FC Barcelona - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,BoixosNois1899

Povratak Neymara???

Anketa je završila: 07 avg 2019, 22:24.

1. Da
59
57%
2. Ne
44
43%

Ukupno glasova: 103

Rajaz
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la Rajaz » 19 apr 2014, 19:32

let3 je napisao/la:Vec se provlace neka imena kroz medije (Paco Jemez iz Rayo Vallecana, Valverde iz Bilbaoa, De Boer iz Ajaxa)....ali, po meni, Martinez bi bio najbolje riješenje.
Hoce sto jeftnije da prodju sa trenerom. Kontaju da ce svaki anonimus biti novi Guardiola. :crazy:
Od ove trojice koju si ti nabrojao, najbolji je Valverde definitivno, odlican trener, ali Martinez je iznad.

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 19 apr 2014, 19:38

Rajaz je napisao/la:
let3 je napisao/la:Vec se provlace neka imena kroz medije (Paco Jemez iz Rayo Vallecana, Valverde iz Bilbaoa, De Boer iz Ajaxa)....ali, po meni, Martinez bi bio najbolje riješenje.
Hoce sto jeftnije da prodju sa trenerom. Kontaju da ce svaki anonimus biti novi Guardiola. :crazy:
Od ove trojice koju si ti nabrojao, najbolji je Valverde definitivno, odlican trener, ali Martinez je iznad.
mah , treba provjereno ime...da se ja pitam (kao što se ne pitam :mrgreen: ) doveo bi Juppa iz penzije

pogledaj Perez šta radi i koga dovodi....sve sama provjerena imena, ljude koji su osvajali ranije razne titule (i titule LP), vrhunske trenere koji znaju kako se osvajaju trofeji - Mourinho, Anceloti, ranije Capello
Perezu nije mrsko istresti svotu za jakog trenera

A mi :?: mi dovodimo nekakvog Martina iz PM, covjek nikad nije vodio bilo kakav evropski klub....pa mislim ono, jbg logicno da ce biti pad sa takvim rezonima uprave.

Rajaz
Kontakt:

Post Postao/la Rajaz » 19 apr 2014, 19:50

Vjeruj da je najmanje do Martina, ni Guardiola ne bi puno vise napravio. Uostalom zbog toga i jest otisao.
Tatu je zateklo najgore stanje u klubu u zadnjih 10 godina, vise politike nego fudbala, odlazak predsjednika u po sezone, silne povrede glavnih igraca ( Puyol, Messi, Valdes, Neymar ), afera oko transfera Neymara, Messi bog podzemlja i mnogo drugog. U takvoj situaciji je nenormalno tesko raditi + uprava ga nije u potpunosti podrzala. I da ne zaboravimo kako je dobio najgoreg Messija u njegovoj karijeri, setaca po terenu kojeg ni Pep licno ne bi mogao natjerati da se forsira kada ovog boli **** za klubom ove sezone i sve je podredio repki i Brazilu.

Ali nebitno, ja sam davno rekao da bi momentalno Van Gaal da dodje jer znam da ima damu i da bi napravio totalni remont ekipe. Poznaje Barcu odlicno, sistem igre, preyeben autoritet, odlican takticar, forsira mlade igrace, ama apsolutno sve, ali kad vec nije u planovima, daj Martineza. Taj covjek mi se takodje svidja + katalonac je.

Rajaz
Kontakt:

Post Postao/la Rajaz » 19 apr 2014, 20:22

Jao sta radi ovaj Adama, kakvi prodori yebo te :o :wtf:
El Hadadiiii za 2:1, kakva akcija :crazy:
Igraju ovi malci ..

mandraX
Kontakt:

Post Postao/la mandraX » 19 apr 2014, 20:45

Muniru ne treba nego par minuta. :mrgreen:

Strašan igrač.

Rajaz
Kontakt:

Post Postao/la Rajaz » 19 apr 2014, 21:23

Samper, Denis Suarez, Adama, El Haddadi, jos jedan iz veze :? strasna partija :thumbup:
Onaj Adama je jak k'o tenk a brz k'o gepard, prodoran strahota, danas me odusevio kada sam vidio koliko je odgovoran, momak je bukvalno pokrivao desnu stranu pomagajuci beku. Zavrsnica mu je nesto losija.
Samper=Busquets, Denis lici na Silvu a Haddadi na Messija. :thumbup:

xaviesta
Kontakt:

Post Postao/la xaviesta » 19 apr 2014, 21:58

let3 je napisao/la: pogledaj Perez šta radi i koga dovodi....sve sama provjerena imena, ljude koji su osvajali ranije razne titule (i titule LP), vrhunske trenere koji znaju kako se osvajaju trofeji - Mourinho, Anceloti, ranije Capello
Stani malo, je l' se šališ ili šta?
Ja ne mogu da vjerujem, nakon toliko toga što je rečeno o Barceloninoj filozofiji i nakon što mnogi usvajaju neke stvari od iste pojavi se lik i 'ladno kaže pogledajte šta Perez radi.
Don't hate what you don't understand.

suhi
Kontakt:

Post Postao/la suhi » 19 apr 2014, 22:04

Kao da je Pep bio neko ime prije nego je postao trener,dobro ovaj gore rece,martino je dobio najgore moguce uslove ikad.

A sto se tice te djece iz la masie ,ne bih se previse uzdao u to,ta su vremena gotova,mozda jedino delofeu i onaj na sredini kako mu je vec ime sto je igrao ove sezone. Barca je sad navikla na najvisi stepen ,a promocija tih mladih znaci bacanje 2 sezone u vodu.
Ozil is unique, there is no copy of him – not even a bad one. He is the best number 10 in the world. He makes things very easy for me and for his team-mates with his football vision and the decisions he makes. (c) José Mourinho

Rajaz
Kontakt:

Post Postao/la Rajaz » 19 apr 2014, 22:07

suhi je napisao/la:Kao da je Pep bio neko ime prije nego je postao trener,dobro ovaj gore rece,martino je dobio najgore moguce uslove ikad.

A sto se tice te djece iz la masie ,ne bih se previse uzdao u to,ta su vremena gotova,mozda jedino delofeu i onaj na sredini kako mu je vec ime sto je igrao ove sezone. Barca je sad navikla na najvisi stepen ,a promocija tih mladih znaci bacanje 2 sezone u vodu.
Zavisi od trenera koji dodje. Rafa se bolje uklapa u sistem od Deulofeua. Zatim Grimaldo, Samper, Denis Suarez, El Hadadi su kao krojeni za Barce. Adama kao i Deulofeu su ogromni potencijali ali prije ce ta 2 izvisiti nego ovi nabrojani.

Johny
Kontakt:

Post Postao/la Johny » 19 apr 2014, 22:13

suhi je napisao/la: A sto se tice te djece iz la masie ,ne bih se previse uzdao u to,ta su vremena gotova,mozda jedino delofeu i onaj na sredini kako mu je vec ime sto je igrao ove sezone. Barca je sad navikla na najvisi stepen ,a promocija tih mladih znaci bacanje 2 sezone u vodu.
Sa mladim igracima se sistematski radi.Ne baca se u vatru 10 igraca momentalno , to se sezonski radi maximalno sa 2 igraca.Ostatak potencijala se kali u B timu i ceka priliku.Nije jednostavno uspjeti u tim okolnostima ali nije i nemoguce.Sa kvalitetnim trenerom koji ce izlaciti ono najbolje iz La Massije , Barca moze sastaviti ponovno dream team bez ikakvih problema.Ova generacija ce sigurno proizvesti 2 top igraca a isti broj ce vjerovatno uspjeti u nekoj drugoj sredini ;) Siguran sam da vec u B timu postoji kvaliteta za prvi tim ali za to treba imati volovska muda i povoljnu situaciju na tabeli.Ova sezona i nije pretjerano mogla prezentovati par dragulja jer Martino nije imao petlju a ni poziciono nisu stajali od pocetka sezonone onako kao se trazilo.

Adama je genijalan igrac , od naredne sezone mu treba davati sve vise prilike za igru.

Evo traze ofanzivnijeg veznjaka , koji je u stanju zabijati golove.Haddadi i Hallilovic su upravo takvi igraci.Do godine sa pravim strucnjakom ocekujem exploziju jednog od predstavnika La Massije.

Prije svega Rafinhu treba vratiti , yebeno svestran igrac.U koliko se bude kalio protiv buranije i povremeno dobijao sansu protiv top ekipa on ce postati lider Barcelone.

Delufeua bih ostavio jos sezonu kod Martineza a onda ih u paketu doveo :mrgreen:
Johnny b, how much there is to see
just open your eyes and listen to me
straight ahead, a green light turns to red
oh why can't you see, oh Johnny b-

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 19 apr 2014, 22:19

xaviesta je napisao/la:
let3 je napisao/la: pogledaj Perez šta radi i koga dovodi....sve sama provjerena imena, ljude koji su osvajali ranije razne titule (i titule LP), vrhunske trenere koji znaju kako se osvajaju trofeji - Mourinho, Anceloti, ranije Capello
Stani malo, je l' se šališ ili šta?
Ja ne mogu da vjerujem, nakon toliko toga što je rečeno o Barceloninoj filozofiji i nakon što mnogi usvajaju neke stvari od iste pojavi se lik i 'ladno kaže pogledajte šta Perez radi.
procitaj do kraja, ne trci pred rudu....procitaj na koga sam mislio ;) na trenere ...a ne na igrace, La Masiju i filozofiju kluba.

suhi
Kontakt:

Post Postao/la suhi » 19 apr 2014, 22:31

@johny

Stoji to sve,i fkt utice puno faktora,trener,ko ce otici ,ko doci,2 - 3 i jesu plafon,po meni sergi roberto iako me nije nesto impresionirao ,delofeu ako ga ne posude opet i denis suarez,njega sam gledao dosta u repki,obecava poprilicno.

Ove ostale nisam gledao,al mislim da ce kod ovih gore presuditi to sto imaju vise "iskustva".

Mda jednostavnije prodati mesija i eto para za pojacanja koliko hoces :D
Ozil is unique, there is no copy of him – not even a bad one. He is the best number 10 in the world. He makes things very easy for me and for his team-mates with his football vision and the decisions he makes. (c) José Mourinho

Rajaz
Kontakt:

Post Postao/la Rajaz » 19 apr 2014, 22:39

Pa ako ce Pero sebi ispuniti životnu zelju nek pljune 580 miliona i vodi ga na Bernabe :mrgreen:

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 19 apr 2014, 22:52

Razlika izmedju Pepa i Martina je sto jedan ima muda, tolika muda da pocne El Clasico sa Keitom umjesto Zlatana, i izdominira Reala, a drugi nema muda da sekundu promjeni formaciju, pa cak ni poslije dva poraza u nizu, a i budala vidi da tako ne ide.

Martino je dosao u nezavidnu situaciju, ali samo sto se odbrane tice. Sto ne opravdava 1 postignut gol u 3,4 utakmice u nizu (u kojima se lomi kompletna sezona), i dva postignuta gola u milion utakmica protiv Atletica ove sezone.

Guardiola je dosao u milion puta goru situaciju od ovoga, pa je uspio. Zasto? Zato sto ima viziju, i ima muda.

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 19 apr 2014, 23:04

Donnie Darko je napisao/la:Razlika izmedju Pepa i Martina je sto jedan ima muda, tolika muda da pocne El Clasico sa Keitom umjesto Zlatana, i izdominira Reala, a drugi nema muda da sekundu promjeni formaciju, pa cak ni poslije dva poraza u nizu, a i budala vidi da tako ne ide.

Martino je dosao u nezavidnu situaciju, ali samo sto se odbrane tice. Sto ne opravdava 1 postignut gol u 3,4 utakmice u nizu (u kojima se lomi kompletna sezona), i dva postignuta gola u milion utakmica protiv Atletica ove sezone.

Guardiola je dosao u milion puta goru situaciju od ovoga, pa je uspio. Zasto? Zato sto ima viziju, i ima muda.
:thumbup: :thumbup:

Rajaz
Kontakt:

Post Postao/la Rajaz » 19 apr 2014, 23:05

Da i zato sto je imao Xavija, Iniestu, Puyola, Alvesa, Messija, Eto'a u najboljim fazama svoje karijere. Svakom je jasno da je daleko iznad Martina ali da je ovaj sam krivac za ovakvu sezonu je neistina. Vise je uprava kriva na celu sa kurcevitim igracima i povredama glavnih igraca.

xaviesta
Kontakt:

Post Postao/la xaviesta » 19 apr 2014, 23:07

let3 je napisao/la: procitaj do kraja, ne trci pred rudu....procitaj na koga sam mislio ;) na trenere ...a ne na igrace, La Masiju i filozofiju kluba.
Savršeno dobro razumijem na šta si ciljao. Spominjati kao primjer lika koji za sve ove godine na čelu Reala ima samo jednu Primeru više nego hadum Rosell na čelu Barce je smiješno.
Mnogo je hajrov'o sa Mourinhom i Pelleom.
Don't hate what you don't understand.

suhi
Kontakt:

Post Postao/la suhi » 19 apr 2014, 23:14

Rajaz je napisao/la:Da i zato sto je imao Xavija, Iniestu, Puyola, Alvesa, Messija, Eto'a u najboljim fazama svoje karijere. Svakom je jasno da je daleko iznad Martina ali da je ovaj sam krivac za ovakvu sezonu je neistina. Vise je uprava kriva na celu sa kurcevitim igracima i povredama glavnih igraca.

+1

I mogao raditi sta je htio,imao punu podrsku kluba,citavu ekipu zeljnu dokazivanja,i nije morao osvojiti odmah sve trofeje. Kad martina je suprotna situacija,svega mu fali,nije da ga branim,daleko od toga da je trener za barcu,al ne vjerujem da bi bilo ko drugi bolje prosao od njega u ovoj sezoni.

mandraX
Kontakt:

Post Postao/la mandraX » 19 apr 2014, 23:25

Martino je trebao nastavit' u onom ritmu kako je počeo prve utakmice u svojoj priči na klupi Barce. Ispočetka je on fino radio, rotirao igrače kako treba, čak je i Messija par puta izbacio iz igre (kad se čitav svijet čudio koji qrac ovaj radi), sve je išlo kako treba, k'o podmazano, mislili smo evo nekog k'o se pita nešto, ko ima autoritet...al' šteta za njega što je to na kraju sve usr'o lagano. Što sad tog istog Messija ne izbaci iz igre, kad je ovaj to apsolutno zaslužio? Hoće, al' u qrcu, nema se daMu, pogubio se totalno...znam samo da mu ne bi bio u koži u sutrašnjoj utakmici na NC-u.

Rajaz
Kontakt:

Post Postao/la Rajaz » 19 apr 2014, 23:33

mandraX je napisao/la:Martino je trebao nastavit' u onom ritmu kako je počeo prve utakmice u svojoj priči na klupi Barce. Ispočetka je on fino radio, rotirao igrače kako treba, čak je i Messija par puta izbacio iz igre (kad se čitav svijet čudio koji qrac ovaj radi), sve je išlo kako treba, k'o podmazano, mislili smo evo nekog k'o se pita nešto, ko ima autoritet...al' šteta za njega što je to na kraju sve usr'o lagano. Što sad tog istog Messija ne izbaci iz igre, kad je ovaj to apsolutno zaslužio? Hoće, al' u qrcu, nema se daMu, pogubio se totalno...znam samo da mu ne bi bio u koži u sutrašnjoj utakmici na NC-u.
Fino napisano. Boldirano je mač sa dvije oštrice. Da se momčina ne bi osjecala viškom, drugo Mogao je pokazati autoritet a mogao je biti i protjeran od Messijevih fanboyeva koji bi ga, u slucaju da je istog izveo a Barca izgubila utakmicu, linčovali ispred Nou Campa. Bilo bi vadi najboljeg igraca, mrs u pm, iz kluba, sa planete. Meni je covjeka pomalo i zao, ali eto. Svi ce se sakriti iza njega i prebaciti svoju krivicu upravo njemu.

Zaključano

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.