FK Sloboda Tuzla - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials

SaltCityAttack
Kontakt:

Re: FK Sloboda Tuzla

Post Postao/la SaltCityAttack » 21 avg 2010, 10:57

Drugi način je napisao/la: Mislim da se ne moze generalizovati nikako... Postoje grupice iz svih manjih mjesta koje navijaju kako za Slobodu, tako i za druge velike klubove iz naše zemlje (Željo, Sarajevo)... Kojih ima više, to je nebitno...

A takodjer smatram da je možda i glavni krivac za to, što vi zovete "mržnju prema Slobodi", i sama FK Sloboda i odnos kluba generalno prema navijačima. Pa i same fukare bojkotuju utakmice Slobode, a lično poznajem mnoge Tuzlake koji kada u razgovoru o fudbalu počnem raspittivati se o Slobodi i utakmicama na Tušnju i sami odmahnu glavom i kažu "Mojne mi toga"....

Pa nakon utakmice protiv Slavije, neki od "fukara" su razbijali prozore na prostorijama stadiona Tušanj...

Sloboda malo radi na promovisanju i reklamiranju same sebe, a pored nestašice novca, jedan od glavnih razloga je i nesposobnost njenog rukovodstva. Tu je još i slabo organizovano i djelovanje Fukara, jer gledajuci izvjestaje na TVu, a i ponekad stanje uzivo kad sam dole, to su uglavnom "djeca" (dal' postoji neko udruženje??). I to je to, dok se to ne promijeni ne može se očekivati da ljudi sa strane dolaze u većem broju i navijaju za Slobodu...

Kada vratite prvo sve Fukare na Tušanje tek onda imate pravo tražiti od drugih da budu "geografski lojalni" sto je i logicno... Barem kod novih generacija, ovi koji simpatišu i navijaju za druge, oni su gotova priča...

A ne bih komentarisao kompleksaše, koji mrze Slobodu radi nekih ličnih stvari (škole, etc...) - takve ne volim.

Pozdrav i neka bude sportski danas.

sto se tic eone djece koja su aktivna , ja ti garantujem da su oni ludji od mnogih starih... ipak oni i bez prevoza idu na gostovanje i ne interesuje ih kako ce se vratiti kuci.Tako su pjeske isli iz Janje kuci u prijateljskoj utakmici sa Podrinjem...prezivjela su ta djeca i paljenje busa, opet su malobrojna grupica imala muda prolaziti kroz mostar nakon svega.Znaci sto se tice te djece oni nisu bas tako naivni nemoj to misliti.

svakako sa ostatkom tvog teksta ja se slazem i mnogo razloga postoji zasto narod i u nasem gradu nije uz Slobodu, a kamoli sa ostalih podrucja naseg kantona.Kad aje dosla ova sadasnja uprava, zaista su nam zamazali oci u one dvije godine, kada su bili u vrhu i igrali dva uzastopna finala kupa, a nakon prodaje Huseinovica i jos nekih kljucnih igraca oni su nastavili raditi kao i prijasnje uprave
SA VJEROM BOGA, FUKARE SLOBODA DO GROBA!
I opet Tušanj, tribina i sindrom ludila
jedan klub, jedan grad i navijačka skupina
OD PROŠLE, NE MOŽE BITI NAM TEŽA GODINA
I DALJE OSTAJEMO SLOŽNI KO' BRAĆA I RODBINA !
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 21 avg 2010, 11:55

moSa ljoZe je napisao/la:
harry_90 je napisao/la:Reci mi ko je to rekao ? Ili neka se sam javi,da mi kaze kako on to zna bolje od mene jesam li bio na tekmama ili ne ?

@moSa ljoZe

Imam vise od 15,ne brini ;) izgleda da ti trebas dosta toga shvatit,jer ja nisam nish lose rekao sto ce sutra doci neki navijaci Zelje koji samo dodju u Tz ?

Rek'o mi jedan iz urban bataliona, bas sam se raspitivao za tebe posto mi puno visis onlline kad su tekme u toku..Mozes ti misliti sta hoces, ali vjeruj da je uvijek minimalno 15 momaka na svakoj 2 tekmi,izdvajaju svaku **** marku za voljeni klub,i ti mi dodjes solit pamet da samo dolaze na tekmu kad je u tz..
Kako ce taj iz Urban Bataliona znati koji sam ja,nema moje ime ni prezime,zato se ne izvaljuj...Koje tekme visim online,jedino Slobodu sam sad propustio sa Travnikom kad je se nebo iznad Tuzle otvorilo.Daj majketi nemoj mi toga raspitivao se ti.Ja ti jos jednom kazem ako hoces shvati,danas ce doci tih 15 momaka kako ti kazes koji idu gdje god Zeljo gostuje,njima svaka cast,al ja sam rekao da ce doci danas jos navijaca Zelje koje dosad nisi nigdje vidio na gostovanju,jesam li ja tu sta pogrijesio ??? Ocigledno je tvoj problem da shvatis sta sam rekao,a ne moj ;)
PORAZ ZABOLI SRECA UTIHNE,AL VJERA U TEBE NIKAD NE PRESTAJE !!!

BLU SKY

Post Postao/la BLU SKY » 21 avg 2010, 12:20

Pozdrav navijacima slobode i nadam se prije svega postenoj utakmici i sudzenju.I da svi bodrimo svoj klub bez belaja pa nek pobjedi bolji vidimo se na tusnju ;)
Prvaci:1945/46,1971/72, 1997/98, 2000/01, 2001/02, 2009/10,2011/12,2012/13
Kup:1999/00, 2000/01, 2002/03,2010/11,2011/12
Super kup:1998, 2000, 2001
Kup UEFA: 1/4:1971/72, 1/2:1984/85

Žbljohar
Kontakt:

Post Postao/la Žbljohar » 21 avg 2010, 12:23

SaltCityAttack je napisao/la:
Alipasino je napisao/la:Halo kakvo je to ponizavanje raje iz Kalesije,Lukavca i ostalih mjesta.To vi Pariz ili slicno.Ko vam je kriv kad vam raja iz komsiluka navija za klub iz dalekog Sarajajeva.To braco dodzite i navijajte jog glasnije da vas ovi iz Pariza dobro cuju.

ma kakvi ponizavanje boze sacuvaj.. zna se zasto za nas ne navijaju jer mi imamo drugaci mentalitet... mi nikad anismo dozvolili ljudima sa strane da nam dolaze i to je to.Ti ljudi vecina ih ima lose iskustvo u tuzlanskim skolama i onda nas ne vole ebiga i ja repektujem to sto navijaju za druge klubove.Naravno mi nismo nikada isli po nasem kantonu i pravili skupove i pozivali momke da nam se pridruze....

Kako da ocekujemo da ljudi iz Lukavca i Srebrenika navijaju za nas?... pa poslije rata dobro se zna kako su se vazda znali skupa sastati siouxi i apachi na utkamicama protiv nas i koliko su nas mrzili iz poznatih razloga :)....imamo nesto momaka iz Gracanice i Gradacca koji su u nasoj grupi i koji dolaze skoro sve utakmice...evo gledam na facebook momci iz lukavca osnivaju sebi podgrupu FUKARE LUKAVAC sto me jako raduje....znam vec par momaka iz lukavca koji dolaze na utakmice, ali ipak da planiraju osnovati podgrupu to me bas raduje.Uglavnom kada se tribina izgradi skroz drugacija ce situacija biti oko organizacije i prihvatanja clanova sa strane.
Dolazi nekoliko Zmajeva da vam da podrsku,vidimo se u TZ.

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 21 avg 2010, 12:25

Blagoje Bratić je napisao/la:Danas standardno mesara,lupajte bar po nogama igrače po glavi bitno samo da pobjedite,najgore gostovanje vi i travnik,pa ubiste igrače po terenu,ako neznate igrat lopte onda tu su startovi pogibeljni za ostvarenje žalosnog vašeg cilja :x
Poderace ih kao papir. Polomice im noge. :? :?
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 21 avg 2010, 12:40

AKo neko zna malo vise o igracu koji je dosao na pripreme Slobode Branislavu Vukomanovicu nek napise .

[youtube][/youtube]

AulleTa
Kontakt:

Post Postao/la AulleTa » 21 avg 2010, 12:40

Ne vrijedi se prepirati na ovakav način. Je li bolje normalno diskutovati, bez vrijeđanja, omaložavanja, psovki, nacionalizma, ili se bolje svađati.
Spammer

1.000.000 $ Man ! - Maybe in future... #

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 21 avg 2010, 12:54

harry_90 je napisao/la:AKo neko zna malo vise o igracu koji je dosao na pripreme Slobode Branislavu Vukomanovicu nek napise .

[youtube][/youtube]

brate ako ovaj nije zadovoljio onda mozemo svu komplet ekipu odpustiti :)... dobar ovaj pravo u pm i bice nam veliko pojacanje
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 21 avg 2010, 12:59

harry_90 je napisao/la:AKo neko zna malo vise o igracu koji je dosao na pripreme Slobode Branislavu Vukomanovicu nek napise .

[youtube][/youtube]

brate ako ovaj nije zadovoljio onda mozemo svu komplet ekipu odpustiti :)... dobar ovaj pravo u pm i bice nam veliko pojacanje
Prema ovom klipu momak je dobar,bio bi nam odlicno pojacanje,al svi znamo kako nam klub stoji sto se tice finansija,dal ce imati para da ga zadrze ? Ako ga zadrze ugovor ce biti na 6 mjeseci ili godinu dana .

damirfile
Kontakt:

Post Postao/la damirfile » 21 avg 2010, 13:13

Alipasino je napisao/la:Halo kakvo je to ponizavanje raje iz Kalesije,Lukavca i ostalih mjesta.To vi Pariz ili slicno.Ko vam je kriv kad vam raja iz komsiluka navija za klub iz dalekog Sarajajeva.To braco dodzite i navijajte jog glasnije da vas ovi iz Pariza dobro cuju.

ma kakvi ponizavanje boze sacuvaj.. zna se zasto za nas ne navijaju jer mi imamo drugaci mentalitet... mi nikad anismo dozvolili ljudima sa strane da nam dolaze i to je to.Ti ljudi vecina ih ima lose iskustvo u tuzlanskim skolama i onda nas ne vole ebiga i ja repektujem to sto navijaju za druge klubove.Naravno mi nismo nikada isli po nasem kantonu i pravili skupove i pozivali momke da nam se pridruze....

Kako da ocekujemo da ljudi iz Lukavca i Srebrenika navijaju za nas?... pa poslije rata dobro se zna kako su se vazda znali skupa sastati siouxi i apachi na utkamicama protiv nas i koliko su nas mrzili iz poznatih razloga :)....imamo nesto momaka iz Gracanice i Gradacca koji su u nasoj grupi i koji dolaze skoro sve utakmice...evo gledam na facebook momci iz lukavca osnivaju sebi podgrupu FUKARE LUKAVAC sto me jako raduje....znam vec par momaka iz lukavca koji dolaze na utakmice, ali ipak da planiraju osnovati podgrupu to me bas raduje.Uglavnom kada se tribina izgradi skroz drugacija ce situacija biti oko organizacije i prihvatanja clanova sa strane.
A kakvo to lose iskustvo imaju u tz skolama.Sta pricas ti,to ti sa njima imas lose iskustvo pa tako pricas.Bolan ne bio pa vise je njih sa strane u tim skolama nego vas ne bude vas u raz ni po 5 dok je sve sa strane raja sta pricas tu i solis pamet .....

slani grad
Kontakt:

Post Postao/la slani grad » 21 avg 2010, 13:34

Blagoje Bratić je napisao/la:Danas standardno mesara,lupajte bar po nogama igrače po glavi bitno samo da pobjedite,najgore gostovanje vi i travnik,pa ubiste igrače po terenu,ako neznate igrat lopte onda tu su startovi pogibeljni za ostvarenje žalosnog vašeg cilja :x
:D :D ..sta mai :D :D
nadam se da ce nasi mesari obogaljit bar 5-6 igraca..rezultat nije bitan....samo da makar pola tima vam okaci kopacke o klin danas :D :D .....odo na tekmu...
UZ TEBE KROZ ZIVOT CIJELI-FKR 1987

KB-TM87
Kontakt:

Post Postao/la KB-TM87 » 21 avg 2010, 13:39

Sretno danas objema ekipama i neka bolji pobjedi. Ne znam zašto svi toliko ne volite Slobodu, meni su baš simpatični. :D
Željezničar - kult glavnog grada

I nostri cuori non finiranno mai di battere - Forza Lazio!

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 21 avg 2010, 13:47

damirfile je napisao/la:

A kakvo to lose iskustvo imaju u tz skolama.Sta pricas ti,to ti sa njima imas lose iskustvo pa tako pricas.Bolan ne bio pa vise je njih sa strane u tim skolama nego vas ne bude vas u raz ni po 5 dok je sve sa strane raja sta pricas tu i solis pamet .....
kakve to veze ima sto je njih 30 u razredu bilo a nas samo dvojica?.. ja znam da su meni oni morali obezbjedit za gostovanje ako zafali, a kako si ti ili neko drugi od nasih sugradjana prolazili ja stvarno necu ni da znam :).... u ostalom jeli to potrebno na ovom forumu raspravljati.Davno sam ja tu skolu sine zavrsio 30 banki je meni da bi sad se vracao na to kakva su oni iskustva imali u nasim skolama :)....ma bilo kako bilo zaobilazili su gradski park kada su isli na kajmak stanicu to je 100%... na svu srecu danas im vise nema kajmak stanice :)
Zadnja izmjena: SaltCityAttack, dana/u 21 avg 2010, 14:02, ukupno mijenjano 2 puta.
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 21 avg 2010, 13:53

JOGUNČIĆ: ŽELJO JE NAŠA STARA MUŠTERIJA

Nakon teškog poraza na gostovanju kod Sarajeva (0:3), fudbaleri Slobode danas priželjkuju pobjedu nad aktuelnim bh. prvakom Željezničarom.
Sloboda je u prvom kolu poražena u Istočnom Sarajevu kod Slavije (0:1), potom su Tuzlaci savladali Travnik, a onda u trećem kolu olako izgubili bodove na Koševu u duelu sa Sarajevom. Izabranici Vlatka Glavaša žele domaćom pobjedom nad Željezničarom okrenuti stranicu, odnosno krenuti ka vrhu tabele.

"Moramo pobijediti i s tri boda podići samopouzdanje. Uvjeren sam da to možemo, iako je sigurno da protiv Željezničara neće biti lako. Sarajlije imaju jako dobru ekipu. U prošloj sezoni su pokazali kvalitet, ali i to da su u jako dobroj formi, pogotovo napad i vezni red, u kojem briljira Zajko Zeba", kazao je Samir Jogunčić, jedan od najstandardnijih igrača u momčadi Vlatka Glavaša, dodavši:

"Kao što rekoh, neće biti nimalo lako danas, ali mi imamo dobar skor na domaćem terenu i to nam daje za pravo da priželjkujemo novu 'tricu' na svom kontu. Gosti sa Grbavice su naša stara mušterija. Što se poraza u Sarajevu tiče, nismo imali svoj dan, te smo zasluženo poraženi. Žao mi je što nismo bar postigli jedan gol. Ipak, ne možemo sada tražiti opravdanja za taj poraz. Razmišljamo samo o Željezničaru, kojeg danas jednostavno moramo pobijediti. Sve osim pobjede bi svakako bio veliki neuspjeh, uz dužno poštovanje prema gostima."

damirfile
Kontakt:

Post Postao/la damirfile » 21 avg 2010, 14:01

A jes tesko skolarcima uzimati lovu,a svi oni su bili par god stariji od njih.Idem da se spremam i vidimo se dole.Imas mahanje od mene sa druge strane :))))).nek bolji pobijedi

edotm87
Kontakt:

Post Postao/la edotm87 » 21 avg 2010, 14:04

harry_90 je napisao/la:@moSa ljoZe

Halooo glupane,to reci onom sto te napravio takvim,neznas normalno reci,vec odmah vrijedjas.Dobro pametni ti sve znas,ja nemam blage...

EDIT: Ja sam rekao da ce doci sutra navijaca Zelje koji samo jednom godisnje ih pogledaju i to samo kad dodju u Tz,jesam li sta pogrijesio ?? Mozda ima tih momaka koji prate Zelju svugdje,ali rekao sam da ce ih vecina doci samo zato sto se igra u Tz ;)
ne pricaj o stvarima koje neznas, neces vjerovati, ali licno znam, dosta ljudi koji zive daleko od Sarajeva, Mostar, Travnik, Tuzla, Bihac itd, koji budu na vise gostovanja Zelje nego ti na domacih utakmica... ;) a prvo razgledaj malo po svom gradu, za kog ko navija pa onda idi dalje, pa imate hordasa u Tuzli, isto ko BBB u Mostaru... :D
BRAVE HEART 1979-2005

tm87gigo
Kontakt:

Post Postao/la tm87gigo » 21 avg 2010, 14:09

Željo je kao magnet gdje god stigne izaziva euforiju, evoo citam forum duzeod goodinu dana, na svakommjestu se o Želji pise, SVI BI VI ŽELJELI DA STE SRETNI KAO MANIJACI DA MOZETE SA PONOSOM RECI JA SAM ŽELJIN MANIJAK, ALI JBG TO SU SAMO ODABRANI :D
NEMOGU ONI DA TE MRZE KOLIKO JA MOGU DA TE VOLIM. VOLIM TE ŽELJO

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 21 avg 2010, 14:10

edotm87 je napisao/la:
harry_90 je napisao/la:@moSa ljoZe

Halooo glupane,to reci onom sto te napravio takvim,neznas normalno reci,vec odmah vrijedjas.Dobro pametni ti sve znas,ja nemam blage...

EDIT: Ja sam rekao da ce doci sutra navijaca Zelje koji samo jednom godisnje ih pogledaju i to samo kad dodju u Tz,jesam li sta pogrijesio ?? Mozda ima tih momaka koji prate Zelju svugdje,ali rekao sam da ce ih vecina doci samo zato sto se igra u Tz ;)
ne pricaj o stvarima koje neznas, neces vjerovati, ali licno znam, dosta ljudi koji zive daleko od Sarajeva, Mostar, Travnik, Tuzla, Bihac itd, koji budu na vise gostovanja Zelje nego ti na domacih utakmica... ;) a prvo razgledaj malo po svom gradu, za kog ko navija pa onda idi dalje, pa imate hordasa u Tuzli, isto ko BBB u Mostaru... :D
Ja neznam stvarno sta je vama ? Ja sam samo napisao da ce doci neki koji nikad nisu isli na Zeljino gostovanje osim u Tz,ima njih koji idu sa strane na Zeljina gostovanja,ali danas ce se neki novi pojavit koji nikad nisu otisli na neko gostovanje osim u Tz .Do kad vise da objasnjavam sta sam htjeo reci,ili vi stvarno necete da shvatite ? Necu da dalje kvarim temu,ako mozete napisat sta u vezi meca napisite,ako ne nemojte bezveze kvarit temu.

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 21 avg 2010, 14:12

care moj Hordasa u tuzli?... care imaju dvojica koja se nikada nisu krila u zivotu i koji citav svoj zivot su navijali za Sarajevo i koji su starije generacije naravno.... znaci naseg starijeg navijaca Midze buraz Zure veliki navijac Sarajeva i uvjek i prije rata je isao na sva gostovanja sa Hordama.Takav je ostao i dan danas i ako mu je stari brat bio uvjek prva ekipa Fukara prije i poslije rata.Zure je ipak imao obraza prema svom bratu i nama svima i nikada nije u toku utkamice Sloboda-Sarajevo bio sa Hordama... poslije rata svaku utkamicu na Tusnju je bio ublizini nas na istoku-stajanju u dresu i sa salom sarajeva.Nikada g aniko nije mrko pogledao....nadjes li mi jos barem dva-tri koja se ne kriju ja cu svoj qurac sad osjeci :)

To mozes smao nekom drugom pisati, meni ne mozes reci da ih ima jos kao sto je pomenuti Zure :)
Zadnja izmjena: SaltCityAttack, dana/u 21 avg 2010, 14:21, ukupno mijenjano 1 put.
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 21 avg 2010, 14:28

ima studenata :mrgreen:
zato svaku tekmu sa Velezom,Celikom,Zeljom,Sarajevom neko zaplati ispred studentskog il na staroj kajmakusi :mrgreen:
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

Zaključano

Natrag na “FK Sloboda”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.