Arsenal - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Artetitis

Gdje će Arsenal završiti iduće sezone?

Anketa je završila: 08 avg 2019, 14:38.

Šampioni (sami se prijavite nadležnom doktoru ako izaberete ovu opciju)
1
6%
Od drugog do četvrtog mjesta
3
19%
Peto ili šesto mjesto
7
44%
Od sedmog do desetog mjesta, pad u mediokritetstvo, Everton II FC
2
13%
Od jedanaestog do sedamnaestog mjesta, katastrofa, dobro da ne ispadnemo
0
Nema glasova.
Od osamnaestog do dvadesetog mjesta (vidjeti tekst iz zagrade kod prve opcije)
0
Nema glasova.
Uzimamo EL/neki domaći kup uz plasman u Top 4
1
6%
Uzimamo EL/neki domaći kup uz plasman van Top 4
2
13%

Ukupno glasova: 16

Bosco
Kontakt:

Re: Arsenal

Post Postao/la Bosco » 17 okt 2010, 00:54

GunnerS je napisao/la:@Bosco jarane, pa kome objašnjavaš, vidiš da je i ovaj isti luda, samo provocira i samo izaziva. Pusti ga ba, eto mu van Gall, čovjek koji samo sa Robbenom i Ribery-om može nešto, bez njih je ko riba na suhom :) Nego, jestel' bili danas na okupljanju ?
Ma raspravljam se, za njega još ima nade. Jesmo bili smo na okupljanju, onaj e2 odnosno edvin, ja i još 7-8 momaka i zajedno smo gledali utakmicu.Prvo okupljanje u Zenici bilo i više nego uspješno, samo me zabrino Edvin, u 35 min. sav se nasikiro, odmah počeo lokat Jack Danielse, pa kasnije je još miješo pića. :mrgreen:

GunnerS
Kontakt:

Post Postao/la GunnerS » 17 okt 2010, 01:10

Heh, mašala se kaže. Bit će vas i više, nadam se.

Ah, edvine li edvine, vraže stari. A sve se nema a JD se pije ?! c c c :P
a b c č ć d dž đ e f g h i j k l lj m n nj o p r s š t u v z ž

arsengunner
Kontakt:

Post Postao/la arsengunner » 17 okt 2010, 02:46

ja samo znam da je arsenal prije imao ubitacne kontranapade sto sad nema,jer ima napade cijelo vrijeme,a sjecam se prije da je svaka arsenalova utakmica na strani bila neizvjesna,jer su bil poznati po kontrama..tako se ja sjecam i zato sam ih zavolio...
Samo WENGER istina je!!!

GunnerS
Kontakt:

Post Postao/la GunnerS » 17 okt 2010, 03:03

arsengunner je napisao/la:ja samo znam da je arsenal prije imao ubitacne kontranapade sto sad nema,jer ima napade cijelo vrijeme,a sjecam se prije da je svaka arsenalova utakmica na strani bila neizvjesna,jer su bil poznati po kontrama..tako se ja sjecam i zato sam ih zavolio...
Eh, kada Henry, Berkamp, Pires, Ljumberg, Viera krenu u kontru tu nije bilo zaustavljanja sve dok se ne proslavi gol ;) :cry:

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 17 okt 2010, 09:26

To kvazistručnjak sam upotrijebio više zbog @Paje, da se razumijemo. No, činjenica je da je Arsene bolji ekonomista negoli fudbalski stručnjak. Pobogu ti navodiš Communiti Shield?! Pa to je smiješna utakmica koja samo služi da ljudi ne bi zaboravili da sljedeće sedmice starta Premiership(obojica znamo da to nema nikakvu ulogu u sezoni). Očigledno me nisi razumio glede Van Gaala(napisao sam da samo on to nije igrao, te da je bez obzira na neke uspjehe, Barca tada igrala smiješan fudbal), no ti i @Gunners ste to očigledno nešto pogrešno razumjeli, ali vjerovatno je to do mene, te se sinoć nisam baš najbolje izrazio :lol: .

Arsene je 14 godina u Arsenalu, zar ne? Za 14 sezona osvojio je tri lige(to da je Engleska najjača, nemojmo o tome, jer je Engleska liga tek u posljednje vrijeme, recimo najneizvjesnija, ali u Evropi i dalje ništa ne prave, osim Manchestera i Liverpoola). Dakle, uzmimo da je došao u Arsenal te davne '96, a tada je talijanska liga bila pojam za fudbal, te je onaj ko osvoji Seriu A dizan na pijedestal(Juventus, Milan, zaboravljaš te ekipe?). Da ne govorim o Realu koji je tada bio misaona imenica za skoro sve ekipe(a ni Ajax nije bio za baciti sa onom generacijom koja je ubrzo počela osvajati trofeje i u drugim klubovima). Helem, ono što ti želim reći je da pretjerujete sa Wengerom, jer, na kraju krajeva, trofeji su ono što čini trenera uspješnim, zar ne? Ok, on je najuspješniji Arsenalov trener(kapa dolje zbog toga), ali pobogu, sa ekipom koju je posjedovao ovih godina, morao je osvojiti neki trofej više. Ako si ti zadovoljan ovim, to je tvoja stvar.

Zar se ti ne sjećaš kakva je prije igra Arsenala bila? Pa kada krenete u napad, zna se da ćete barem opucati po golu, a ne da ćete muljati oko istog i na kraju vratiti loptu golmanu. Diaby ima sve predispozicije da bude jedan od najboljih veznjaka, ali dokle god je filozofija Arsenala da se "pak ugura u gol", te da se lopta doda Arshavinu ili Nasriju, Diaby će biti upamćen kao "onaj što je ličio na Vieiru".
GunnerS je napisao/la:@Bosco jarane, pa kome objašnjavaš, vidiš da je i ovaj isti luda, samo provocira i samo izaziva.
Da, eto ja sam luda, nek si ti dobar @Gunners(bgm, ljudi će pomisliti da je @Paja u pravu kada te etiketira nekim pridjevima). Uostalom, mogao si reći nešto drugo, a ne luda, ali jbt ga.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

OTNYS_YNWA
Kontakt:

Post Postao/la OTNYS_YNWA » 17 okt 2010, 11:21

GunnerS je napisao/la:
arsengunner je napisao/la:ja samo znam da je arsenal prije imao ubitacne kontranapade sto sad nema,jer ima napade cijelo vrijeme,a sjecam se prije da je svaka arsenalova utakmica na strani bila neizvjesna,jer su bil poznati po kontrama..tako se ja sjecam i zato sam ih zavolio...
Eh, kada Henry, Berkamp, Pires, Ljumberg, Viera krenu u kontru tu nije bilo zaustavljanja sve dok se ne proslavi gol ;) :cry:
Ali zato kada je Walcott povuče... 8-)

Arsenalisation
Kontakt:

Post Postao/la Arsenalisation » 17 okt 2010, 11:46

OTNYS_YNWA je napisao/la:
GunnerS je napisao/la:
Ali zato kada je Walcott povuče... 8-)
Znas ti iz iskustva haha.... :mrgreen:
“I hated every minute of training, but I said, ''Don't quit. Suffer now and live the rest of your life as a champion.''”-Muhammad Ali
O Fortuna
velut luna
statu variabilis...
♥ VICTORIA CONCORDIA CRESCIT ♥

OTNYS_YNWA
Kontakt:

Post Postao/la OTNYS_YNWA » 17 okt 2010, 11:47

hehe. Da, na to sam i mislio. :P

-Paja
Kontakt:

Post Postao/la -Paja » 17 okt 2010, 12:04

Kakve smijesne konstatacije, kao prvo nikakve slicnosti igra dominacije nema sa barcelonom i njihovom dosadnom igrom, Wenger nije nikoga kopirao a kamoli nekakvu Barcelonu eto bas ce njih pored toliko atraktivnik ekipa u to vrijeme (kao npr Ajaks) njih da kopira. Realno ako bi kopirali Barcelonu morate odrediti koji je to stil igre jer je taj tim samo u zadnjih 10 godine promjenio vise nacina igre od defanzive, dosadne igre, timske igre, individualne dakle nije to tim za koji mozes reci da uvijek igra isto. I ne odgovori mi na pitanje kako to da Barcelona stalno trazi igrace Arsenala i poksava da ih dovede, nije li to dovoljan dokaz ko tu pokusava koga da kopira?

Arsenal dominira!
Dio Arsenala

Bosco
Kontakt:

Post Postao/la Bosco » 17 okt 2010, 13:26

Naravno da je mog'o bit trofej više tu, ali nije pa šta sad, neću zbog tog prestat cijenit čovjeka koji nas je odveo na neki sasvim drugi nivo kao što je Liga Šampiona. Kada nas je Wenger tek preuzeo mi godinama nismo igrali LŠ jer je klub bio u maloj krizi, ali eto s njim smo 14 puta zaredom sudionici LŠ. Novi stadion je tu, eto pogledaj ostale klubove kako su zaduženi a mi smo od 300 miliona duga (stadion) otplatili više oko pola ako se ne varam, a ostali smo na najvišem nivou. Nije stručnjak onaj trener koji samo trofeje osvaja. A osvojit će njih Wenger još jer jednom ( ne mozda ove godine pa ni sljedece, pa ni godine iza toga) ali jednom će se i nama poklopiti mnogo toga i osvojiti cemo ligu, a tada ko god da bude trener ove ekipe zna se koji će čovjek biti zaslužan za to.
Igra Arsenala prije je bila ljepša od ove, ali molim te pogledaj kakve smo igrače imali prije, a kakve sad. Smiješno je poredit tu generaciju iz 2004/2005 sa ovom Barcinom generacijom, kamoli sa našom koja nije vidjela trofeja upravo od te.

GunnerS
Kontakt:

Post Postao/la GunnerS » 17 okt 2010, 14:18

Bosco je napisao/la:...eto pogledaj ostale klubove kako su zaduženi a mi smo od 300 miliona duga (stadion) otplatili više oko pola ako se ne varam...
Varaš, 600 miliona je dug bio ;) A sad je nekih 150 miliona ( +/- 10 miliona ) ;)

e2_ze
Kontakt:

Post Postao/la e2_ze » 18 okt 2010, 00:17

sta sve procitah na zadnjoj strani ovo nije humano... AW moze biti ekonomski strucnjak u tvojim ocima ali njegova karijera trenera ukazuje na to da je fudbalski znalac i to dobar... covjek je osvojio francusku i englesku ligu te japanski kup, a vodio samo 4 ekipe.. u zadnje vrijeme mu je posao ekonomski ali i bolje to nego da prikriva brojke ili zavarava javnost o dugovanju...

GunnerS
Kontakt:

Post Postao/la GunnerS » 18 okt 2010, 00:48

Štaš' ti ovdje, bjaži ba, ovo je moje :D :P

e2_ze
Kontakt:

Post Postao/la e2_ze » 18 okt 2010, 00:50

GunnerS je napisao/la:Štaš' ti ovdje, bjaži ba, ovo je moje :D :P
ahahahah, ok xD ...

cala
Kontakt:

Post Postao/la cala » 18 okt 2010, 09:25

mislim da se to da primjetit, arsenal igra predobro protiv slabijih ekipa. al protiv malo skpljih kao sto su chelsea,mac utd. man city -.-, nemogu se sjetit kad je arsenal zadnji put dobio chelsea il man utd. a sad ce tekma sa citijem pa cemo vidjet wengera na djelu kad ima gotovo sve igrace na raspolaganju. btw nezz ko je rekao da ce fabregas i walcot nasupit protiv birminghema FAIL!!! :twisted:
vidim neko raspravlja o dugovima. nezz gdje al sam cuop ili procitao da arsenal ove sezone nema nikakvih dugova :O

maestro<
Kontakt:

Post Postao/la maestro< » 18 okt 2010, 09:31

-Paja je napisao/la:Kakve smijesne konstatacije, kao prvo nikakve slicnosti igra dominacije nema sa barcelonom i njihovom dosadnom igrom, Wenger nije nikoga kopirao a kamoli nekakvu Barcelonu eto bas ce njih pored toliko atraktivnik ekipa u to vrijeme (kao npr Ajaks) njih da kopira. Realno ako bi kopirali Barcelonu morate odrediti koji je to stil igre jer je taj tim samo u zadnjih 10 godine promjenio vise nacina igre od defanzive, dosadne igre, timske igre, individualne dakle nije to tim za koji mozes reci da uvijek igra isto. I ne odgovori mi na pitanje kako to da Barcelona stalno trazi igrace Arsenala i poksava da ih dovede, nije li to dovoljan dokaz ko tu pokusava koga da kopira?

Arsenal dominira!
Koji su to igrači?

Fabregas je ionako Barcelonista, sam je izjavljivao da bi volio igrati u "svom" timu!
>Vamos Sevilla<

-Paja
Kontakt:

Post Postao/la -Paja » 18 okt 2010, 09:57

Ako ne znas koji su to igraci zasto ulazis u raspravu? Hahaha je li ti to Fabregas rekao, haha pa sto onda ne igra u "voljenom" klubu?

Arsenal dominira!
Dio Arsenala

Brnjoo
Kontakt:

Post Postao/la Brnjoo » 18 okt 2010, 12:02

-Paja je napisao/la:Ako ne znas koji su to igraci zasto ulazis u raspravu? Hahaha je li ti to Fabregas rekao, haha pa sto onda ne igra u "voljenom" klubu?

Arsenal dominira!
Da li to VASE VELICANSTVO -Paja izbjegava pitanje jer ne zna odgovor na isto? :lol:

Faraon iz Visokog
Kontakt:

Post Postao/la Faraon iz Visokog » 18 okt 2010, 12:11

Helb,Henry,Overmans,Van Bronchorst,Fabregas :mrgreen: Clichy :D
Rođen s tobom da budem

maestro<
Kontakt:

Post Postao/la maestro< » 18 okt 2010, 12:44

Pozdravim svim Gunnersima. Iskreno, negotivim ovaj današnji Arsenal, prije sam ih gotivio dok su igrali na Highburyju, dok je igro Seaman, Berkamp, Henry, Overmars, Viera, Petit, Anelka, i ostale zvijezde ovog kluba. Naravno ne sve u istom timu, odjednom, nego se samo prisjećam tih igrača zbog kojigh sam gotivio Arsenal, jer je tad stvarno bio pravi fudbalski klub, danas je nekako vise prerastao kao biznis klub, naravno ne samo Arsenal, nego mnogi u Premiershipu.
I naravno s ovim grbom ste bili baš pravi Gunnersi 8-)
slika

@ Paja, jarane, hajde evo osim Fabregasa, navedi nam nekog, eto Henry, kojem je sigurno bilo krivo sto prelazi u Španskog giganta :lol: , dalje, pa jel stvarno misliš da ljudi izmišljaju to da Fabregasu nedostaje Barca i da se želi vratiti tamo. Čovječe, ohladi malo, naporan si, tebi svi koji nenavijaju za Arsenal, automatski navijaju za Barcu.
>Vamos Sevilla<

Zaključano

Natrag na “Arsenal”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.