AC Milan: Utakmice i glasanje - sezona 2017./18.

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

Igrač utakmice U.Craiova-Milan po vama je ?

Anketa je završila: 02 avg 2017, 11:50.

1. Franck Kessie
12
39%
2. Mateo Musacchio
4
13%
3. Ricardo Rodriguez
10
32%
4. Gigi Donnarumma
2
6%
5. Patrick Cutrone
1
3%
6. Fabio Borini
2
6%

Ukupno glasova: 31

Raonffa
Kontakt:

Re: AC Milan: Utakmice i glasanje - sezona 2017./18.

Post Postao/la Raonffa » 27 avg 2017, 23:37

Suso 3b
Cutrone 2b
Conti 1b
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

celikmilan
Kontakt:

Post Postao/la celikmilan » 27 avg 2017, 23:37

Suso 3
Donnarumma 2
Cutrone 1

celikmilan
Kontakt:

Post Postao/la celikmilan » 27 avg 2017, 23:56

Milan ovako ne smije da igra. Dali gol i povukli se. Tako ne smiju igrati ni protiv jačih ekipa a kamoli protiv slabijih. I po ko zna koji put se pokazalo da loptu kod gol auta se ne smije davati ispred 16-ca kad su 3,4 naša igrača okružena sa 7 protivnika. To im nikada nije prošlo niti će ikada proći. Ovu utakmicu smo puno lakše trebali dobiti a nismo i to isključivo zbog Montele.

Zenga
Kontakt:

Post Postao/la Zenga » 28 avg 2017, 00:05

meskalin je napisao/la:Stari za 4 mjeseca Milan moze biti 6 u ligi i dzaba ti onda uigravanje :crazy: u ekipu je ulozeno 200 mil eura i takav je fudbal da ti jednostavno nemas vremena za uigravanje, tekme se moraju dobivati makar i na misiće kao veceras :opaopa:
Tako je, Montelli dajem max 10-12 kola, ne budu li medju top 5 noga mu je 100%. Realno ovoj ekipi fali dobar strucnjak i kreativac u veznom redu, Montella pasivno gleda kako Cagliari hara na San Siru... Zamisli da su istrcali Roma, Napoli, Juve ovdje, pa razmontirali bi nas... No hajde, 8 novih igraca, treba vremena za sve, ali je poenta sto je najmanje strpljenja i vremena u Italiji. Nije ovo Arsenal da se gleda treneru kroz prste nakon 2 decenije bez trofeja :wave:

Ja ne vidim koga pohvaliti osim Susa i Crutonea, svi ostali daleko ispod prosjeka. Conti je dosta pretrcao,

Suso 3
Crutone 2
Conti 1

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 28 avg 2017, 00:12

Za 10-12 utakmica ne bi mogao napraviti koheziju sa 5 novih igrača a kamo li 8.Ja ne znam čemu taj pesimizam.Jer Montella je vec pokazao da zna voditi ozbiljnu ekipu, i to jako kvalitetno, jer Fiorentina ne pod njegovim vodstvom igrala odlican fudbal i biljezila dobre rezultate.Tri sezone zaredom u top 4 i to dvaput na korak od LP-a.Zatim finale i polufinale kupa ako se ne varam.Kao i polufinale i 1/4 evropske lige.

Uvjeren sam da ce to Montella dobro posloziti i da ce ova ekipa napredovati iz sedmice u sedmicu.
'Namaz moj, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova.''' (El-En'am)

celikmilan
Kontakt:

Post Postao/la celikmilan » 28 avg 2017, 00:22

Ova ekipa mora i može puno bolje i bit će ali je nedopustivo da se nakon 1:0 u desetoj minuti kod kuće protiv Cagliarija povlače i čekaju kontre. Kad je zagustilo nakon izjednačenja krenuli su igrati i došli do drugog gola. Možes se povlačiti nakon 3:0 a nikako nakon 1:0. To se još mora popraviti.

maldini3
Kontakt:

Post Postao/la maldini3 » 28 avg 2017, 02:08

Povlacenje nakon postignutog gola je radio i prosle sezone. Nije mi se svidjalo i tad ni sad i kako sam vise puta napisao Montela je najslabina karika Milana trenutno. Al eto dobio je sansu od uprave pa nek se dokazuje al ja nisam optimista sto se njega tice.
Željezničar za život cijeli
Forza Milan
Pivopije

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 28 avg 2017, 03:48

Nema tih para na ovom svijetu kao ni trenera koji ce ubrzati i olaksati proces prilagodjavanja nekih igraca, kao i samo uigravanje.Tako da sve negativnosti koje sad napisete za par sedmica mogli bi lahko progutati kad vidite koliko niste u pravu.

Sta bi tek bilo da ne daj Boze nije dobio svih 6 uvodnih utakmica.Kao sto jeste i to rezultatski ubjedljivo sa samo jednim primljenim golom.Bolje je ovaj pocetni period prosao nego sto je iko i zamisljao.Ali hajde, kao da ce to neko priznati i biti realan i neke stvari razumjeti.
'Namaz moj, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova.''' (El-En'am)

muha milanez
Kontakt:

Post Postao/la muha milanez » 28 avg 2017, 09:10

Suso 3
Donaruma 2
Bonuci 1
..Milan is not just a team for me. It is part of my life..
..Paolo Maldini..
..⚫🔴⚫🔴..

_forzamilan_
Kontakt:

Re: RE: Re: AC Milan: Utakmice i glasanje - sezona 2017./18.

Post Postao/la _forzamilan_ » 28 avg 2017, 09:17

Romagnoli13 je napisao/la:Nema tih para na ovom svijetu kao ni trenera koji ce ubrzati i olaksati proces prilagodjavanja nekih igraca, kao i samo uigravanje.Tako da sve negativnosti koje sad napisete za par sedmica mogli bi lahko progutati kad vidite koliko niste u pravu.

Sta bi tek bilo da ne daj Boze nije dobio svih 6 uvodnih utakmica.Kao sto jeste i to rezultatski ubjedljivo sa samo jednim primljenim golom.Bolje je ovaj pocetni period prosao nego sto je iko i zamisljao.Ali hajde, kao da ce to neko priznati i biti realan i neke stvari razumjeti.
Nista pozitivno nema sinoc osim majstorija susa. Sve stoji puno novih igraca ali da te cagliari sabije i gol ti visi vise od pola utakmice dok montella samo cese nos i gleda a da ne mijenja nista to je nedopustivo. Hakan nije prema naprijed odigrao pas kako treba isto i za kessija a oba su izgubili puno lopti i krivi za gol bas ocajno da nema se sta vadit na uigranost. Kad tim igra ovako lose onda sljeduje kritika. Ova utakmica bila je klasicna utakmica od prosle sezone i montella se mora rijesiti ovog luzerskog mentaliteta jednog malog kluba da nakon vodstva cekas kontre ko da igras protiv reala. Kazem opet nadam se da je ovo samo bio los dan i da se ovakvi padovi i crne rupe u igri nece ponavljati inace LP mozemo zaboraviti odmah.
Il Re Dell' Est - $́й ?́" %́&

Krepat ma ne molat!

muha milanez
Kontakt:

Post Postao/la muha milanez » 28 avg 2017, 09:53

Sigurno ce biti bolje, potrebno je vremena za sve igrace da se adaptiraju. Najvaznije je da smo iz dvije utakmice uzeli 6 bodova, sad pauza slijedi i sigurno ce dobro doci i samo da prodje bez povreda na reprez. utakmicama. Sljedeca utakmica bi nam mogla pokazati u kojem smjeru Montela razmislja, mozda ce probati sa 3-5-2. Samo lagano, siguran sam da ce bit uzivancija gledat Milan ove sezone.
..Milan is not just a team for me. It is part of my life..
..Paolo Maldini..
..⚫🔴⚫🔴..

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 28 avg 2017, 10:00

Ocajno odigrali, jedino Suso, Cutrone i Conti vrijedni paznje. Trebao je Montela kod naseg drugog gola presaltati na 352, jaka odbrana i brz kontranapad.
I ne svidja mi se sto Kessi ide onoliko napred, mozda da se vise fokusira na prekide protivnickih napada, jer nije neki tehnicar i vise moze pomoci u odbrani, nego u napadu.

Al sacekajmo jos koje kolo, mora to doci na svoje.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

SonVolt
Kontakt:

Post Postao/la SonVolt » 28 avg 2017, 11:05

Ovakvih ce utakmica biti još mnogo, sve dok se ekipa ne uigra. Bitno je da sad uzimaju sto vise bodova a pravu igru ocekujem tek od zime.

Zdrav Biglia je jako bitan za ovaj tim. On donosi ravnotezu i smirenost u vezni red, druga je stvar sto neki imaju pogresnu predstavu o kakvom se igracu radi pa ocekuju stvari koje bi tesko mogli pruziti i najbolji veznjaci na svijetu.

Stvorio se mit o tom "kreativnom" veznom igracu, koji ce vuci sve konce iz sredine, oko kojeg ce se vrtiti igra, koji ce kao rukom dijeliti asistencije i jos usput nanizati par igraca nevjerovatnim driblingom. Ne znam da se u taj opis moze uklopiti 2-3 igraca na svijetu, ako i toliko.

Ovom timu najvise fali igrac koji moze odigrati 1vs1 i koji ide direktno na gol protivnika, bez komplikovanja. Trenutno jedini igrac tog tipa je Suso ali treba jos jedna opcija jer kad njega zaustave, Milan je bezopasan.
https://www.youtube.com/watch?v=5Gprcg0jUdU

Zenga
Kontakt:

Post Postao/la Zenga » 28 avg 2017, 11:29

Montelli treba dobar mentor, paralelno sa uigravanjem ekipe. Neko iznad napisa "dobio je 6 prvih utakmica", jeste ali protiv 5 amaterskih ekipa, igrao protiv 10igraca cijelu utakmicu u 1.kolu Serie A, protiv debitanta. Jucer teska patnja, mini pljackom smo dosli do 3 boda, kuci protiv prosjecne ekipe.

Roma,Napoli, iole ozbiljna ekipa bi nas ponizila tek tako, onakav pristup igri i povlacenje nakon 1-0, pa nebi da je Barca gostovala.
Istu gresku smo lani gledali x puta....

Vjerujem da ces puno lakse progutat rijeci ti, nego mi ostali koji skepticno gledamo prema Montelli. Kakva crna Fiorentina, jedno je biti kralj na selu, drugo vratiti ošamućenog giganta na staze stare slave....

gambler1899
Kontakt:

Post Postao/la gambler1899 » 28 avg 2017, 11:35

Moje misljenje je da treba još jedno krilo koje kao Suso zna 1 na 1 proci i nešto uraditi jer protiv ozbiljnijih ekipa nek Susa zatvore i to je to.Krilo nam je potrebno najvise zbog ove formacije i kad imaš dva "opasna" krila i sredina dosta više prostora može dobiti.Od svih koji se spominju Rafinja iz Barce može odigrati i na krilu i u sredini tako da bilo bi super kad bi on dosao jer Keita hoće u Juve, Draxlera tesko da bi mogli dovesti tako da nemamo nekog izbora

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 28 avg 2017, 11:43

Zenga je napisao/la:Montelli treba dobar mentor, paralelno sa uigravanjem ekipe. Neko iznad napisa "dobio je 6 prvih utakmica", jeste ali protiv 5 amaterskih ekipa, igrao protiv 10igraca cijelu utakmicu u 1.kolu Serie A, protiv debitanta. Jucer teska patnja, mini pljackom smo dosli do 3 boda, kuci protiv prosjecne ekipe.

Roma,Napoli, iole ozbiljna ekipa bi nas ponizila tek tako, onakav pristup igri i povlacenje nakon 1-0, pa nebi da je Barca gostovala.
Istu gresku smo lani gledali x puta....

Vjerujem da ces puno lakse progutat rijeci ti, nego mi ostali koji skepticno gledamo prema Montelli. Kakva crna Fiorentina, jedno je biti kralj na selu, drugo vratiti ošamućenog giganta na staze stare slave....
Kakav bolan kralj u selu? Ta ista Fiorentina nas je dobila na San Siru i tu smo Skudeto izgubili.Ta ista Fiorentina je sa kraljem sela igrala najljepsi fudbal u ligi.Ta ista Fiorentina je samo zbog kradje u Sieni ostala bez LPa.Ta ista Fiorentina nije bila ispod top 4 dok je seoski kralj bio tamo.Ta ista Fiorentina od tad nije prismrdila ozbiljnom rezultatu.Taj isti kralj je skup panjeva lani doveo do evropske lige i cak dugo vremena je ekipa je bila bila u top 4, dok ono malo dobrih igraca nije otpalo zbog povreda.

Taj isti kralj sela je dobio Juve lani dvaput i donio trofej Milanu nakon 5 godina.

Ne budite naivni i ne laprdajte o nekom naredjenu da se ekipa povuce nakon minimalnog vodstva.Jer to sto se desilo sinoc je iskljucivo do igraca na terenu koji su se refleksno povukli.Montella je defanzivan pristup naredio tek uvodjenjem Antonellija pred kraj meca.

O kakvom vracanju na vrh ti pricas? Nije to samo kupiti igrace i hajmo! Nece se nista desiti preko noci i to svi sebi treba da utuvimo u glavu.Ovo je proces koji ce potrajati.I ovo su utakmice koje ce se desavati sve dok ekipa ne bude bila uigrana i sve dok se neki igraci ne priviknu na ligu.

Da je oktobar ili novembar a ekipa i dalje igra kao u augustu onda bih bio zabrinut i ja bih kritikovao, jer nikakvog napretka nema.Ali ovako sam potpuno miran jer sam svjestan situacije u klubu.

_forzamilan_
Kontakt:

Post Postao/la _forzamilan_ » 28 avg 2017, 16:34

Nista onda sve je super sinoc bilo. Fala dragom bogu pa je Suso jucer bio na nivou, da je protivnik bio tanak, da Gigio ima haman 2m i da ne udje ona stativa inace protiv iole jaceg tima bilo bi 0-4 kao prosle sezone na San Siru protiv napolitanaca. Ne kontam cemu potreba da se brani Montella kada je jucer zasluzio 0 ocjena jer od 10. min do primljenog gola Milan je izgledao kao Krivaja protiv Reala. Vecina ce se sloziti kad kazem da ova formacija sa ovakom sredinom nema sanse da funkcionise kako treba ili pojacanja u sredinu ili 3-5-2 kompaktno balansirano uz mnogo trke pa sta bog da.

Monto, Borini, Niang i sl. panjevi i mrtvaci dok god budu u bilo kakvoj kombinaciji nema hljeba od ovog tima.
Il Re Dell' Est - $́й ?́" %́&

Krepat ma ne molat!

muxa
Kontakt:

Post Postao/la muxa » 28 avg 2017, 17:00

Ja sam jos davno ovdje napisao da imam veliki upitnik kada je Montela u pitanju, ali da mu treba dati sansu da pokaze sta može. Iskreno, nisam jos uvijek optimista kada je on u pitanju a volio bi da me demantuje.

Sent from my x600 using Tapatalk
Il Club più titolato al mondo!

gambler1899
Kontakt:

Post Postao/la gambler1899 » 28 avg 2017, 17:17

Upitnik.je i nad svakim igračem koji je došao i kritikovati trenera nakon dva kola nema smisla..Pa jeste li svjesni koliko toga treba da se poklopi pa da dodju rezultati, pokledajte City koliko je igrača doveo,trenera promijenio i opet rezultati izostaju..Mora se imati strpljenja i bit će i poraza i.pobjeda i opet na kraju ne igra Montela nego 11 igraca.Vjerujem da bi volio on da ima nekog drugog umjesto Borinija na.krilu al šta je tu je.

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 28 avg 2017, 18:09

Vala i nismo, pored Bonucija, doveli neko wow zvucno ime. Sve su to relativno dobri igraci iz osrednjih timova, nista vise. Neki ce napredovati i unaprediti Milan, neki ce u narednim sezonama grijati klupu ili otici u druge klubove, ali ako pola dovedenih odigra kako prizeljkujemo to ce biti extra. Nase vrijeme i nase godine tek dolaze.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

Odgovori

Natrag na “AC Milan”

Trenutno korisnika/ca: meecko i 3 gosta.