Edin Višća

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Batko
Kontakt:

Re: Edin Višća

Post Postao/la Batko » 09 jul 2013, 14:26

marconato je napisao/la:Lupas gluposti, prvo ne znas ni o kojim igracima je rijec, a sumnjam da si ih ikada i gledao! Najstariji je Sulejmani, a lik ima 25 god...Kakva stara slava?! :roll:

Da li je Markovic precinjenjen, to cemo tek vidjeti! Do sada je sa svojih 19 god pokazao dosta vise od Visce, a o Djuricicu recimo je smijesno i pricati... ;)
Ne pratim. :lol:

Znam o kojim se igracima radi.....Markovic je precjenjen. Pokazao vise od Visce, e to cemo da vidimo....A Djuricic, vidio sam dobro kako igra u Holandiji i za repku.... :lol:

Da stara slava. Da je Markovic Albanac, kostao bi 0.2 mil a Djuricic 0.5mil..... Mijatovic, Mihajlovic, Jugovic, Kovacevic, Stojkovic, Savicevic, su postavili visoke standarde, pa se pola Evrope lomi kad izadje iole dobar talenat u srpskoj skoli nogometa u nadi da su ulovili novog Mijatovica, al zadnjih godina ej sve bilo u stilu jaja pod bubrege, sto govore i rezulatti vase reprezenatcije od 2010 pa do danas.

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 09 jul 2013, 14:27

Djuricic i Markovic su odlicni talenti. Ovaj zadnji pogotovo, iako bi morao poboljsat realizaciju, ali to je normalno za tako mladog igraca. Sulejmani je propao zadnjih godina, ali mozda se probudi.

ALI odakle prica o njima na temi Visce i zasto ste toliko obuzeti igracima iz Srbije i Hrvatske? Neki stalno imaju neku potrebu da dizu nase igrace iznad njihovih. Kao da je vazno. Cinjenica je da nam je repka trenutno jaca od Srbije, i to je jedino relevantno.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

Batko
Kontakt:

Post Postao/la Batko » 09 jul 2013, 14:29

Ma povucena paralela oko prodaje, i uviejk se nadje neki srbin ili hrvat da ponizuje i starta raspravu tipa "ciji ej veci"

ciza
Kontakt:

Post Postao/la ciza » 09 jul 2013, 14:31

ti si pokrenuo temu bez argumenata o tome

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 09 jul 2013, 14:33

bagrcavi je napisao/la:
marconato je napisao/la:Lupas gluposti, prvo ne znas ni o kojim igracima je rijec, a sumnjam da si ih ikada i gledao! Najstariji je Sulejmani, a lik ima 25 god...Kakva stara slava?! :roll:

Da li je Markovic precinjenjen, to cemo tek vidjeti! Do sada je sa svojih 19 god pokazao dosta vise od Visce, a o Djuricicu recimo je smijesno i pricati... ;)
Ali su se Mitrović i stariji Marković baš dokazali u fudbalskom svijetu pa se prodaše u Benficu.I Sulejmani da je vrijedio Ajax bi uzeo neke pare na njemu, ovako ga je pustio džabe.Marković je nedokazan, ali posjeduje ogroman talent.A Đuričić je po meni bolji od Sulejmanija puno puno.Sve je stvar imidža i renomea, normalno da tu i menadžeri igraju veliku ulogu.
Nisi informisan, Sulejmani nije htio da produzi ugovor sa Ajaxom, zato nije ni igrao, nego je samo trenirao sa drugim timom i cekao da ode kao slobodan igrac! Inace je glupo uopste i porediti sta je on uradio kroz karijeru, a sta Visca! Sulejmani je sa 20 god bio ako se ne varam mozda i prvi strijelac holandske lige, igrao LS sa Ajaxom...Mitrovica nisam nikad ni gledao, tako da ne mogu nista konretno ni reci u vezi njega...
Djuricic je recimo uz Eriksena bio najbolji mladi igrac lige (po meni mozda i bolji igrac od recimo Ljajica), a Markovic je vec sa 18 god. miljama prekucao srpsku ligu...Ima sve predispozicije da bude jedan od najboljih igraca u Evropi, ali opet kazem, pred nama je, ne mora nista da znaci, naravno... ;)
Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...

Batko
Kontakt:

Post Postao/la Batko » 09 jul 2013, 14:35

Tema je bila Visca i nejgov transfer i o tome se pisalo, a uzrecice koje se koriste se ne moraju bas svaka podkrijepiti argumentima iako za to postoje.....Poenta je da se sprski i hrvatski igraci jako lakse prodavaju a ja to kazem da je zbog stare slave i vjerujem i da ce rejting nasih igraca skociti kada se plasiramo na SP.

ciza
Kontakt:

Post Postao/la ciza » 09 jul 2013, 14:37

Batko je napisao/la:Tema je bila Visca i nejgov transfer i o tome se pisalo, a uzrecice koje se koriste se ne moraju bas svaka podkrijepiti argumentima iako za to postoje.....Poenta je da se sprski i hrvatski igraci jako lakse prodavaju a ja to kazem da je zbog stare slave i vjerujem i da ce rejting nasih igraca skociti kada se plasiramo na SP.
s razlogm ,nasi ce biti mladi konkurentni na trzistu kad naprave kakav rez u maldjim selekcijama,ili u klubovima,,na medjunarodnoj sceni,bili to turniri ili reprezentativna takmicenja,dok ovi stariju se nekonkurentni sto pokazuju utakmice van granica BIH nasih prvih timova klubova,do tad su s razlogom ne konkurentni

visca je dobar igrac i nace klub

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 09 jul 2013, 14:43

Batko je napisao/la:

Ne pratim. :lol:

Znam o kojim se igracima radi.....Markovic je precjenjen. Pokazao vise od Visce, e to cemo da vidimo....A Djuricic, vidio sam dobro kako igra u Holandiji i za repku.... :lol:

Da stara slava. Da je Markovic Albanac, kostao bi 0.2 mil a Djuricic 0.5mil..... Mijatovic, Mihajlovic, Jugovic, Kovacevic, Stojkovic, Savicevic, su postavili visoke standarde, pa se pola Evrope lomi kad izadje iole dobar talenat u srpskoj skoli nogometa u nadi da su ulovili novog Mijatovica, al zadnjih godina ej sve bilo u stilu jaja pod bubrege, sto govore i rezulatti vase reprezenatcije od 2010 pa do danas.
Mnogo si lucidan... ;)

Evo Matic je proglasen za najboljeg igraca u portugalskoj ligi i trenutno vazi za jednog od najboljih zadnjih veznih u Evropi! Da i to mozda nije na racun "stare slave" ?! :mrgreen: :roll:

Koliko god cudno zvucalo, igraci Srbije imaju najmanje veze sa losim rezultatima, dosta ih uostalom i ne igra za reprezentaciju... ;)
Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...

Batko
Kontakt:

Post Postao/la Batko » 09 jul 2013, 14:47

Markovic ce biti jedan od najboljih u EVropi, Matic medju najboljim u Evropi, ma daj ba Marconato.. :lol:

Matic je dobar, usudio bi se reci igracina ali da bi bio medjunajboljim na svom mjestu u Evropi ce prvo trebati preci u neki veliki klub i ligu (U Chelsea se nije pokazao) a poslije kad se dokaze u velikom klubu i ligi onda mozemo diskutovati....

A zasto nemate rezultate, zato sto nemate tim, nemate postenog napadaca ni ofanzive, imate niz paklenih odbrambenih igraca ali to nije dovoljno. Tim donosi rezultate a ne pojedinci....

Inace ovo je tema Visce...

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 09 jul 2013, 14:59

Svaki od njih baci komentar na srbijanske i hrvatske igrače, pravi komparacije, daje svoje mišljenje, i onda propisno naruži ove koji offtopičare. :mrgreen: Golemo oca mi :lol:
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 09 jul 2013, 15:06

Batko je napisao/la:Markovic ce biti jedan od najboljih u EVropi, Matic medju najboljim u Evropi, ma daj ba Marconato.. :lol:

Matic je dobar, usudio bi se reci igracina ali da bi bio medjunajboljim na svom mjestu u Evropi ce prvo trebati preci u neki veliki klub i ligu (U Chelsea se nije pokazao) a poslije kad se dokaze u velikom klubu i ligi onda mozemo diskutovati....

A zasto nemate rezultate, zato sto nemate tim, nemate postenog napadaca ni ofanzive, imate niz paklenih odbrambenih igraca ali to nije dovoljno. Tim donosi rezultate a ne pojedinci....

Matic je vec sada u velikom timu, jedan je od njaboljih igraca tog tima, finaliste EL...Chelsea se dobro shebao sto mu nije dao sansu, a sad nastoje posto poto da ga vrate nazad, kao sto ga zeli i jos masa najjacih klubova u Evropi!

Tacno je, nemamo dobrog napadaca, centarfora, ali to nema nikakve veze sa sa tim sto mi u Zagrebu igramo s drugom postavom (osim odbrane)! Znaci, bez Matica, Ljajica, Tadica, Kuzmanovica, Jankovica, Markovica...Pa Subotic nije odigrao minute u kvalifikacijama do te utakmice, Vidic se oprostio od reprezentacije upravo iz tih razloga!

Ja bih razumio da BiH ima na svakoj poziciji po 2-3 extra igraca, pa da mi prosipas neku pricu o kvalitetu igraca, ali upravo je BiH vise deficitarnija ako pogledamo 22-23 igraca, nego Srbija! Da se spoje Srbija i Bih i da napravis 22 najbolja igraca (dvije postave) realno bi maksimalno 7-8 bilo iz BiH (Begovic, Lulic, Spahic, Medunjanin, Salihovic, Pjanic, Ibisevic, Dzeko) i to je otprilike to!

BiH je bolja EKIPA, to niko ne spori! Bas zato sto joj, za razliku od Srbije, igraju najbolji moguci igraci, dobra atmosfera u timu, dobar (za razliku od Srbije NORMALAN) selektor, podrska navijaca... ;)

BritishCore
Kontakt:

Post Postao/la BritishCore » 09 jul 2013, 15:07

Kako god, spojite vaše najbolje i mi naše najbolje, donji bi ste bili. 8-)
"I on je imao tu nesreću ili sreću, da živi na tom podbrdu, gdje su normalno medvjedi šetali, lisice korzirale domaće i divlje životinje participirale tu oko njegove štale i u štali"
Nazif Gljiva o Šerifu Konjeviću

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 09 jul 2013, 15:10

marconato je napisao/la: Ja bih razumio da BiH ima na svakoj poziciji po 2-3 extra igraca, pa da mi prosipas neku pricu o kvalitetu igraca, ali upravo je BiH vise deficitarnija ako pogledamo 22-23 igraca, nego Srbija! Da se spoje Srbija i Bih i da napravis 22 najbolja igraca (dvije postave) realno bi maksimalno 7-8 bilo iz BiH (Begovic, Lulic, Spahic, Medunjanin, Salihovic, Pjanic, Ibisevic, Dzeko) i to je otprilike to!

BiH je bolja EKIPA, to niko ne spori! Bas zato sto joj, za razliku od Srbije, igraju najbolji moguci igraci, dobra atmosfera u timu, dobar (za razliku od Srbije NORMALAN) selektor, podrska navijaca... ;)
Ovo je apsolutno tacno (ne znam bas za ove brojke gore, ali nije ni toliko vazno). Srbija ima vecu sirinu igraca, sto je i normalno, prvih 11 je tu negdje, ali BiH je u praksi mnogo bolja i to je jedino sto je vazno.

Podcjenjivanje mladih igraca poput Matica, Djuricica, Markovica i tako dalje nema smisla. Vjerujem da bi Susic dao bubreg da Matic igra za BiH. A Mihajlovic oba za Dzeku. :D
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

Batko
Kontakt:

Post Postao/la Batko » 09 jul 2013, 15:11

Samopouzdanja im nikada nije falilo.... :lol:

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 09 jul 2013, 15:16

BritishCore je napisao/la:Kako god, spojite vaše najbolje i mi naše najbolje, donji bi ste bili. 8-)
To je vec sad hipoteticki, sta bi bilo kad bi bilo! BiH je ozbiljna reprezentacija, Srbija to, zavaljujuci mafijaskom savezu i crazy selektoru, nije i to je to...

Fazon je sto neki ne mogu da razdvoje pojedince od reprezentacije, a to na zalost u slucaju Srbije nije bas spojivo... ;)

@ Batko, "samopouzdanje" argumentovano i zasnovano na cinjenicama... ;)

Papastathopoulos
Kontakt:

Post Postao/la Papastathopoulos » 10 jul 2013, 17:31

marconato je napisao/la:
Batko je napisao/la:Markovic ce biti jedan od najboljih u EVropi, Matic medju najboljim u Evropi, ma daj ba Marconato.. :lol:

Matic je vec sada u velikom timu, jedan je od njaboljih igraca tog tima, finaliste EL...Chelsea se dobro shebao sto mu nije dao sansu, a sad nastoje posto poto da ga vrate nazad, kao sto ga zeli i jos masa najjacih klubova u Evropi!

Tacno je, nemamo dobrog napadaca, centarfora, ali to nema nikakve veze sa sa tim sto mi u Zagrebu igramo s drugom postavom (osim odbrane)! Znaci, bez Matica, Ljajica, Tadica, Kuzmanovica, Jankovica, Markovica...Pa Subotic nije odigrao minute u kvalifikacijama do te utakmice, Vidic se oprostio od reprezentacije upravo iz tih razloga!

Ja bih razumio da BiH ima na svakoj poziciji po 2-3 extra igraca, pa da mi prosipas neku pricu o kvalitetu igraca, ali upravo je BiH vise deficitarnija ako pogledamo 22-23 igraca, nego Srbija! Da se spoje Srbija i Bih i da napravis 22 najbolja igraca (dvije postave) realno bi maksimalno 7-8 bilo iz BiH (Begovic, Lulic, Spahic, Medunjanin, Salihovic, Pjanic, Ibisevic, Dzeko) i to je otprilike to!

A npr miske nista ? :lol: ne bi ga dao za 3 djuricica i jednog sulejmanija, al je po tebi garant sulejmani bolji od njega pa ga nema tu :D

Inace, srbija je jaca na papiru od nas definitivno..al papir ne izlazi u kopackama na teren 8-)

Btw, visca je igracina 8-)
Ko rano rani, il je pekar il nije normalan

Cautinho
Kontakt:

Post Postao/la Cautinho » 10 jul 2013, 17:47

Mislim da je Visci jasno da ako bude igrao drugu ligu,nema mjesta u repki.
Samim tim je i vrlo izgledno da ce probati naci drugu sredinu.
Bilo bi super kad bi presao u jedan od te turske trojke,ali ne vjerujem da bi se naigrao.
Keep walking.

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 10 jul 2013, 18:01

Papastathopoulos je napisao/la:
marconato je napisao/la:

A npr miske nista ? :lol: ne bi ga dao za 3 djuricica i jednog sulejmanija, al je po tebi garant sulejmani bolji od njega pa ga nema tu :D

Inace, srbija je jaca na papiru od nas definitivno..al papir ne izlazi u kopackama na teren 8-)

Ja vjerujem da ti ne bi ni Spahica recimo dao za Subotica ili Nastasica! Jesam u pravu?! :)

Miske je igracina, ali je vec u godinama! U poslednje vrijeme ne igra ozbiljan fudbal, osim u reprezentaciji! Na toj i slicnim pozicijama bi imao Pjanica, Ljajica, Djuricica... ;)

Njegovo je jos godina - dvije i to je to...dok ce Djuricic tek da hara evropskim fudbalom, jer djecko tek ima 21 god, a u Benfiku je dosao sa statusom jednog od najboljih mladih igraca holandskog prvenstva! Blize je Djuricic po kvalitetu recimo Pjanicu, nego sto je Visca Djuricicu, a ovde se on omalovazava u odnosu na Viscu... :roll:

[youtube][/youtube]

Papastathopoulos
Kontakt:

Post Postao/la Papastathopoulos » 10 jul 2013, 18:18

marconato je napisao/la:
Papastathopoulos je napisao/la:
marconato je napisao/la:

Ja vjerujem da ti ne bi ni Spahica recimo dao za Subotica ili Nastasica! Jesam u pravu?! :)

Miske je igracina, ali je vec u godinama! U poslednje vrijeme ne igra ozbiljan fudbal, osim u reprezentaciji! Na toj i slicnim pozicijama bi imao Pjanica, Ljajica, Djuricica... ;)

Njegovo je jos godina - dvije i to je to...dok ce Djuricic tek da hara evropskim fudbalom, jer djecko tek ima 21 god, a u Benfiku je dosao sa statusom jednog od najboljih mladih igraca holandskog prvenstva! Blize je Djuricic po kvalitetu recimo Pjanicu, nego sto je Visca Djuricicu, a ovde se on omalovazava u odnosu na Viscu... :roll:

[youtube][/youtube]
Stani drug, ti si sastavio dvije ekipe od srpskih i bh. igraca, i nema tu koliko ko ima godina, sastavljaj po kvalitetu..kad misketu bude vakat da se makne, makni ga i ubaci mladjeg..al ja sam sad zamislio da sam recimo tajlandjanin, i nikad ne bi ubacio ni djuricica, a kamoli sulejmanija umjesto njega..fudbalske genijalnosti su u igracu i sa 20 i sa 35 godina...dzaba sulejmaniju sto je sa 20 godina harao u holandiji kad je sad mrka kapa i ne moze misketu prismrdit' po fudbalskim kvalitetima..a o spahicu ne zelim raspravljati..jedan je kapiten 8-) i sa 32 godine, trenutno medju 3 najbolja stopera na balkanu 8-)
Ko rano rani, il je pekar il nije normalan

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 10 jul 2013, 18:35

O tome ti pricam, tebi je Spahic medju 3 jer je najbolji u BiH, gdje mu je konkurencija malo je reci smijesna! ;) On ne moze nikako u isti kos s Vidicem, Ivanovicem, Suboticem, Nastasicem samo eto sto je kapiten i "institucija" BiH fudbala! Sad ja isto mogu ovom tvojom: da pitas bilo koga u svijetu: Subotic/Ivanovic ili Spahic, rekli bi ti "who the fuck is Spahic"... ;)
To ti je slicno kada bih ja poredio Pantelica ili Zigica i Dzeku/Ibisevica, jer je Pantelinjo "bogotoc srpskog fudbala"... :roll:

Za Misimovica se i moze diskutovati, ali to opet ne mijenja cinjenicu da bi dosta vise bilo igraca iz Srbija u ta 22, tj. dvije postave! ;)

P.S. Sulejmanija nisam ni racunao u ta 22, jer on objektivno trenutno nema mjesta ni u Srpska hipoteticki 22 najbolja igraca... ;)

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.