Euro 2020 - Kvalifikacije

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Amarinho
Kontakt:

Re: Euro 2020 - Kvalifikacije

Post Postao/la Amarinho » 03 dec 2018, 12:14

Rooney88 je napisao/la:Mnogo glupih, izvinjavam se ali fkt, prognoza je napisano. Pogotovo neko gore sa ova 2b protiv Grcke ili 4 od ybne Finske. Realno Italija jeste jaca ali se sigurno moze igrati s njima, ne moramo na kraju ni boda uzeti ali nisu ni Belgija ni Francuska da unaprijed upisujemo poraze. Grke i Fince u oba meca mozemo dobiti najnormalnije, bit ce sigurno problema s Grcima ali ne vjerujem da ce nam se ovaj put izvuci a da ih ne uzmemo bar jednom. Vjerujem da uzimamo makar drugo mjesto.
Gledaj rezultate Finske, pa njima su Hrvati uzeli jedva 4 boda prosle kvale za evropsko... Grci nam u najmanju ruku ne leze - pa prosle te kvalifikacije smo podjelili bodove snjima i bas su bila ta 2 boda, sta je tu sad ne moguce da se to ponovi?

Isto ko da smo za razliku od tada Brazil.

Mislim meni je smjesno kako neki nas ovdje precjenjuju misleci da se ljudi nas boje, a od ekipe iz drugog sesira mi smo realno bili pozeljeni od svih protivnika.

A sto se tice Italije... pa bolan nismo mi uzeli "velesilu" odkad postojimo. Jedino ako Belgiju brojis kao velesilu od prije 9 godina kad im je igrao Wesley Sonck u napadu. Znaci nasa najveca pobjeda je kuci protiv Grcke ono 3-1. Zasto sebi mazemo oci da mi mozemo protiv velikana igrat?

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 03 dec 2018, 12:30

Ma dobicemo Grcku ovaj put kuci. Dosta su se vise izvlacili protiv nas. U Atini su nas samo nasi promasaji kostali, djelimicno i u Zenici. Bolji smo duplo.

Tristan10
Kontakt:

Post Postao/la Tristan10 » 03 dec 2018, 12:35

Amarinho je napisao/la:
Rooney88 je napisao/la:Mnogo glupih, izvinjavam se ali fkt, prognoza je napisano. Pogotovo neko gore sa ova 2b protiv Grcke ili 4 od ybne Finske. Realno Italija jeste jaca ali se sigurno moze igrati s njima, ne moramo na kraju ni boda uzeti ali nisu ni Belgija ni Francuska da unaprijed upisujemo poraze. Grke i Fince u oba meca mozemo dobiti najnormalnije, bit ce sigurno problema s Grcima ali ne vjerujem da ce nam se ovaj put izvuci a da ih ne uzmemo bar jednom. Vjerujem da uzimamo makar drugo mjesto.
Gledaj rezultate Finske, pa njima su Hrvati uzeli jedva 4 boda prosle kvale za evropsko... Grci nam u najmanju ruku ne leze - pa prosle te kvalifikacije smo podjelili bodove snjima i bas su bila ta 2 boda, sta je tu sad ne moguce da se to ponovi?

Isto ko da smo za razliku od tada Brazil.

Mislim meni je smjesno kako neki nas ovdje precjenjuju misleci da se ljudi nas boje, a od ekipe iz drugog sesira mi smo realno bili pozeljeni od svih protivnika.

A sto se tice Italije... pa bolan nismo mi uzeli "velesilu" odkad postojimo. Jedino ako Belgiju brojis kao velesilu od prije 9 godina kad im je igrao Wesley Sonck u napadu. Znaci nasa najveca pobjeda je kuci protiv Grcke ono 3-1. Zasto sebi mazemo oci da mi mozemo protiv velikana igrat?
Normalno da svakog protivnika moras respektovati. Pogotovo ovo za Finsku. Ali ne kontam onda sto uopste gledas ili igras fudbal ako ne mislis da jednom mozes osvojiti bod ili bodove protiv jedne reprezentacije koja je po tradiciji velesila. Takve utakmice sluze da nesto pokazes, i samo kroz njih mozes da promovises svoje igrace, da naprave neki iskorak.

Jusko00
Kontakt:

Post Postao/la Jusko00 » 03 dec 2018, 12:36

Jos uvijek za Finsku igra Litmanen :D :mrgreen:

Amarinho
Kontakt:

Post Postao/la Amarinho » 03 dec 2018, 12:39

Tristan10 je napisao/la: Normalno da svakog protivnika moras respektovati. Pogotovo ovo za Finsku. Ali ne kontam onda sto uopste gledas ili igras fudbal ako ne mislis da jednom mozes osvojiti bod ili bodove protiv jedne reprezentacije koja je po tradiciji velesila. Takve utakmice sluze da nesto pokazes, i samo kroz njih mozes da promovises svoje igrace, da naprave neki iskorak.
Pa kad prvi put od postojanja nase reprezentacije - evo sad ce 25 godina - uzmemo neku velesilu, od tog trenutka cu pocet da vjerujem da mozemo. A ovako mi je bezveze da se nadam necemu sto se jos nikad nije ni desilo... bod kuci protiv Italija i neki minimalan poraz u gostima je to sto ocekujem. Sve i da igramo bolje, da se nosimo s njima..fali nam taj zadnji "slif", nismo drski kao Hrvati recimo sto uzimaju redovno velikane.

Maestro
Kontakt:

Post Postao/la Maestro » 03 dec 2018, 12:45

Nema to nista sa drskos il cemu drugom. Jednostavno fali kvaliteta i to je to. A kad uz to uzmes da si imao trenere do sada koji nisu bas nesto onda ti bude da nemas pobjede protiv velike ekipe. Ali eto sad imas po prvi put selektora koji ima taktickog znanja i zna postaviti ekipu. Uz to jos nabrije igrace da grizu onda realno mozes ocekivati da prodjes ovu grupu. I uz to sto nebi pobjedio italiju. Talijani jesu velika ekipa. Ali momentalno imas velike ekipe s kojima se realno ne mozes nositi a tu italiji trenutno ne spada.
Može Petev ostati sto godina, ali to više nema smisla. Ne znam možemo li više potonuti – jasan je Topić.

Tuta Petrov

Tristan10
Kontakt:

Post Postao/la Tristan10 » 03 dec 2018, 12:49

Amarinho je napisao/la:
Tristan10 je napisao/la: Normalno da svakog protivnika moras respektovati. Pogotovo ovo za Finsku. Ali ne kontam onda sto uopste gledas ili igras fudbal ako ne mislis da jednom mozes osvojiti bod ili bodove protiv jedne reprezentacije koja je po tradiciji velesila. Takve utakmice sluze da nesto pokazes, i samo kroz njih mozes da promovises svoje igrace, da naprave neki iskorak.
Pa kad prvi put od postojanja nase reprezentacije - evo sad ce 25 godina - uzmemo neku velesilu, od tog trenutka cu pocet da vjerujem da mozemo. A ovako mi je bezveze da se nadam necemu sto se jos nikad nije ni desilo... bod kuci protiv Italija i neki minimalan poraz u gostima je to sto ocekujem. Sve i da igramo bolje, da se nosimo s njima..fali nam taj zadnji "slif", nismo drski kao Hrvati recimo sto uzimaju redovno velikane.
To je do medija i navijaca. Ili su previse samouvjereni ili previse respektuju protivnika. Tesko je ocekivati da tih pocetnih godina reprezentacije si nesto mogao da napravis protiv velikih reprezentacija kad nije nista funkcionisalo. Nisi imao ni za dresova a kamoli nesto vise. Kasnije je bod ili pobjeda protiv srednje reprezentacije ko tada Norveska bilo ko da si prosao u polu finale.

Sheyi
Kontakt:

Post Postao/la Sheyi » 03 dec 2018, 13:35

Joj jesu ovi s Kosova seljaci po Facebooku, okupirali su onu stranicu Uefa Euro 2020, tačno su veća bagra od nas :yawn:

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 03 dec 2018, 13:53

Goalgetter je napisao/la:
Virtu4l je napisao/la:Jao kakav termin za gostovanje u Italiju. :o ne može bolje, nadam se Rim ili Milano.
Idealan termin. Samo da nas ne zabace negdje dole ili na Siciliju.
A ne znam, najatraktivniji smo protivnik u grupi, ne bi trebali.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 03 dec 2018, 14:03

Virtu4l je napisao/la:
Goalgetter je napisao/la:
Virtu4l je napisao/la:Jao kakav termin za gostovanje u Italiju. :o ne može bolje, nadam se Rim ili Milano.
Idealan termin. Samo da nas ne zabace negdje dole ili na Siciliju.
A ne znam, najatraktivniji smo protivnik u grupi, ne bi trebali.
Gdje god bude, gostovanje u Italiji ne propustam :bih:

A ni Helsinki ne bi bio los, ako bi se tamo igralo a ne u Turku.

akisarajevo92
Kontakt:

Post Postao/la akisarajevo92 » 03 dec 2018, 14:47

dobro kaze Novakovic na SK, "Kad se sretnu Italija i BiH, dva najbolja igraca na terenu ce biti iz BiH - Dzeko i Pjanic"

i on i Loncarevic tvrde da smo najbolji tim u grupi i da trebamo napasti prvo mjesto :mrgreen:
Zadnja izmjena: akisarajevo92, dana/u 03 dec 2018, 14:51, ukupno mijenjano 1 put.
Don't believe the hype.

Brcanskamalta
Kontakt:

Post Postao/la Brcanskamalta » 03 dec 2018, 14:51

Italija 1 bod
Grcka 3 boda
Finska 4 boda
Azerbejdzan 4 boda
Lihtenstajn 6 bodova...ukupno bodova 18.

Onako to je neki minimum ako mislimo i sanjati 2 poziciju..
Vjerovatno se moze napraviti nesto i uzeti trica protiv Italije ali mozda onda odigramo dva remija sa Grckom...ili dernemo Fince ili ove u gostima ali otme nam se X kuci...
Uglavnom otprilike to je to 18-20 bodova sigurni smo jer Italija ce samljeti sve u grupi ostale realno oni ce bas zapeti ...Grci i Finci i ovi azeri poklace se izmedju sebe svako svakom moze uzeti 3 boda...
Nekako se mi i Italija bas izdvajamo kvalitetom..moze se desiti slab dan da imamo ali ...Ovo je nekima zadnja sansa. ..Dzeko,Zukanovic,i ovih par starijih...sada ili nikad :mrgreen: .
"Ako doznaju Bošnjaci da neću sam samcat biti u ratu, hrabrije će vojevati." (pismo Papi Piju II 1462.)
Stjepan Tomasevic

"Od slavnijeh smo tebi Slava i od Bošnjaka mi poslani." ("Pavlimir", 1632.)
Junije Palmotic

babino
Kontakt:

Post Postao/la babino » 03 dec 2018, 14:56

mislim da cemo protiv azerbejdzana proci sa 0 bodova:-)

meni je bas tesko citati da neko strahuje od ekipe iz 5. pota i ne ocekuje 6 laganih boba.

ElCartel11
Kontakt:

Post Postao/la ElCartel11 » 03 dec 2018, 15:01

babino je napisao/la:mislim da cemo protiv azerbejdzana proci sa 0 bodova:-)

meni je bas tesko citati da neko strahuje od ekipe iz 5. pota i ne ocekuje 6 laganih boba.
Logicno da cemo protiv njih proci sa 0 bodova, jer i nisu nikako sa nama grupi.
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.

BOSANSKA KRAJINA!

kobe24
Kontakt:

Post Postao/la kobe24 » 03 dec 2018, 15:04

ElCartel11 je napisao/la:
babino je napisao/la:mislim da cemo protiv azerbejdzana proci sa 0 bodova:-)

Logicno da cemo protiv njih proci sa 0 bodova, jer i nisu nikako sa nama grupi.
Aferim, momcino! :clap:

Ma 12 bodova protiv Armenije i Lihtenstajna, plus minimum po 3 boda protiv Grka i Finaca. Ispod 18 bodova ne bi smjeli ici nikako, a ja vjerujem da bez problema ako Bog da idemo na 20+.
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."

Brcanskamalta
Kontakt:

Post Postao/la Brcanskamalta » 03 dec 2018, 15:04

Nekada smo to i mi bili pa sa 14 igraca trehnes Dansku u gostima ocitas im lekciju za deceniju. ..
Bas zbog toga sto "strahujemo"mozda dobro prodjemo.
Uostalom nije to strah nego respekt. ..
Izuzmemo li ekipe poput lihtenstajna ili andore svako svakog moze otresti danas...
Samo se nadam da igraci i strucni stab ne razmisljaju ko ti "ha 5 pot lako cemo"inace nayebali smo.
"Ako doznaju Bošnjaci da neću sam samcat biti u ratu, hrabrije će vojevati." (pismo Papi Piju II 1462.)
Stjepan Tomasevic

"Od slavnijeh smo tebi Slava i od Bošnjaka mi poslani." ("Pavlimir", 1632.)
Junije Palmotic

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 03 dec 2018, 15:13

akisarajevo92 je napisao/la:dobro kaze Novakovic na SK, "Kad se sretnu Italija i BiH, dva najbolja igraca na terenu ce biti iz BiH - Dzeko i Pjanic"

i on i Loncarevic tvrde da smo najbolji tim u grupi i da trebamo napasti prvo mjesto :mrgreen:
Je l' to neka njihova emisija vezano za grupe? Ima li negdje video ili nešto?
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

akisarajevo92
Kontakt:

Post Postao/la akisarajevo92 » 03 dec 2018, 15:22

Bio je maloprije studio na SK1 povodom finalnog turnira Lige Nacija i kvalifikacija za Euro

ako koristis Telemach sigurno imas opciju unazad :)
Don't believe the hype.

Kajzer10
Kontakt:

Post Postao/la Kajzer10 » 03 dec 2018, 15:31

Ej, protiv Grcke 2 boda. :lol: Pa ako protiv njih uzmemo samo 2 boda, sto se mene tice ne moramo nikad nigdje ni otici. Tu je 4 boda minimum minimuma i sve ispod je neuspjeh.

faruk993
Kontakt:

Post Postao/la faruk993 » 03 dec 2018, 15:43

Sa 20 bodova idemo na EURO jer vrlo tesko da ce Finska ili Grcka imati toliko na kraju kvalifikacija. Uzeti 18 bodova protiv Lihtenstajna, Armenije i Finske ne bi trebao biti problem, tako da se sve osim plasmana kroz ovu grupu ne cekajuci play off lige nacija smatra velikim kiksom.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Baci13, Goalgetter, greenwood, MostarNeretva, riki46 i 27 gostiju.