Drugi način je napisao/la: Mislim da se ne moze generalizovati nikako... Postoje grupice iz svih manjih mjesta koje navijaju kako za Slobodu, tako i za druge velike klubove iz naše zemlje (Željo, Sarajevo)... Kojih ima više, to je nebitno...
A takodjer smatram da je možda i glavni krivac za to, što vi zovete "mržnju prema Slobodi", i sama FK Sloboda i odnos kluba generalno prema navijačima. Pa i same fukare bojkotuju utakmice Slobode, a lično poznajem mnoge Tuzlake koji kada u razgovoru o fudbalu počnem raspittivati se o Slobodi i utakmicama na Tušnju i sami odmahnu glavom i kažu "Mojne mi toga"....
Pa nakon utakmice protiv Slavije, neki od "fukara" su razbijali prozore na prostorijama stadiona Tušanj...
Sloboda malo radi na promovisanju i reklamiranju same sebe, a pored nestašice novca, jedan od glavnih razloga je i nesposobnost njenog rukovodstva. Tu je još i slabo organizovano i djelovanje Fukara, jer gledajuci izvjestaje na TVu, a i ponekad stanje uzivo kad sam dole, to su uglavnom "djeca" (dal' postoji neko udruženje??). I to je to, dok se to ne promijeni ne može se očekivati da ljudi sa strane dolaze u većem broju i navijaju za Slobodu...
Kada vratite prvo sve Fukare na Tušanje tek onda imate pravo tražiti od drugih da budu "geografski lojalni" sto je i logicno... Barem kod novih generacija, ovi koji simpatišu i navijaju za druge, oni su gotova priča...
A ne bih komentarisao kompleksaše, koji mrze Slobodu radi nekih ličnih stvari (škole, etc...) - takve ne volim.
Pozdrav i neka bude sportski danas.
sto se tic eone djece koja su aktivna , ja ti garantujem da su oni ludji od mnogih starih... ipak oni i bez prevoza idu na gostovanje i ne interesuje ih kako ce se vratiti kuci.Tako su pjeske isli iz Janje kuci u prijateljskoj utakmici sa Podrinjem...prezivjela su ta djeca i paljenje busa, opet su malobrojna grupica imala muda prolaziti kroz mostar nakon svega.Znaci sto se tice te djece oni nisu bas tako naivni nemoj to misliti.
svakako sa ostatkom tvog teksta ja se slazem i mnogo razloga postoji zasto narod i u nasem gradu nije uz Slobodu, a kamoli sa ostalih podrucja naseg kantona.Kad aje dosla ova sadasnja uprava, zaista su nam zamazali oci u one dvije godine, kada su bili u vrhu i igrali dva uzastopna finala kupa, a nakon prodaje Huseinovica i jos nekih kljucnih igraca oni su nastavili raditi kao i prijasnje uprave