slobodnjak je napisao/la:
Ma jasno da je diskvalifikacija ,ne pitam ja to nego jeli Ivanović hipotetički heroj ili ne veoma si dobro razumio nemoj vrdati...

.Samo što je itekako kriva i druga strana pa trreba i nju itekako diskvalifikovati.Provokacija na nac.osnovi transparenti nacionalističkog sadržaja strogo zabranjeni statutom FIFE i UEFE ,igrači učestvovali u tuči,nisu se i pored prijedloga UEFE vratili na teren šta s tim...
Izvini, nisam shvatio pitanje, naravno da nije heroj,ukoliko je znao da se radi o zastavi koja je hegemonisticka i ima negativan istoriski kontekst.
Nije heroj jer nema pravo, u takvoj situaciji , da se petlja , uopste, kao ni Mitrovic. Sta da je zastava bila zarazena "ebolom"
Ali , nema sumnje da ce medju Albancima biti heroj, na kraju krajeva, moze hladno reci da nije vidio nista osim grba i da je pokusao da ga spasi , sto je "patriotska duznost".
Sto se tice povratka na teren, realno, ni ja se ne bi vratio da su me tukli navijaci , igraci ,redari..
Samo da te pitam, takodjer hipteticki, je li moguce da je neko od organizacija tipa "Obraz", "Dvedri"...koji su orjentisani izrazito antievropski, antizapadno, antialbanski, antiFSS...organizovao incident s ciljem da poremeti odnose Srbije i zapada, Evrope, EU integracija, da radikalizuje , pomalo relaksirane, odnose izmedju Srba i Albanaca?
Koliko se sjecam, po mnogima, slucaj "Genova" je bio svjesno izazvan,od strane nekih grupa u Srbiji, da se nanese steta savezu !?