coelho41 je napisao/la:
to je više do struktura kluba, Bayern uvijek ima viška kvalitetnih igrača koji su željni dokazivanja a u Dortmundu je toga manjkalo, ona kvalitetna generacija se jednostavno zasitila, a i da se desi to u Bayernu, koliki god da mu se krah desi Bayern ovakav kakav jeste u Njemačkoj ne može ispod 3. ili 4. pozicije.
a jedan dobar razlog zašto bi volio baš da Klopp pristupi funkciji trenera Bayerna jeste taj da bi ovo praktički bilo da Bayern drugi puta zaredom uzima NAJPOŽELJNIJEG I NAJTRAŽENIJEG trenera na tržištu fudbalskom i time dokazuje svoju moć nad drugim velikanima, jer Klopp je ovo ljeto mogao birat praktički tim koji je htio, osim Barce i Čelzija koji imaju za sad svoje trenere kojima je stolica sigurna, a ako Klopp pauzira godinu samo da bi preuzeo Bayern e to već govori nešto o tome kakav je Bayern klub.
Ima dosta istine u ovom što si ti rekao. I Klopp bi se uklapao u Bayern. Pogotovo on je ta klasična njemačka škola koja je uvijek u Bayernu dobro prolazila. Meni je npr prvi izbor eventualno nekad kao zamjena za Pepa bio Tuchel, jer ga smatram sjajnim taktičarem a nosi i druge stvari, osobine sa sobom da može voditi veliki njemački klub. Pokazuje svoje znanje i vještine i sada u Dortmundu.
Ipak treba istaći da to što mi uzimamo najprivlačniju, najtraženiju robu na tržištu, ne mora sada biti prioritet, jer mi smo to već pokazali da možemo. Ispred više velikih klubova uzeli smo Pepa. Već prije par godina kada je odlučio napustit Real, Robben se brzo odlučio za Bayern i dao mu prednost u odnosu na neke druge top klubove (a više je zainteresovanih bilo). Pa i zadnjeg ljeta kupovina Vidala, jedne prave svjetske klase, izgrađenog igrača svjetskog formata i jednog od najboljih vezista je isto bila demonstracija sile.
E zato bi sada bilo potrebno ubosti s trenerom, s kojim ćemo zaista ostvariti napredak i s kojim ćemo dobiti svježinu određenu. Za sada možemo reći da se pod Pepom održala ta neka dominacija u Njemačkoj te da smo ostali među 3-4 top tima u Evropi (i dalje stižemo uglavnom suvereno do polufinala), marketinški smo još više napredovali (ovo pogotovo). Sada ako definitivno bude potrebe za nasljednikom (a kad tad hoće), onda bi bilo dobro unijeti opet određenu svježinu, pragmatičnost te treba taj sportski dio i napredak u tom sportskom dijelu da bude prioritet. Ne treba nam više biti bitno da li smo mi pred ostalima klepili "veliku ribu" (iako i to neće i dalje biti beznačajno).

Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland