RK Gradacac
Re: RK Gradacac
iskreno govoreći, ovo je bio i najrealniji ishod. konjuh je vodio veći dio meča, bez obzira što su to bile minimalne prednosti. mi smo tokom 80% susreta bili u zaostatku i ganjali rezultat.
u svakom slučaju, utakmica je bila sjajna. od samog starta pa do kraja, mogao se gledat dobar rukomet, očito sa dosta uloga. u gradačcu ponajbolji na parketu su bili ilić i šijaković, dok je i zrnić dao dobar doprinos. almir doborac je solidan igrač, ali mi smo na desnom krilu hendikepirani, jer to čovjeku nije prirodna pozicija... on je desni bek i tu se najbolje snalazi. nismo istrčali nijednu kontru, doborac je spor za krilo, dok zrnić u odbrani igra na suprotnoj strani i svaki put se odbrana brže vrati, jer on trči dijagonalno na svoju stranu. ne znam dal to iko primjećuje, al to je jedan od segmenata koji nas itekako limitira.
u konjuhu nermin smajić vrlo smiren, kvalitetan igrač (on je i postavio konačan rezultat), memić pravi defanzivac bezobraznik, vrlo dobar.
što se tiče sudaca, mislim da su na kraju sviravši sedmerac samo kompenzovali ranije odluke... nije bilo u pitanju domaćinsko suđenje, ali nekoliko puta se mogao steći dojam da više naginju domaćinu. recimo, u situaciji kad se odbrani može progledat kroz prste, oni svejedno isključe igrača.
u svakom slučaju, utakmica je bila sjajna. od samog starta pa do kraja, mogao se gledat dobar rukomet, očito sa dosta uloga. u gradačcu ponajbolji na parketu su bili ilić i šijaković, dok je i zrnić dao dobar doprinos. almir doborac je solidan igrač, ali mi smo na desnom krilu hendikepirani, jer to čovjeku nije prirodna pozicija... on je desni bek i tu se najbolje snalazi. nismo istrčali nijednu kontru, doborac je spor za krilo, dok zrnić u odbrani igra na suprotnoj strani i svaki put se odbrana brže vrati, jer on trči dijagonalno na svoju stranu. ne znam dal to iko primjećuje, al to je jedan od segmenata koji nas itekako limitira.
u konjuhu nermin smajić vrlo smiren, kvalitetan igrač (on je i postavio konačan rezultat), memić pravi defanzivac bezobraznik, vrlo dobar.
što se tiče sudaca, mislim da su na kraju sviravši sedmerac samo kompenzovali ranije odluke... nije bilo u pitanju domaćinsko suđenje, ali nekoliko puta se mogao steći dojam da više naginju domaćinu. recimo, u situaciji kad se odbrani može progledat kroz prste, oni svejedno isključe igrača.
Nes(p)retan ishod meča...jbg mogli smo do pobjede,ali to je sport...obje ekipe taktički dobro odigrale...mi smo poboljšali odbranu za 50 % ,al jbg sad nije išlo golmana...penal je i bio i nije...jbg sudijska procjena ...mada više da jest nego da nije...atmosfera za 10 ...samo nam je malo sreće falilo( i naravno Damir
)...Konjuh dobra ekipa,poletna,sa veoma dobrom odbranom i polukontrom...e sad šta je tu je ...slijedeća je Čapljina...valja nam se vadit negdje na strani
... 

e da ja samo priupitam ,mijesam dva igraca kako se preziva broj 2 a kako broj 8 kod nas
per aspera ad astra ..Zvijezda Gradacac
Nova sezona nova nafaka
Nova sezona nova nafaka
Sve cestitke igračima Gradačca i publici..Atmosfera odlična, tekma dobra..Zasluzili smo ovaj bod realno, s obzirom da smo dosta vremena i vodili tokom utakmice, al neka i ovo je odlično
.. Ovo nam je 8. utakmica bez poraza( ako se ne varam) ..Sad nam dolazi Čelik i spremamo im osvetu za poraz u Zenici
.. Ova ekipa Konjuha napokon je dosla na svoje, jos jedan dokaz da skola rukometa Konjuh radi dobru stvar.. Sretno i vama i neka ove tri ekipe ostanu na vrhu
pozz

Trakić-2 , Šarenac 8...astra1922 je napisao/la:e da ja samo priupitam ,mijesam dva igraca kako se preziva broj 2 a kako broj 8 kod nas
hvala tako sam i mislio a jel ovaj trakic nase dijetelifebook je napisao/la:Trakić-2 , Šarenac 8...astra1922 je napisao/la:e da ja samo priupitam ,mijesam dva igraca kako se preziva broj 2 a kako broj 8 kod nas
Nova sezona nova nafaka
Nova sezona nova nafaka
Nije nego Konjuhovo.
Mali je ponikao u Konjuhu kao i Osmanović Rašid
Mali je ponikao u Konjuhu kao i Osmanović Rašid
čini se da je u Gradačcu bilo jako zanimljivo, prava stvar za rukomet
ispade opet da je Konjuh vodilja svima nama u TK, kako i šta raditi
čestitke i gostima
ispade opet da je Konjuh vodilja svima nama u TK, kako i šta raditi
čestitke i gostima
Undici stelle - ACM 1899
Za ove utakmice se zivi zato samo naprijed i idemo aBd do kraja jer imamo kvalitet da budemo SAMPIONI

-
- Kontakt:
Zanimljivo,pune dvorane u Gradačcu,Gračanici,Živinicama...pa evo sad i u Zenici...lijepo je to čuti i vidjeti...a sinoćnja utakmica u Gradačcu me je posjetila na prošle dane,kad nam je dvorana bila puna i navijalo se...respect za sinoćnju utakmicu!!!
-
- Kontakt:
Koju si ti care utakmicu gledao ???azTer je napisao/la:iskreno govoreći, ovo je bio i najrealniji ishod. konjuh je vodio veći dio meča, bez obzira što su to bile minimalne prednosti. mi smo tokom 80% susreta bili u zaostatku i ganjali rezultat.
Zrnić igra lijevo krilo i u odbrani i u napadu i trči po lijevom krilu,kakve dijagonale ti spominješ hljeba ti ???
Almiru i nije funkcija da trči kontru...njemu je funkcija da baci kontru slobodnim igračima...Zrnić,Šijaković ...Sa krila što je šutnuo to je i pogodio osim možda jedne lopte...Ako si do sada uopšte gledao utakmice ,treba da ti je poznato da je Almir prvi asistent ekipe,a ne prvi strijelac

mislim da nema potrebe za prepirkama ,.za zrnica nije istina da trci diagonale.covjek igra lijevo i napad i odbranu.a za almira on je jedan od nasih korisniji igraca ali je steta sto nemamo krila pa ga trener tu koristi iz nuzde.cudo mi da nismo doveli kakvo krilo ili da nemamo na klupi nekoga ko bi mogao uskociti.vidim isic je zamjena za zrnica i ono sto dobije minuta dobro iskoristi kolko toliko
Nova sezona nova nafaka
Nova sezona nova nafaka
kao prvo, ja nigdje nisam dovodio u pitanje almirov kvalitet, nego poziciju na kojoj igra. kakve veze ima to što je prvi asistent? te asistencije sigurno nije ostvario sa desnog krila nego sa desnog beka. kad igra krilo, čovjek je limitiran... čuj njemu je funkcija da baci kontru... a ko će trčat kontru? općepoznata stvar je da kontre trče krila, a mi smo igrali sa jednim krilom. šijaković nije istrčao nijednu kontru, toliko o tome da ja nisam gledao utakmicu.handballspieler je napisao/la:Koju si ti care utakmicu gledao ???azTer je napisao/la:iskreno govoreći, ovo je bio i najrealniji ishod. konjuh je vodio veći dio meča, bez obzira što su to bile minimalne prednosti. mi smo tokom 80% susreta bili u zaostatku i ganjali rezultat.
Zrnić igra lijevo krilo i u odbrani i u napadu i trči po lijevom krilu,kakve dijagonale ti spominješ hljeba ti ???
Almiru i nije funkcija da trči kontru...njemu je funkcija da baci kontru slobodnim igračima...Zrnić,Šijaković ...Sa krila što je šutnuo to je i pogodio osim možda jedne lopte...Ako si do sada uopšte gledao utakmice ,treba da ti je poznato da je Almir prvi asistent ekipe,a ne prvi strijelac![]()
a, volio bih ako neko ima neki (kraći) snimak utakmice, da postavi link ovdje i da vidite da je zrnić nekoliko puta stajao na desnoj strani odbrane, najčešće kad je čuvao smajića, koji je lijevo krilo konjuha. kasnije je isić, čini mi se, na njemu igrao flastera, isto na desnoj strani, jer najbrži i najskočniji čuva najbržeg i najskočnijeg. i onda kad mi osvojimo loptu, isić mora trčat na svoju poziciju (što je ustvari dijagonala, kojoj se ti toliko čudiš), što ga usporava, jer ne može trčat direktno desnom stranom, jer je dešnjak.
nepotrebno si se tako bahato postavio, kao neki stručnjak. ne mora neko bit sveznalica da vidi da smo limitirani na krilima i možeš pričat nebuloze do sutra, to se neće promijenit dok na poziciji krila ne budu igrala krila, i dok almir ne bude igrao na svojoj poziciji, odakle je pet puta efikasniji i korisniji.
pa logicno je da trci diagonalno kada je igrao nekoliko napada flastera
Nova sezona nova nafaka
Nova sezona nova nafaka
pa to sam i rekao. zbog čega me onda ispravljate, kao ono da ih nije trčao? tih nekoliko napada su mogli presudit, jer jedini igrač koji može istrčat kontru (zrnić) je morao trčat dijagonalu i tako se izgubi na brzini napada. svi ostali su spori, dok šijaković traži loptu u ruke. od te ljubavi nema ništa. a, da mi imamo desno krilo u pravom smislu te riječi, onda bi neko sa bekovske pozicije mogo birat na koju stranu da baci... ovako ništa. mislim da smo istrčali maksimalno 2-3 kontre, sjećam se jedne kontre zrnića i isića, i to je to.
-
- Kontakt:
To se zove flaster na igraču što je igrao i zrnić i isić. I uvijek se za tog flaster igrača postavi brzi igrač koji je najlošiji u odbrani,u ovom slučaju je to zrnic ili isić. A prednost tog flaster igrača je ta što je on najbliži protivničkom golmanu ili fudb žargonom u zaleđu...i njegova funkcija je da omete protok lopte,da ukrade loptu,da zaustavi tog igrača da uopće primi loptu i na kraju da istrči kontru jer je najbrži i najbliži protiv golu,i taj flaster igrač je korišten samo kad smo imali igrača više.A zar se to asistencije mogu dati samo na pozicioni napad???
ok, šta si ti sad novo rekao? sve ja to znam i većinski sam napisao u svom postu, a ti si me bezveze ispravio. uzmimo u obzir da zrnić igra flastera... čak i da ukrade loptu, lako ga je zaustavit, jer će jedini krenut u kontru, svi ostali teže postavljenom napadu, jer ne mogu istrčat brže kontru, s obzirom na to da su dalje od protivničkog golmana.
naravno da ne. vjerujem da ciljaš na to da doborac baci dobru loptu u kontru, a onda krilo zabije. ali ajde razmisli malo, zar ne bi bilo bolje da kontru bacaju doborac, šijaković i trakić/šarenac, a kontru trče dva igrača, dva tipična krila? misliš da to ne bi bilo opasnije i efikasnije? naravno da bi, zato ja i spominjem taj hendikep na krilu. nismo mi hendikepirani zbog almira (daleko od toga, on čak i s krila zna da zabije), već zbog same pozicije, jer bi skočniji i fleksibilniji igrač od njega sigurno bio opasniji. njemu je to neprirodna pozicija, najbolje se to vidi po kretnjama, svaki put kad je napadao gol, ugao je bio malen/kratak.handballspieler je napisao/la:zar se to asistencije mogu dati samo na pozicioni napad???
-
- Kontakt:
E jbg sad ulazimo u trenerska posla...ma nije ga lako zaustavit ako zna iskoristiti situaciju...azTer je napisao/la:ok, šta si ti sad novo rekao? sve ja to znam i većinski sam napisao u svom postu, a ti si me bezveze ispravio. uzmimo u obzir da zrnić igra flastera... čak i da ukrade loptu, lako ga je zaustavit, jer će jedini krenut u kontru, svi ostali teže postavljenom napadu, jer ne mogu istrčat brže kontru, s obzirom na to da su dalje od protivničkog golmana.
naravno da ne. vjerujem da ciljaš na to da doborac baci dobru loptu u kontru, a onda krilo zabije. ali ajde razmisli malo, zar ne bi bilo bolje da kontru bacaju doborac, šijaković i trakić/šarenac, a kontru trče dva igrača, dva tipična krila? misliš da to ne bi bilo opasnije i efikasnije? naravno da bi, zato ja i spominjem taj hendikep na krilu. nismo mi hendikepirani zbog almira (daleko od toga, on čak i s krila zna da zabije), već zbog same pozicije, jer bi skočniji i fleksibilniji igrač od njega sigurno bio opasniji. njemu je to neprirodna pozicija, najbolje se to vidi po kretnjama, svaki put kad je napadao gol, ugao je bio malen/kratak.handballspieler je napisao/la:zar se to asistencije mogu dati samo na pozicioni napad???
Pa sad mislim da nije Bogom određeno da krilo mora zabiti tu kontru...ima još igrača,koji bi valjda trebali trčati u kontru...A šta ćeš takav nam je fond igrača,vidio si prva postava ,a ostalo su nam sve djeca...imamo rotaciju jedino sa Damirom(kad ozdravi) i na pivoti...ovo ostalo neiskusna djeca...A igrali su i do sada ovako pa smo pobjeđivali,valjda će biti bolje...nadat je se

naravno da ne mora krilo, ali krilo nekako ima najviše šanse da istrči i zabije. šarenac i trakić bi komotno mogli trčat, obojica su dosta pokretni za bekovsku poziciju, ali i oni traže loptu u ruke kad su u igri (mada su pri presjecanju lopte pretežno na klupi, jer je sarajlić u rotaciji u odbrani na toj poziciji).
ma ja vjerujem da će to bit bolje kad se vrati damir. bez njega smo bili uskraćeni za najmanje 10 golova protiv konjuha, pa čak i da smo igrali lošiju odbranu nego sinoć, vjerujem da bismo to uzeli sa minimalno 3 razlike.
uglavnom, na istoj smo strani i nema potrebe za prepirkama.
ma ja vjerujem da će to bit bolje kad se vrati damir. bez njega smo bili uskraćeni za najmanje 10 golova protiv konjuha, pa čak i da smo igrali lošiju odbranu nego sinoć, vjerujem da bismo to uzeli sa minimalno 3 razlike.

-
- Kontakt:
Ma kakve prepirke...uglavnom da se mi izvučemo iz ove mini krize i da počnemo pobjeđivati...a sa Damirom ova utakmica bi bila ne zanimljiva jer bi sigurno bilo 7-10 razlike...azTer je napisao/la:naravno da ne mora krilo, ali krilo nekako ima najviše šanse da istrči i zabije. šarenac i trakić bi komotno mogli trčat, obojica su dosta pokretni za bekovsku poziciju, ali i oni traže loptu u ruke kad su u igri (mada su pri presjecanju lopte pretežno na klupi, jer je sarajlić u rotaciji u odbrani na toj poziciji).

Pozzz...
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.