Goalgetter je napisao/la:TMovac je napisao/la:
Heh druze to je zato sto je raju uhvatila euforija,prvi put imamo realnu sansu da odemo na SP i uopste na neko veliko natjecanje,a vidjeces kad se 2-3 puta zaredom kvalifukujemo raji ce onda splasnut i popustit ta euforija,onda ce htjeti nesto vise.Nasa se raja se brzo zasiti svega.Zeljo kada je prvi put nakon 7-8 god uzeo titulu imao je najbolju posjetu na Balkanu (prosjek bio skoro 10 000 po utakmici),da bi se samo iduće god taj broj prepolovio,da bi u konačnici došli na sadašnju cifru od jedva 2000 ljudi po tekmi.
Donekle si u pravu sa ovim. Naravno Njemcima je vis normala sudjelovati na velikim takmicenjima, i narod ne leti toliko na te kvalifikacijske tekme, pogotovo protiv nizerazrednih protivnika.
Mada ja sam misljenja sve i da se par puta kvalificiramo, da ce ova zemlja i dalje zivjeti za ovu reprezentaciju. Gladni smo uspjeha, zelimo konacno na veliko takmicenje i zelja je naravno ogromna. Dok nam je god zemlja u ovako uzasnom stanju, jedina svijetla tacka ce biti upravo reprezentacija, i oni ce biti medju rijetkima koji nam donose radost.
Druze i Manijaci su bili zeljni i gladni uspjeha.7 godina klub je bio na niskim granama,borilo se za opstanak,seoski klubovi su uzimali bodove na Grbavici,izlazak u europu je bio samo san,a o tituli da ne govorim.Nakon povratka Amara,raja je ocekivala samo plasman u europu.O tituli nismo ni razmisljali.Ali je odmah uzeta i titula,a samim tim i obezbjedjen izlazak na euro scenu.Prva pobjeda u gostima se slavila (na koju smo cekali pune 3 godine) kao da smo se kvalifikovali u ligu prvaka.A onda kada je Zeljo poceo dominirat ovom ligom raje je sve manje manje na Grbavici.Jednostavno raja se zasitila onoga o cemu su sanjali godinama.Sada zele nesto vise.Amar je jednom prilikom rekao da bi trebalo godinu dvije da nista ne osvojimo,da se raja opet napali na Zelju i pocne dolazit opet na tekme.Tako ce biti i sa repkom kada nam postane normalno da ucestvujemo na EP-u i SP-u.I raja ce masovno dolaziti samo na ove jace i bitnije utakmice.Kada ti dodje Spanija,Njemacka,Holandija...Dok ce na utakmicama tipa Litvanije,Luksemburga...biti skromnija posjeta.Barem kada su u pitanju domace utakmice.Sto se tice gostujucih dijaspora ce i dalje biti zeljna neke veze sa domovinom i ici ce na te tekme kao i do sada u vecem broju.
@FliX
Legendo nemoj poredit Zelju i Barsu.Barsa trosi ogromna sredstva na promociju.Uz to ima i mnogo navijaca sirom svijeta.i svaki turista koji dodje u kataloniju fora mu je da odgleda bar 1 tekmu uzivo na Camp Nou, da se kasnije moze kur.cit medju rajom.I na kraju ne mozes porediti nas mentalitet sa njihovim.
A sto se tice kvaliteta nase lige i posjete sa istom,sta mislis da kada bi recimo Celik proigrao,kada bi imao velike sanse da konacno uzme titulu nakon toliko godina,sta mislis da li bi Bilino polje bilo puno ili barem fino popunjeno (jedno 5-6000) svaku tekmu bez obzira na los kvalitet fudbala koji se igra?Naravno da bi.Jer su gradjani Zenice i navijaci Celika zeljni uspjeha i titula.
Ne idem ja na tu prokletu utakmicu da vidim "svemirski" fudbal, jer nema ga ovdje. I još dugo ga neće biti. Idem da gledam Želju zato što samo tih par sati imam osjećaj da negdje pripadam, da je nešto moje!