Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Koji bosanskohercegovački tim će dogurati najdalje u evropskim takmičenjima?

Borac
25
7%
Sarajevo
226
59%
Zrinjski
36
9%
Željezničar
95
25%

Ukupno glasova: 382

rexxona
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - opcenito

Post Postao/la rexxona » 29 maj 2013, 18:02

Naravno da smo namještali, namještalo bi(namještalo je) 99% klubova u ovoj situaciji.

sekac
Kontakt:

Post Postao/la sekac » 29 maj 2013, 18:05

rexxona je napisao/la:Naravno da smo namještali, namještalo bi(namještalo je) 99% klubova u ovoj situaciji.
SLAŽEM SE NARAVNO DA BI NE KAŽEM DA NE BI ILI NIJE I MOJE SARAJEVO TO RADILO
Sarajevo ljubavi moja!

England
Kontakt:

Post Postao/la England » 29 maj 2013, 19:05

sekac je napisao/la:Ovako da pojasnimo nešto.Prvo nisam od onih koji seru pa ližu,ovo treba dobro sa svatimo i tu je zumba ako nekom nije jasno nek se raspita.Licencu za Euro takmičenja savez daje po propozicijamma i uz nadzor UEFE,za domaće takmičenje možemo još uvijek sami al' i to če se još vrlo malo vremena tako raditi.Ja sam zagovornik onog ko je izborio na terenu treba da ide ali na žalost ja se ne pitam a sad **** ga pa i Sarajevo je bilo kažnjeno koliko me pamet služi pa ode Široki (a tad je samo savez na odlučivao sa Iljom krmetom na čelu),a i Željo popuši isto te godine pa ode Žepče . Zato vam ne valja priča da su timovi iz Sarajeva povlašteni i još pitanje a odakle je Olimpic?Ja bi pustio Borca a vjerujem i smetljari iz saveza bi to uradili ali za sve se pita UEFA na nečiju žalost a na nečiju radost.Dva su razloga što bi volio da Borac ode (a iskreno iz duše govorim najviše bi volio da Čelik ide nekako su mi najdraži ovde)Prvi razlog je taj što su ljudi igrali i izborili se za to mjesto a znam kako je meni bilo kad smo kup osvojili a poraženi otišao,drugi razlog je taj što smeče u savezu nije htjelo ili nije vidjelo kako Zrinjski prodaje utakmice i umjesto da ih kazne oni još budu nagrađeni samo je još trebalo da idu Radnik,Leotar i još neki prepoznat če se sami.Nemoj da se Ultrasi ljute ali fakat ovo je baš sranje umjesto da se sredi stanje oko štimanja oni još nagrađuju e sad če mnogi reči ma nije Zrinjski štimao slabi smo bla bla bla pa koji če te onda u Europi (doduše niste vi krivi)ali kao da ste znali da če te ići pa ste igrali kako ste igrali. Eto toliko možda nisam u pravu ali to je moje mišljenje.
Sekac el' si ti slovenac ? ću, ćes , će...čača te zakarta.
Tom Hanks je bio vatrogasac i **** nam je svima mater.

Buu
Kontakt:

Post Postao/la Buu » 29 maj 2013, 19:38

Klubovi iz RS planiraju istupiti iz lige, i jos sutnemo Gradinu ubacimo Vitez i Radnicki i eto lige od 12 klubova. Hajde Borac ucini nam uslugu
NO PYRO NO PARTY

Shanks
Kontakt:

Post Postao/la Shanks » 29 maj 2013, 20:54

U Slaviji su negirali mogućnost istupanja, a za Radnik, Rudar i Leotar to nigdje nisam ni pročitao, iskreno.
Divovi 1946

You'll Never Walk Alone

jovanmaksimovic
Kontakt:

Post Postao/la jovanmaksimovic » 29 maj 2013, 20:56

borac je na pustom ostrvu... ako istupe oni gube, jer niko od klubova iz rs ih nece pratiti u tom poduhvatu... ako ostanu prihvace pravila igre, a to je da se obaveze zavrse na rok i ako nista bice na putu da postanu iole vazan faktor u bh fudbalu...
https://www.youtube.com/watch?v=H1M8yfyW2fo
FOR PAUL

PL BiH -1
Kontakt:

Post Postao/la PL BiH -1 » 29 maj 2013, 21:23

Leotar nikad nece stati na stranu Borca. Slavija manje vise ali nece istupiti iz lige zbog Borcevih problema.

A nece ni Borac istupiti iz lige. To je bilo blefiranje. A da bi bio gubitak da istupi Borac itekako. Ne bi to valjalo. Sumnjam da ce do toga doci.

ennis
Kontakt:

Post Postao/la ennis » 29 maj 2013, 21:31

Da se uozbiljimo,istupanje Borca bi prouzrokovalo mnogo problema savezu,ligi.To bi bila svojevrsna pobuna,koja bi se morala smiriti odredjenim ustupcima,jer Borac i ostali timovi iz RS moraju igrati ovu ligu svidjalo se kome ili ne.

Mada ja mislim da Borac ovim blefiranjem zeli da izvuce maximum iz ove situacija.Da izvrsi pritisak na savez,kako bi imali "povlasteni status" u nekim slicnim situacijama u narednom periodu.
SLOBODA NAVIJAČIMA

sekac
Kontakt:

Post Postao/la sekac » 29 maj 2013, 22:21

England je napisao/la:
sekac je napisao/la:Ovako da pojasnimo nešto.Prvo nisam od onih koji seru pa ližu,ovo treba dobro sa svatimo i tu je zumba ako nekom nije jasno nek se raspita.Licencu za Euro takmičenja savez daje po propozicijamma i uz nadzor UEFE,za domaće takmičenje možemo još uvijek sami al' i to če se još vrlo malo vremena tako raditi.Ja sam zagovornik onog ko je izborio na terenu treba da ide ali na žalost ja se ne pitam a sad **** ga pa i Sarajevo je bilo kažnjeno koliko me pamet služi pa ode Široki (a tad je samo savez na odlučivao sa Iljom krmetom na čelu),a i Željo popuši isto te godine pa ode Žepče . Zato vam ne valja priča da su timovi iz Sarajeva povlašteni i još pitanje a odakle je Olimpic?Ja bi pustio Borca a vjerujem i smetljari iz saveza bi to uradili ali za sve se pita UEFA na nečiju žalost a na nečiju radost.Dva su razloga što bi volio da Borac ode (a iskreno iz duše govorim najviše bi volio da Čelik ide nekako su mi najdraži ovde)Prvi razlog je taj što su ljudi igrali i izborili se za to mjesto a znam kako je meni bilo kad smo kup osvojili a poraženi otišao,drugi razlog je taj što smeče u savezu nije htjelo ili nije vidjelo kako Zrinjski prodaje utakmice i umjesto da ih kazne oni još budu nagrađeni samo je još trebalo da idu Radnik,Leotar i još neki prepoznat če se sami.Nemoj da se Ultrasi ljute ali fakat ovo je baš sranje umjesto da se sredi stanje oko štimanja oni još nagrađuju e sad če mnogi reči ma nije Zrinjski štimao slabi smo bla bla bla pa koji če te onda u Europi (doduše niste vi krivi)ali kao da ste znali da če te ići pa ste igrali kako ste igrali. Eto toliko možda nisam u pravu ali to je moje mišljenje.
Evo po hiljaditi put pusti me sa pravopisom hljeba ti a pogotovo sa č i ć koliko puta moram reči dA PIŠEM krišom na poslu a kod kuće je već druga stvar pa na nešto i lići a č i ć fakat teško razlikujem a ako nekom smeta nek ne čita pa nije čas pravopisa.SORRY

Sekac el' si ti slovenac ? ću, ćes , će...čača te zakarta.
Sarajevo ljubavi moja!

sekac
Kontakt:

Post Postao/la sekac » 29 maj 2013, 22:28

Dajte molim vas pa valjda ima pametnih ljudi i u Borcu **** te kakvo istupanje ljudi to je veliki klub iz Bosne i Hercegovine ne bi valjalo nikako šta vam je. A ovo fakat nema veze sa savezom i oni valjda to znaju pa ima relevantna instanca u UEFA-i pa nek se žale ali ovo je nalog baš iz Niona.Ovi smetljari u našim komisijama bi to začas riješili i pustili bi Borac ali ovaj put su sjebani hehehehe a Borac opet podvlačim je na na zelenom, terenu izborio i to je relevantno po meni ovo je sve sranje a UEFA je mafia kako onda Real igra a dužan i Bogu i narodu i to sume koje naši ni sanjati ne mogu. ;)
Sarajevo ljubavi moja!

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 29 maj 2013, 22:53

Ukidanje FSRS i NSFBiH bi takodjer bio veliki korak za ovu ligu. Aj to da je drzava politicki podijeljena, nek oni tuku sta oce, mene to ne zanima, napretka nece biti kakve god da su podjele, ali u sportu to ne shvacam. Vrhovni savez treba biti onaj Bosne i Hercegovine, jedinstvene drzave, a savezi ispod oni kantonalni, pa bi ovih sra*a o istupanjima bilo manje. Borac si umislio da je GLAVNI KLUB :lol: u famoznoj RS, pa da sta oni kazu drugi slusaju. Drago mi je da su ih ovi iz Slavije malo spustili izjavom da oni ne istupaju. Nisu ljudi ludi, jako dobro su radili ovu sezonu, super su igrali jesenas, na proljece pad, ali jbg, imaju potencijal da iducu sezonu izbore Europu i zasto bi oni zbog tamo nekog Borca istupali iz lige i odbacili sav posao koji su napravili ovu sezonu. Nisu skrenuli s pameti, politicke igrice ih ne zanimaju, te je to dobar temelj za zdravo funkcioniranje kluba. Borac da se okane politickih igara vise nebi bio cudno gledan od ostatka drzave, bio bi to jedan sasvim normalan klub koji moze nesto da napravi u ovoj ligi.

Savez bi trebao da jednostavno izda neki nalog po kojem se ukidaju entitetski Savezi, da kreiraju zajednicke lige, pa tko voli nek izvoli. S Federacijom vjerujem da nebi bilo problema, a ovi koji se bune nek igraju kakva zele natjecanja, ali do liga koje su priznate od UEFA-e nece doci. Ako se NSHRHB mogao ukinuti onda moze i ovaj RS, kao i FBiH, ne vidim razliku izmedju te tri budalestine kad je sport u pitanju.

Bijeljina055
Kontakt:

Post Postao/la Bijeljina055 » 29 maj 2013, 23:17

Signore je napisao/la:Ukidanje FSRS i NSFBiH bi takodjer bio veliki korak za ovu ligu. Aj to da je drzava politicki podijeljena, nek oni tuku sta oce, mene to ne zanima, napretka nece biti kakve god da su podjele, ali u sportu to ne shvacam. Vrhovni savez treba biti onaj Bosne i Hercegovine, jedinstvene drzave, a savezi ispod oni kantonalni, pa bi ovih sra*a o istupanjima bilo manje. Borac si umislio da je GLAVNI KLUB :lol: u famoznoj RS, pa da sta oni kazu drugi slusaju. Drago mi je da su ih ovi iz Slavije malo spustili izjavom da oni ne istupaju. Nisu ljudi ludi, jako dobro su radili ovu sezonu, super su igrali jesenas, na proljece pad, ali jbg, imaju potencijal da iducu sezonu izbore Europu i zasto bi oni zbog tamo nekog Borca istupali iz lige i odbacili sav posao koji su napravili ovu sezonu. Nisu skrenuli s pameti, politicke igrice ih ne zanimaju, te je to dobar temelj za zdravo funkcioniranje kluba. Borac da se okane politickih igara vise nebi bio cudno gledan od ostatka drzave, bio bi to jedan sasvim normalan klub koji moze nesto da napravi u ovoj ligi.

Savez bi trebao da jednostavno izda neki nalog po kojem se ukidaju entitetski Savezi, da kreiraju zajednicke lige, pa tko voli nek izvoli. S Federacijom vjerujem da nebi bilo problema, a ovi koji se bune nek igraju kakva zele natjecanja, ali do liga koje su priznate od UEFA-e nece doci. Ako se NSHRHB mogao ukinuti onda moze i ovaj RS, kao i FBiH, ne vidim razliku izmedju te tri budalestine kad je sport u pitanju.
Greska u koracima! Sport je u nadleznostima entiteta a ne drzave tako je barem prema ustavu,odnosno NSFSBIH ne proistice sama od sebe vec od FSRS i NSFBiH pa tako da NSFSBIH ne moze nikoga da ukine ali zato on moze da bude ukinut.

Pasha
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Pasha » 29 maj 2013, 23:27

izdvajanja za sport i razvoj sporta(ma šta to u stvarnosti značilo) jesu na entiteskom nivou, ali savezi moraju biti na državnom nivou. ne zato što to neko želi, a neko ne želi, nego zato što to traže međunarodni savezi. jednom kad se formirao jedinstveni savez, entitetski savezi su manje-više su sebe u potpunosti marginizirali. tako da sada FSRS ne može bez N/FSBiH, dok N/FSBiH može bez FSRS...
ništa mi neće ovaj dan pokvarit', nikakvi crnjaci i ružne stvari,
ništa mi neće ovaj dan pokvarit', ni umišljene ćurke, ni zli komentari!

Vraćamo ti staru slavu, ne damo te zaboravu!

Bijeljina055
Kontakt:

Post Postao/la Bijeljina055 » 29 maj 2013, 23:50

Pasha je napisao/la:izdvajanja za sport i razvoj sporta(ma šta to u stvarnosti značilo) jesu na entiteskom nivou, ali savezi moraju biti na državnom nivou. ne zato što to neko želi, a neko ne želi, nego zato što to traže međunarodni savezi. jednom kad se formirao jedinstveni savez, entitetski savezi su manje-više su sebe u potpunosti marginizirali. tako da sada FSRS ne može bez N/FSBiH, dok N/FSBiH može bez FSRS...
Pa ja upravo kazem da su NSFSBiH formirali ova dva saveza svojom voljom ,i da svojom voljom mogu da ga ukinu u ovakom obliku i formiraju u novom.Izvor krovnog saveza su upravo ova dva saveza a nikako da je on sam nastao od sebe.Skupstinu NSFSBiH cine delegati koji predtavljaju saveza iz kojih dolaze. Evo dio iz statuta:
Pravni status Član 2
.
¹ Nogometni/Fudbalski savez Bosne i Hercegovine (udaljem tekstu: NS/FSBIH) je privatna organizacija tipa udr
uženja, u koje su ravnopravno udruženiNS F BIH i FS RS. Osnovan je na neodrđen vremenski period.
² NS/FS BIH je nevladino, nepolitičko, nezavisno sportsko udruženje od javnoginteresa, koje je osnovano udruživanjem dva entitetska nogometna/fudbalskasaveza, u cilju unapređenja i razvoja nogometa/fudbala u Bosni i Hercegovin
Zadnja izmjena: Bijeljina055, dana/u 29 maj 2013, 23:55, ukupno mijenjano 1 put.

sekac
Kontakt:

Post Postao/la sekac » 29 maj 2013, 23:55

Bijeljina055 je napisao/la:
Pasha je napisao/la:izdvajanja za sport i razvoj sporta(ma šta to u stvarnosti značilo) jesu na entiteskom nivou, ali savezi moraju biti na državnom nivou. ne zato što to neko želi, a neko ne želi, nego zato što to traže međunarodni savezi. jednom kad se formirao jedinstveni savez, entitetski savezi su manje-više su sebe u potpunosti marginizirali. tako da sada FSRS ne može bez N/FSBiH, dok N/FSBiH može bez FSRS...
Pa ja upravo kazem da su NSFSBiH formirali ova dva saveza svojom voljom ,i da svojom voljom mogu da ga ukinu u ovakom obliku i formiraju u novom.Izvor krovnog saveza su upravo ova dva saveza a nikako da je on sam nastao od sebe.Skupstinu NSFSBiH cine delegati koji predtavljaju saveza iz kojih dolaze.
Sve da je tako i onda dođe mafija UEFA i kaže krovni savez je NSBiH a ko hoče da igra u Europi ili prihvati ili igraj za svoju dušu u tom "entiteskom" savezu .E to ja non stop ponavljam ali kao DonKihot ispadam i zato da nije mafije ovi bi iz saveza pustili Borac to je poenta sve rasprave.
Sarajevo ljubavi moja!

dubioza
Kontakt:

Post Postao/la dubioza » 30 maj 2013, 08:08

Borac je sam sebe doveo u ovu situaciju, doveli su igrace koje ni jedan klub u bih ne moze placati bez nekog eventualnog izlaska u evropu, cemu su se oni i nadali. Sada kada su skontali da od evrope nema nista poceli su kukati i prijetiti na sve strane jer znaju da ulaze u jos vece dugove i da sljedece sezone ne mogu zadrzati ovaj igracki kadar.
Republika Zenica

jasta
Kontakt:

Post Postao/la jasta » 30 maj 2013, 12:59

Kakvo istupanje?
Sta ste umislili?
Igrala se liga i bez vas i izlazilo se u Evropu dok vi niste dalje od Beograda mogli.
Taman da svi istupite, sve normala :D
BH liga ce nastavit davat 4 predstavnika u Euro - takmicenjima a vi iz privatne rs lige necete moci nigdje....i to je sva prica.....

astra1922
Kontakt:

Post Postao/la astra1922 » 30 maj 2013, 13:59

moze li mi neko napisat ako bi borac istupio iz lige kako ce on naskoditi savezu,nije mi jasno ne vidim tu nista logicno ,ali mozda ne kontam bit
per aspera ad astra ..Zvijezda Gradacac

Nova sezona nova nafaka

Stole iz Bora
Kontakt:

Post Postao/la Stole iz Bora » 30 maj 2013, 14:01

astra1922 je napisao/la:moze li mi neko napisat ako bi borac istupio iz lige kako ce on naskoditi savezu,nije mi jasno ne vidim tu nista logicno ,ali mozda ne kontam bit
Uskratili bi im cca 50.000 KM koje bi platili za kazne (organizacija utakmice i navijaci) ... ;)
AMAR OSIM

1921 - JAČI OD RATOVA, REŽIMA I PARTIJA!

astra1922
Kontakt:

Post Postao/la astra1922 » 30 maj 2013, 14:23

Stole iz Bora je napisao/la:
astra1922 je napisao/la:moze li mi neko napisat ako bi borac istupio iz lige kako ce on naskoditi savezu,nije mi jasno ne vidim tu nista logicno ,ali mozda ne kontam bit
Uskratili bi im cca 50.000 KM koje bi platili za kazne (organizacija utakmice i navijaci) ... ;)
aha u svakom slucaju porucujem velikanu iz platonove da napuisti ligu jer savez ce tako biti znatno ostecen..boze dragi stvarno nam je sve cirkus od drzave do lige.imas godinu dana da ispravis greske i da dobijes licencu posteno i nista .vjerovatno je borac cak i u goroj situaciji sto se tice dugova nego prosle sezone.ne bi ja dao ekipama koje su duzne ni da igraju ligu ako moze siroki zrinjski velez zvijezda imati cistu racunicu neka je imaju svi
per aspera ad astra ..Zvijezda Gradacac

Nova sezona nova nafaka

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.