Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Momciluk
Kontakt:

Re: Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije

Post Postao/la Momciluk » 11 okt 2015, 20:41

Virtu4l je napisao/la:
Kobe Bryant je napisao/la:
Virtu4l je napisao/la:Samo naivčine mogu ovu pobjedu pripisati sreći i nekim drugim faktorima, a ne odličnoj taktici i planu b koji je isto tako sastavni dio taktike.

Samo jedno prosto pitanje: Koliko smo imali udaraca u okvir gola?
2
Realno, nekog posebnog plana i taktike nije bilo. Vels je imao zrelije prilike tokom citave utakmice a meni je doslo da razbijem tv zbog nase igre.
Bejl je mogao dati najmanje 2 gola, i to direktno zbog greski selektora. Da slucajno nije usla ona Djuriceva lopta u gol i da je Izrael pobijedio Kiprane pa ja ne smijem ni zamislit sta bi se pisalo na ovoj temi i na ovom pdf-u. Jedina dobra stvar sto je Mesa uradio je uvodjenje Djurica, kockao se i pogodio.
Znaci linija izmedju pljuvanja Mese, groznih stvari koje bi bile napisane na ovoj temi i hvalospijeva koje danas vidimo je previse tanka, skoro nevidljiva.
This time next year we'll be millionaires.

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 11 okt 2015, 21:16

Vec je drugi najbolji selektor BiH ikada nakon Blazevica, ako nas odvede na Euro prelazi na prvo mjesto :bow:

Wisey
Kontakt:

Post Postao/la Wisey » 11 okt 2015, 21:28

Momciluk je napisao/la: Realno, nekog posebnog plana i taktike nije bilo. Vels je imao zrelije prilike tokom citave utakmice a meni je doslo da razbijem tv zbog nase igre.
Bejl je mogao dati najmanje 2 gola, i to direktno zbog greski selektora. Da slucajno nije usla ona Djuriceva lopta u gol i da je Izrael pobijedio Kiprane pa ja ne smijem ni zamislit sta bi se pisalo na ovoj temi i na ovom pdf-u. Jedina dobra stvar sto je Mesa uradio je uvodjenje Djurica, kockao se i pogodio.
Znaci linija izmedju pljuvanja Mese, groznih stvari koje bi bile napisane na ovoj temi i hvalospijeva koje danas vidimo je previse tanka, skoro nevidljiva.
Ovo je istina 100%. Da je Vels iskoristio neku od svojih velikih šansi, zatvorili bi se još više i mi ne bismo onakvom igrom gola dali do sutra, a onda bi se osulo drvlje i kamenje po Meši. Prilično sretna pobjeda, ali mora se reći da je trener zaslužio tu sreću i priliku da odlučuje sam o svojoj sudbini, šteta bi bila da sav njegov rad padne u vodu zbog Safeta i da gleda kako Albanija odlazi na Euro, a mi ne.

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 11 okt 2015, 21:31

Sta bi bilo kad bi bilo... :zviz:

Pobjedili smo Wales, i to se broji. Sto ni Belgiji nije poslo za rukom. I da dodam jos, bez dva najbolja igraca u nasim redovima Dzeke i Besica. Igra jeste bila ispodprosjecna, ali imalo je svojih razloga, prvobitno jer je Wales igrao izuzetno stabilno u sredini terena, a drugo da nam krila nisu bila na nivou, te da je Hadzic jako malo igrao prema naprijed, za razliku od Besica, koji tokom tekme sa svojih par ofanzivnih akcija kreira minimum jednu dobru sansu. Vise je Anel bio fokusiran da zatvori kontranapade Velsana.

SlevinKelevra
Kontakt:

Post Postao/la SlevinKelevra » 11 okt 2015, 21:38

Wisey je napisao/la:
Momciluk je napisao/la: Realno, nekog posebnog plana i taktike nije bilo. Vels je imao zrelije prilike tokom citave utakmice a meni je doslo da razbijem tv zbog nase igre.
Ovo je istina 100%. Da je Vels iskoristio neku od svojih velikih šansi, zatvorili bi se još više i mi ne bismo onakvom igrom gola dali do sutra, a onda bi se osulo drvlje i kamenje po Meši. Prilično sretna pobjeda, ali mora se reći da je trener zaslužio tu sreću i priliku da odlučuje sam o svojoj sudbini, šteta bi bila da sav njegov rad padne u vodu zbog Safeta i da gleda kako Albanija odlazi na Euro, a mi ne.
Da je majka odlucila da pobaci izumitelja fudbala, mi bi sad svi pisali o kosarci. Zato, ne lupajte gluposti, i neke zamisljene scenarije u glavi. Pomislio bi covjek da ste prizeljkivali poraz. :wtf: :facepalm:

Gefufna
Kontakt:

Post Postao/la Gefufna » 11 okt 2015, 21:44

.
Zadnja izmjena: Gefufna, dana/u 08 jan 2016, 20:50, ukupno mijenjano 1 put.
37 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

"Every morning when I wake up I see the sun, even if there is the rain." Max Allegri

Interista
Kontakt:

Post Postao/la Interista » 11 okt 2015, 21:44

emil02in je napisao/la:
Interista je napisao/la:Covjek koji ce udariti zadnji ekser u mrtvacki kovceg ovih kvalifikacija
Reče lik nakon što je Meša izabran.
Javi se,javi se :rol:
Nisam bio optimista njegovim izborom moja zelja je bio Dusko pa i Rajevac mi je nekako bio ispred Mese ali Mesa mi je zacepio usta

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 11 okt 2015, 21:45

tuzlak1987 je napisao/la:Vec je drugi najbolji selektor BiH ikada nakon Blazevica, ako nas odvede na Euro prelazi na prvo mjesto :bow:
Definitivno! To sto mnogi ne mogu uvidjeti to govori o njihovom fudbalskom neznanju.
Pola sata prije utakmice novinar BHT-a ga pita nesto i spominje da cemo imati posjed vecinu utakmice i da cemo napadati a Mesa to nije potvrdio, nije mi bilo jasno zasto, poslije utakmice ipak jeste :D
Nad tobom sunce najljepše sja

malta071
Kontakt:

Post Postao/la malta071 » 11 okt 2015, 21:56

Koja smo mi ****. Sta bi bilo da smo izgubili ili igrali nerjeseno ne smijem ni pomisliti. 2-0 protiv ekipe koja je primila samo dva pogotka u 8 utakmica. Jedini njihov poraz a mi sa b timom. Pa pìcke jedne treba da se klanjate Mesi. Ocekivali ste 10 udaraca na gol protiv tima koji se brani? Niste vi ni n od navijaca, samo pacenici koji misle da su pametni i vrhunski stratezi.
Mesa kralju. Ja ti se klanjam za profesionalnost i dobre izmjene. Ne zasluzujemo te.
I najsmjesnije je sto se vjerovalo da im niko ne moze zabit gol glavom ili iz prekida. Balavurdija...
Samo je jedan, grijeha je vrijedan.

Pasha_car_aga
Kontakt:

Post Postao/la Pasha_car_aga » 11 okt 2015, 22:12

Meša za sada pokazao da je dobar stručnjak, pravi ziheraški trener koji igra na rezultat!

Istini za volju ne igramo lijepo, ali koga je briga kako igramo, rezultat se gleda u konačnici!

Teško ce biti u utorak, ali ne sumnjam u Mešinu dobru postavku i našu pobjedu sa Džekom ili bez!

Sent from my SM-N900 using Tapatalk

Slobodanpad1945
Kontakt:

Post Postao/la Slobodanpad1945 » 11 okt 2015, 22:12

VELIKI GOSPODIN I ODLIČAN TRENER !!

Dugo nas vodio majstore :))

Captain4
Kontakt:

Post Postao/la Captain4 » 11 okt 2015, 22:14

Maestro BiH nogometa :bih:
"We need to suffer. And we need to fight."

emil02in
Kontakt:

Re: Odg: Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije

Post Postao/la emil02in » 11 okt 2015, 22:38

Ja bih počeo sa ovim,ja bih stavio ovoga umjesto onoga itd.Pa ljudi lako je po forumu pisat,ali kad je tvoja glava na tapetu,kad ti snosis odgovornost za pogreške kako svoje tako i tuđe.Još kad krenes iz blata u kojem nas je preuzeo nakon Susica,gdje je svaka utakmica bila "istorijska" i vidiš da smo na pragu baraža onda nema potrebe da bilo šta prigovaramo Meši.
Hvala mu što nas još drži u igri.
MOSTAR 09.11.1993.NIKAD ZABORAVIT NEĆE

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 11 okt 2015, 23:00

Ne prigovara Meši niko. Samo kažemo da i nije bila neka velika taktička varka. Više plod sreće. Ali hrabre i sreća prati.

Uopšte nije bitno kako je došlo bitno je da smo pobjedili. Idemo Kipar razbit, more i 1-0 :mrgreen:
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 11 okt 2015, 23:02

Unofficialpage je napisao/la:Ne prigovara Meši niko. Samo kažemo da i nije bila neka velika taktička varka. Više plod sreće. Ali hrabre i sreća prati.

Uopšte nije bitno kako je došlo bitno je da smo pobjedili. Idemo Kipar razbit, more i 1-0 :mrgreen:
**** kako nije taktička varka, siguran sam da se Vels spremao kao da igra Džeko a i očekivali su da ćemo ih napasti i tako pripremali kontre. Ništa od toga nije bio slučaj.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 11 okt 2015, 23:05

pinoglavi je napisao/la: **** kako nije taktička varka, siguran sam da se Vels spremao kao da igra Džeko a i očekivali su da ćemo ih napasti i tako pripremali kontre. Ništa od toga nije bio slučaj.
Coleman je deset minuta prije utakmice rekao za SKY da očekuje da će Bosna napasti i igrati na sve ili ništa, isto to smo i mi očekivali. Ali Meša nije mislio tako i hvala mu na tome.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Ferdinand
Kontakt:

Post Postao/la Ferdinand » 11 okt 2015, 23:06

Pretjerivanje, negativno ili pozitivno, je najveca bolest Bosanskog naroda, a slicnu su i oni u okruzenju. Niti od Mese treba praviti svjetskog strucnjka zbog toga sto su dvije opucane lopte usle u gol, i pored tatalno neuvjerljive igre, rekao bih ocajne u vecem djelu utakmice, niti ga treba posebno kriviti zbog te igre jer je istina da nam fali materijala. To je sva istina, i moramo uciniti sve sto se moze da se nesto popravi do baraza, ako racunamo da cemo ipak dobiti Kipar, inace smo pukli kao dinja i onda ce ovi svi sto su sada u delirijumu zbog ovakve pobjede prvi preci na drugu stranu, sve je to vec vidjeno par puta.

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 11 okt 2015, 23:10

pinoglavi je napisao/la:
Unofficialpage je napisao/la:Ne prigovara Meši niko. Samo kažemo da i nije bila neka velika taktička varka. Više plod sreće. Ali hrabre i sreća prati.

**** kako nije taktička varka, siguran sam da se Vels spremao kao da igra Džeko a i očekivali su da ćemo ih napasti i tako pripremali kontre. Ništa od toga nije bio slučaj.
Jesi li do 70. min imao ikakav plan kako možemo dobit? Siguran sam da ono nije bila taktika već nismo imali ideje, i na kraju je krenuo na sve ili ništa. Morao je krenuti sa 2 napadača i jedini koji je mogao ući je bio Milan. Sinoć su izmjene upalile, sljedeći put neće sigurno.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

Fudo
Kontakt:

Post Postao/la Fudo » 11 okt 2015, 23:14

Kod nas je bas tanka linija izmedzu heroja i gubitnika. Da se ponovi jucerasnja tekma sa zavrsnim rezultatom 0-1 npr, svi bi pljuvali Mesu, ali posto smo pobjedili svi svrsavaju i uzdizu zamjene itd lol! Ja u posljednih 10 godina nepamtim da smo odigrali goru tekmu, cak i ona protiv albanaca i bjelorusa kod kuce je space shuttle za ono pacenje juce! Treba se zahvaliti bogu jer nas je sreca pomazila a ne znanje jer smo cak nakon prvih 45 trebali gubiti...izvolite hraknite me
BordoCrvena...Fk.Sarajevo i Liverpool

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 11 okt 2015, 23:15

Unofficialpage je napisao/la:
Jesi li do 70. min imao ikakav plan kako možemo dobit? Siguran sam da ono nije bila taktika već nismo imali ideje, i na kraju je krenuo na sve ili ništa. Morao je krenuti sa 2 napadača i jedini koji je mogao ući je bio Milan. Sinoć su izmjene upalile, sljedeći put neće sigurno.
Daleko je ono sinoć od sreće, naveo sam ti 2 stvari gdje je Meša taktički nadmudrio Vels, dakle nije sreća.
Dakle do 70min je bio plan kako ne primiti go a da se ne branimo, jer su im sve taktike pale u vodu, od ulaska Djurica je počeo plan kako ga zabiti i zabili smo 2. Stvarno ne vidim gdje je tu sreća nego taktičko dominiranje protivnika.
@Virto, upravo to govorim :thumbup:

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: CAGarfia i 16 gostiju.