FC Barcelona - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,BoixosNois1899

Povratak Neymara???

Anketa je završila: 07 avg 2019, 22:24.

1. Da
59
57%
2. Ne
44
43%

Ukupno glasova: 103

harishp
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la harishp » 18 mar 2010, 01:13

Romariooo je napisao/la:Mi smo vjerovatno jedina ekipa koja do kraja igra "totalni fudbal", svakoj drugoj ekipi ipak nesto fali. Mislim da se vise ne moze govoriti o Barcinoj odbrani ili napadu, jer branimo se i napadamo svim igracima i tu je tajna naseg uspjeha. Vidjeli smo veceras kako nas desni bek Alves u nekoliko navrata igra ono sto izraziti spic igra, dolazi u srce sesnaesterca, petom ostavlja loptu, onda igra krilo, ponekad i playmakera, Yaya igra sve od stopera do ofanzivnog veznog, sve to zbuni odbrane protivnicke i tako i padaju golovi, dok nasi stoperi cesto idu naprijed ili igraju kao playmakeri od kojih i pocinju napadi. Nasa odbrana najbolja je nas posjed lopte i pressing, znalo se desiti da u nekim utakmicam napadaci kao Ronaldo, Ribery, Benzema, Rooney za cijelih 90 minuta skoro i ne vide loptu, i to je najbolja odbrana, uostalom tu je i statistika koja kaze da u Evropi najmanje golova prima upravo Barca. A pored toga, zadnja linija (Alves, Puyol, Pike, Abidal, i zamjene Milito, Markez, Maxwel, Cirginski) ako nije najbolja na svijetu, onda sigurno nije ni losija od bilo koje druge ovako po kvalitetu igraca samih.
Ovakva vrhunska odbrana i donosi prevagu i dominaciju Barci, sto se tice napada tu nema potrebe ista pricati, skoro uvijek smo imali najbolje napadace svijeta, ali nismo ovako mocno izgledali. Sjetimo se samo imena i velicina kakvi su bili Ronaldinjo, Ronaldo, Romario, Figo, Rivaldo, Stickov, Haggi, Lineker, Maradona, Krojf..., nema vjerovatno ekipe na svijetu kroz koju je proslo toliko velemajstora, ali i s njima nismo uvijek imali rezultate jer se nismo znali braniti, medjutim sad je to drugacije i zato dominiramo.
Po tvom opisu covjek bi rekao da 30 poena u Primeri bjezite od drugog Reala na tabeli.
U ligi sampiona da ste sviju razvalili po 7,8 nula a ne sa Rusima u dva susreta tanki bod a Vukovi Dzekini i Misketovi ce sutra akbg glat da izbace te iste.
Ovo je sad izgledalo fino ali protiv tankog Stutgarta iako vas je i tamo u prvom poluvremenu hiljadu vila nosile..
Polako dok dodju opet malo kvrgaviji pa onda mozete o totalnom fudbalu i skontati da to bas ne ide svaki put sjajno.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

Andres
Kontakt:

Post Postao/la Andres » 18 mar 2010, 01:20

Ne treba podcjenjivati nikoga pod prvo ! Kao sto nismo ni stuttgart ! Imamo Pepa za svaki slucaj !
Igramo fantasticno u formi smo i neznam koji splet okolnosti je potreban da nas neko nadigra !0%
Messi je igrac sa kojim uvjek nad bilo kojom ekipom imamo prevagu ! On je taj koji unosi dodatnu nervozu u protivnicke igrace ! Sa pitanje sta sa Messijem i koliko nas treba da ga cuva ? On je jednostano prekucao ovu igru , Maradonoa , Pele su sviejt za sebe ali tada se fudbal nije igrao atomski i na silu kao danas ! Jedan "mališa" medju gorostasima radi magiju i carolije je jednostavno remek djelo i u ovih 4 godine od kad je postao "novi Maradona "
on plijeni paznju i dvivljenja svakoga !Neki ce reci da je Ronaldo kompletniji da je on bolji , ali poredit ovakva dva igraca je smjenso ! Messi je sviejt za sebe i on je velikan a Ronaldo je strasan igrac koji ima jednu zelju a to je da on zeli biti Bog !
Pogledajte koliki je borac Messi an terenu i van njega i koliki samo covjek !
Rece neki : Ronadlo je jaci , brzi , bolje suta , igra glavom , sve to stoji !
Ali on nema nesto sto samo ima MEssi i po cemu je unikat , nema tu lahkocu i tu eleganciju! On ne sili i jednostavno lopta se voli sa njim i uziva igrati !

Inter mislim da nije problem njih smo rasturili u grupi , nije Barca Chelsea !
Chelsea ne napda mnogo , a BArca napada 180 minuta !Opasni su ali mislim da imamo ogromne sanse za odbranu naslova !

Mes que un Club !

drop
Kontakt:

Post Postao/la drop » 18 mar 2010, 01:21

Upravo tako...Barca je jedan od rijetkih timova koji igra taj tzv.Totalni fudbal u kojem se igraci ne ogranicavaju na 15-20 kvadratnih metara prostora za koje su zaduženi vec svi ucestvuju u akcijama...ali nije ni to sve...ako je Barca i po cemu poznata širom svijeta to je zbog napadackog stila koji se gaji i razvija evo vec decenijama...gubile su se utakmice , bilo i baš teških poraza ali od te filozofije se nije nikad odustajalo...to je neko klupsko nasljedstvo koje ce se njegovati ma ko bio na klupi kao trener.
Napad i samo napad je trade-mark Blaugrane i na to se citav svijet vec navikao.
Nezamislivo je gledati Barcu u nekom podređenoj,defanzivnoj varijanti i formaciji kako se grcevito brani i ceka na kontru...Guardiola je sam rekao da ova današnja generacija Barcelona jeste najtrofejnija (prošle godine su uzeli sve što se moglo uzeti) ali nije najbolja sigurno...šta mu to znaci ja ne znam...ipak mislim da su trofeji mjerilo kvaliteta ekipe...možda je mislio na onu svoju generaciju (kao igrac) ali ne bih se kladio da je bila bolja od ove.
"To govori da uopce nemamo sta raspravljati o spanskim klubovima jer one koje ti nazivas spanskim su u sustini engleski klubovi". - Paja

Andres
Kontakt:

Post Postao/la Andres » 18 mar 2010, 01:25

harishp je napisao/la:
Romariooo je napisao/la:Mi smo vjerovatno jedina ekipa koja do kraja igra "totalni fudbal", svakoj drugoj ekipi ipak nesto fali. Mislim da se vise ne moze govoriti o Barcinoj odbrani ili napadu, jer branimo se i napadamo svim igracima i tu je tajna naseg uspjeha. Vidjeli smo veceras kako nas desni bek Alves u nekoliko navrata igra ono sto izraziti spic igra, dolazi u srce sesnaesterca, petom ostavlja loptu, onda igra krilo, ponekad i playmakera, Yaya igra sve od stopera do ofanzivnog veznog, sve to zbuni odbrane protivnicke i tako i padaju golovi, dok nasi stoperi cesto idu naprijed ili igraju kao playmakeri od kojih i pocinju napadi. Nasa odbrana najbolja je nas posjed lopte i pressing, znalo se desiti da u nekim utakmicam napadaci kao Ronaldo, Ribery, Benzema, Rooney za cijelih 90 minuta skoro i ne vide loptu, i to je najbolja odbrana, uostalom tu je i statistika koja kaze da u Evropi najmanje golova prima upravo Barca. A pored toga, zadnja linija (Alves, Puyol, Pike, Abidal, i zamjene Milito, Markez, Maxwel, Cirginski) ako nije najbolja na svijetu, onda sigurno nije ni losija od bilo koje druge ovako po kvalitetu igraca samih.
Ovakva vrhunska odbrana i donosi prevagu i dominaciju Barci, sto se tice napada tu nema potrebe ista pricati, skoro uvijek smo imali najbolje napadace svijeta, ali nismo ovako mocno izgledali. Sjetimo se samo imena i velicina kakvi su bili Ronaldinjo, Ronaldo, Romario, Figo, Rivaldo, Stickov, Haggi, Lineker, Maradona, Krojf..., nema vjerovatno ekipe na svijetu kroz koju je proslo toliko velemajstora, ali i s njima nismo uvijek imali rezultate jer se nismo znali braniti, medjutim sad je to drugacije i zato dominiramo.
Po tvom opisu covjek bi rekao da 30 poena u Primeri bjezite od drugog Reala na tabeli.
U ligi sampiona da ste sviju razvalili po 7,8 nula a ne sa Rusima u dva susreta tanki bod a Vukovi Dzekini i Misketovi ce sutra akbg glat da izbace te iste.
Ovo je sad izgledalo fino ali protiv tankog Stutgarta iako vas je i tamo u prvom poluvremenu hiljadu vila nosile..
Polako dok dodju opet malo kvrgaviji pa onda mozete o totalnom fudbalu i skontati da to bas ne ide svaki put sjajno.

Rubin je prica za sebe ! Znaci ta utakmica je jednostavno Boziej davanje ! Ljudi 2 puta presli centar zabili 2 gola ! 90 minjuta opsada i pogadzanje precki , stativa , fulanje golova sa 5 metara itd itd !
On je htio reci da Barca dominira i da to vec nije bilo zabiljezeno m sto je i istina !
Primera je jedna stvar a LP druga ! U primeri svaka ekipa parkira Autobus pred svoj gol i brane se svih 90 min !
u Lp to neide tako , i da se brane opet bi bila rupa , a primis 1 primices jos 1 pa jos 1 i jos 1 itd itd ! To je jednostavno Barca !
Objektivno je da je Barca najveci favorit , ali nepobjedzuju uvjek najbolji i to treba napomenuti ! Medjutim ima tu prevaga tzv . Pep Guardiola !covjek svjestan da Barca nije u najboljoj formi ! Tempira , cuva i ne forsira !

Šta je top forma ako trenutno ovako igraju ???????

nidjo_barca
Kontakt:

Post Postao/la nidjo_barca » 18 mar 2010, 01:31

Mah,drago mi je sto smo prosli veceras i sad cekati sljedeceg protivnika.Meni je svejedno ko ce doci,prije ili kasnije igraces sa najjacim,ali eto.Mislim da imamo veliku sansu da (opet) osvojimo LP.

Jednostavno uzivam gledati ovu Barcelonu.Messi,ah kakav je to samo igrac.Jos veceras nismo gledali najbolju Barcelonu+falio je tu i Abidal i Xavi,a ni Ibra nije igrao od prve minute.Idemo ako Bog da samo polako,tekma po tekma.
We are strikers who defend, we are defenders who attack, we are speed, we are strength, we are effort, we are precision, we are as one... We are Barça

Blaugrana

Mes Que Un Club

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 18 mar 2010, 01:31

"Svejedno mi je koga ćemo izvući, ali stvarno ne bih volio da igramo protiv Barcelone. Nedavno sam za reprezentaciju igrao protiv Španjolske i nije bilo dobro. Jedva sam dolazio do dodira s loptom", izjavio je Gourcuff aludirajući na činjenicu da srce španjolske reprezentacije čine igrači Barcelone.
8-) :P
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

Andres
Kontakt:

Post Postao/la Andres » 18 mar 2010, 01:34

Pique strasan veceras ! POsebno kada je stao na poziciju DM ! Poce vuc loptu isto tenk , bjeze od njega !
Maxwella mozda i malo previse kudite momak je odlican igrac , odlicno se uklopio ! Naprijed kad krene pomislim Messi kolko je brz i prodoran !Abidal je normalno bolji ali on je adekvatna zamjena !
Nadam se napokom Ibrinim boljim danima ! Henryeva forma ide prema gore i on bi trebao pocet divljat za koju utakmicu !

nidjo_barca
Kontakt:

Post Postao/la nidjo_barca » 18 mar 2010, 01:37

Ma Pique je strasan igrac isto.Pa on sve pokupi gore sto ide i iznese loptu,stalno se otkriva,pomislio bi covjek da igra zadnjeg veznog,ne stopera.Meni je Toure odlican veceras bio,puno je pretrcao,svugdje ga je bilo.Henry u prvom poluvremenu odlican isto i polako se dize njegova forma.Ja samo cekam ako Bog da,da Ibra sada proradi,sada kad je najpotrebnije.
We are strikers who defend, we are defenders who attack, we are speed, we are strength, we are effort, we are precision, we are as one... We are Barça

Blaugrana

Mes Que Un Club

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 18 mar 2010, 01:39

Ovo sto sam pisao i vrijedi za utakmice protiv jacih klubova, s ovakvim igrama smo jednom velikom Realu u odlucujucoj utakmici prvenstva na njihovom stadionu dali 6 golova, velikog Bayerna smo pomeli sa 4 gola za pola sata, kvalitenom Lionu smo dali peticu, silni milijaderski Celsi i njihovog velikog trenera Hidinka smo natjerali da igra mozda najkukavickiji fudbal u istoriji fudbala,takav trenerski velikan je skontao kako se jedino moze igrati protiv Barce, mislis da on ne bi igrao postenije i ljepse da je mislio da moze. I u velikom finalu protiv tad zaista vrlo mocnog Uniteda, koji bi svaku drugu ekipu isprasio propisno, mi smo pokazali moc i znacajan kvalitet vise. U ovoj sezoni prica se ponavlja, sve je isto ko i lani, u spanskoj ligi osvojili smo jedan bod vise nego prosle godine u ovo vrijeme, a to sto Realu ne bjezimo 30 bodova je zato sto je jednostavno Real igrao dobro i nije prosipao bodove znacajno, u kljucnoj utakmici smo ih pobijedili, kao i Inter u ligi prvaka, kad smo im pokazali bez Ibre i Messija, da uz duzno postovanje i kvalitet koji imaju nisu nam do koljena. Uostalom, ona izjava uvijek prepotentnog Morinja poslije utakmice u Milanu sve mozda i govori: "Zadovoljan sam sto smo na domacem terenu izvukli bod protiv najbolje tima na svijetu".
Znali smo izgubiti bodove u nekim ne toliko vaznim utakmicama, nekad tijesno i pobijediti, al u principu vecinom pobjedjujemo kad treba, jest nas pobijedio Rubin Kazan, i opet ce nas mozda pobijediti, al tamo neke 8 869. godine kad se bude igrao Intergalaktički kup.
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 18 mar 2010, 02:02

Prosle sezone je Barca bila odlicna ali pomalo jednolicna. Zato je doveden Ibrahimovic za velike pare + Eto´o.
Pep je kontao da ce on klasicni centarfor kontinentalnog stila ali i sa drugim tehnickim kvalitetima koje se mogu uklopiti u njihovu igru. Sa njim bi dobili skoro sve sto su imali sa Eto´om ali i neke druge mogucnosti koje ranije nisu imali. Kada tika taka zaskripi, tu je visoki i nepredvidljivi Ibra pa se moze pokusati na neki drugi nacin. Pa cak i dugim loptama ;)
Po meni taj projekat jos uvijek nije uspio, i dalje je Barca odlicna, mozda i najbolja ekipa u Evropi ali opet pomalo jednolicna. Ne bih rekao da su nasli nacin da iskoriste Ibrahimovica. Igraju kao da je Eto´o i dalje u ekipi umjesto njega. Zato se danas mnogi pitaju zasto su uopste mjenjali njih dvojicu.
Prosle sezone vas je Chelsea (koja je po meni dosta slabija ekipa od Barcelone) pametnom taktikom zamalo izbacila, u Londonu niste mogli razviti svoju poznatu igru a niste nikad bili neka posebno fizicki jaka ekipa.
E sad imate Ibrahimovica, ako Pep nadje nacin da ga iskoristi kako je zamislio onda cete stvarno biti ekipa koja igra totalni fudbal sa raznovrsnom igrom.

drop
Kontakt:

Post Postao/la drop » 18 mar 2010, 02:17

E sad imate Ibrahimovica, ako Pep nadje nacin da ga iskoristi kako je zamislio onda cete stvarno biti ekipa koja igra totalni fudbal sa raznovrsnom igrom.
A šta ako ne nađe nacin da ga iskoristi kako je zamislio??
70 miliona je placen taj covjek,a ne ide sad zasad...u kupu smo ispali najviše njegovim promašajima zicera protiv Seville - to su cinjenice...hajd kup i nekako ,preko toga se može preci ali ni u prvenstvu ne ide.
Možemo mi pricati bajke i mitove o Ibri ali svi vrlo dobro vidimo da je lik totalno van forme...nema golova,nema onoga za šta je placen i doveden...jednostavno nije produktivan u onoj mjeri koja se od njega ocekuje.
Dobro protiv Štutgarta je zabio gol u prvom mecu,veceras asistirao Krkiću kod cetvrtog gola , mora se i to naglasiti -možda je to nagovještaj povratka u formu.
Ne bih volio da pamtim Ibrahimovića iz ove sezone samo po golu u el Clasicu.
"To govori da uopce nemamo sta raspravljati o spanskim klubovima jer one koje ti nazivas spanskim su u sustini engleski klubovi". - Paja

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 18 mar 2010, 02:31

drop je napisao/la:
A šta ako ne nađe nacin da ga iskoristi kako je zamislio??
70 miliona je placen taj covjek,a ne ide sad zasad...u kupu smo ispali najviše njegovim promašajima zicera protiv Seville - to su cinjenice...hajd kup i nekako ,preko toga se može preci ali ni u prvenstvu ne ide.
Možemo mi pricati bajke i mitove o Ibri ali svi vrlo dobro vidimo da je lik totalno van forme...nema golova,nema onoga za šta je placen i doveden...jednostavno nije produktivan u onoj mjeri koja se od njega ocekuje.
Dobro protiv Štutgarta je zabio gol u prvom mecu,veceras asistirao Krkiću kod cetvrtog gola , mora se i to naglasiti -možda je to nagovještaj povratka u formu.
Ne bih volio da pamtim Ibrahimovića iz ove sezone samo po golu u el Clasicu.
evropske utakmice i to posebno gostovanja, tu bi on trebao najvise pokazati i zbog toga je uglavnom doveden. da se ne ponovi London prosle sezone. zbog toga ce mu Pep progledati kroz prste ako ga ne ide u ligi ili kupu, sve dok u Evropi bude dobro igrao. ako ne bude ni u Evropi islo, onda sta ja znam... prodajite ga :)

blaugrana-elva
Kontakt:

Post Postao/la blaugrana-elva » 18 mar 2010, 09:33

Si! Si! Si! Nos Vamos a Madrid!!!

Mirza_Hordas
Kontakt:

Post Postao/la Mirza_Hordas » 18 mar 2010, 11:43

rutinski odrađen posao barcelone.....nakon vodstva od 2:0 igrači stuttgarta su se predali pa nisu više ni htjeli igrati, barca je to iskoristila i zabila još dva gola.....uglavnom, očekivao se prolaz barcelone
R.I.P. VEDRAN PULJIĆ....Neka danas lišticom odjekuje tvoj krik, neka im se srce zaledi,
jer uzeli su zivot od tebe a tebe od nas! 4.10.

"dok hasetu oduzmu loptu vi slušajte muziku iz našeg studija"

nidjo_barca
Kontakt:

Post Postao/la nidjo_barca » 18 mar 2010, 12:04

Odlicna utakmica,potpuno su se koncentrisali na utakmicu,sto je jako bitno.Moram spomenuti jos jednom,Henry je sinoc bio stvarno dobar,odlicna partija od njega,kao i protiv Valencie,a tu je i Toure,fenomenalna partija sinoc,bilo ga je svugdje,naprijed nazad,iznosio lopte,pa i imao asistenciju.Odlicno.

Sutra ako Bog da cekamo izvlacenje,pa da vidimo ko je nas protivnik.Nesto mi govori Bayern ili Francuzi.

-I da kazem jos,Guardiola je izabran za "Katalonca godine"

8-)

Blaugrana

Mes Que Un Club

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 18 mar 2010, 12:19

volio bi arsenala..bila bi spektakl...
1974---1975---1976---2001---2013---2020

blaugrana-elva
Kontakt:

Post Postao/la blaugrana-elva » 18 mar 2010, 12:24

volio bi izbjeci Bayern i Man UTD ovi ostali bujrum 8-) Bayern je jak jos ako u formi budu ROBERI tesko onom ko ih dobije ja bi volio licno Arsenal njih nimalo ne postujem 8-)

Stole iz Bora
Kontakt:

Post Postao/la Stole iz Bora » 18 mar 2010, 13:01

AMAR OSIM

1921 - JAČI OD RATOVA, REŽIMA I PARTIJA!

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 18 mar 2010, 14:10

Bayern dajte nam Bayern,pa po hiljadu nekih stvari je to protivnik koji najvise odgovara Barceloni,od stile igre,preko tradicije sa Njemcima...hocemo ih opet :P

A ima i jedna zanimljiva stvar,vec napisah da smo i Bayern i Stuttgart dobili istim rezultatom ,cak isti rezultat u obje tekme,i nakon toga su nam dosli Francuzi tj Lyon,sad bi trebao doci Bordeaux nekom reprizom od prosle godine,i znate sta je na kraju bilo,naravno titula LP :)
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

nidjo_barca
Kontakt:

Post Postao/la nidjo_barca » 18 mar 2010, 23:09

Busquets se povrijedio sinoc,ali nista opasno,bice spreman za Zaragozu.
Jedva cekam sutra izvlacenje parova za 1/4 finala.

Jedan citat Henrya : "Ljudi moji,ovo je smijesno kako Messi igra"

Blaugrana

Mes Que Un Club

Zaključano

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: Quartararo i 1 gost.