EURO 2016: Grupa D (Španija, Hrvatska, Češka Republika, Turska)

Moderatori/ce: ribery,insider,rio_Ferdy88

Ko prolazi dalje?

Španija
148
35%
Hrvatska
136
32%
Češka Republika
54
13%
Turska
85
20%

Ukupno glasova: 423

Mavs
Kontakt:

Re: EURO 2016: Grupa D (Španija, Hrvatska, Češka Republika, Turska)

Post Postao/la Mavs » 13 jun 2016, 13:21

Baš me zanima da li će početi Cesc ili Koke. Mislim da je svima jasno tko je zaslužio više i tko je imao puno bolju sezonu. Što se golmana tiče, čast legendi Ikeru, ali situacija je trenutno takva da je De Gea klasu iznad njega. Ali neće me nimalo iznenaditi da Iker bude br1, pod argumentom skandala koji se desio sa De Gei. Upravo što netko reče na nekog postu prije, Del Bosque previše gura neke 'svoje' na osnovu starih zasluga, i upravo zbog toga ne treba čuditi ako krene sa Ikerom, Fabregasom i Pedrom čak.
Wake up and live !

Money isn't something I play for. I want to compete. I want to win.

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 13 jun 2016, 13:22

Epidaurus je napisao/la:Pa Modric je danas (dakle u ovom treutku) najbolji vezni igrac na svijetu. Barem meni. Lakoca kojom on iznosi loptu, kojom "prenosi" igru, otvara kontra, rjesave se presinga i sta sve ne je nenormalna. Ne do mi Bog da je on u Barci npr, pa tek bi onda ostvarili hegemoniju. U nekom historijskom kontekstu samo ga neko ko nije bas ozbiljan moze dovesti u kontekst jednog Zizoua (koji je bez premca najbolji veznjak ikad), Xavija, Inieste, Xabi Alonsa, Pirla, Scholesa i slicnih. Lukica je tip igraca poput Xavija, Pirla i Scholesa dakle taj neki povuceni playmaker sa bolesno dobrom tehnikom i lakocom postavljanja napada. Zizou je ona klasicna 10ka, najveci umjetnik na toj poziciji od kad je svijeta i vijeka, a Don Andreas nesto izmedju ove trojice i Zizoua. Meni se licno najvise svidjao Xabi Alonso (neracunajuci Zizoua naravno jer je on svijet za sebe) jer taj covjek je osim najbolje duge lopte koju sam ja ikad vidio i vrhunskih tehnickih sposobnosti bio abnormalno dobar i u defanzivnim zadacima. Apsoltuno savrsen zadnji/centralni vezni.
Pirlo i Alonso su definitivno Svijet iznad Modrica.
Najveca Modriceva boljka su alibi igra prema naprijed i sablonska igra gdje ne odstupa od nekih poteza kakve bi svaki normalan igrac uradio, nema ono nesto da iznenadi sa nekim potezom, da svi mislimo kako ce uraditi jedno, a on uradi drugo.

Ne treba zaboraviti ni Juninha, on je uz Pirlo jedini veznjak koji protivnika gledao kao goreg od sebe (u pozitivnom smislu) bez obzira o kome se radilo.

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 13 jun 2016, 13:25

LeSa je napisao/la:
KayserSose je napisao/la:
Trpati ga u rang najvecih veznjaka svih vremena je glupo.
Nisi me razumio.
Modrić NIJE bolji od PIRLA.
Naravno, mislim na prime PIRLA iz Milana.
Dobar je i Juve Pirlo, sjeti se samo proslog evropskog, ne znam da li je proglasen za najboljeg igraca? ali mislim da je zasluzio, odveo je veoma losu Italiju do finala, a covjek je imao 33 godine i igra na zadnjem veznom. :bow:

Captain4
Kontakt:

Post Postao/la Captain4 » 13 jun 2016, 13:26

Najbolji prikaz kako je Turska odbrana jučer izgledala. Perišić im se šunja iza leđa , Gonul ga je vidio , nakon 5 sec samo staje i prepušta stvar slučaju. :tokralju:
"We need to suffer. And we need to fight."

Rajaz
Kontakt:

Post Postao/la Rajaz » 13 jun 2016, 13:28

Epidaurus je napisao/la:Zizoua koji je bez premca najbolji veznjak ikad
slika

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 13 jun 2016, 13:29

Kawhi je napisao/la:Modriću samo fali jača repka pa bi sigurno bio više cijenjen od Pirla, Xavija, Xabija i drugih koji su vrhunski veznjaci bili. Zidane i Iniesta su jedini koje sam gledao da su bolji od njega.
:rol: :rol: :clap:
Zadnja izmjena: let3, dana/u 13 jun 2016, 13:39, ukupno mijenjano 1 put.

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 13 jun 2016, 13:31

ASD je napisao/la: Pirlo i Alonso su definitivno Svijet iznad Modrica.
Najveca Modriceva boljka su alibi igra prema naprijed i sablonska igra gdje ne odstupa od nekih poteza kakve bi svaki normalan igrac uradio, nema ono nesto da iznenadi sa nekim potezom, da svi mislimo kako ce uraditi jedno, a on uradi drugo.

Ne treba zaboraviti ni Juninha, on je uz Pirlo jedini veznjak koji protivnika gledao kao goreg od sebe (u pozitivnom smislu) bez obzira o kome se radilo.
Modric mozda nema to njihovo da napravi nesto genijalno iz nicega ali Modricevo iznosenje lopte i sama kontrola igre je nesto savrseno skoro. On je klasicni centralni vezni i po meni on nema neku potrebu da radi neke spektakularne poteze i izmislja toplu vodu. U toj svojoj "sigurnoj" igri je najbolji na svijetu, lopte skoro nikad ne gubi, ne rizikuje bespotrebno itd. Ovo sto on donosi svojim ekipama danas ne moze nijedan drugi veznjak svijeta i on je igrac koji je uz CRa u Realu apsolutno nezamjenjiv. Slazem se da su prime Pirlo i Xabi rang iznad njega ali u danasnjem fudbalu meni nema boljeg veznjaka od Modrica.

@Rajaz ko je to bolji veznjak od Zizoua ? Da nisu Iniesta i Xavi slucajno bolji veznjaci od njega ?

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 13 jun 2016, 13:35

Epidaurus je napisao/la:
ASD je napisao/la: Pirlo i Alonso su definitivno Svijet iznad Modrica.

Modric mozda nema to njihovo da napravi nesto genijalno iz nicega ali Modricevo iznosenje lopte i sama kontrola igre je nesto savrseno skoro. On je klasicni centralni vezni i po meni on nema neku potrebu da radi neke spektakularne poteze i izmislja toplu vodu. U toj svojoj "sigurnoj" igri je najbolji na svijetu, lopte skoro nikad ne gubi, ne rizikuje bespotrebno itd. Ovo sto on donosi svojim ekipama danas ne moze nijedan drugi veznjak svijeta i on je igrac koji je uz CRa u Realu apsolutno nezamjenjiv. Slazem se da su prime Pirlo i Xabi rang iznad njega ali u danasnjem fudbalu meni nema boljeg veznjaka od Modrica.

@Rajaz ko je to bolji veznjak od Zizoua ? Da nisu Iniesta i Xavi slucajno bolji veznjaci od njega ?
Upravo, po sigurnoj igri je najbolji na Svijetu, a samim tim je i jedan od najboljih na Svijetu jer danas je stanje u veznim redovima tako da nema vise genijalaca ili ih je daleko manje nego prije, ali prije pet sest godina, Pirlo, Xavi, Scholes, Xabi, Iniesta, po meni i Juninho su bolji jer su genijalci i nositelji ekipe. (istina Xavi i Iniesta to nisu zbog konkurenciju jer je Mesibio bolji od njih ali svakako su i oni nosili ekipu).

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 13 jun 2016, 13:40

Zaboraviste vi dosta nekih igraca, Lampard, Gerrard, Seedorf, Vieira, Matthaeus, Makelele.. I ima tu dosta jos igraca sigurno 20ak jos

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 13 jun 2016, 13:52

Ipak Cesc. Ostalo ocekivano.
Now the old king is dead! Long live the king!

2nd#Tripl3t

London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015

LeSa
Kontakt:

Post Postao/la LeSa » 13 jun 2016, 13:52

ASD je napisao/la:
LeSa je napisao/la:
KayserSose je napisao/la:
Trpati ga u rang najvecih veznjaka svih vremena je glupo.
Nisi me razumio.
Modrić NIJE bolji od PIRLA.
Naravno, mislim na prime PIRLA iz Milana.
Dobar je i Juve Pirlo, sjeti se samo proslog evropskog, ne znam da li je proglasen za najboljeg igraca? ali mislim da je zasluzio, odveo je veoma losu Italiju do finala, a covjek je imao 33 godine i igra na zadnjem veznom. :bow:

Apsolutno!
- Ono malo što znam zahvaljujem svom neznanju -

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 13 jun 2016, 14:04

tuzlak1987 je napisao/la:Zaboraviste vi dosta nekih igraca, Lampard, Gerrard, Seedorf, Vieira, Matthaeus, Makelele.. I ima tu dosta jos igraca sigurno 20ak jos
Kaka, Redondo, Beckham itd.

SlevinKelevra
Kontakt:

Post Postao/la SlevinKelevra » 13 jun 2016, 14:05

Spain: De Gea, Juanfran, Ramos, Pique, Alba, Busquets, Iniesta, Fabregas, Silva, Nolito, Morata.
Vamos! :opaopa:

Mavs
Kontakt:

Post Postao/la Mavs » 13 jun 2016, 14:09

messilla je napisao/la:Ipak Cesc. Ostalo ocekivano.
Drago mi je da su Nolito i De Gea u prvih 11, zasluženo. Koke više zaslužio od Cesca, ali potpuno očekivano od Del Bosquea.
Wake up and live !

Money isn't something I play for. I want to compete. I want to win.

SlevinKelevra
Kontakt:

Post Postao/la SlevinKelevra » 13 jun 2016, 14:15

Mavs je napisao/la:
messilla je napisao/la:Ipak Cesc. Ostalo ocekivano.
Drago mi je da su Nolito i De Gea u prvih 11, zasluženo. Koke više zaslužio od Cesca, ali potpuno očekivano od Del Bosquea.
Cesc je clutch! ;)

SiamoNoi
Kontakt:

Post Postao/la SiamoNoi » 13 jun 2016, 14:19

Očekivani sastav Španjolske.3/4 pogodio u ovoj grupi :kafa:

Zeznuo me Vrba.Dočkal na klupi,a GS u prvoj na desnom krilu što nije igrao za Češku dosta.Možda je do neke ozljede Dočkala...

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 13 jun 2016, 14:21

Cesi imaju tehnici izuzetno jaku i dobro izbalansiranu repku. Nema tu nekih imena, ali kompletan odjel pocev od Plasila zna lopte.

Spanci sa hobotnicom na golu, te majstorima poput Inieste i Silve imaju ogromnu prednost.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.

DragonReborn
Kontakt:

Post Postao/la DragonReborn » 13 jun 2016, 14:38

Del Boske se dozvao pameti, De Hea na golu.
Nijedan Meksiko nije konačan. Svaki Meksiko u sebi krije Novi Meksiko.

SlevinKelevra
Kontakt:

Post Postao/la SlevinKelevra » 13 jun 2016, 14:50

Captain4 je napisao/la:Najbolji prikaz kako je Turska odbrana jučer izgledala. Perišić im se šunja iza leđa , Gonul ga je vidio , nakon 5 sec samo staje i prepušta stvar slučaju. :tokralju:
Ako se iko provalio na ovom prvenstvu do sada, to je Turska. Nije sramota izgubiti, ali sramota je ovo sto su oni jucer radili po terenu, a sve pod okom navodnog tiranina Terima. :roll:

Zaključano

Natrag na “UEFA Euro 2016”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.