28.02.2012: Brazil - Bosna i Hercegovina

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Kako ce zavrsiti utakmica Brazil - Bosna i Hercegovina ?

Pobjeda Brazila
100
38%
Nerijeseno
88
34%
Pobjeda Bosne i Hercegovine
73
28%

Ukupno glasova: 261

Omerbavarac
Kontakt:

Re: 28.02.2012: Brazil - Bosna i Hercegovina

Post Postao/la Omerbavarac » 24 feb 2012, 22:03

Goalgetter je napisao/la:Odlicno, prijenos ima na njemackom Eurosportu 8-)
A ko bi rek'o?
Odavno nas nisu prenosile ovako vazne televizijske stanice (baraz ne brojimo :D )
Nekadasnji DSF i ona tekma sa Belgijom, nezaboravno, barem sto se tice atmosfere i iscekivanja, rezultat je pak za nas bio nepovoljan.
Zadnja izmjena: Omerbavarac, dana/u 24 feb 2012, 23:45, ukupno mijenjano 1 put.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 24 feb 2012, 22:11

Sve sto sam gledo na ovim njemackim televizijama, gubili smo. Uvijek se moram bociti streamovima, i bas kad se potrefi da nas prenose, ono zakazemo.

Kao sto kazes, na DSF protiv Belgije, pa onda skandalozna utakmica protiv Spanaca na Premiere bila, **** prenosio baraz (2:6 :? ).

Valjda na Eurosportu bude bolje :mrgreen: :lol:

kimbo
Kontakt:

Post Postao/la kimbo » 24 feb 2012, 22:14

---------------------Begovic
Jahic -----Papac ---- Spahic ----- Salihovic----

-----------Rahimic-------------Lulic--------------

----------- Pjanic---------Ibisevic----------------

---------------------DZeko-------------------------

Nikada isprobana postavka a niti ce biti mislim. Kontroverzijalna pozicija Lulica . Mislim da bi bio tu najkorisniji sa svojom brzinom vezuci napad sa odbranom. Ofanzivno se moze prikljuciti napadu, defanzivno trkom prekidati brze igrace kroz sredinu i krpi sporost ostalih. Ovako bi bio i blize Pjanicu ,Ibisevicu i lakse bi bilo uspostaviti trkacki balans i kreirati sanse.
To me, Pink Floyd were Aliens from another Galaxy far far away. They were our Brothers who came to Earth to heal us, help us fight to get through wars, greed, crime, corruption, loneliness, heartbreak, to warn us of the path humanity is heading,

Ibizevic
Kontakt:

Post Postao/la Ibizevic » 24 feb 2012, 22:24

kimbo je napisao/la:---------------------Begovic

Toliko smo jaki da možemo protiv Brazila igrati sa igračem manje :mrgreen:

kimbo
Kontakt:

Post Postao/la kimbo » 24 feb 2012, 22:29

Ibizevic je napisao/la:

-----------Rahimic-------------Lulic-----------Besic

Dobar dobar ... :lol: :lol: eto sam kompletirao :lol: :lol:
To me, Pink Floyd were Aliens from another Galaxy far far away. They were our Brothers who came to Earth to heal us, help us fight to get through wars, greed, crime, corruption, loneliness, heartbreak, to warn us of the path humanity is heading,

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 24 feb 2012, 22:36

Nikada isprobana postavka a niti ce biti mislim. Kontroverzijalna pozicija Lulica . Mislim da bi bio tu najkorisniji sa svojom brzinom vezuci napad sa odbranom. Ofanzivno se moze prikljuciti napadu, defanzivno trkom prekidati brze igrace kroz sredinu i krpi sporost ostalih. Ovako bi bio i blize Pjanicu ,Ibisevicu i lakse bi bilo uspostaviti trkacki balans i kreirati sanse.
Nesto kontam da si ozbiljan,ali znajuci tebe ocigledno je ovo zayeabncija.Po bokovima i SanMarino bi imao sanse da se naigra protiv nas.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

Ibizevic
Kontakt:

Post Postao/la Ibizevic » 24 feb 2012, 22:37

kimbo je napisao/la:
Ibizevic je napisao/la:

-----------Rahimic-------------Lulic-----------Besic

Dobar dobar ... :lol: :lol: eto sam kompletirao :lol: :lol:
Ma jok, nikad mi sa tom formacijom nećemo igrati. Ne vjerujem da bi se Lulić snašao na toj poziciji ma koliko god on bio pokretan, kao i Bešić.

ANTIFA !
Kontakt:

Post Postao/la ANTIFA ! » 24 feb 2012, 22:40

ta ce Brazil . 8-)
MOSTAR U SRCU VELEŽ DO GROBA !

kimbo
Kontakt:

Post Postao/la kimbo » 24 feb 2012, 22:41

@Ibizevic

Lulic bi imao sanse na ovoj poziciji da krpi protiv brzih reprezentacija .. 50 - ak metara od svake tacke na terenu da pravi kriticnu masu i u defanzivi i u ofanzivi ... plus ova postavka u svkom momentu ima sanse da napravi neki igracki trokut i trkacki trokut kao i pritisak ... Al u pravu si nema Susic hrabrosti da exsperimentise nego ce po starom receptu koji nas vodi u baraz i tu stop ..

Ibizevic
Kontakt:

Post Postao/la Ibizevic » 24 feb 2012, 22:46

kimbo je napisao/la:@Ibizevic

Lulic bi sanse da krpi protiv brzih reprezentacija .. 50 - ak metara od svake tacke na terenu da pravi kriticnu masu i u defanzivi i u ofanzivi ... plus ova postavka u svkom momentu ima sanse da napravi neki iracki trokut i trkacki trokut kao i pritisak ... Al u pravu si nema Susic hrabrosti da exsperimentise nego ce po starom receptu koji nas vodi u baraz i tu stop ..
Ma nema tu nimalo kreativnosti, nekog ko ti može poslati dubinsku loptu osim Pjanića. Što se tiče Lulića, može on trčkarati gore-dolje, praviti presing na sredini ali kada dođe do lopte na sredini ne zna kome da pošalje, onako dubinsku pogotovo, a kako bi nam puhalo po krilu bez njega to je priča sama za sebe.
Svakako da treba probati eksperimentisati sa raznim formacijama i igračkim kadrom u ovakvim utakmicama, ali ovo mi se i ne sviđa baš.

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 24 feb 2012, 23:21

kimbo je napisao/la:@Ibizevic

Lulic bi imao sanse na ovoj poziciji da krpi protiv brzih reprezentacija .. 50 - ak metara od svake tacke na terenu da pravi kriticnu masu i u defanzivi i u ofanzivi ... plus ova postavka u svkom momentu ima sanse da napravi neki igracki trokut i trkacki trokut kao i pritisak ... Al u pravu si nema Susic hrabrosti da exsperimentise nego ce po starom receptu koji nas vodi u baraz i tu stop ..
Za experiment su potrebne supstance ili materijal.ne mozes sa bunarskom vodom i sodom bikarbonom napraviti atomsku bombu. :lol:
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 24 feb 2012, 23:38

Da se ja pitam, ko sto se ne pitam, sad kad imamo kakve takve bekove i krila, ove ostale nadzidzati na sredini sto blize njihovim prirodnim pozicijama i furaj. Bez mnogo filozofije.

-----------------Beg----------------
Jahic----Pandza----Spahic----Papac
Lulic----Pjanic----Rahimic----Salihovic
--------------Misimovic---------------
----------------Dzeko------------

Mozda nije idealna ekipa za Brazil (a koja jeste za njih?) ali za kvalifikacije mislim da jeste.

reptile
Kontakt:

Post Postao/la reptile » 24 feb 2012, 23:40

Kakav ba Besic? Od samog pocetka sam se pitao zasto ga Susic forsira. Jos uvijek je zelen za A-repku a svi znamo kako je izgubio svaku loptu protiv Portugala.
shandrlike-tandrlike

kimbo
Kontakt:

Post Postao/la kimbo » 24 feb 2012, 23:49

@reptile
Besic ima sve predispozicije da bude glavno smetalo na terenu. Mal , lagan , startan (nisko teziste) , moze da trci puno , navikao da igra na par pozicija , nema psiholoskih barijera. Fantastican potencijal i on bi meni bio u prvih 11 sa samo jednom intruckijom da igra Engleski stil igre znaci samo pumpaj ... a bogami decko zna i sa loptom ... zna iznijet loptu kao skoro nitko repci ... kazem opet meni bi bio nezamjenjiv u prvih 11 ...

MrAmani96
Kontakt:

Post Postao/la MrAmani96 » 24 feb 2012, 23:58

slika

JURISSSS

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 25 feb 2012, 00:04

kimbo je napisao/la:@reptile
Besic ima sve predispozicije da bude glavno smetalo na terenu. Mal , lagan , startan (nisko teziste) , moze da trci puno , navikao da igra na par pozicija , nema psiholoskih barijera. Fantastican potencijal i on bi meni bio u prvih 11 sa samo jednom intruckijom da igra Engleski stil igre znaci samo pumpaj ... a bogami decko zna i sa loptom ... zna iznijet loptu kao skoro nitko repci ... kazem opet meni bi bio nezamjenjiv u prvih 11 ...
Ne vidim cemu zurba i guranje nekoga ko nije dorastao u A tim, kada moze biti jedan od lidera u U-21. Daleko ce vise napredovati u U-21 koji je njegov trenutni nivo, nego medju starijim gdje jedino moze dobiti traume.

ahmic
Kontakt:

Post Postao/la ahmic » 25 feb 2012, 00:07

Samo borbeno i agresivno...

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 25 feb 2012, 00:18

Jedva cekam utakmicu, opet nova godina, novi pocetak, tesko je bilo preboliti onaj poraz u Portugalu, a pogotovo Pariz, ali navikli smo na to. Samo hrabro krenuti protiv Brazila, i borbeno odigrati utakmicu, i mozemo do pozitivnog rezultata.

hz1987
Kontakt:

Post Postao/la hz1987 » 25 feb 2012, 09:32

Raja...ne znam je li se spominjalo ranije, ali imam jedno pitanje koje nema smisla kad je u pitanju reprezentacija, ali pošto u BiH ništa nije kako treba onda pitanje dobija smisao, a ono je sljedeće:

Zašto BiH repka ne bi svoje utakmice igrača po EU???

1. Bilo bi originalno što niko nikad nije uradio (možemo pokrenuti novi vid igranja utakmica)
2. Došlo bi do popularizacije našeg fudbala u zemljama EU (bili bi voljeni i od domaćina stranca)
3. Birali bi unaprijed prije kvalifikacija stadione širome EU (lokacije gdje ima dosta naših)
4. Stadioni bi uvijek bili puni dijaspore
5. Igrači bi se osjećali mnogo ugodnije (svaka destinacija novo iskustvo i okupljanje)
6. Prema protivniku i kapacitet stadiona prilagoditi (da uvijek bude pun stadion)
7. Svakako nemamo našeg stadiona (tako da imamo izgovor da igramo po EU)

Ideja se zasniva na sljedećem:
Igramo protiv slabije reprezentacije, nađemo stadion od 10-tak hiljada mjesta gdje bi bio pun dijaspore (do Holandije, preko Belgije, Njemačke do Austrije)...Ako igramo protiv nekog jačeg onda na provjerene destinacije gdje nas može doći i do 30.0000 (avio linije, vozovi, autoceste - tipa po Njemačkoj)...Treba napraviti doživljaj svim građanima BIH i bosancima koji žive vani da utakmica repke bude pravo putovanje, odmor, zabava...Evo, vjerovatno će u švici stadion biti pun naših navijača - atmosfera domaćinska i fakat što ne bi tako mogli kvalifikacije odraditi?

S druge strane, odmah smo interesantni i medijskim kućama u zemljama EU, u zemlji u kojoj igraš, pa si interesantan preko medija i građanima država u kojim igraš, nekako će te svi drugačije gledati, eto i BHF se smirio, navijamo istinski i lijepo...ovo je i promocija države, gdje zaintrigriraš EU građane da se raspitaju o nama! A mi uvijek imamo izgovor da ne možemo (od sada ne želimo da igramo u BIH) zbog neispunjavanja uslova stadiona i infrastrukture...Sutra nek zahladni i imamo oranicu, mi fino odigramo na prelijepom stadionu pred 15.000 na idealnoj travi tekmu protiv Latvije npr u Grazu??? Lako bi došla raja iz BIH, Slovenije, Austrije, Njemačke, Švicarske...ili protiv Grčke u Augsburgu nadomak Munchena pred 30.000 gledalaca...itd...itd...tipa u Malmo (Švedska) odigramo protiv Slovačke pred 20.000 gledalaca.......

Prijedlog:
2. kolo: BiH - Latvija (11. septembar 2012.)
GRATZ - Austrija - 15.000 mjesta (Avio linija Ljubljana)
Stadion: UPC Arena

4. kolo: BiH - Litvanija (16. oktobar 2012.)
AALKMAR - Holandija - 17.000 mjesta (Avio linija Amsterdam)
Stadion: AFAS Stadion

5. kolo: BiH - Grčka (22. mart 2013.)
AUGSBUG - Njemačka - 30.000 mjesta (Avio linija Minhen)
Stadion: SGL Arena

7. kolo: BiH - Slovačka (6. septembar 2013.)
MALMO - Švedska - 24.000 mjesta (Avio linija Kopenhagen)
Stadion: Swedbank Stadium

9. kolo: BiH - Lihtenštajn (11. oktobar 2013.)
ZENICA - BiH - 12.500 mjesta
Stadion: Bilino Polje
Zadnja izmjena: hz1987, dana/u 25 feb 2012, 10:02, ukupno mijenjano 3 puta.

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 25 feb 2012, 09:43

@hz1987 kasa saveza je ionako hronicno prazna,u Bosni ljudi zeljni kvalitetnih meceva i jos im ono teke treba ''oteti''i kasu isprazniti sto se ispraznilo nije.Sto znaci duplo yebavanje sirotinje.
Uostalom ni fifa ni uefa nebi to dozvolile,jer bi bio presedan a i relativno jako losa reklama saveza,repke i drzave.
Kao nisu sposobni da budu domacini u kvalifikacijskim tekmama a ko fol bi isli na velika takmicenja.
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.