GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Poljska i Ukrajina / 8. juni - 1. juli 2012.

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,Devil,dubrava

Ko je vaš favorit u grupi C?

Španija
125
52%
Italija
61
25%
Irska
15
6%
Hrvatska
39
16%

Ukupno glasova: 240

Azzurri
Kontakt:

Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post Postao/la Azzurri » 12 jun 2012, 17:05

"Bolji" su samo zato sto pola igraca igra za Barcelonu, a svi znamo kako se kantalonci guraju na svakom koraku od strane UEFE i FIFE. Igra im se svodi na peglanje lopte, a ako izgube onda slijede zalbe na racun terena - cista barcelonina taktika. Jedini koji o tome javno govori je Murinjo, i treba svi u ku.rac da ga ljubite zbog toga!

catalonia
Kontakt:

Post Postao/la catalonia » 12 jun 2012, 17:11

Azzurri je napisao/la:"Bolji" su samo zato sto pola igraca igra za Barcelonu, a svi znamo kako se kantalonci guraju na svakom koraku od strane UEFE i FIFE. Igra im se svodi na peglanje lopte, a ako izgube onda slijede zalbe na racun terena - cista barcelonina taktika. Jedini koji o tome javno govori je Murinjo, i treba svi u ku.rac da ga ljubite zbog toga!
:lol: :lol: :lol:
.

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 12 jun 2012, 17:19

Aha.
Onaj Mourinho koji nakon što je Porto prošao United na očiglednu grešku suca izjavi:"Nema smisla sumnjati u sudijske odluke", a kada se Realu sudi po pravilima, onda se*e po ljudima u crnom? :mrgreen:
U pravu si. Ne znam ni zašto uopće odgovaram na post koji nema veze sa zdravim razumom, a i dalje čekam objašnjenje kako su to Perrota, Zaccardo, Barzagli, Grosso (izgubio se nakon SP-a), Iaquinta i Gilardinho igračine. Podsjećanja radi, jedan Perrota je počeo sve utakmice na SP-u, Zaccardo prve dvije na poziciji desnog beka, Grosso bio prvi izbor na lijevom beku, Barzagli jeste bio leteći (umjesto Neste i Cannavara), a također bih volio da mi neko objasni veličinu Massima Odda i Simonea Baronea. :mrgreen:
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Oxygen
Kontakt:

Post Postao/la Oxygen » 12 jun 2012, 17:30

maximusdecimus je napisao/la: što je 2006.na guzove uzela svjetsko
Samo da se nasmijem na ovu provalu ( :lol: :lol: ), ovom forumu ih ne manjka, ali ova je izvan konkurencije.
"Pravi džentlmen nikad ne napušta svoju damu" A. Del Piero
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░ ★3★0★
AMICI DI NESSUNO!
Sebastian G10vinco
INVINCIBLES 2011/12
Grazie a Dio non sono un Prescritto!

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 12 jun 2012, 17:31

Ovaj govor mržnje dolazi od " navijača " Reala iz Madrida i baš je way too OT :lol: :lol:
Šta napisati, teška grupa za sve, Irci otpisani, moglo bi biti iznenađenja :)
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

Titova-Juga
Kontakt:

Post Postao/la Titova-Juga » 12 jun 2012, 17:33

maximusdecimus, ispravak netačnog navoda.

Svjetska Prvenstva se ne uzimaju na guzove, nego na znanje i kvalitet.

Sljedeći put kada takvo nešto želiš da napišeš prema nekoj reprezentaciji koju ne voliš, onda se barem na silu pokušaj zaustaviti da ne ispadaš hajvan.
- Nije lako ostati Čovjek među svim tim (ne)ljudima, ali to je izazov kojeg se ne bojim.

- Ko hoće, nađe način - ko neće, nađe razlog !

Smrt nacionalizmu !!

maximusdecimus
Kontakt:

Post Postao/la maximusdecimus » 12 jun 2012, 17:37

TomaZdravkovic je napisao/la: Ima bolju generaciju al' u mozda bacanju kamena s ramena... Ovo je generacija koja se vjerovatno nece vise pojaviti na fudbalskoj sceni... Oni na svakoj al' bukvalno svakoj poziciji su imali klasnog igraca.... A to ova Spanija nema jer u sastavu ima pacijenata poput Albe, Arbeloe, Busquetsa a tih Italija iz 2006. nije imala u 1. postavi,,,,
saberi se malo,Busquets je bolji igrač od Perotte,Gatttusa i Camoranesija,a da ti ne pričam o prevarama poput Grossa i Tonija...te priče furaj nekome ko je poceo pratiti fudbal 2011.

P.S.Španci uzeli i svjetsko i europsko napadackim nogometom,"najbolja" generacija samo svjetsko i to na penale,igranjem sa 8 defanzivaca u ekipi (a tu ne racunam golmana)

ne podcjenjujem Italiju,ali pricati da je ta generacija bolja od ove španske je glupo

Titova-Juga
Kontakt:

Post Postao/la Titova-Juga » 12 jun 2012, 17:39

maximusdecimus je napisao/la: saberi se malo, Busquets je bolji igrač od Perotte,Gatttusa i Camoranesija

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
- Nije lako ostati Čovjek među svim tim (ne)ljudima, ali to je izazov kojeg se ne bojim.

Smrt nacionalizmu !!

maximusdecimus
Kontakt:

Post Postao/la maximusdecimus » 12 jun 2012, 17:45

Titova-Juga je napisao/la:maximusdecimus, ispravak netačnog navoda.

Svjetska Prvenstva se ne uzimaju na guzove, nego na znanje i kvalitet.

Sljedeći put kada takvo nešto želiš da napišeš prema nekoj reprezentaciji koju ne voliš, onda se barem na silu pokušaj zaustaviti da ne ispadaš hajvan.
nemoj se ni pokušavati zaustaviti,nema svrhe,takav si rođen ( na uvrede odgovaram uvredama)

GaziHusrevbeg
Kontakt:

Post Postao/la GaziHusrevbeg » 12 jun 2012, 17:50

Monolog je napisao/la:Aha.
Onaj Mourinho koji nakon što je Porto prošao United na očiglednu grešku suca izjavi:"Nema smisla sumnjati u sudijske odluke", a kada se Realu sudi po pravilima, onda se*e po ljudima u crnom? :mrgreen:
U pravu si. Ne znam ni zašto uopće odgovaram na post koji nema veze sa zdravim razumom, a i dalje čekam objašnjenje kako su to Perrota, Zaccardo, Barzagli, Grosso (izgubio se nakon SP-a), Iaquinta i Gilardinho igračine. Podsjećanja radi, jedan Perrota je počeo sve utakmice na SP-u, Zaccardo prve dvije na poziciji desnog beka, Grosso bio prvi izbor na lijevom beku, Barzagli jeste bio leteći (umjesto Neste i Cannavara), a također bih volio da mi neko objasni veličinu Massima Odda i Simonea Baronea. :mrgreen:
Tvoj crni humor mi se nikad nije sviđao. :mrgreen:

Svaka reprezentacija ima igrača koji su prosječni, ovi što si ih ti naveo, su u to vrijeme bili na vrhuncu forme i za to ih je Lippi i poveo. Pa i Benkenbaureova Njemačka ili Peleov Brazil su imali polovanjka u ekipi pa ih većina još uvijek smatra najboljim reprezentativnim ekipama ikada.

Gilardino ti je 2006. bio jedan od najboljih napadača na svijetu, 100 %, njemu se desilo nešto slično što se dešava Torresu, Torres je na EP 2008. bio prava zvijezda, a danas je jedan prosječan igrač.

Ovi ostali su imali neki bljesak u karijeri kojeg su iskoristili, sjetimo se samo Guize iz Španije, bio prvi strijelac Primere, osvojio EP i propao k'o žeton. Ima još primjera u Španiji kao i u Italiji, samo mi mrsko guglati i tražiti sastave, ovo je ono što se onako sjećam. :mrgreen:

Eh još nešto, kad bi uporedili najbolje igrače one Italije i ove Španije. Tu je već Italija u prednosti. Ova Španija ima 4 pravih igračine (Xavi, Iniesta, Puyol i Cassilas), dok s druge strane oni Italija je imala Buffona, Cannavara, Nestu, Pirla, Del Piera i Tottija.

Kad uzmeš sve u obzir ekipe su izjednačene. Kontinuitet ništa ne predstavlja, pa Cruyffova Holandija iz 70-ih je najtalentovanija i jedna od najbolje 3 ekipe svih vremena pa nikad ništa nije osvojilia.
maximusdecimus je napisao/la:
TomaZdravkovic je napisao/la: Ima bolju generaciju al' u mozda bacanju kamena s ramena... Ovo je generacija koja se vjerovatno nece vise pojaviti na fudbalskoj sceni... Oni na svakoj al' bukvalno svakoj poziciji su imali klasnog igraca.... A to ova Spanija nema jer u sastavu ima pacijenata poput Albe, Arbeloe, Busquetsa a tih Italija iz 2006. nije imala u 1. postavi,,,,
saberi se malo,Busquets je bolji igrač od Perotte,Gatttusa i Camoranesija,a da ti ne pričam o prevarama poput Grossa i Tonija...te priče furaj nekome ko je poceo pratiti fudbal 2011.

P.S.Španci uzeli i svjetsko i europsko napadackim nogometom,"najbolja" generacija samo svjetsko i to na penale,igranjem sa 8 defanzivaca u ekipi (a tu ne racunam golmana)

ne podcjenjujem Italiju,ali pricati da je ta generacija bolja od ove španske je glupo
Busqets bolji od onog Gattusa? :o :roll:

Hajd ne ofiraj se, matere ti :!:
Željezničar ale!

30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Pričaj Bosno kud god budeš tekla o ljepoti šeher Sarajeva...

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 12 jun 2012, 18:00

Kako kontinuitet ništa ne predstavlja? :roll:

Molim lijepo, šta si ti sad napisao? Pa zašto onda izdvajamo igrače poput Ronalda, a s druge strane kad je riječ o Ronaldinhu, često se susrećemo (pa i sami koristimo) sa rečenicama: "Nije pružao dobre partije u kontinuitetu"?! :roll:

Šta je bio Gilardinho 2006. godine? Daj ba, spusti loptu na zemlju. :mrgreen: On nikada nije bio na nivou Torresa, više na nivou Amaurija ili Guize (sam si ga spomen'o). Samo, on je igrao sezonu-dvije duže od Guize na nekom višem nivou. Ostalo je sve "nema me ni na mapi, al' sam obećavao". :mrgreen:

A, zašto si izostavio Villu? Čovjek je bio jedan od glavnih faktora osvajanja dvaju trofeja, a najbolji je španski strijelac svih vremena. Dakle, kao što su Talijani tada imali asove (ne poričem to, nema tih para), ima ih i Španija (Iker, Puyol, Xavi, Iniesta, Villa).

Po imenima su tu negdje, kada se završe karijere svih igrača, onda ćemo govoriti o tim "besmrtnicima", al' činjenica je da Španiju 2 vezana trofeja automatski gura u prvi plan i čini tu generaciju boljom i uspješnijom od talijanske. To je to.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Azzurri
Kontakt:

Post Postao/la Azzurri » 12 jun 2012, 18:02

Monolog je napisao/la:Aha.
Ljudski je pogrijesiti jednom, ali kada neko navlaci iz godine u godinu za odredjeni tim onda je stvar jasna. Da se podsjetimo zrtava barcelone u talu sa uefom : milan,chelsea,real,arsenal i to u vise navrata :lol: Hocemo se sad prisjetiti silnih valjanja barceloninih igraca koji igraju za Spaniju ? Znas ono kad Pepe uleti klizeci, ne dotakne Busquetsa, no svejedno ovaj pada kao pokosen :lol: Eto, upravo u tome i lezi sva velicina gore pomenutih igraca i opcenito italijanskog fudbala - MUSKOG fudbala!

maximusdecimus
Kontakt:

Post Postao/la maximusdecimus » 12 jun 2012, 18:04

ako je Pirlo svjetska klasa(a jest) onda je to i Xabi Alonso,vidim da si zaboravio da za Španiju igra i izvjesni David Villa(najbolji strijelac Španije svih vremena) kao i Sergio Ramos (znam da puca penale na mjesec,ali je ipak svjetska klasa),Pique isto tako

Busquets je bolji dodavac,tehnicar od Gattusa,Gattuso je samo agresivniji,tako da sto se cisto fudbalskih kvaliteta tice Busquets je bolji igrac (zanimljivo,Milan mi je najdrazi klub,ako ne vjerujes to sam i sinoc napisao na temi grupe "D" kad je Sheva uvalio gol,da ne bi ispalo kako mrzim Talijane)

Azzurri
Kontakt:

Post Postao/la Azzurri » 12 jun 2012, 18:05

Ma Busquets je obicna kar.ina, da skratimo pricu.

Titova-Juga
Kontakt:

Post Postao/la Titova-Juga » 12 jun 2012, 18:17

Suzdrzajem se na ove nebuloze o Busquetsu :mrgreen: :lol:

Smrt nacionalizmu !!

GaziHusrevbeg
Kontakt:

Post Postao/la GaziHusrevbeg » 12 jun 2012, 18:21

Monolog je napisao/la:Kako kontinuitet ništa ne predstavlja? :roll:

Molim lijepo, šta si ti sad napisao? Pa zašto onda izdvajamo igrače poput Ronalda, a s druge strane kad je riječ o Ronaldinhu, često se susrećemo (pa i sami koristimo) sa rečenicama: "Nije pružao dobre partije u kontinuitetu"?! :roll:

Šta je bio Gilardinho 2006. godine? Daj ba, spusti loptu na zemlju. :mrgreen: On nikada nije bio na nivou Torresa, više na nivou Amaurija ili Guize (sam si ga spomen'o). Samo, on je igrao sezonu-dvije duže od Guize na nekom višem nivou. Ostalo je sve "nema me ni na mapi, al' sam obećavao". :mrgreen:

A, zašto si izostavio Villu? Čovjek je bio jedan od glavnih faktora osvajanja dvaju trofeja, a najbolji je španski strijelac svih vremena. Dakle, kao što su Talijani tada imali asove (ne poričem to, nema tih para), ima ih i Španija (Iker, Puyol, Xavi, Iniesta, Villa).

Po imenima su tu negdje, kada se završe karijere svih igrača, onda ćemo govoriti o tim "besmrtnicima", al' činjenica je da Španiju 2 vezana trofeja automatski gura u prvi plan i čini tu generaciju boljom i uspješnijom od talijanske. To je to.
Ti što pričaju kako Ronaldinho nije imao kontinuitet sigurno ga nisu gledali tako često kao što danas imaju priliku gledati Ronalda. Ne znam samo na kojeg Ronalda misliš, Brazilca ili Portugalca. :mrgreen:

Fakat ti ne kontriram namjerno, ali ja prvi put čujem to za Ronaldinha. :mrgreen:

Naveo sam ti primjer, ja sam se previše možda grubo izrazio, ali kontinuitet definitivno nije presudan, Francuzi su osvojili SP 2008. i EP 2000, dakle imali su kontinuitet, a ta generacija sigurno nije bolja od italijanske iz 2006.

Nisam ja nigdje napisao da je Gilardino bio na nivou Torresa, ali je definitivno u to vrijeme bio jedan od najboljih na svijetu, inače ne bi u to vrijeme igrao u najboljoj ekipi Europe, Milanu. To ne možeš poreći, nikako. Ne znam koliko si pratio calcio u to vrijeme, Gila je bio najbolji napadač u Serie A koja je bila najjača liga na svijetu.

Villi svaka čast, ali on nikad neće biti, što ti kažeš biti "besmrtnik", Villa ti je isti kao Raul, za par sezona ga se niko neće sjećati, izuzev Španaca koji nikad nisu imali neke napadače. :mrgreen:

Uspješnijom da, ali boljom ne. Oni da su bolji pobjedili bi "najgoru" Italiju ikad. :mrgreen:
maximusdecimus je napisao/la:ako je Pirlo svjetska klasa(a jest) onda je to i Xabi Alonso,vidim da si zaboravio da za Španiju igra i izvjesni David Villa(najbolji strijelac Španije svih vremena) kao i Sergio Ramos (znam da puca penale na mjesec,ali je ipak svjetska klasa),Pique isto tako

Busquets je bolji dodavac,tehnicar od Gattusa,Gattuso je samo agresivniji,tako da sto se cisto fudbalskih kvaliteta tice Busquets je bolji igrac (zanimljivo,Milan mi je najdrazi klub,ako ne vjerujes to sam i sinoc napisao na temi grupe "D" kad je Sheva uvalio gol,da ne bi ispalo kako mrzim Talijane)
Ti fudbal pratiš unazad 3 godine, ne da mi se raspravljati s tobom. Gattuso je u svom prime timeu uz Davidsa bio najbolji defanzivni vezni na svijetu, nešto što Busqets nikad neće biti. Doduše ima i jedna stvar u kojoj je Busqets najbolji, a to je gluma i valjanje po terenu.
Željezničar ale!

maximusdecimus
Kontakt:

Post Postao/la maximusdecimus » 12 jun 2012, 18:26

Titova-Juga je napisao/la:Suzdrzajem se na ove nebuloze o Busquetsu :mrgreen: :lol:
i treba,sto manje pises,pamtniji ispadas

evo jedan video da vidite zasto Barcelona i Španija ne mogu bez Sergia,obratite paznju na pocetak,Del Bosque(realovac :mrgreen: ) je objasnio neke stvari

" onclick="window.open(this.href);return false;

Titova-Juga
Kontakt:

Post Postao/la Titova-Juga » 12 jun 2012, 18:30

maximusdecimus je napisao/la:
Titova-Juga je napisao/la:Suzdrzajem se na ove nebuloze o Busquetsu :mrgreen: :lol:
i treba,sto manje pises,pamtniji ispadas

evo jedan video da vidite zasto Barcelona i Španija ne mogu bez Sergia,obratite paznju na pocetak,Del Bosque(realovac :mrgreen: ) je objasnio neke stvari

" onclick="window.open(this.href);return false;

Druškane, svojim subjektivnim upisima kandidiraš za komičara godine na forumu, samo te j:ebe što si fulio temu :lol:
Zadnja izmjena: Titova-Juga, dana/u 12 jun 2012, 18:31, ukupno mijenjano 1 put.

Smrt nacionalizmu !!

maximusdecimus
Kontakt:

Post Postao/la maximusdecimus » 12 jun 2012, 18:47

GaziHusrevbeg je napisao/la:

Villi svaka čast, ali on nikad neće biti, što ti kažeš biti "besmrtnik", Villa ti je isti kao Raul, za par sezona ga se niko neće sjećati, izuzev Španaca koji nikad nisu imali neke napadače. :mrgreen:

nemoj vise,majke ti :lol:

GaziHusrevbeg
Kontakt:

Post Postao/la GaziHusrevbeg » 12 jun 2012, 18:51

Pa normalno da nisu, normalno ne računam naturalizovane Mađare i Argentince. ;)

Navedi mi barem 3 napadača u historiji španskog fudbala koji su bolji od Ville? Jedino Raul, Butrageno je tu negdje, ali nije to to.

Hajd da te vidim kad se znaš tako cerekati.

Pa Španija kao Španija nikad nije bila fudblaska velesila do unazad 4 godine, Barca i Real su osvojili dosta klupskih trofeja, ali i njima su okosnicu kluba činili stranci.
Zadnja izmjena: GaziHusrevbeg, dana/u 12 jun 2012, 18:52, ukupno mijenjano 1 put.
Željezničar ale!

Zaključano

Natrag na “EURO 2012”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.