Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Koji bosanskohercegovački tim će dogurati najdalje u evropskim takmičenjima?

Borac
25
7%
Sarajevo
226
59%
Zrinjski
36
9%
Željezničar
95
25%

Ukupno glasova: 382

Virtu4l
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - općenito

Post Postao/la Virtu4l » 20 mar 2017, 17:38

aleksandar_veliki je napisao/la:.
Imaš li info kad će savez zvanično objaviti raspored za nastavak takmičenja?
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

arelinho
Kontakt:

Post Postao/la arelinho » 20 mar 2017, 17:39

Virtu4l je napisao/la:
aleksandar_veliki je napisao/la:.
Imaš li info kad će savez zvanično objaviti raspored za nastavak takmičenja?
Objavljen je zvanično raspored za nastavak takmičenja. Već sada ima na cometu raspored do kraja sezone. :D :D

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 20 mar 2017, 17:43

arelinho je napisao/la:Objavljen je zvanično raspored za nastavak takmičenja. Već sada ima na cometu raspored do kraja sezone. :D :D
Može li se to negdje pogledati?
Voli te tvoje Sarajevo.

arelinho
Kontakt:

Post Postao/la arelinho » 20 mar 2017, 17:46

Virtu4l je napisao/la:
arelinho je napisao/la:Objavljen je zvanično raspored za nastavak takmičenja. Već sada ima na cometu raspored do kraja sezone. :D :D
Može li se to negdje pogledati?
Moraš imati podatke da bi vidio ovamo raspored. Evo sada sam gledao samo su unesene utakmice dok datumi utakmicu nisu unešeni osim prvog kola. To čim unesu odmah ću ja postaviti ovdje, a i oni će odmah na stranici saveza postaviti. Gledao sam po kalendaru trebalo bi biti 8 kola za vikend i dva kola koja će se igrati u srijedu. Prvo kolo koje bi se trebalo igrati u srijedu odmah 2.kolo. :D :D

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 20 mar 2017, 17:52

arelinho je napisao/la:Prvo kolo koje bi se trebalo igrati u srijedu odmah 2.kolo. :D :D
To me zanima, kako će ići po datumima,

01.04. - 1. kolo
05.04. - 2. kolo
08.04. - 3. kolo
12.04. - kup
15.04. - 4. kolo
19.04. - kup
22.04. - 5. kolo

Ovo će biti pakao ako bude ovako...
Voli te tvoje Sarajevo.

arelinho
Kontakt:

Post Postao/la arelinho » 20 mar 2017, 17:54

Virtu4l je napisao/la:
arelinho je napisao/la:Prvo kolo koje bi se trebalo igrati u srijedu odmah 2.kolo. :D :D
To me zanima, kako će ići po datumima,

01.04. - 1. kolo
05.04. - 2. kolo
08.04. - 3. kolo
12.04. - kup
15.04. - 4. kolo
19.04. - kup
22.04. - 5. kolo

Ovo će biti pakao ako bude ovako...
Ma kakav pakao. :) Samo treba igrati jako i to je to. Svako malo dobre tekme i samo se tako može napredovati. :D Nadam se da će utakmice lige za prvaka i završnice kupa biti na tv-u da se može pogledati što više dobrog fudbala.

Addict
Kontakt:

Re: Odg: RE: Re: Premijer liga BiH - općenito

Post Postao/la Addict » 20 mar 2017, 18:28

KenoRob je napisao/la:PITANJE

Godina i 4 mjeseca je do sezone 18/19. Ako sam dobro razumio, to je sezona gdje klubovi moraju imati reflektore, krov i ostala sranj.a. GDJE planira igrati pola lige skoro?
Mladost na svom stadionu. Projekat je gotov, pokrivanje zapadne tribine, reflektori i led displej semafor bi trebali biti gotovi do početka sezone 2017/2018.

KenoRob
Kontakt:

Post Postao/la KenoRob » 20 mar 2017, 18:30

Addict je napisao/la:

Godina i 4 mjeseca je do sezone 18/19. Ako sam dobro razumio, to je sezona gdje klubovi moraju imati reflektore, krov i ostala sranj.a. GDJE planira igrati pola lige skoro?
Mladost na svom stadionu. Projekat je gotov, pokrivanje zapadne tribine, reflektori i led displej semafor bi trebali biti gotovi do početka sezone 2017/2018.
Znaci sve to za 4 mjeseca?
Svaka cast.

AnelZ
Kontakt:

Post Postao/la AnelZ » 20 mar 2017, 19:21

Pa ako imas novac, za ove radove nije potrebno vise. Krov ide na tribinu koja nije ogromna pa nije suvise zahtjevan projekat.
Zadnja izmjena: AnelZ, dana/u 20 mar 2017, 20:23, ukupno mijenjano 1 put.

Evolve
Kontakt:

Post Postao/la Evolve » 20 mar 2017, 20:14

U nas je trajalo natkrivanje sjeverne tribine 1.5-2mj mislim, govorimo o 1300m2. Radilo se bez prekida.
NK Široki Brijeg

fks74
Kontakt:

Post Postao/la fks74 » 20 mar 2017, 21:11

Svasta, uslov im reflektori a tereni nam nisu ni za qurca.Na prvom redu bi trebalo da se srede tereni pa onda ostalo.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 20 mar 2017, 21:15

fks74 je napisao/la:Svasta, uslov im reflektori a tereni nam nisu ni za qurca.Na prvom redu bi trebalo da se srede tereni pa onda ostalo.
Pa hajde reci mi kako bi vi sredili teren? Pričamo o investiciji od minimalno milion KM. Kako bi to izveli? I da imate pare, ulažete u tuđe, a Opština sigurno ne bi ulagala tolike pare da bi vi ispunili uslove.

Samo mi nemoj reći kako je teren na Koševu dobar.
Voli te tvoje Sarajevo.

FrancescoTotti
Kontakt:

Post Postao/la FrancescoTotti » 20 mar 2017, 21:30

Virtu4l je napisao/la:
fks74 je napisao/la:Svasta, uslov im reflektori a tereni nam nisu ni za qurca.Na prvom redu bi trebalo da se srede tereni pa onda ostalo.
Pa hajde reci mi kako bi vi sredili teren? Pričamo o investiciji od minimalno milion KM. Kako bi to izveli? I da imate pare, ulažete u tuđe, a Opština sigurno ne bi ulagala tolike pare da bi vi ispunili uslove.

Recimo da Savez digne kredit od deset-petnaest miliona eura, napravi veliki ugovor sa nekom firmom koja radi terene, i svim premijerligasima sljedece sezone napravi terene takodjer kao vid kredita premijerligasa prema savezu. Uz to neka savez napravi i veliki ugovor sa jednomfirmom koja bi odrzavala sv terene u prvoj ligi, kod velikih ugovora uvijek ima popusta.

Treba razgledati varijable al ja mislim da je puno vise pozitivnih nego negativnih.
Domace prvenstvo bi se diglo bar za dvije klase, dobar fudbal bi privlacio i vise navijaca, vise navijaca=vise novca, na tim terenima bi rasli novi reprezentativci umjesto sto se sad po navici moljakaju dijasporci.
Premijerligasi bi savezu recimo kroz pet godina morali da otplate cijenu kostanja tog terena.

Kroz tih pet godina savez bi cak mogao i zaraditi na tom kreditu koji bi dao premijerligasima, a kredit koji bi oni podigli ne treba gledat kao na dug vec na investiciju.

Win-win-win situacija.
Dok smo živi stajaćemo iza bordo sotone!

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 20 mar 2017, 21:40

FrancescoTotti je napisao/la:Recimo da Savez digne kredit od deset-petnaest miliona eura, napravi veliki ugovor sa nekom firmom koja radi terene, i svim premijerligasima sljedece sezone napravi terene takodjer kao vid kredita premijerligasa prema savezu. Uz to neka savez napravi i veliki ugovor sa jednomfirmom koja bi odrzavala sv terene u prvoj ligi, kod velikih ugovora uvijek ima popusta.

Treba razgledati varijable al ja mislim da je puno vise pozitivnih nego negativnih.
Domace prvenstvo bi se diglo bar za dvije klase, dobar fudbal bi privlacio i vise navijaca, vise navijaca=vise novca, na tim terenima bi rasli novi reprezentativci umjesto sto se sad po navici moljakaju dijasporci.
Premijerligasi bi savezu recimo kroz pet godina morali da otplate cijenu kostanja tog terena.

Kroz tih pet godina savez bi cak mogao i zaraditi na tom kreditu koji bi dao premijerligasima, a kredit koji bi oni podigli ne treba gledat kao na dug vec na investiciju.

Win-win-win situacija.
Iskreno, ništa bolje nisam čuo već godinama na ovom forumu. :salut:
Voli te tvoje Sarajevo.

escobarpablo
Kontakt:

Re: RE: Re: RE: Re: Premijer liga BiH - općenito

Post Postao/la escobarpablo » 20 mar 2017, 21:53

Evolution87 je napisao/la:
Raonffa je napisao/la:ne mogu da se sjetim da je neko dobio direktan crveni a da je imao već žuti karton...
slika
:kafa:
Vidiš mu na očima da nije dobar frajer nikako :urnebes: UFC Saša Balić
FK Sarajevo 1946
Šampioni: 1967, 1985, 1999, 2007, 2015.
Osvajači kupa: 1997, 1998, 2002, 2005, 2014.
Osvajači super-kupa: 1997.

Impregnate pussys from Charity Field, and fuck their grandmothers!

DenchiNL
Kontakt:

Post Postao/la DenchiNL » 20 mar 2017, 21:53

FrancescoTotti je napisao/la: Recimo da Savez digne kredit od deset-petnaest miliona eura, napravi veliki ugovor sa nekom firmom koja radi terene, i svim premijerligasima sljedece sezone napravi terene takodjer kao vid kredita premijerligasa prema savezu. Uz to neka savez napravi i veliki ugovor sa jednomfirmom koja bi odrzavala sv terene u prvoj ligi, kod velikih ugovora uvijek ima popusta.

Win-win-win situacija.
Legendo ništa protiv tebe, al nema teorije da bi to iko vidio drugačije osim kao dug i to dug koji ne možeš odbiti....prvim nama ovo ne bi odgovaralo...
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

FrancescoTotti
Kontakt:

Post Postao/la FrancescoTotti » 20 mar 2017, 21:58

Virtu4l je napisao/la:
FrancescoTotti je napisao/la:Recimo da Savez digne kredit od deset-petnaest miliona eura, napravi veliki ugovor sa nekom firmom koja radi terene, i svim premijerligasima sljedece sezone napravi terene takodjer kao vid kredita premijerligasa prema savezu. Uz to neka savez napravi i veliki ugovor sa jednomfirmom koja bi odrzavala sv terene u prvoj ligi, kod velikih ugovora uvijek ima popusta.

Win-win-win situacija.
Iskreno, ništa bolje nisam čuo već godinama na ovom forumu. :salut:
Hvala brate, ja evo sto vise razmisljam o ovom sve mi vise izgleda izvodivo..
Savez bi mozda mogao i dobar dio novca osigurat iz sredstava uefe ili fife, uostalom nije rijec o megalomanskoj svoti novca.

15 miliona podijeljeno na 12 klubova je 1mil i 250k po klubu.
Taj milion i 250 hiljada podijeljeno na pet godina (60 mjeseci) znaci da bi klub morao vracati 20 hiljada maraka mjesecno!!! Ovo ako neki premijerligas nije u stanju mislim da ne bi trebao ni dobit licencu za prvu ligu.

Denchi ovo ne bi odgovaralo samo onome ko zeli da sabotira fudbal/nogomet u ovoj zemlji.
20 hiljada maraka mjesecno, za prvoklasne terene je investicija, i to fenomenalna investicija i samo lud covjek na ovo moze gledat kao na dug a ne investiciju.
Dok smo živi stajaćemo iza bordo sotone!

Addict
Kontakt:

Post Postao/la Addict » 20 mar 2017, 22:07

KenoRob je napisao/la:
Addict je napisao/la:

Znaci sve to za 4 mjeseca?
Svaka cast.
Pa trebalo bi, znam sigurno jer sam vidio projekat a pare za većinu su obezbijeđene. Tribina nije velika, to je ona zapadna gdje je oko 2000 mjesta, nekih 70m, dakle nije to puno. Reflektori se rade nevezano za krov jer bi trebali biti na stubovima na 4 strane oko stadiona, a LED displej se postavi za par dana, izvari konstrukcija i to je to. Ja mislim da bi barem većina trebala biti gotova tamo do 8 ili najkasnije 9 mjeseca. A i ne mora, nek se samo radi i biće to sve za 10.

fks74
Kontakt:

Post Postao/la fks74 » 20 mar 2017, 22:13

Virtu4l je napisao/la:

Rijec je o svim terenima , normalno da nije ni jedan dobar.Osim u Zenici.Pratim neke klubove u kantonalnoj ligi i vjeruj da imaju bolje uradjene drenaze nego vecina terena premijet lige.

DenchiNL
Kontakt:

Post Postao/la DenchiNL » 20 mar 2017, 22:25

FrancescoTotti je napisao/la: Hvala brate, ja evo sto vise razmisljam o ovom sve mi vise izgleda izvodivo..
Savez bi mozda mogao i dobar dio novca osigurat iz sredstava uefe ili fife, uostalom nije rijec o megalomanskoj svoti novca.

15 miliona podijeljeno na 12 klubova je 1mil i 250k po klubu.
Taj milion i 250 hiljada podijeljeno na pet godina (60 mjeseci) znaci da bi klub morao vracati 20 hiljada maraka mjesecno!!! Ovo ako neki premijerligas nije u stanju mislim da ne bi trebao ni dobit licencu za prvu ligu.

Denchi ovo ne bi odgovaralo samo onome ko zeli da sabotira fudbal/nogomet u ovoj zemlji.
20 hiljada maraka mjesecno, za prvoklasne terene je investicija, i to fenomenalna investicija i samo lud covjek na ovo moze gledat kao na dug a ne investiciju.
ma sve te kontam ali skontaj da mi prvenstveno imamo vlasnika koji ne dozvoljava zaduživanja....a drugo jbg imaš klubove tipa čelik,sloboda, željo, koji duguju po 4-5 miliona i sad im dodaš još 1-1,5m....a ovo sad otplaćuju na 10 godina.... :facepalm: mislim samo sa sportske strane bilo bi lijepo ali vrlo neizvodivo....trenutno....
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.