Hamburger Sport-Verein

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Thioune će:

1. ostati do oktobra
0
Nema glasova.
2. ostati do kraja sezone 20/21
3
13%
3. se proslaviti u HSV-u
3
13%
4. Thioune who?
18
75%

Ukupno glasova: 24

amerosm
Kontakt:

Re: Hamburger Sport-Verein

Post Postao/la amerosm » 02 jul 2010, 18:40

FRANK RIBERY je napisao/la:Drobny novi golman HSv-a.Potpisao trogodišnji ugovor.
Po meni odlican golman bar to statistike govore, uvijek je bio medju 4 golmana u Bundesligi. Takodjer mislim da je ovo odlican potez uprave, jer dolazi besplatno, a i treba Rostu malo konkurencije, a ovaj se odmah prepao i podigao medijsku propagandu. Nesta slicno kao sto je bio slucaj s Neuerom u Schalke-u. Izgleda da cemo ove sezone imati novog kapitena, jer je Veh rekao da Jarolim nece imati sigurno mjesto u prvih 11, moj favorit za novog kapitena je Marcell Jansen, a njegova zamjena bih trebala biti RvN.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 05 jul 2010, 00:01

Danas smo odigrali prvu utakmicu ove sezone i dobili Leck s 9-0, a debitovao je nas Muhamed Besic kojeg je Siegethaler iz U19 prebacio u prvi tim. Momak ima izuzetan potencijal s svojih 17 godina i moze igrati na poziciji stopera, i na poziciji desnog beka. Besic i Koreanac Son su prebaceni u prvi tim i zavisno od rezultata bih tu trebali dobivati priliku.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 05 jul 2010, 14:22

Raspored utakmica za sezonu 2010/11 je sljedeci:

1. HSV - Schalke 04
2. Eintracht Frankfurt - HSV
3. HSV - Nuernberg
4. FC. St Pauli - HSV :D :D
5. HSV - Wolfsburg
6. Werder Bremen - HSV :D :D
7. HSV - Kaiserslautern
8. Mainz - HSV
9. HSV - Bayern
10. Koeln - HSV
11. HSV - Hoffenheim
12. Dortmund - HSV
13. Hannover - HSV
14. HSV - Stuttgart
15. Freiburg - HSV
16. HSV - Bayer Leverkusen
17. Borussia M`Gladbach - HSV

Po meni opet DFL nam dao los raspored kao i prethodne sezone. Od jakih ekipa jedino protiv Werdera i Dortmunda igramo na strani ovo ostalo sve kuci, jedina prednost ovog rasporeda sto konacno posljednje kolo igramo kao domacini i sto u drugom dijelu sezone imamo dvije domace utakmice zaredom.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 15 jul 2010, 16:15

Eh evo nakon sto sam se vratio iz Splita da napisem neke svoje utiske sto se tice utakmice, i desavanja na istoj. Od ove sezone, ocito na insistiranje Siegenthalera pocelo je forsiranje sistema kojeg igra "Elf" tj. 4-2-3-1, gdje se u vrhu napada nalazi RvN, a iza igraci koji bi trebali RvN-u stvarati prilike koje bih ovaj krunisao. Taj sistem je jucer imao odredjenih mana, jer nije sve uigrano, a nedostajalo je takodjer sedam igraca zbog SP-a, jos na to dosad su pripreme bile posvecene samo fizickoj spremi pa tako ocekujem da ce se sve to dobro ukomponovati do pocetka Bundeslige. Sada bih nesta napisao o samoj utakmici, onaj Hajduk za mene je smijesna ekipa - ne bih nikog da podcjenjujem - ali mi nije jasno kako jedan Jarolim moze se setati kroz vezni red i odbranu te ekipe, koji u Bundesligi ne moze sastaviti s loptom. Golovi s obje strane su padali na smijesan nacin, a vidjelo se iz aviona da HSV ne igra s punom snagom, imam osjecaj da je ono bilo njihovih 20 % mogucnosti koje ekipa posjeduje.
Bosna i Hercegovina bih mogla dobiti jednog kvalitetnog stopera s imenom Muhamed Besic, momak je jucer odigrao fenmenalno spasio cist gol Hajduka, uklizavao, ginuo za svaku loptu, dobra u otvaranju ima odlican pregled igre, jednostavno za mene najbolji igrac utakmice, cak je opasne situacije rjesavao na elegantan nacin nije krkancio, mogao bih Safet Susic momka pogledati koji istina ima 17 godine, ali je bolji od svih nasih igraca u zadnjoj liniji osim Spahica, pa cak ljudi iza mene su govorili mali je veliki potencijal, postoji li koja mogucnost da igra za Hrvatsku. Istina imao je dvije greske, jedna je bila kada nije skocio na ubacaj igraca Hajduka, i samo posmatrao kako Sharbini salje loptu pored stative, a druga je bila kada ga je ponijelo i krenuo s loptom prema protivnickoj polovini i izgubio istu i time napravio priliku igracima Hajduka.
Uglavnom neki moj zakljucak bih bio da je sve bilo fenomenalo, od grada, do ljudi, do utakmice, mora, jedino me Torcida razocarala, jer svakom igracu zvidze, koji ulazi ili koji izlazi, pa ako volis svoj klub trebao bih podrzavati te igrace, ali eto svako ima svoje.

Mladi Njemacki reprezentativac Dennis Dieckmeier je pred potpisom cetverogodisnjeg ugovora, od toga ga samo dijeli medicinski pregled. Cjena iznosi 2,5 miliona eura.

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 15 jul 2010, 16:23

Fino, Amer pičio za Split. :) Još ako si stigao gdje se usput brćnuti, potpun užitak.

Dieckmeier je odličan igrač, brz, prodoran. U HSV može samo napredovati, naravno ako dođe do željene minutaže.
Nešto sam čitao da ste zagrijani za Galasa, ima li od toga šta? :?
Vom Jäger zum Gejagten

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 15 jul 2010, 16:40

Naravno prvo Makarska i kupanje pa onda prvac Split, obilazak starog grada, zatim pravac Poljud i utakmica. Sto se tice Gallasa mislim da nece biti nista, jer pored Ze Roberta i RvN-a, ne moze doci jos jedan igrac koji je u godinama, i koji uzima puno novca, sto se tice plate.

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 15 jul 2010, 22:53

geronimo je napisao/la:Fino, Amer pičio za Split. :) Još ako si stigao gdje se usput brćnuti, potpun užitak.

Dieckmeier je odličan igrač, brz, prodoran. U HSV može samo napredovati, naravno ako dođe do željene minutaže.
Nešto sam čitao da ste zagrijani za Galasa, ima li od toga šta? :?
Po ''njegovom izvjestaju''imam osjecaj da se on fakticki i jest ''brcko''a tekme vidio nije.
Nigdje veze sa opisom tekme ili ostalog o cemu on pise.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 15 jul 2010, 23:18

@ haris hp

ako meni ne vjerujes i ako si gledao tekmu preko TV-a, mozda si stekao neki drugi utisak, ali procitaj izjave trenera igraca pa ce ti sve biti jasno. Petric i kompanija nakon visinskih priprema s tegovima, vidjeli malo mora i lijepog ambijenta i njima uopste nije bilo do utakmice, jos ljudi molili trenera da ostanu u Splitu.
Ako mislis sto se malog Besica tice, on s obzirom na svoje godine, da nikad nije igrao pred tolikim brojem navijaca odigrao fenomenalnu utakmicu. Imao je dva kiksa, kao sto sam gore napisao, a Ibra ga mislio u par navrata napraviti budalom, ali mu mali na rutinski nacin oduzima loptu, jedini problem u buducnosti moze momku predstavljati skok igra, jer je samo 1,77 visok. Kao sto kaze Veh jedina svojetla tacka u zadnjoj liniji je bio Besic.

*p!p!t@*
Kontakt:

Post Postao/la *p!p!t@* » 15 jul 2010, 23:19

Da Bog da vam Ibraka oduzeo Evropu :D
Urbanovo = Prknovčići

Pravda za Prknovčiće!

Red Army prestati neće nikada!

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 15 jul 2010, 23:27

*p!p!t@* je napisao/la:Da Bog da vam Ibraka oduzeo Evropu :D
Da Bog da im Ibraga bio novo pojacanje. :P :P
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 15 jul 2010, 23:33

@Ameraga Losa stvar po Besica sto je bas puno ispadao iz trajvana.
Dobra stvar sto je malac bas mlad a vec ga Veh uveliko forsira.Visina manje vise,i onaj zabar je malehan ko i on.
Ali neprelazan u odbrani.
Sto se tice tekme ne opravdava igru HSV.Ako je iko bio smjesan to su oni bili.
Primiti tri gola od nekog iz HNL,vise nego smjesno.
Mogao si u prvom izvjestaju spomenuti i Ibru.
Ti ga ne mirises,ali je tvoje HSV-ovce itekako vukao za nos i usi.Ma koliko to tebi bilo tesko da priznas.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 17 jul 2010, 13:47

Denis Diekmeier je zvanicno potpisao cetverogodisnji ugovor, i ostaje da vidimo kako ce se uklopiti u novu sredinu. Jos smo u potrazi za stoperom (najvjerovatnije da ce doci dva igraca), i jednim veznim gdje se ostaje da vidi hoce li biti Kacar ili Afellay. Takodjer prema svemu sudeci Berg ce ici na posudbu u PSV. Takodjer prema pisanju Turskih i Njemackih medija Galatasaray zeli kupiti Trochowskog i spremni su izdvojiti do 10 miliona eura - ukoliko je ovo istina ja bih ga licno odveo do Istanbula - a kao njegova zamjena se spominje Svicarac Shaqiri.

@ haris hp

Na mene je licno Besic ostavio odlican utisak (isto kao i na Sigenthalera), istina da je imao dva kiksa, ali sto je normalno u njegovim godinama. Kod njega mi se svidja sto ima sto situacije rjesava na lijep nacin pokusava da iznese loptu (nesto slicno kao Pique), ali i sam moras priznati da je za svoje godine odigrao odlicnu utakmicu, kada se uzme u obzir da je uvijek igrao pred stotinjak navijaca, a sada je bilo 15.000.
Eh sada sto se tice HSV-a koji je primio tri gola, sve to stoji, ali trebas uzeti u obzir da su odbranu cinili dvojca igraca koja imaju 17 godina, jedan zadnji vezni i jedan Rozhenal (koji je bio zelja Labbadie), takodjer Hajduk danas zvanicno ulazi u sezonu, a ovi lopte nisu vidjeli do te utakmice, jer su samo radili s tegovima, i na fizickoj spremi. Ljudi vidjeli more i dosli se malo opustiti i odigrati lezernu utakmicu, a Hajduk igrao u punom sastavu, no necemo vise o tome, ima tu dosta faktora. Jedan Schalke je isto izgubio od Braunschweiga pa niko ne kaze da su smijesna ekipa.
Sto se tice Ibricica ja njega ne mirisem nesto to si upravu. Razlog je isti kao i kod Trochowskog, glumi zvijezdu ali kada treba nesto pokazati zavuce se u misiju rupu. Mozda bih Ibru vise cjenio da je otisao u neki klub lige petice, jer ove ex-yu lige nisu neko mjerilo, cast izuzetcima.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 18 jul 2010, 19:46

Cigani ostaju cigani, to ne moze niko promjeniti. Nakon sto je lopta otisla pet metera od Ze Roberto jedan cigan u dresu Juventusa, krkanski pravi prekrsaj nad Ze Robertom, i ZeRo je iznesen na nosilima. :roll: :roll: :roll: :roll:

Italia
Kontakt:

Post Postao/la Italia » 18 jul 2010, 20:02

amerosm je napisao/la:Cigani ostaju cigani, to ne moze niko promjeniti. Nakon sto je lopta otisla pet metera od Ze Roberto jedan cigan u dresu Juventusa, krkanski pravi prekrsaj nad Ze Robertom, i ZeRo je iznesen na nosilima. :roll: :roll: :roll: :roll:
aj ne seri bogati..
„Morata, najkompletniji napadac danasnjice“ -> Italia

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 18 jul 2010, 22:41

Inače HSv za klasu bolji tim u prijateljskom meču.Šta li Dzeko vidi u tim jadovima kad se HSv bez 7-8 igrača poigrava sa Juventusom.
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 18 jul 2010, 22:50

FRANK RIBERY je napisao/la:Inače HSv za klasu bolji tim u prijateljskom meču.Šta li Dzeko vidi u tim jadovima kad se HSv bez 7-8 igrača poigrava sa Juventusom.
Ne vidi ništa!
Laut tz-Informationen ist Bayern der Wunschverein des Bosniers.
Još se ništa ne zna o ozbiljnosti povrede Ze Roberta, a ti @Italija pripazi malo na svoj riječnik. Možda ti taj kome si uputio te pogrdne riječi, može Babo biti.

Još jednom ponavljam, razlikujte uvrede na račun vašeg kluba od onih lične prirode.
Vom Jäger zum Gejagten

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 18 jul 2010, 22:51

FRANK RIBERY je napisao/la:Inače HSv za klasu bolji tim u prijateljskom meču.Šta li Dzeko vidi u tim jadovima kad se HSv bez 7-8 igrača poigrava sa Juventusom.
Zeli iskljucivo da ode, nije bitno gdje. Smatra da je Juve veci tim od Wolfsburga sto i jeste i njegovo je misljenje da ce se tamo vise razvijati.

@Amere: Kakav je bio nas Besic?
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 18 jul 2010, 23:14

Besic je odigrao samo prvo poluvrijeme i bio je solidan. Kod njega mi se svidja sto je za svoje godine miran i stalozen, nema nervoze, igra bez pritiska sto je dobor. Njegova sreca je sto Veh njega forsira, nesto slicno sto je uradio i s Tascijem u Stuttgartu, pa tako da ove sezone ocekujem malu minutazu da stekne odredjeno iskustvo u Bundesligi, a sljedece sezone ocekujem da eksplodira, naravno ukoliko ga povrede zaobidju. Njega i Koreanca Son-a je Siegethaler prebacio u prvu ekipu, a taj covijek zna prepoznati kvalitet. Sto se tice za Ze Roberta necu nista komentarisati, video govori vise od 1000 rjeci.

[youtube][/youtube]

bistrikboy
Kontakt:

Post Postao/la bistrikboy » 18 jul 2010, 23:21

Stvarno kretenski potez ovog talijanskog kloca :roll:

Amere jel se meni cini ili je HSV onako po imenima slabiji nego lani,imam osjecaj da su previse energije potrosili na Afellaya i njegove marifetluke i da su propustili sansu da dovedu spica i centralnog veznog (ima jos vremena doduse),vidim i Berg bi mogao u PSV pa te pitam ima li naznaka za nekim igracima sem price oko Kacara?
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 18 jul 2010, 23:22

I gdje zapelo oko Ibrahima/Gojka? Jedan ne želi (?) dok se za drugog cjenkaju?
Vom Jäger zum Gejagten

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.