FliX » 27 sep 2013, 12:39

@TMovac
Pa normalno da cu poredit s Barcelonom, mogu i ostalim slicnim klubovima ako treba. Dosta raje i sad dodje da se k.urci da su gladali Ronalda uzivo, ili Iniestu, Xavija koga jos sve ne. Bice uvijek i u nasoj repci igraca radi koji ce se doci gledat - ko gleda radi igraca. Koga ces gledat u nasoj ligi? muju i husu sto naprave jedno dodavanje a dva uvezat nikako ne znaju. Glavna stvar isto sto repka igra par puta godisnje, dok domaca liga svake subote.

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 27 sep 2013, 13:02

http://www.sportday.gr/%CE%9D%CE%95%CE% ... E%AF%CE%B1

Grci kritiziraju Litvance, zato sto su premjestili utakmicu u Kaunas na veci stadion. Kazu da, Litvanci gledaju samo da sto vise zarade na Bosancima na prodaji karata, te Grci su morali igrati na umjetnoj i na manjem stadionu, sto nije bas fer, jer svi bi smo trebaali imati iste uslove ... :lol:

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 27 sep 2013, 13:11

Nije ovo nista sta ce oni sve uradit, samo da UEFA ne padne pod prtiskom pa da nam se u Litvaniji ne ponovi Pariz.

Cigani su to, makijavelisti sve ce uciniti da nam pokvare srecu.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

revan
Kontakt:

Post Postao/la revan » 27 sep 2013, 13:21

Goalgetter je napisao/la:http://www.sportday.gr/%CE%9D%CE%95%CE% ... E%AF%CE%B1

Grci kritiziraju Litvance, zato sto su premjestili utakmicu u Kaunas na veci stadion. Kazu da, Litvanci gledaju samo da sto vise zarade na Bosancima na prodaji karata, te Grci su morali igrati na umjetnoj i na manjem stadionu, sto nije bas fer, jer svi bi smo trebaali imati iste uslove ... :lol:
To se zove hvatanje za slamku. Kada počneš kukati za stadion, onda je i tebi samom jasno da ne zaslužuješ ništa bolje od baraža. Grci su definitivno najgori ljudi u Europi. Prije ovih kvalifikacija nisam ništa znao o njima, ali sada sigurno tvrdim da nema prgavijih ljudi i poganijeg mentaliteta od njihovog. Da kako slovačka može ispred njih, to bi bila kozmička pravda.
Hope is the first step on the road to disappointment - Ordo Malleus

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 27 sep 2013, 13:34

Pa nema gorih od njih, i cigana Rumana. Pogotovo Rumuni, koji su skandirali Mladicu i Karadzicu dok smo igrali sa njima i od pogrdnih plakata, isto tako i Grci, koji su nosili Srpske zastave..

Rios

Post Postao/la Rios » 27 sep 2013, 17:04

revan je napisao/la:
Goalgetter je napisao/la:http://www.sportday.gr/%CE%9D%CE%95%CE% ... E%AF%CE%B1

To se zove hvatanje za slamku. Kada počneš kukati za stadion, onda je i tebi samom jasno da ne zaslužuješ ništa bolje od baraža. Grci su definitivno najgori ljudi u Europi. Prije ovih kvalifikacija nisam ništa znao o njima, ali sada sigurno tvrdim da nema prgavijih ljudi i poganijeg mentaliteta od njihovog. Da kako slovačka može ispred njih, to bi bila kozmička pravda.
Zamalo ti ne rekoh za sta se ( nas ) mogu uhvatiti. :mrgreen: :mrgreen: Samo ako nasi budu na nivou.. :lol:
Zeljeznicar za zivot cijeli !!

Miralem Pjanic !

Mirza Teletovic !

Damir Dzumhur !

HazardEden
Kontakt:

Post Postao/la HazardEden » 27 sep 2013, 19:48

TMovac je napisao/la:
Naravno da bih Grbavica bila idealnija od Koševa (nisam navijač niti jednog od dva kluba, samo da naglasim), ali realno teško će biti nešto od skorijeg renoviranja tog stadiona, a sam stadion je u očajnom stanju, puno gori od Koševa. Jedino da Želju kupi neki stranac, kao što se dogodilo sa Rijekom, a i ta opcija je domena bajke. Treba gledati šta se može osposobiti sa najmanje troškova, a to je trenutno Koševo u Sarajevu, a u državi BP.

Grijesis drug.Radjeni su neke procjene od strane saveza i dosli su do zakljucka da bi jeftinije bilo srusiti i ponovo napraviti Grbavicu (moderniju naravno,koja ispunjava sve UEFA I FIFA kriterije), nego renovirati i nadogradjivati Kosevo.Kosevo jeste uslovnije,ali zbog svog oblika i dimenzija obnova i nadogradnja bi bila skuplja od nove Grbavice.Barem tako kazu strucnjaci.

Nadam se da ce doci vakat kada cemo u citavoj drzavi imati stadione na kojim ce repka moci bez problema igrati svoje tekme.
i narednih 5-6 postova na ovoj temi objasnio svu filozofiju Zelje :P :mrgreen:

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 27 sep 2013, 21:58

Grci su ocajni. 8-)

Bespotrebno pokusavaju narusiti nase dobro stanje u grupi kad ce svakako 11. narednog mjeseca izgubiti svaku mogucu sansu za prvo mjesto u grupi.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 27 sep 2013, 22:20

Ja da sam na Safetovom mjestu i da prije Litvanije teoretski osiguramo Brazil bih dosao ovdje na forum,pokupio 22 forumasa i pravac u Litvaniju pa da se igramo.
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 27 sep 2013, 22:56

[youtube][/youtube]

Osman Hadzic :mrgreen: :lol:

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 27 sep 2013, 23:21

Goalgetter je napisao/la:[youtube][/youtube]

Osman Hadzic :mrgreen: :lol:
Ned'o bog nikom.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

Odgovori

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.