Edin Džeko - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

FaraonTM
Kontakt:

Re: Edin Džeko

Post Postao/la FaraonTM » 08 feb 2015, 22:12

Znaš kako narod kaže "Bolje biti prvi u selu nego zadnji u gradu" al' ne vode se baš svi ljudi tom politikom. Iz ove perspektive se slažem sa ovom poslovicom ali ako primaš četiri godine silne milione nekako ti se ne ide odatle tamo gdje bi primao duplo manje od toga, nažalost tu fudbal pada u drugi plan ali eto...
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

SamoZeljo
Kontakt:

Post Postao/la SamoZeljo » 08 feb 2015, 23:08

Vecini ljudi ovdje mama i babo daju markicu ili vise markica za kafu. Sta oni znaju sta su pare. Balavurdija!

Ja se smijem kladiti da mnogi nikad nisu legli i sat prije nego sto uspiju zaspati razmisljali kako platiti racune, koliko para ostaje za hranu, kad ce auto na tehnicki, hoce li se moci farbati stolarija ove godine ili ipak nece biti para za to....
Ako zelis znati sta su pare, moras ih zaraditi, inace mislis da znas ali ne znas.

Falcao je za pare otisao u drugu ligu, a u to vrijeme bio ponajbolji, mozda i najbolji finiser na svijetu.

Trosite vrijeme i serete nam se u diskusiju pricama od kojih nece biti nista.

slika

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 08 feb 2015, 23:25

Falcao je otišao u prvu ligu, a inače post ti je totalna glupost.

Postano kroz Forum SportSport.ba app.

emir79
Kontakt:

Post Postao/la emir79 » 08 feb 2015, 23:26

Lafo moraliste se pocele javljati, nista drugo nego Bosnje ljubomorne.

Bas bi neko od vas moralista otisao sa 10 miliona godisnje na 2-3, ahaaa al u qrcu.
Mnogi bi noge polomili da su u poziciji u kakvoj je Edin Dzeko.

Dzeko nije vise u godinama da sad nekome nesto mora dokazivati i mijenjati sredinu. Prvo nije lud da ide jer ga ugovor veze do 2018 godine. Znaci neko bi od vas pametnjakovica odbacio 30 miliona i otisao za 4-5 puta manje u sedjece 3 godine? Bi mudo Marjanovo.

Ustanite za jednog jedinog i neprikosnovenog Dzeku. Prvog pravog doslijednog kapitena drzavne reprezentacije. Momka koji je prosao sve golgote yebenog rata i koji je krv ispisao da bi postao jedan od najplacenijih na svijetu. Eto treba sad da poslsa ljubomorne Bosnje pa da to sve baci, jah , jasta ce.
Titule YUG-BiH-- (6) 66/67, 84/85, 98/99, 06/07, 14/15, 18/19
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97

SamoZeljo
Kontakt:

Post Postao/la SamoZeljo » 08 feb 2015, 23:41

Stvarno ne znam dokle ce se trpiti ovo da pojedinci SVAKI DAN ponavljaju isto. Mislim da po pravilu forma to nije dozvoljeno, konstantno ponavljati isto.
Pa j*bo ga zivot, kao da smo mi glupi i ne znamo da je bolje da Edin igra u sto vecem klubu i da igra uvijek. Eto, neko misli da je puno pametan sto nam se konstantno sere u diskusiju istom pricom.

Dajte ljudi da malo dikutujemo o njegovoj igri, eto je igrao pa niko nista ne prica, samo par likova pricaju iste stvari svaki dan. J*base mater ovoj temi.

Stidite li se imalo?

plavipatriota
Kontakt:

Post Postao/la plavipatriota » 08 feb 2015, 23:45

da li nas treba da interesuje koliko on zarađuje? mislim može nas i interesovati, može nam biti i drago što uzima tolike pare...

nama navijačima je bitno da je on pravi, a on već duže vrijeme to nije, izgleda nezainteresovan, ravnodušan na sve, a i realno puno je klubova gdje bi mogao više nego ovdje! bar na ličnom planu!

neki dan napisah, lično mene ne obraduje kad mu legnu pare na račun, obraduje me njegov gol i promocija BiH...
zbog toga mislim da pravi navijač treba da prati koliko koji igrač zabija, kakav ima status u klubu, da li je bitan igrač ili je back up, a ne da nas interesuje da li on treba preći na manju platu ili ne treba...

ali eto, ima ljudi koji svršavaju kad zamisle da džeko prima velike pare i da ga vole navijači, igrat i ne mora, a trener i ostali mogu ga i pišat na treningu...

vole ga navijači i uzima velike pare, pljus pljus :facepalm:

gost
Kontakt:

Post Postao/la gost » 08 feb 2015, 23:48

Ajax je napisao/la:Eto najjaci "argument" postade ismijavanja Espanyola ovog gosta kao loseg klube kojega nije niko normalan nikad ni spomenuo sto ovaj jako dobro zna da je tako. Izmislio covjek neki los klub i sada on poredi taj klub sa Cityem kako bi dokazao koliko je City bolji klub. E svasta :facepalm: :facepalm:
I hajde ti sad njemu ( ili par ljudi njemu slicnih ) pokusaj nesto dokazati kad covjek nezeli razumijeti nista sto se razlikuje od njegovog vec unaprijed formiranog misljenja.
Druže Ajaks mislim da nisi fer u svojim ocjenama i procjenama. Ako si večeras gledao Espanjol-Valencija mogao si lako uočiti da je, i pored pobjede Valencije, Espanjol mnogo potentnija i darovitija ekišpa i da im je zapravo falio samo vrhunski centarfior da Valenciju isprate sa petardom kući. A onda bih te ja pitao je li bolje Negredu u Valenciji ili Džeki u Espanjolu.

I ništa ja nisam izmislio, :nene: :nene:

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 08 feb 2015, 23:49

Vole ga navijači, uzima dobru lovu i razvaljuje u reprezentaciji moj pljavi, opet si zaboravio najvažniju stavku, recimo da ti se taj propust ponovo desio slučajno.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Nerminovic
Kontakt:

Post Postao/la Nerminovic » 08 feb 2015, 23:51

Dodaj jos da voli grijati klupu i tu smo negdje...

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Champions of SportSport League 2017

BackSpace United

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 08 feb 2015, 23:52

Virtu4l je napisao/la:Vole ga navijači, uzima dobru lovu i razvaljuje u reprezentaciji moj pljavi, opet si zaboravio najvažniju stavku, recimo da ti se taj propust ponovo desio slučajno.
Toliko ga vole da su glasali da njega treba izbacit sa spiska za LP. I on je goli qurac za repku vec duze vrijeme. Kriminalno igra. Od Litvanije nije odigrao dobru utakmicu.

A on ce zaradjivat previse gdje god igrao, tako da su to pizdarije. Pricate kao da ce igrat za 10 maraka po sezoni u drugim klubovima. Imat ce ogromnu placu svakako i do kraja zivota moze radit sta god hoce. Pricate kao da je neki rudar koji spaja kraj sa krajem. Koje floskule.
Zadnja izmjena: Cartman, dana/u 08 feb 2015, 23:53, ukupno mijenjano 1 put.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

SamoZeljo
Kontakt:

Post Postao/la SamoZeljo » 08 feb 2015, 23:53

Samo treba prihvatiti realnost i puno ce biti lakse dskutovati.

Nemamo mi nista od Edinovih para ali sta imamo od diskusije da svaki dan neko dodje ovdje i kaze idi Edine u Espanjol, idi u Milan, idi u Dortmund, idi u Inter, idi u Valenciju, idi u Atletiko, idi u Wolfsburg..
Sta imamo od toga? To je samo masta pojedinaca od koje nece biti nista. Gubljenje vremena.

Edin je u prosloj sezoni odigrao nesto vise od 22 utakmice (kad minute pretvorimo u tekme) i to je samo u EPL. Ako na to dodamo sva ostala takmicenja, onda je odigrao sigurno 30-35 utakmica.
Nije to puno ali nije ni tako malo.

mike10
Kontakt:

Post Postao/la mike10 » 08 feb 2015, 23:56

Nema tu mnogo filozofije, Džeko je igrački mogao(i još uvijek može) više od grijanja klupe City-ja il' bolje rečeno mogao je igrati bitniju ulogu od one-City-evog Đokera. Ali je očito došlo do sukoba izmedju igre i (što dubljeg)džepa. Džeko je očito odabrao ovo drugo, a ruku na srce malo je onih, ako ih uopće ima, koji bi na Džekinom mjestu izabrali ovo prvo. Bar kada je omjer snaga(ponudjenih plaća) takav kakav je. Kada bi negdje drugo mogao dobiti i približno ovoliko para koliko sada zaradjuje, a opet izabrao svoj džep, tada bi mogli reći da je plaćenik, leti za parama i sl., a u ovom slučaju je samo pametan čovjek. Da je velika šteta za ono što je mogao učiniti na sportskom planu i da je nama kao navijačima bitnija njegova sportska strana-jeste. Ali Bože moj, život ti je to. :mrgreen:

plavipatriota
Kontakt:

Post Postao/la plavipatriota » 08 feb 2015, 23:58

Virtu4l je napisao/la:Vole ga navijači, uzima dobru lovu i razvaljuje u reprezentaciji moj pljavi, opet si zaboravio najvažniju stavku, recimo da ti se taj propust ponovo desio slučajno.
očito moraš provoditi 23 h na forumu da bi ti bilo smiješno ovo "pljavi"...
još ti starkeljo, imao si vremena da pokupiš neke bolje fore...

Edin jeste naš najbolji napadač i još će to dugo ostati, ali nerijetko je igrao katastrofalne utakmice i za reprezentaciju i dobijao zvižduke...
ali pošto si ti čovjek statistika, de mi sad sastavi jedan post gdje si ti to sve sabrao, podijelio, množio i oduzeo i dobio podatak... i napiši da si me našamarao, znam da ćeš to smatrati najvećim uspjehom danas, a mene realno boli neka stvar!

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 09 feb 2015, 00:00

Cartman je napisao/la:Od Litvanije nije odigrao dobru utakmicu.
Obala Slonovače, Meksiko, Iran, Kipar, Vels, Belgija... igrač koji je najmanje puta zakazao od svih naših reprezentativaca. Ikona BH fudbala, najveći u svakom pogledu... 38 golova i 15 asistencija...

Edin Džeko Veličanstveni :bih:
Voli te tvoje Sarajevo.

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 09 feb 2015, 00:01

Edin je institucija. :kafa: :bih:

STEVIE
Kontakt:

Post Postao/la STEVIE » 09 feb 2015, 00:02

Cartman je napisao/la:
Toliko ga vole da su glasali da njega treba izbacit sa spiska za LP. I on je goli qurac za repku vec duze vrijeme. Kriminalno igra. Od Litvanije nije odigrao dobru utakmicu.

A on ce zaradjivat previse gdje god igrao, tako da su to pizdarije. Pricate kao da ce igrat za 10 maraka po sezoni u drugim klubovima. Imat ce ogromnu placu svakako i do kraja zivota moze radit sta god hoce. Pricate kao da je neki rudar koji spaja kraj sa krajem. Koje floskule.
cini se kako nikako ne volis dzeku, medjutim shvatam te kad vidim koliko je puta isti taj dzeko karao uniteda.
"I'm a man who believes that I died twenty years ago.
And I live like a man who is dead already.
I have no fear whatsoever of anybody or anything." - Malcolm X

SamoZeljo
Kontakt:

Post Postao/la SamoZeljo » 09 feb 2015, 00:05

Cartman je napisao/la:Toliko ga vole da su glasali da njega treba izbacit sa spiska za LP. I on je goli qurac za repku vec duze vrijeme. Kriminalno igra. Od Litvanije nije odigrao dobru utakmicu.
Kad treba dokazati da je u Manchesteru vise navijaca Uniteda, onda si prvi da dokazes ali kad jedan gradski portal napravi neku anketu, onda su po tvom glasali mahom navijaci Cityja. Nije ti ta anketa nikakav argument. Ali bas nikakav.

Kad smo vec kod Edinovog kluba, koji izrasta u veliki klub, evo nesto sto sam vec postavljao.
Velika je cast biti igrac sampiona Engleske, to mnogi zaboravljaju. ;)
Man City's fanbase grows 523% as rivals Man Utd see worrying 19% drop off

MANCHESTER CITY have made huge strides one expanding their fan base but it's bad news for rivals Manchester United, according to new figures released today.

slika

Spanish newspaper Sport published research into which European clubs have made the most progress in expanding their global reach.

And with City emerging as a Premier League force in recent seasons, it is no surprise to the the Citizens experiencing massive growth.

The figures suggest that City have seen their fan base grow by a staggering 523 per cent - more than double the growth shown by next best Bayern Munich - in recent times.

slika

Manchester City have seen their fanbase grow enormously

It is suggested that City have gained 72.5m more fans in China, 34.6m in Indonesia, 24.5m in Mexico and 10.1m in United Kingdom.

And while Chelsea and Liverpool have both increased their followers by approximately 80 per cent, the news is less positive for United and Arsenal.

Arsenal saw their fans fall away by three per cent but United - who have struggled since the departure of Sir Alex Ferguson as boss - are said to have seen a 19 per cent drop in fans.

Still, it could be worse - as the graphic shows Serie A side Inter Milan are a team in decline with over 44 per cent of their fan base being eroded away in recent times.

http://www.express.co.uk/sport/football ... e-increase" onclick="window.open(this.href);return false;

Sheyi
Kontakt:

Post Postao/la Sheyi » 09 feb 2015, 00:06

Mislim da bi prelazak u Juve na ljeto bio dobr potez, posto Juve nema konkurencije u Italiji, valjalo bi da Džekson osvoji jos jednu ligu, a i nadavao bi se golova :kafa: Para je zaradio da ih ne može potrošiti do kraja života :D Ha imao 50, ha 60 miliona, isti klinac. :tralala:

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 09 feb 2015, 00:07

Jedan od najzaslužnijih za te procente, pored Šeika Mansura, je naš dijamant Edin Džeko.
Voli te tvoje Sarajevo.

mirzatele
Kontakt:

Post Postao/la mirzatele » 09 feb 2015, 00:09

Idete iz krajnosti u krajnost. Ne trebam pisati kakvo misljenje imam o Edinu ali mislim da je krajnje vrijeme da proba nesto novo. Zaradio je fine pare, proveo sjajne trenutke u City-u, slavio titule ali nemoj brate bit' toliko tvrdoglav pa ako vidis da ne ide, da ne dobijas priliku kakvu zasluzujes, ako vidis da nikad neces bit "glavni" pa hajde negdje gdje ce te cijeniti, gdje cemo opet gledati Dzeku iz najboljih dana. Za reprezentaciju ne brinem, tu ce dijamant uvijek briljirati i davati sve od sebe ali bih volio gledati jos koju sjajnu klupsku sezonu jer znam da to moze, a to u City-u ocito nece ici.

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: bhfanatic14, Blackwargreymon, Cwirek, denza, Google Adsense [Bot], greenwood, guillermo, jasmin10, JavierBosnia, MElloo, Mostarska, nebeskasila, s4mke i 65 gostiju.