Premijer liga BiH - aktuelno
Re: Premijer liga BiH - aktuelno
još da ara šarne za sirotana našeg 

Koševo širok greben
dođeš pošten, odeš je.ben
1 9 4 6
-
- Kontakt:
Do sad nam nisu dali ništa više nego vama ili ostalim klubovima u ligi. Tako da, ta priča je fula teška.fks74 je napisao/la: ↑20 jan 2023, 17:29Vama su opština i kanton investitori.LeonProfessional je napisao/la: ↑20 jan 2023, 15:04Ne znam je li bolje ovako bez investitora preživljavati ili tako kao kod vas da se nešto koprcate, a nije vaš klub i ne jebu vas ni 1%.mosarajvosa83 je napisao/la: ↑20 jan 2023, 12:06Jesul kone nasle "investitora" nakon 2 godine cekanjafino sam im pisao da je to suplja,sad nek furaju pricu da nisu na prodaju a do tada nek traze i nek se nude kome stignu valjda ih neko kupi,pa ce onda prestat bacat suplju
![]()
Uostalom, što vaša direktorica plače i traži pare od općine. A i vi na forumu stalno pominjete kako treba više para da vam daju. Što to, ako je reakcija "povraćanje"

Hajde malo podatke pročešljaj. Postali ste pravi uhljebi, isto kao ovi naši političari. Prošle godine skoro 800 milja od opštine, savez vam uplatio za licencu (Borcu takođe). Kada ste stadion renovirali ( koji ste takođe dobili od države) savez uložio 2,6 miliona. Opština najavila za ovu godinu novih 800 000. Nije li malo, ima toga još.LeonProfessional je napisao/la: ↑20 jan 2023, 21:02Do sad nam nisu dali ništa više nego vama ili ostalim klubovima u ligi. Tako da, ta priča je fula teška.fks74 je napisao/la: ↑20 jan 2023, 17:29Vama su opština i kanton investitori.LeonProfessional je napisao/la: ↑20 jan 2023, 15:04
Ne znam je li bolje ovako bez investitora preživljavati ili tako kao kod vas da se nešto koprcate, a nije vaš klub i ne jebu vas ni 1%.![]()
Uostalom, što vaša direktorica plače i traži pare od općine. A i vi na forumu stalno pominjete kako treba više para da vam daju. Što to, ako je reakcija "povraćanje"![]()
- svrakino1921
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Hajde eto tako je. Nek bude tako(ovo oko renoviranja stadiona ne znam iskreno, al vjerovat ću tebi, vidim upućen si baš), samo da ne bude s ovim novim parama kao s Koldžinih 200k koje je vrtio 4 godine.fks74 je napisao/la: ↑20 jan 2023, 21:33Hajde malo podatke pročešljaj. Postali ste pravi uhljebi, isto kao ovi naši političari. Prošle godine skoro 800 milja od opštine, savez vam uplatio za licencu (Borcu takođe). Kada ste stadion renovirali ( koji ste takođe dobili od države) savez uložio 2,6 miliona. Opština najavila za ovu godinu novih 800 000. Nije li malo, ima toga još.LeonProfessional je napisao/la: ↑20 jan 2023, 21:02Do sad nam nisu dali ništa više nego vama ili ostalim klubovima u ligi. Tako da, ta priča je fula teška.
Uostalom, što vaša direktorica plače i traži pare od općine. A i vi na forumu stalno pominjete kako treba više para da vam daju. Što to, ako je reakcija "povraćanje"![]()

Evo i vi dobiste teren, koliko košta? Preko 2 miliona. Oko 2,5 miliona.
Stadion rentate po malo cijeni. Sigurno je i to nekih 200k (godinama).
Prošle godine čini mi se Mandić rekao 300 k da su dali, što u omladinski pogon, što Sarajevu. Za ovu godinu ne znam, nisam toliko upratio.
Evo ne vidim neku drastičnu razliku u ciframa.
Možda je i do mene, možda ja smatram da neki klub mora imati veću razliku u primanjima od države da bi ga zvali uhljebima i da mu je općina investitor.
I opet pitam, zašto onda vi toliko tražite pare od tih istih?
Covjek ti kaze dobili ste 800 hiljada direktno od opstine na racun, a ti pominjes 2,5 miliona za teren na Kosevu. Pa nije li taj teren u vlanistvu opstine i nisu li tu istu pomoc dobili Zrinjski, Borac, Velez, Sloboda? Nije Sarajevo dobilo teren nego stadion Kosevo, a Sarajevo sutra moze otici sa tog stadiona i nece sigurno teren nositi sa sobom. Direktorica trazi pomoc u realizaciji projekata i to je fino naglaseno, a ne trazi da opstina uplati pare reda radi na racun klubu i da se to trosi na plate i slicne stvari.
-
- Kontakt:
Ne, on je pominjao i neke pare za rekonstrukciju stadiona pa sam se dotakao terena.Herson je napisao/la: ↑20 jan 2023, 22:18Covjek ti kaze dobili ste 800 hiljada direktno od opstine na racun, a ti pominjes 2,5 miliona za teren na Kosevu. Pa nije li taj teren u vlanistvu opstine i nisu li tu istu pomoc dobili Zrinjski, Borac, Velez, Sloboda? Nije Sarajevo dobilo teren nego stadion Kosevo, a Sarajevo sutra moze otici sa tog stadiona i nece sigurno teren nositi sa sobom. Direktorica trazi pomoc u realizaciji projekata i to je fino naglaseno, a ne trazi da opstina uplati pare reda radi na racun klubu i da se to trosi na plate i slicne stvari.
Da, dobili su i ostali. Dakle ne ide priča koju potencirate, jer svako je dobio veliku pomoć od saveza u vidu terena. I nije baš fino govoriti, eto mi možemo otići, nije to nama. Pa ko koristi stadion, Sarajevo. Jel kažete, Koševo je naše i tu ćemo igrati uvijek. Pusti sad tu priču.
Također, svi dobijaju slične pare od vlasti. Tipa vi u 2021 oko 350k, a mi 150k, al mi ove 800k vi manje (ne znam koliko, nije izašao izvještaj). Nije to razlika čovječe da se tako priča. Jer nema smisla. Imalo bi smisla da neko uzima milione, a neko ne dobije ništa. Sve se vrti oko slične cifre. Svaki klub je dobio novac od vlasti na određeni način.
I opet kažem, ne znam što se nešto osuđuje, a u isto vrijeme bi željeli isto.

Da ne idemo u priču, da li privatni klub treba tretirati kao ostale koji nisu privatni.
Mislim da je ovo već ispričana priča, ali eto nek to bude i moj zadnji post vezan za nju.
-
- Kontakt:
Pita sta je bolje hahah koliko prodje godina i Bajrama od zadnje vase titule,trofeja? Cericevi puleni pustite se Ball de Or i ubleha da vas nema trebalo bi vas izmislit hahaLeonProfessional je napisao/la: ↑20 jan 2023, 21:02Do sad nam nisu dali ništa više nego vama ili ostalim klubovima u ligi. Tako da, ta priča je fula teška.fks74 je napisao/la: ↑20 jan 2023, 17:29Vama su opština i kanton investitori.LeonProfessional je napisao/la: ↑20 jan 2023, 15:04
Ne znam je li bolje ovako bez investitora preživljavati ili tako kao kod vas da se nešto koprcate, a nije vaš klub i ne jebu vas ni 1%.![]()
Koševo širok greben
dođeš pošten, odeš je.ben
1 9 4 6
-
- Kontakt:
- Beduin
- Kontakt:
Vjerovatno nije pojacanje timovima u borbi za tituli gdje trebas dati svoj maksimum, ali timovima iz donjeg dijela tabela sigurno moze pomoci nekim dobrim potezom, s vremena na vrijeme da odigra odlicnu tekmu i rijesi utakmicu. A za takvo nesto je i doveden u Slobodu.Herson je napisao/la: ↑20 jan 2023, 20:002023 je godina, a ljudi kod nas jos uvijek prizeljkuju Zakarica i smatraju ga zvucnim i velikim pojacanjem. Pa zar nisu one partije u Borcu prosle godine jasan pokazatelj da je njemu fudbal u drugom planu? Covjek se finansijski obezbijedio i jasno je da je doslo do zasicenja, na kraju krajeva i visak kila to dokazuje. Njegov angazovanje mi najvise mirise na avanturu Tine u Sarajevu.
Sad u Slobodi ima i previse tih prekaljenih starijih igraca, Jusic, Said, Bekic, Komazec, Vranjes, Zakaric, po imenima to izgleda ozbiljno, a u njih 6 zajedno nema motiva za 1 dobrog igraca.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.
075 ❤
075 ❤
- AjkulaCekicarka
- Kontakt:
Šetnja ligom u najavi…
Ma razumijem sta hoces da kazes Beduin, ali eto i ti otprilike kazes da je za klub realnost sredina tabele ove sezone, sto samim tim znaci da je i manji pritisak i bolja situacija da se da prilika mladjim igracima nego u ovim ekipama koje se bore za vrh. Nekako mi je logicnije dovesti kojeg mladog igraca i pokusati uigrati nesto za sljedecu sezonu, a eventualno moze se desiti da se igrac odlicno pokaze pa da se uzmu i neke pare na kraju sezone. A ovi igraci poput Zakarica i slicnih realno nista ne donose nasim klubovima, dobit ces koji laznjak, evenutalno par asistencija i golova i na kraju sezone ide sporazumni raskid, jer ce on traziti da ide zbog neke bolje ponude. Pa gledao si ga u Borcu ove sezone, ne treba ti nista vise. Drazi mi je dolazak onog mladog reprezentativca Gruzije u Sarajevo nego bilo koji drugi transfer zadnjih par godina. Igracima poput njega, Santosa, Amoe, Jankovica trebamo teziti, a maniti se Zakarica, Arezina i slicnih. Evo ti primjer Kovacevica, Sarajevo je vrlo lahko moglo dovesti boljeg golmana od njega nakon tjeranja Pavlovica, ali bi zato ostalo uskraceno za preko 2 miliona maraka.(transfer 300 hiljada eura+800 hiljada procenat).
Ma ovaj forum je navlakusa bgm ljudi ovo je projekat da vide kakvo je stanje uma nas navijaca mi se vamo prepiremo i o glupostima nekim pisemo i zajebavamo se dok sad npr. celnici saveza ovo citaju i vide joj levata s vakim debilima nemas ni potrebu manipulisati njih svakako nije ni briga za sport to je bagra samo se tuku i zabavljaju
Tri žuta solitera jedno sivo naselje naš raj sivilo grada sarajevska magla i kotlina u njoj grbavica plava dolina tu je nasa svetinja i hram svima trn u oku ta baza nepobjediva
GRBAVICA VAŠA NEPOZNANICA
Željezničar uber alles !
1921 Opsesija
GRBAVICA VAŠA NEPOZNANICA
Željezničar uber alles !
1921 Opsesija
Evo divovi pisaju ligu. Međugorije je pregazeno. Nastavi niz
Mnoge godine sam proveo s tobom, gdje god igro bio tuuuu, znaj da nikad necu prestati s borbom TEBI VJERAN OSTAT CU!!!
Brate probudi se
Jesi se puno udario u glavu
Dobro je sve
Odin, I await thee
Your true son am I
Your true son am I
Prema računici, Sarajevu bi pripalo oko 825.000 eura..
KOTILE SE KOTILE
KOTILE SE KOTILE
Odin, I await thee
Your true son am I
Your true son am I
- Beduin
- Kontakt:
Problem i jeste sto je Sloboda na dnu tabele, Uprava je vec neko vrijeme izgubila kompas i uzasno vodi klub i tranasfer politiku, vjerovatno su malo i u panici zbog te pozicije na tabeli i spoznaje da ulazis u zavrsnicu gdje ce se i muljati, placati, politicki gurati, pa mozda odatle i ova pojacanja u vidu iskusnih igraca koji bi pod ptiriskom igrali malo rasterecenije i donjeli taj rezultatski mir klubu i Upravi. A ni tu nemas nekog garanta pa makar dovodio i Zakarice i slicne iskusne igrace.Herson je napisao/la: ↑21 jan 2023, 18:42
Ma razumijem sta hoces da kazes Beduin, ali eto i ti otprilike kazes da je za klub realnost sredina tabele ove sezone, sto samim tim znaci da je i manji pritisak i bolja situacija da se da prilika mladjim igracima nego u ovim ekipama koje se bore za vrh. Nekako mi je logicnije dovesti kojeg mladog igraca i pokusati uigrati nesto za sljedecu sezonu, a eventualno moze se desiti da se igrac odlicno pokaze pa da se uzmu i neke pare na kraju sezone. A ovi igraci poput Zakarica i slicnih realno nista ne donose nasim klubovima, dobit ces koji laznjak, evenutalno par asistencija i golova i na kraju sezone ide sporazumni raskid, jer ce on traziti da ide zbog neke bolje ponude. Pa gledao si ga u Borcu ove sezone, ne treba ti nista vise. Drazi mi je dolazak onog mladog reprezentativca Gruzije u Sarajevo nego bilo koji drugi transfer zadnjih par godina. Igracima poput njega, Santosa, Amoe, Jankovica trebamo teziti, a maniti se Zakarica, Arezina i slicnih. Evo ti primjer Kovacevica, Sarajevo je vrlo lahko moglo dovesti boljeg golmana od njega nakon tjeranja Pavlovica, ali bi zato ostalo uskraceno za preko 2 miliona maraka.(transfer 300 hiljada eura+800 hiljada procenat).
Panika, to je u Slobodi.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.
075 ❤
075 ❤
Uefa Cup 1/4
Uefa Cup winners’ cup 1/8 (2)
43 place in Uefa rankings (best ever from Bosnia and Herzegovina EVER)
U školskim danima o njemu su nas učili sve,
al' život nam objasnio tek, to kakav je čovek Broz.
GOJKO VUKOVIC!
Uefa Cup winners’ cup 1/8 (2)
43 place in Uefa rankings (best ever from Bosnia and Herzegovina EVER)
U školskim danima o njemu su nas učili sve,
al' život nam objasnio tek, to kakav je čovek Broz.
GOJKO VUKOVIC!
Trenutno korisnika/ca: Anpa, Balorda, Direktorcic, maho_sa, MikiPirs, Orvel, ultrazonfa, Vanja8 i 58 gostiju.